Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Alátétek, Rezgéscsillapítás
Tegnap a Tescoban vettem egy Go Cook márkájú bütü vágódeszkát, a mérete 45x30x4 cm. Kisebb fakockákból van ragasztva, így nem vetemedik. Szép munka, de azt nem derült ki, hogy milyen fából van.
2 hete 8 ezer volt, most 4. Mondjuk én annak vettem ami, de bizonyos rendszerekben jó lehet csillapításnak.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3204
Nem, az akác a legkeményebb.
http://hobbiasztalos.blog.hu/2013/10/10 ... asonlitasa
Akkor ezt rosszul tudtam...
Köszönöm, a kiigazítást.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Igen,így van, nekem annak a hangja tetszett a leginkább az én rendszeremben.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
" A puhább fa nem igazán vált be/bükk/...."
A hazánkban honos fafajták közűl a bükk a legkeményebb.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3204
Igen. asztalossal csináltattam 3db-ot./25 e/db/, és még 3-at rendeltem egy másik fafajtából, de sehogy nem akar elkészülni.A vékonyabb, puhább fa nem igazán vált be /bükk/, dinamikát veszít, de azt is írhatom, hogy lágyabb hang.
" A puhább fa nem igazán vált be/bükk/...."
A hazánkban honos fafajták közűl a bükk a legkeményebb.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- hollohazi
- Törzsvendég
15 cm ?
Igen. asztalossal csináltattam 3db-ot./25 e/db/, és még 3-at rendeltem egy másik fafajtából, de sehogy nem akar elkészülni.A vékonyabb, puhább fa nem igazán vált be /bükk/, dinamikát veszít, de azt is írhatom, hogy lágyabb hangú.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Nekem 15 cm vastag tölgy.és égerrel van tapasztalatom.
15 cm ?
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- hollohazi
- Törzsvendég
Váóóó köszi szepen!!!
Minden faanyagnak/bütü/, alátétként is van saját hangja, a kérdés, hogy az ajánlottnak milyen.
Az sem mindegy, milyen vastag, mivel van beeresztve, ragasztva, pácolva, stb.
Nekem 15 cm vastag tölgy.és égerrel van tapasztalatom. valamint bükk lépcsőburkolóval.
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
Ólmot nem vinnék beltérbe.......
Nem kell megrágni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
az üveglapra érdemes alulra ragasztani egy 0,5-1 mm ólomlemezt,
Ólmot nem vinnék beltérbe.......
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
az üveglapra érdemes alulra ragasztani egy 0,5-1 mm ólomlemezt, arra meg egy öntapadós műanyag fóliát.
az alábbi lap még ennél is jobb: Fontos, hogy a fa száliránya (bütü) függőleges legyen.
Ha valakit érdekel : https://www.bauhaus.hu/kaucsuk-150x65x4cm-munkalap.html
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Eddig ilyen köszönöm a tanácsokat!
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5158
az üveglapra érdemes alulra ragasztani egy 0,5-1 mm ólomlemezt, arra meg egy öntapadós műanyag fóliát.
az alábbi lap még ennél is jobb: Fontos, hogy a fa száliránya (bütü) függőleges legyen.
Meg kerestem egy szakembert vázoltam nagyából mit szeretnék 600 eft felett jött volna ki eloxálva az álvány.
Ezért maradtam egyenlöre sima natur méretre szabott anyagnál igy viszonylag gyors elkészült 2 polc jó nehezek, elsöre a cd játszot tettem rá.
Nagyon sok finom eddig nem hallot részlet jött elő mintha nem is lettek volna eddig most már készülőbenn a másik az erősítőnek sajnos képet nem tudok feltenni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Meg kerestem egy szakembert vázoltam nagyából mit szeretnék 600 eft felett jött volna ki eloxálva az álvány.
Ezért maradtam egyenlöre sima natur méretre szabott anyagnál igy viszonylag gyors elkészült 2 polc jó nehezek, elsöre a cd játszot tettem rá.
Nagyon sok finom eddig nem hallot részlet jött elő mintha nem is lettek volna eddig most már készülőbenn a másik az erősítőnek sajnos képet nem tudok feltenni.
