Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 698

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Kicsit átfogalmazom a korábbi DAC-os kérdést:
Laptop mellé USB-s DAC-ot keresek, ami nem túl nagy méretű. Esetenként vinném magammal, hogy fülessel is használjam.
Tidal-t hallgatnék vele főleg és flacokat. Szívesen kipróbálnám a Tidal MQA anyagait. 
Ha nem fülessel menne, akkor vagy direkbe menne végfokra vagy egy másik integrált line in-jére.

Dragonfly Red, illetve Pro-Ject Pre Box S2 Digital, amit eddig találtam, kis méretűek és MQA képesek.

A kettő közül melyiket ajánlanátok és miért? Milyen hasonló másik termék lenne amit ebben az árkategóriában megnézhetnék még?

Köszönöm!

érdemes erre is ránézni,igaz nem tudja a bűvös mqa-t...

https://www.av-online.hu/hifi/nuprime-u ... teszt_1590
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

tmboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tmboy »

Laptop mellé USB-s DAC-ot keresek, ami nem túl nagy méretű. Esetenként vinném magammal, hogy fülessel is használjam.
Tidal-t hallgatnék vele főleg és flacokat. Szívesen kipróbálnám a Tidal MQA anyagait. 
Ha nem fülessel menne, akkor vagy direkbe menne végfokra vagy egy másik integrált line in-jére.

Dragonfly Red, illetve Pro-Ject Pre Box S2 Digital, amit eddig találtam, kis méretűek és MQA képesek.

A kettő közül melyiket ajánlanátok és miért? Milyen hasonló másik termék lenne amit ebben az árkategóriában megnézhetnék még?

Köszönöm!

Szia!

Ez a téma engem is foglalkoztat. Sajnos a Pro-Ject kb. egy hónapja készlethiányos a régióban (fekete színben), más alternatívát pedig ebben az árkategóriában és tudásban nem találtam. Várunk...
NAT Magnetic • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1051

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BLX »

Köszönöm!

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: svan »

Bladelius USB DAC, akár külső táppal is, aztán most is van az apróban Dactilus, és persze vannak az ifi-termékek, valamint a Fostex HP-A3 és A4, melyek újonnan is beleférnek a keretbe. Aztán ott vannak a Korg és a Focusrite termékei. Csak győzd őket meghallgatni. 
Dactilus szerintem is remek mindenes.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Engem is érdekelne, hogy milyen az a DAC aminek már lenne értelme kb 100e Ft alatt, egyszerű, van rajta USB, akár használt, akár magyar termét is. Ha van ilyen 30e és 100e Ft között
Bladelius USB DAC, akár külső táppal is, aztán most is van az apróban Dactilus, és persze vannak az ifi-termékek, valamint a Fostex HP-A3 és A4, melyek újonnan is beleférnek a keretbe. Aztán ott vannak a Korg és a Focusrite termékei. Csak győzd őket meghallgatni. 
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1051

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BLX »

összegtől függ. így nehéz ennyiért.

Engem is érdekelne, hogy milyen az a DAC aminek már lenne értelme kb 100e Ft alatt, egyszerű, van rajta USB, akár használt, akár magyar termét is. Ha van ilyen 30e és 100e Ft között

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Oké, oké, de valami konkrét típusnak jobban örülnék!

összegtől függ. így nehéz ennyiért.
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: megott »

hogyha többet tudnál fordítani külső dac-ra a 30e tényleg karcsú.
Oké, oké, de valami konkrét típusnak jobban örülnék!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Köszönöm válaszod!

És mivel tudnám überelni a Yamaha DAC-ját? Mi lenne az első lépcső?

hogyha többet tudnál fordítani külső dac-ra a 30e tényleg karcsú.

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Köszönöm válaszod!

