Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

GYIK

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

A Marantz mikor érkezett ? ( Be van már járatva? ) Nálam előfordultak olyan eszközök , amik egy hónap után "érték el" végleges hangjukat ! Addig nem érdemes bolygatni a már bevált láncszemeket .

Csak egy ötlet , mielőtt hirtelen felindulásból kidobnál egy rakás pénzt...

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 429

GYIK

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

6 perce, mishow írta:

Fenéket! Simán nagyot tudsz lépni 120-140e-ből, 180-200e körül meg már tuti dolgok vannak. Ne gondoljozz újban, a hangdoboz az, ami sokat forog, itt a fórumon is. 

OK. És mi a javaslatod?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

GYIK

Hozzászólás Szerző: mishow »

Fenéket! Simán nagyot tudsz lépni 120-140e-ből, 180-200e körül meg már tuti dolgok vannak. Ne gondoljozz újban, a hangdoboz az, ami sokat forog, itt a fórumon is. 

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

4 perce, mishow írta:

Köszi, sokat árnyalódott a kép - viszont így első helyen méginkább maradnak a Roydok. Tudnod kell, hogy hiába hátsó reflex nyílásúak, úgy tervezték őket, hogy kimondottan a fal közelében (3-10 / max15 cm!!!) érezzék jól magukat. Nemhogy "elcsatolnod" nem kell őket, de pont ezt az elhelyezést igénylik! 

Vagy a zárt BBC LS3/5 klónok - ugyanezt nyújtják, és ha a nagy felbontás kiszolgálása a cél, akkor ezek megteszik neked  a középsávban olyan tiszta, artikulált hangot, amit ezek tudnak, kevés más doboztól kapod meg. Amúgy olcsóér' titkos tipp lehet egy JPW Sonata, ha nem akarsz rokkerkedni vagy diszkózni  

Kérdés, mennyi pénzt szánsz rá (csak nagyságrendet mondj, vagy egy deadline-t) és akkor egészen konkrét ötletek mehetnek!

Igazából nem hajt semmi, nem szörnyű a jelenlegi helyzet,  hangdoboz árakban nem vagyok naprakész. Szerintem ehhez a rendszerhez új árban 4-500e kategóriában kellene gondolkodnom.

Szerinted?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

5 perce, PgSpa írta:

Az a baj, hogy a fal előtt egy alacsony komódon vannak most is a dobozok. Lefelé úgy érzem, hogy az elcsatolást megoldottam ................. Régebben jól jött a Focal kissé túl nyitott magastartománya, de most úgy érzem, hogy kicsit kilóg az egységből. 

Köszi, sokat árnyalódott a kép - viszont így első helyen méginkább maradnak a Roydok. Tudnod kell, hogy hiába hátsó reflex nyílásúak, úgy tervezték őket, hogy kimondottan a fal közelében (3-10 / max15 cm!!!) érezzék jól magukat. Nemhogy "elcsatolnod" nem kell őket, de pont ezt az elhelyezést igénylik! 

Vagy a zárt BBC LS3/5 klónok - ugyanezt nyújtják, és ha a nagy felbontás kiszolgálása a cél, akkor ezek megteszik neked  a középsávban olyan tiszta, artikulált hangot, amit ezek tudnak, kevés más doboztól kapod meg. Amúgy olcsóér' titkos tipp lehet egy JPW Sonata, ha nem akarsz rokkerkedni vagy diszkózni  

Kérdés, mennyi pénzt szánsz rá (csak nagyságrendet mondj, vagy egy deadline-t) és akkor egészen konkrét ötletek mehetnek!

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

2 perce, mishow írta:

Igen, jók lehetnek a ProAc dobozok, a kisebb Spendorok, az LS3/5 BBC vonal dobozkái - de ezeket egyelőre azért nem hoztam fel, mert itt árban ballag(hat)unk szépen felfelé, és pl a BBC monitorok kíméletlen őszintesége sem jön be mindenkinek. 

Ha pedig nem kell feltétlenül a falra tolni a dobozokat, akkor ott az Epos vonal.

Azért kérdeztem a fentieket, mert több infoból több ötlet jöhet.

Esetleg érdekes lehet, hogy a kérdezőnek mi nem tetszik/mi hiányzik a mostani Focal hangból? Az sem rossz dobozka pedig! Esetleg csak a hifi bogár dolgozik?

