Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Sonny

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Senki?
Fél ár alatt lecsaptam rá, majd akkor meghallgatom.
Jókat írnak róla:
https://www.head-fi.org/threads/review- ... rt.858615/

S

Valakinek van - Audioengine D2 - ről véleménye?
Ha minden igaz, jó áron be tudnék szerezni egyet.
S

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3581

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Ehhez az elképzeléshez elég közel állnak az általam már többször citált un AOIP (Audio Over IP) eszközök, amik sok csatornás valós idejű (például élő zene) audio transzport célra lettek fejlesztve, mint a Dante, AES67, Ravenna protokollal dolgozó és a fogadó oldalon a hálózati részt a DAC-ba vagy DDC-be beépítő Focusrite, vagy Merging DAC-jai. Itt gyakorlatilag a 2 gépes lejátszás második számítógépének az operációs rendszere a DAC-ban egy hálózati interface formájában van beépítve és csak és kizárólag a hálozati dolgokra használva, a felesleges egyéb operációs rendszer nyűgöktől megszabadítva.

Aki viszonylag nyugodtan akarna zenét hallgatni, nem nagyon törödve azzal, hogy a lejátszás oldalon mi van a számítógépében, nyugodtan próbálkozzon ezzel, tapaszatalataim szerint ez a metódus legkevésbé érzékeny a számítógépre, viszont az első beállitás cserében igényel egy kis figyelmet. Most nem untatnék a részletekkel itt senkit, de ha rákeres a hozzászólásaimra elég sok írást talál majd erről. 

Ha már vezérelni úgy is kell hálózat, miért nem hálóról megy a zene is?
Én sajnos az egész audio pc témát még nem tudtam megemészteni, de valahogy úgy képzelném el a sajátom, hogy lesz benne egy sd kártya és minden más wifiről...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A merevlemez rezgése és elektromos zaja, ekkora probléma (akkor is, ha külön lineáris tápolása van minden pc alkatrésznek)?
Átviszem a témát a PC-s topikba.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Ilyen módon nem is nagyon fogsz különbséget hallani. Ha már ott van a gépben egy rezgő, zajongó merevlemez, akkor szinte mindegy, hogy arról, vagy másik meghajtóról játszod le az anyagot.
A merevlemez rezgése és elektromos zaja, ekkora probléma (akkor is, ha külön lineáris tápolása van minden pc alkatrésznek)?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Nekem hdd, ssd is van az audio pc-ben, illetve hálózaton is tárolok zenéket. Próbáltam ugyanazt a számot különböző helyről lejátszani, de nem hallottam különbséget. Egy vakteszten biztosan megbuknék.
Ilyen módon nem is nagyon fogsz különbséget hallani. Ha már ott van a gépben egy rezgő, zajongó merevlemez, akkor szinte mindegy, hogy arról, vagy másik meghajtóról játszod le az anyagot.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Nekem hdd, ssd is van az audio pc-ben, illetve hálózaton is tárolok zenéket. Próbáltam ugyanazt a számot különböző helyről lejátszani, de nem hallottam különbséget. Egy vakteszten biztosan megbuknék.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8923

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Azért aki ssd-n tárolja a zenéit ne essen kétségbe..
Ezért (is) kell a felhőben tárolni. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az eco 5400-es HDD-knek jobb a hangja, mint a 7200-eseknek. Én ezt tapasztaltam. Peace.
.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2485

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: supravox »

Tudom, mindjárt megköveznek egyesek, de az ssd nem segít semmin, sőt több zavarjelet okoz, mit a hdd. Egy 1-2T notebook hdd 7200 fordulattal teljesen elegendő zenelejátszáshoz.
Azért aki ssd-n tárolja a zenéit ne essen kétségbe..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

SD-kártya? Mármint vinyó/ssd helyett? Van ilyen desktop gép vagy ez raspberry-alapú?
Pár évvel ezelőtt, mikor még drágák voltak az SSD meghajtók, zajlottak kísérletek a rendszerek memória kártyáról (SD, CF) futtatására. Ma már ennek nincs sok értelme az asztali gépeknél.