És mivel tudnám überelni a Yamaha DAC-ját? Mi lenne az első lépcső?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3331
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mert bizonytalan vagyok. Egy Yamaha RX-A860 boldog tulajdonosa vagyok amit nagy megelégedéssel használok házimozira Tannoy (álló)) dobozokkal, mivel sztereóban nem hozta azt a minőséget amit szerettem volna ezért vettem egy régi Yamaha A-500-as sztereó erősítőt gyönyörű állapotban. Mondanom sem kell hogy össze sem lehet hasonlítani a két hangot. Igen ám de most szeretném a nagyfelbontású (sztereó DSD, FLAC, stb) zenéimet is évezni a sztereó erősítőn. A lejátszó többségében a PC-m lenne amiben egy SB Audigy 2 Platinum EX zenél, természetesen a külső egységből továbbítottam eddig a digitális jelet. Az SB-nek analóg kimenete csak a kártyán van a külső egységen nincs.
Milyen alternatívát javasoltok?
-Hajtsam az SB analógjáról?
-Vegyek egy külső DAC-ot (Topping D30???)
-Maradjak a digitális átvitelnél a RX-A860-ba és annak analóg kimenetéről hajtsam az A500-at? egyáltalán milyen minőségű az AVR DAC-ja szetereón?
Köszönöm segítségeteket.
U.I.:Ha külső DAC, maximum 30.000 forint a keret jelenleg.
Üdv!
Megott

Az SB analóg kimenete felejtős.
30ezerből nem fogod tudni überelni a Yamaha belső DACját.
Tehát marad a harmadik opció. 
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mert bizonytalan vagyok. Egy Yamaha RX-A860 boldog tulajdonosa vagyok amit nagy megelégedéssel használok házimozira Tannoy (álló)) dobozokkal, mivel sztereóban nem hozta azt a minőséget amit szerettem volna ezért vettem egy régi Yamaha A-500-as sztereó erősítőt gyönyörű állapotban. Mondanom sem kell hogy össze sem lehet hasonlítani a két hangot. Igen ám de most szeretném a nagyfelbontású (sztereó DSD, FLAC, stb) zenéimet is évezni a sztereó erősítőn. A lejátszó többségében a PC-m lenne amiben egy SB Audigy 2 Platinum EX zenél, természetesen a külső egységből továbbítottam eddig a digitális jelet. Az SB-nek analóg kimenete csak a kártyán van a külső egységen nincs.
Milyen alternatívát javasoltok?
-Hajtsam az SB analógjáról?
-Vegyek egy külső DAC-ot (Topping D30???)
-Maradjak a digitális átvitelnél a RX-A860-ba és annak analóg kimenetéről hajtsam az A500-at? egyáltalán milyen minőségű az AVR DAC-ja szetereón?
Köszönöm segítségeteket.
U.I.:Ha külső DAC, maximum 30.000 forint a keret jelenleg.
Üdv!
Megott

Sonny

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Senki?
Fél ár alatt lecsaptam rá, majd akkor meghallgatom.
Jókat írnak róla:
https://www.head-fi.org/threads/review- ... rt.858615/

S

Valakinek van - Audioengine D2 - ről véleménye?
Ha minden igaz, jó áron be tudnék szerezni egyet.
S

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4122

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Ehhez az elképzeléshez elég közel állnak az általam már többször citált un AOIP (Audio Over IP) eszközök, amik sok csatornás valós idejű (például élő zene) audio transzport célra lettek fejlesztve, mint a Dante, AES67, Ravenna protokollal dolgozó és a fogadó oldalon a hálózati részt a DAC-ba vagy DDC-be beépítő Focusrite, vagy Merging DAC-jai. Itt gyakorlatilag a 2 gépes lejátszás második számítógépének az operációs rendszere a DAC-ban egy hálózati interface formájában van beépítve és csak és kizárólag a hálozati dolgokra használva, a felesleges egyéb operációs rendszer nyűgöktől megszabadítva.

Aki viszonylag nyugodtan akarna zenét hallgatni, nem nagyon törödve azzal, hogy a lejátszás oldalon mi van a számítógépében, nyugodtan próbálkozzon ezzel, tapaszatalataim szerint ez a metódus legkevésbé érzékeny a számítógépre, viszont az első beállitás cserében igényel egy kis figyelmet. Most nem untatnék a részletekkel itt senkit, de ha rákeres a hozzászólásaimra elég sok írást talál majd erről. 