Lehet, hogy csak a bogár dolgozik. Az a baj, hogy a fal előtt egy alacsony komódon vannak most is a dobozok. Lefelé úgy érzem, hogy az elcsatolást megoldottam ( bronz kúp+5cm erdélyi andezit lap+felfelé bronzkúp- tapintásra még magas hangerőn sem érezni semmit), viszont a faltól max. 10cm-re tudok távolodni. A kábelek a fekete narancs Beldenek. Ami most kihozta ezt a gondolatot, hogy régóta áhítoztam arra, hogy SACD lemezeket is le tudjak játszani. Egy áruházi akcióban majdben féláron tudtam venni egy Marantz UD7007-et. Más topicban már leírtam, nekem drámai a különbség a CD réteghez képest. Régebben jól jött a Focal kissé túl nyitott magastartománya, de most úgy érzem, hogy kicsit kilóg az egységből. 

mishow
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

54 perce, Mathias írta:

Korábban azt hiszem lehetett olvasni a Proac Response D Two -ról, hogy jól megvan Heed elektronikákkal.

Igen, jók lehetnek a ProAc dobozok, a kisebb Spendorok, az LS3/5 BBC vonal dobozkái - de ezeket egyelőre azért nem hoztam fel, mert itt árban ballag(hat)unk szépen felfelé, és pl a BBC monitorok kíméletlen őszintesége sem jön be mindenkinek. 

Ha pedig nem kell feltétlenül a falra tolni a dobozokat, akkor ott az Epos vonal.

Azért kérdeztem a fentieket, mert több infoból több ötlet jöhet.

Esetleg érdekes lehet, hogy a kérdezőnek mi nem tetszik/mi hiányzik a mostani Focal hangból? Az sem rossz dobozka pedig! Esetleg csak a hifi bogár dolgozik?

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

GYIK

Hozzászólás Szerző: Mathias »

9 hours ago, PgSpa said:

Senkinek sincs javaslata? Mindenki Enigmákkal tolja?

Korábban azt hiszem lehetett olvasni a Proac Response D Two -ról, hogy jól megvan Heed elektronikákkal.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

GYIK

Hozzászólás Szerző: Doky »

Mint ahogyan Mishow is leírta, elsősorban angol vonalon érdemes nézelődni. Sokan sokféle kombinációban használjuk a készülékeket. Én próbáltam pár dobozzal (Phonar vol.2, Clarus Charon Pro., Dual CL172, a jelenlegi dobozaim., kis magnetosztatikus panel) és mind jó volt a maga nemében, mind mást mutatott meg. Igaz hogy szerintem egyik sem tudta teljesen megmutatni az Obelisk "tudását". "Kis" teljesítménye ellenére hajtós készülék de érezhetően vissza tudja fogni pár nehezebben hajtható (nem csak az érzékenységre gondolok) doboz (pl ezt tapasztaltam a Clarus-ommal is). De pl a Dynaudio A42-t is sok helyen megemlítik Obeliskel...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

Szerintem csak átugrottuk.

A kérdések a szokásosak: mekkora helyiségbe szánod, mennyire lesz beszorítva falhoz-polcra? No és persze mennyi az annyi?

A sztenderd válasz addig is: valamelyik Royd. Azzal nem nyúlsz mellé!

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

2018. 05. 26. at 16:16, PgSpa írta:

Tisztelt Mindenki!

Kérdésem a következő lenne: Obelisk Si +X2  mellé milyen hangsugárzó lenne jó? A Heed termékek hely hiányában sajnos

nem jöhetnek szóba. Tehát polcsugárzó kellene. Most Focal 706s első generációs van, nem rossz, de bizos, hogy van tartalék az erősítőkben...

Senkinek sincs javaslata? Mindenki Enigmákkal tolja?

Sene
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

GYIK

Hozzászólás Szerző: Sene »

1 hour ago, TurboSteve said:

Dolgozom a projecten !

Én is a PX-et javasolnám következő lépésnek.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

GYIK

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

9 minutes ago, mishow said:

Ezzel a lépéssel, főleg ha megérkezik mellé a DT is, egy életre letudtad a "kütyüzést" - csak a zene marad! 

Zsoltra pedig bátran hallgass! Naná, kire ha nem rá ....

Ez lenne a cél és egyben minden reményem bennük van.  

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

mishow
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

1 órája, asebestyen írta:

Kerestem a DA-t egy ideje, de szerencsére Zsolt hozzásegít egyhez. És 2.1 kártyával ajánlja, nem 2.3-mal a leírt preferenciáim okán.

Ezzel a lépéssel, főleg ha megérkezik mellé a DT is, egy életre letudtad a "kütyüzést" - csak a zene marad! 

Zsoltra pedig bátran hallgass! Naná, kire ha nem rá ....

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

21 perce, Shimano írta:

Én nem tudom,direkt összehasonlításhoz még nem volt szencsém,de az biztos hogy az a 2.1 is nagyon jó.Én a helyedben a px-re gyúrnék elsődlegesen,az azért kellene a pre mellé.