Egy fenyő álványom volt idáig bronz tüskéken az üveg polcok szintén bronz tüskéken voltak rajt.
Nemrégiben bronz tüskékkel tömör alu rudakon butorlapok és egyértelműen hallható javulást értem el.
szerintem a fenyő lecserélése alura, az üveg cseréje bútorlapra, urambocsá MDF-re hozott javyulást. a fenyő elég lágy fa,nem feltétlenül alkalmas hifiasztalnak, persze szerintem. nemrég írta hollóházi,hogy próbálgatni kell fakockákat. azzal sokat lehet tanulni,melyik fa,merre viszi a hangot. ettől függetlenül szerintem ne csinálj alupolcos asztalt,de ha megcsinálod,feltétlenül meséld el bár ha annyira jó lenne,már biztos lett volna,aki lecsap a sztorira,hisz az állványok / hifi világában az innováció mindig fél siker,még ha xarabb is,mint a többi.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Egy fenyő álványom volt idáig bronz tüskéken az üveg polcok szintén bronz tüskéken voltak rajt.
Nemrégiben bronz tüskékkel tömör alu rudakon butorlapok és egyértelműen hallható javulást értem el.
Sziasztok!
Mi a véleményetek?
Szeretnék készítetni 20mm*600mm*500mm es aluminium lapokból készülék állványt.
kazánlermezből még nehezebb lesz
egyébként egyszer,régen,nagyon régen, egyik haveromnak eladtam egy... passz,kb akkora hangfalat,mint a heybrok HB1. mondtam neki,kell alá állvány,lehetőelg nehéz... na,.. a faterja,aki elég egyszerű ember volt, olyan igazi italozós lakatos, vagy 20as kazánlemezből vágott alját és tetejét. valami bazi nagy átmérőjű acélrúdból egy(1) db lábat középre... megheftolta és még ha jól emléxem,alulra bevágta a menetet is a tüskéklnek(de lehet azt is hegesztette). de működött, b*ssza meg... később,mikor komolyabb hangsugárzókat rátettünk, jól adta. készülék alá is jó volt
mondjuk az Opera lemezjátszó saját állványa alu lábakon áll, márvány polcokkal. nem tudom hány kg,de ketten alig bírtuk szomszéddal cipelni. a nélkül a lemezjátszó csak félkarú. szóval van értelme a nehéz állványoknak,kérdés,mindennek jót tesz e.
majd meséld el feltétlenül,milyen lett. ha már nem írok ide, légyszi küldj egy privátot. most van időm olvasgsatni,írogatni,kevés a meló munkahelyen,de ha beindul a nagyüzem január után ismét,szerintem köddé válok. de érdekel a végeredmény
halfnote.hu
halfnote.hu
Sziasztok!
Mi a véleményetek?
Szeretnék készítetni 20mm*600mm*500mm es aluminium lapokból készülék állványt.
Féláron eladom őket, 38x48 cm es a méretük, ha kell valakinek jelentkezzen.
írd fek a halfnote-ra, hardver apró. egyből nem jelenik meg,jóvá kell hagynom.
halfnote.hu
halfnote.hu
- hollohazi
- Törzsvendég
Hírdesd meg szerintem pontos méretekkel,elviszik. Mondjuk a 8-as elég vastag nem lehet, hogy az a baj, hogy már túl merev? Nekem 4-esek vannak.
Féláron eladom őket, 38x48 cm es a méretük, ha kell valakinek jelentkezzen.
Nekem sajnos van 8-as edzett üveg táblából 6 db eladó. Igazad van, az üveget még a szendvicsből is ki kell venni.
Hírdesd meg szerintem pontos méretekkel,elviszik. Mondjuk a 8-as elég vastag nem lehet, hogy az a baj, hogy már túl merev? Nekem 4-esek vannak.
halfnote.hu
halfnote.hu
Tiglon csodálat nem hallottam de eddig az eredeti Townshendek nagyon beváltak ismerősöknél is. Mc trafó alatt is ilyen van. Hálózati elosztó alatt. Lemezjátszó táp alatt is. Hangdobozok alatt is. Előfok és dac alatt. