Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

3 órája, lehoako írta:

Priviben tisztázzunk mindent, én abból indulnék ki, h nem "térítés" lesz, hanem demonstráció, fókuszban a hallottakkal, és nem a nem-hallottak ellenkezőjéből kell kimatekozni az elhangzottakat, amiket nem hiszünk el, mert nem jön ki papíron :-). Egynek egy pár méteres gyári Vz-t tudok hozni, jobb sajnos nincs nekem, valami hozzá hasonló, felsőpolcos réz kéne mellé. 

Nálad hogy alakul a rendszer?

Melyik Vz? Az AN vagy a Kondó?

Rézből a Townshend Fractal akár oda tehető mellé. Nem nagyon váll szégyent. Még van amiben jobb is. 

Csak hát nagyon olcsó. Vz-seknek így nem kell.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

közeledünk a csúcsponthoz 

Két hifista beszélget:

- honnan tudod vakteszten, hogy melyik a szőke nő?

- hát jobban szól!

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

7 minutes ago, Meridián said:

Több mint 40 éve hallgatok Zenét.....30 éve azt sem tudtuk a drót mennyire szól a Zenébe....mégis élveztünk!

Én kb 25 éve tudom,de akkor még nem foglalkoztam vele,de ahogy öregszem úgy hülyülök megfele.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Több mint 40 éve hallgatok Zenét.....30 éve azt sem tudtuk a drót mennyire szól a Zenébe....mégis élveztünk!

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 940

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

8 perce, Meridián írta:

..Senkit nem akarok meg győzni,hogy a szőke Nők a 

legszebbek.....inkább megtapasztalom!

Na erre a tesztre szívesen elmennék , de gondolom lenne gazdagon jelentkező 
"Az igazi barát szemből támad."

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Nem mindegy kinek mi a véleménye?

Segítőkészen elmondjuk egymásnak...és mindenki annyit hasznosít belőle

amennyit akar és tud....Senkit nem akarok meggyőzni,hogy a szőke Nők a 

legszebbek.....inkább megtapasztalom!

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jester »

2 perce, supravox írta:

Kicsit olyan mintha pl a Roland Garros résztvevőinek próbálnám megmagyarázni,hogy nincs különbség a teniszütők közt..

Jujj  A digitkábelhívők a Roland Garros? Látom arc az azért van

De értem én amúgy, erről szól az egész. Nyilván nem lenne menő kimondani, vagy elismerni, hogy valamit nem hallassz. Még kivetne magából a közösség  Jobb inkább menni a csorda után
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

3 minutes ago, Meridián said:

Ó...Ember,hogy Te mit össze görcsölsz......

Kicsit olyan mintha pl a Roland Garros résztvevőinek próbálnám megmagyarázni,hogy nincs különbség a teniszütők közt..

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

32 perce, Jester írta:

És hányszor cserélted oda-vissza a kábelt? Mekkora a minta amin kijött a 100%? Ugye nem kell mondani, hogy attól, hogy én előre megmondom egymás után háromszor hogy fej vagy írás lesz-e egy pénzfeldobás eredménye, nem jelenti azt, hogy én a jövőbe látok.

Ó...Ember,hogy Te mit össze görcsölsz......

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

1 órája, -KP- írta:

Falra tudnék mászni, mikor valaki ezzel jön, hogy "na öcsi írd le milyen az otthoni rendszered". Amolyan igazi jolly joker, amit bármikor elő lehet húzni.

Nem volt benne szerintem semmi sértő és nem azt irtam "öcsi"  bocsánat... 

Kaptam rá egy korrekt  kielégitő választ, ennyi 

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

34 perce, hosszu írta:

Válaszom, igen!

A szó legvalódibb értelmében vakteszten - amikor a hallgatónak fogalma sem volt, történik-e valami és ha igen, micsoda - 100% pontossággal jellemezte a hangképbeli változásokat, miközben "itt" meg még a "gittet rágják" néhányan.

És hányszor cserélted oda-vissza a kábelt? Mekkora a minta amin kijött a 100%? Ugye nem kell mondani, hogy attól, hogy én előre megmondom egymás után háromszor hogy fej vagy írás lesz-e egy pénzfeldobás eredménye, nem jelenti azt, hogy én a jövőbe látok.

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

14 minutes ago, Jester said:

Érdekes, hogy amikor én teszem fel azt a kérdés, hogy bárki próbált-e már korrekt vakteszten is eredményt felmutatni...

Válaszom, igen!

A szó legvalódibb értelmében vakteszten - amikor a hallgatónak fogalma sem volt, történik-e valami és ha igen, micsoda - 100% pontossággal jellemezte a hangképbeli változásokat, miközben "itt" meg még a "gittet rágják" néhányan.

longkft.hu/audioblog/

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Szerintem nem csak a rendszert lenne fontos ismerni, hanem hogy hogyan van installálva akusztikailag. Tovább megyek, nem ártana ismerni a hozzászóló zenehallgatási szokásait, tapasztalatát, ízlésvilágát, korát, hallásának állapotát, stb. Szerintem ezek az információk hozzáadnának ahhoz, hogy milyen súllyal esnek itt latba "vélemények". Ideális esetben a személyes ismeretség lenne a mérvadó, de hát a világ nem tökéletes: rá vagyunk szorulva a fórumozásra. 

Annak pedig, hogy ki milyen rendszeren hallgat zenét (vagy milyen rendszerekkel élt együtt), igenis van információ-értéke, nem csak egyszerű päcsméregetés.