Dolgozom a projecten !

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

22 minutes ago, TurboSteve said:

Nálam a PRE + PM szettben jelenleg a 2.1 dac-panel van , ha minden igaz . A nyárra tervezem az up-grade-t a 2.3-ra . Vagy a PRE-ben sem érdemes kicserélni??? (A PX karácsonyra van beütemezve , ha nem jön közbe semmi)

Zsolt nekem ezt írta: "a V2.3 viszont pont abba az irányba 'lépés' (oldal és nem előre) ami az Si3 a régi Si-hez képest". 

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

GYIK

Hozzászólás Szerző: Shimano »

18 perce, TurboSteve írta:

Nálam a PRE + PM szettben jelenleg a 2.1 dac-panel van , ha minden igaz . A nyárra tervezem az up-grade-t a 2.3-ra . Vagy a PRE-ben sem érdemes kicserélni??? (A PX karácsonyra van beütemezve , ha nem jön közbe semmi)

Én nem tudom,direkt összehasonlításhoz még nem volt szencsém,de az biztos hogy az a 2.1 is nagyon jó.Én a helyedben a px-re gyúrnék elsődlegesen,az azért kellene a pre mellé.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

Tisztelt Mindenki!

Kérdésem a következő lenne: Obelisk Si +X2  mellé milyen hangsugárzó lenne jó? A Heed termékek hely hiányában sajnos

nem jöhetnek szóba. Tehát polcsugárzó kellene. Most Focal 706s első generációs van, nem rossz, de bizos, hogy van tartalék az erősítőkben...

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

45 minutes ago, Shimano said:

Nocsak,nocsak,rögtön belecsapsz a lecsó közepébe? Jó is az a DA.És az a DT-is ami majd kell elé.Most még lehet azt hiszed hogy nem,de majd rájösz hogy igen,kell az is. 

Így is terveztem. Kerestem a DA-t egy ideje, de szerencsére Zsolt hozzásegít egyhez.  És 2.1 kártyával ajánlja, nem 2.3-mal a leírt preferenciáim okán.

Deeeeee, tudom most is, hogy kell a DT is.  Nemsokára...  

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

A lecsó közepe a 2.3 dac .(...egyelőre)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

42 perce, asebestyen írta:

Hát DA lesz belőle végül 2.1-es kártyával.  Jó lesz szerintem. 

Nocsak,nocsak,rögtön belecsapsz a lecsó közepébe? Jó is az a DA.És az a DT-is ami majd kell elé.Most még lehet azt hiszed hogy nem,de majd rájösz hogy igen,kell az is. 

mishow
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

1 órája, Huszti Zsolt írta:

Néhány dolgot tegyünk helyre.

- A Dactilusba (generációtól független) csak kis kártya helyezhető. Tehát V1.0, V1.2, V1.3. A V2.1 és V2.3 nem. Az 1.0 kártyát kivéve az összes kártya 24/192!

- A nagy kártyák (V2.1 és 2.3) az Obellisk Si sorozatból csak és kizárólag az Si3-ba helyezhető, régebbi modellbe nem.

- Az Obelisk Si semelyik generációja nem fogad USB csatlakozót, de a PRE sem! 

Pontos információ tiszta forrásból! 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

34 minutes ago, Shimano said:

Tegyél bele egy kártyát,aztán egy dactilus próba,végül ha kell,de szerintem előbb megálsz,jöhet a DA.Érdemes a legegyszerűbb móddal indítani,mert még az is lehet hogy az lesz a legjobban ízlő.

Hát DA lesz belőle végül 2.1-es kártyával.  Jó lesz szerintem. 

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

17 perce, asebestyen írta:

Érdekes ez az egész kérdés/gondolatmenet... Többen javasolták, hogy próbáljam ki az si3-as Obelisket az első generációs helyett. Pont azért, mert az azért lényegesen jobb hifi. Én meg talán pont ezért nem próbáltam ki.  Az "öregből" soha egyetlen kellemetlen hang nem jött ki. Ez az első ilyen erősítőm, ami még soha, semmilyen zenén nem bántott. Lehet mondani, hogy jótékonyan elfed. Lehet. És?  A zene lényege szépen átjön. Az X2 nagyon kell hozzá, az biztos.

Sokáig egyébként Dactilus+Q-PSU kombóban gondolkodtam, annak ára újonnan se húzós, de csak a "nagy" DA az igazi párja gondolom. 

Tegyél bele egy kártyát,aztán egy dactilus próba,végül ha kell,de szerintem előbb megálsz,jöhet a DA.Érdemes a legegyszerűbb móddal indítani,mert még az is lehet hogy az lesz a legjobban ízlő.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”