Egy 3 éves Luxor PC-t újítottam fel pár héttel ezelőtt. BIOS-t és szoftvereket frissítettem, illetve az op. rendszert és a muzsikákat átköltöztettem SSD meghajtókra, a merevlemezek pedig kikerültek a gépből. A tulajdonos szerint a hangminőség javulása azonnal hallható volt. Talán majd ő is leírja a saját szavaival.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Én sajnos az egész audio pc témát még nem tudtam megemészteni, de valahogy úgy képzelném el a sajátom, hogy lesz benne egy sd kártya és minden más wifiről...

SD-kártya? Mármint vinyó/ssd helyett? Van ilyen desktop gép vagy ez raspberry-alapú?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Tudom, mindjárt megköveznek egyesek, de az ssd nem segít semmin, sőt több zavarjelet okoz, mit a hdd. Egy 1-2T notebook hdd 7200 fordulattal teljesen elegendő zenelejátszáshoz.

Köszönöm, a kövezéssel nem foglalkozom, inkább a high-t választom, mint a stone-t, ha megadatik, kipróbálom, addig vinyóról megyek, nyilván mindenben az adott rendszer és az aranyfül dönt.  

colop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: colop »

Egy mini itx-es 3.gen i3-as, M2 SSD-vel, 4 GB RAM-mal és picoPSU160XT-vel. A 12V-os adapter egy jobbfajta FSP. A zene NAS-ról jön. Próbáltam Volumio-val RP3-on, Ordoid C2-n, Windows rengeteg buherálással, de nekem a Daphile volt a legkényelmesebb, legstabilabb, TIDAL megy, youtube-hang megy  , és nem utolsó sorban egy gombnyomásra RAM-ba tölti a playlistet, így nem a hálóról streamel. De ez off-topic. 

Köszi a választ!

Említed, h PC... Milyen PC? Nem tudálékoskodni akarnék, ha régi eléggé, akkor nem feltétlenül kell USB-kondicionáló. Nekem egy 1.8 MHz-es P4-es kb. olyan hangot csinál simán (nincs benne pcie-slot se), mint a mostani i7-es lejátszógép. Ötödáron.

Sajna Daphile-hez és szoftveres kütyüzéshez nem értek, nálam fapados foobar megy, biztos van szebb, jobb, drágább, de nálam régóta ez az etalon.

Sok sikert a DACkereséshez, egy jó DAC sokmindenre jó, adott esetben teljesen új lejátszógépet is ki tud szolgálni :-)))

Lumin T1 | NAD S500i | T+A PA 3000HV | Canton | Synergistic Research | Gigawatt

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Köszönöm, Mester, régóta húzódik ennek a gépnek a kikupálása, ha hó elején úgy állok majd, hogy kaphat egy nagyobb SSD-t, csinálok belőle egy High-Tech, Linuxos steampunk lejátszógépet. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Legalább ezt kipróbálhatnád, akár a régi gépen, akár újabban, a foobarhoz képest mindenképp jobb. 
Macerás a használata egy kicsit a mindennapokban, de winfos alatt az első öt zenelejátszóban mindenképp benne van. (a Foobar meg nincs benne)

Köszönöm, Mester, régóta húzódik ennek a gépnek a kikupálása, ha hó elején úgy állok majd, hogy kaphat egy nagyobb SSD-t, csinálok belőle egy High-Tech, Linuxos steampunk lejátszógépet. 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Köszi a választ!

Említed, h PC... Milyen PC? Nem tudálékoskodni akarnék, ha régi eléggé, akkor nem feltétlenül kell USB-kondicionáló. Nekem egy 1.8 MHz-es P4-es kb. olyan hangot csinál simán (nincs benne pcie-slot se), mint a mostani i7-es lejátszógép. Ötödáron.

Sajna Daphile-hez és szoftveres kütyüzéshez nem értek, nálam fapados foobar megy, biztos van szebb, jobb, drágább, de nálam régóta ez az etalon.

Legalább ezt kipróbálhatnád, akár a régi gépen, akár újabban, a foobarhoz képest mindenképp jobb. 
Macerás a használata egy kicsit a mindennapokban, de winfos alatt az első öt zenelejátszóban mindenképp benne van. (a Foobar meg nincs benne)

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Ez a dac kezeli 24 bites flacet,pcm-et?Persze csak 16 bitben?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Paksi vagyok.

Inkább rézkábelek (USB összekötő hazai DIY tiszta ezüst), de fontolom egy Gryphon Guideline Ref. beszerzését a Harmonic Tech Magic Link helyett.