OFF (vagy mégsem): Történetesen nem olyan régen volt alkalmam lehoako fórumtárssal személyesen is találkozni, rendszerét (és őt magát) hallani. Azóta tudni vélem, mit miért mond, kapaszkodj meg: még azt is hallom, hogy mondja!!! 
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

7 minutes ago, Vinkler said:

Nem éreztem benne provokációt, sem kivagyiságot. Szerintem csak szimpla érdeklődés volt...

Szerintem is rendben van.Illetve nem ez a világ teteje rendszer de ezen is kellene “valamit” hallani..

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9256

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

1 minute ago, -KP- said:

Falra tudnék mászni, mikor valaki ezzel jön, hogy "na öcsi írd le milyen az otthoni rendszered". Amolyan igazi jolly joker, amit bármikor elő lehet húzni.

Nem éreztem benne provokációt, sem kivagyiságot. Szerintem csak szimpla érdeklődés volt...

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: -KP- »

56 minutes ago, nemtomm said:

Tényleg milyen rendszered van otthon ha nem hallasz különbséget a kábelok között ? Kérdeztem már de te semmilyen formában nem válaszóltál

a kérdésre   Ne a mások rendszerével vitézkedjél hanem a  sajátoddal 

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

9 perce, supravox írta:

Nem fogok visszalapozgatni,hogy a következő kérdést feltették e már neked.Te próbáltad már otthon a kábeleidet cserélgetni vagy vakon hiszel a tankönyvi leírásoknak?

Pedig írtam korábban, hogy korábban két digit kábel hívővel is csináltunk viszonylag normális vaktesztet, és mindkétszer az lett az eredmény, hogy nem hallottak különbséget. Illetve többször írtam már (ma vagy tegnap is egyszer), hogy milyen különbségek vannak a ferritgyűrűs és anélküli USB kábelek között. Szóval igen, próbáltam már.

Érdekes, hogy amikor én teszem fel azt a kérdés, hogy bárki próbált-e már korrekt vakteszten is eredményt felmutatni, akkor a válasz mindig az, hogy nem, arra nincs szükség.

RIEC

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RIEC »

39 minutes ago, Jester said:

Nem vitézkedek senkiével, csak hallottam már jobbakat is a sajátomnál. Egy pár APS Aeon aktív monitorom van otthon, egy M-Audio DAC-kal, ami USB-n van rákötve a linuxos media szerveremre.

Ez biz nem a statement kategória. Sztem lapozhatunk is.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

12 perce, nemtomm írta:

menj el egy jó 

hm rendszert meghallgatni és ott próbáld ki a kábelt lesz meglepetés...

Mint már többször írtam, nekem kizárólag a vakteszt A teszt. Aki csinált már ABX tesztet (én nagyon sokat csináltam már), az jól tudja, hogy amikor tök ugyanazt hallgatod, akkor is hallani vélsz különbségeket, és amikor kiderül, hogy nem azt hallottad, akkor az az elején elég meglepő/frusztráló tud lenni. Ismétlem, ezt csak az tudja aki végzett már el ilyen teszteket. Van egy sejtésem, hogy mit szólnának a bemutatótermekben ha mindennemű vásárlási szándék nélkül vaktesztet szeretnék végeztetni az ott dolgozókkal. Egy vaktesztet csak úgy lehet megcsinálni ha megvan a hajlandóság mindkét fél részéről.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

32 minutes ago, Jester said:

Nem vitézkedek senkiével, csak hallottam már jobbakat is a sajátomnál. Egy pár APS Aeon aktív monitorom van otthon, egy M-Audio DAC-kal, ami USB-n van rákötve a linuxos media szerveremre.

Nem fogok visszalapozgatni,hogy a következő kérdést feltették e már neked.Te próbáltad már otthon a kábeleidet cserélgetni vagy vakon hiszel a tankönyvi leírásoknak?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

Mindenki hallott már a sajátjánál jobb rendszert ebben biztos vagyok. Köszike erre voltam kíváncsi.

Ahoz képest, hogy hdmi kábelról volt, hm rendszerbe hogyan illik bele  szó az elején elég messzire jutottunk el...

A kábel anyaga mindenféleképpen beleszól réz ezüst + ötvözve stb és a szigetelés is nagyon sokat számit sztem ez a saját tapsztalatom....menj el egy jó 

hm rendszert meghallgatni és ott próbáld ki a kábelt lesz meglepetés...

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

2 perce, nemtomm írta:

Tényleg milyen rendszered van otthon ha nem hallasz különbséget a kábelok között ? Kérdeztem már de te semmilyen formában nem válaszóltál

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9256

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

28 minutes ago, lehoako said:

Nagyszerű, az első lépés a legnagyobb, utána szinte már csak unalmasan zötyög az ember... :-)

A minap azon gondolkodtam, hogy milyen anomáliákat tud okozni, ha aranyozott csatlakozóba illesztessz ezűst kábelt?! 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

5 órája, Jester írta:

Ez a tipikus hifisznob archetipusa:

"tudja, h van, mert olyan rendszere van" - akinek telik rá öcsi attól inkább tanulj

"Ha tényleg nem hallasz semmi változást, akkor hál' Isten, megvan a válasz a kérdésedre." - örülj neki ha süket vagy 

Te honnan tudod hogy én milyen rendszereket hallottam már amúgy?  Sehonnan...  Ezek milyen érvelések?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Just now, Vinkler said:

Alakul, alakul... Csináltam rézből tápkábelt hozzá...

Nagyszerű, az első lépés a legnagyobb, utána szinte már csak unalmasan zötyög az ember... :-)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”