Ha már vezérelni úgy is kell hálózat, miért nem hálóról megy a zene is?
Én sajnos az egész audio pc témát még nem tudtam megemészteni, de valahogy úgy képzelném el a sajátom, hogy lesz benne egy sd kártya és minden más wifiről...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11178
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A merevlemez rezgése és elektromos zaja, ekkora probléma (akkor is, ha külön lineáris tápolása van minden pc alkatrésznek)?
Átviszem a témát a PC-s topikba.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Ilyen módon nem is nagyon fogsz különbséget hallani. Ha már ott van a gépben egy rezgő, zajongó merevlemez, akkor szinte mindegy, hogy arról, vagy másik meghajtóról játszod le az anyagot.
A merevlemez rezgése és elektromos zaja, ekkora probléma (akkor is, ha külön lineáris tápolása van minden pc alkatrésznek)?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Nekem hdd, ssd is van az audio pc-ben, illetve hálózaton is tárolok zenéket. Próbáltam ugyanazt a számot különböző helyről lejátszani, de nem hallottam különbséget. Egy vakteszten biztosan megbuknék.
Ilyen módon nem is nagyon fogsz különbséget hallani. Ha már ott van a gépben egy rezgő, zajongó merevlemez, akkor szinte mindegy, hogy arról, vagy másik meghajtóról játszod le az anyagot.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Nekem hdd, ssd is van az audio pc-ben, illetve hálózaton is tárolok zenéket. Próbáltam ugyanazt a számot különböző helyről lejátszani, de nem hallottam különbséget. Egy vakteszten biztosan megbuknék.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9564

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Azért aki ssd-n tárolja a zenéit ne essen kétségbe..
Ezért (is) kell a felhőben tárolni. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3195

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az eco 5400-es HDD-knek jobb a hangja, mint a 7200-eseknek. Én ezt tapasztaltam. Peace.
.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2643

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: supravox »

Tudom, mindjárt megköveznek egyesek, de az ssd nem segít semmin, sőt több zavarjelet okoz, mit a hdd. Egy 1-2T notebook hdd 7200 fordulattal teljesen elegendő zenelejátszáshoz.
Azért aki ssd-n tárolja a zenéit ne essen kétségbe..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

SD-kártya? Mármint vinyó/ssd helyett? Van ilyen desktop gép vagy ez raspberry-alapú?
Pár évvel ezelőtt, mikor még drágák voltak az SSD meghajtók, zajlottak kísérletek a rendszerek memória kártyáról (SD, CF) futtatására. Ma már ennek nincs sok értelme az asztali gépeknél.

Egy 3 éves Luxor PC-t újítottam fel pár héttel ezelőtt. BIOS-t és szoftvereket frissítettem, illetve az op. rendszert és a muzsikákat átköltöztettem SSD meghajtókra, a merevlemezek pedig kikerültek a gépből. A tulajdonos szerint a hangminőség javulása azonnal hallható volt. Talán majd ő is leírja a saját szavaival.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ha már vezérelni úgy is kell hálózat, miért nem hálóról megy a zene is?
Én sajnos az egész audio pc témát még nem tudtam megemészteni, de valahogy úgy képzelném el a sajátom, hogy lesz benne egy sd kártya és minden más wifiről...

SD-kártya? Mármint vinyó/ssd helyett? Van ilyen desktop gép vagy ez raspberry-alapú?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Tudom, mindjárt megköveznek egyesek, de az ssd nem segít semmin, sőt több zavarjelet okoz, mit a hdd. Egy 1-2T notebook hdd 7200 fordulattal teljesen elegendő zenelejátszáshoz.

Köszönöm, a kövezéssel nem foglalkozom, inkább a high-t választom, mint a stone-t, ha megadatik, kipróbálom, addig vinyóról megyek, nyilván mindenben az adott rendszer és az aranyfül dönt.  

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”