Sajna a PC kialakítása nem teszi lehetővé bővítőkártya elhelyezését, bár flexi szalagkábellel ki tudnék vezetni a házon kívülre egy PCI-e x1 aljzatot (viszont esztétikailag elég csúnya lenne). Jelenleg egy iFi iPurifier2 dolgozik az USB-n. De megfontolom a tanácsod. Azt is figyelmbe kell vennem, hogy a Daphile-t szeretném továbbra is használni, ehhez pedig a bővítőkártya szoftveres támogatása is szükséges.

Egyébként a La Voce és QB9-DSD mozgatja a fantáziám a legjobban. (+még amit elfelejtettem felsorolni: Schiit Yggdrasil.)

Köszi a választ!

Sok sikert a DACkereséshez, egy jó DAC sokmindenre jó, adott esetben teljesen új lejátszógépet is ki tud szolgálni :-)))

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Ez a dac kezeli 24 bites flacet,pcm-et?Persze csak 16 bitben?

colop
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Köszi, már egyideje rajta van a radaron a hirdetés. 

Ez tényleg jó ár! .

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4041

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

Ayre QB-9 DSD van most nagyon jó áron, kipróbálható, elvihető, megvehető: http://www.limar.hu/index.php/second-ha ... e-qb-9-dsd

Ez tényleg jó ár!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Paksi vagyok.

Egyébként a La Voce és QB9-DSD mozgatja a fantáziám a legjobban. (+még amit elfelejtettem felsorolni: Schiit Yggdrasil.)

Ayre QB-9 DSD van most nagyon jó áron, kipróbálható, elvihető, megvehető: http://www.limar.hu/index.php/second-ha ... e-qb-9-dsd

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Audia Flight One integrált erősítőhöz keresek PC alapú USB forrásról hajtható DAC-ot. DSD tudás nem szempont.
Rengeteg a kínálat, sajnos nincs lehetőségem kipróbálni őket, magyarul bele kéne ugarojak valamelyikbe. Ehhez viszont mások tapasztalataira kellene hagyatkoznom.
Amiket megfelelőnek találtam a tesztek alapján, és elérhető a használtpiacon:

- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
- Lindemann musicbook:10
- PS Audio Perfectwave DAC MKII

Ezek közül talán a legérdekesebb az Aqua La Voce a PCM 1704K régi-új chippel, túlmintavételezés nélkül.

Van valakinek tapasztalata a fenti erősítővel és a felsorolt DAC-ok valamelyikével?

Az Ayre-t és Aqua-t tudom jó szívvel ajánlani. Teljesen más technológiával érik el, de hasonlóan analógos, nyílt, muzikális hangzású mindkettő.
Ebben az árkategóriában érdemes még figyelni a T+A DAC8 DSD-re is, PCM üzemmódban is nagyon jó, de natív vagy felkonvertált DSD-el etetve elképesztően jó hangja van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

colop
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Paksi vagyok.

Inkább rézkábelek (USB összekötő hazai DIY tiszta ezüst), de fontolom egy Gryphon Guideline Ref. beszerzését a Harmonic Tech Magic Link helyett.

Sajna a PC kialakítása nem teszi lehetővé bővítőkártya elhelyezését, bár flexi szalagkábellel ki tudnék vezetni a házon kívülre egy PCI-e x1 aljzatot (viszont esztétikailag elég csúnya lenne). Jelenleg egy iFi iPurifier2 dolgozik az USB-n. De megfontolom a tanácsod. Azt is figyelmbe kell vennem, hogy a Daphile-t szeretném továbbra is használni, ehhez pedig a bővítőkártya szoftveres támogatása is szükséges.

Szeva colop!

Nem tudom, h alaplapról jössz-e le USB-vel a PC-n, vagy van valamilyen USB-kártyád, ami kicsit kianalógosítja a hangot, de ha ekkora költésbe akarod verni Magad, feltétlenül ajánlanék egy kb 30E árú USB-kártyát, iszonyú sokat számít.

Inkább ezüst vagy inkább rézkábelek vannak a rendszeredben?

Ha számít, én is inkább non-oversamplinges DACot ajánlanék.

Merrefelé hallgatózol? Esetleg véletlenül nem Pesten?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”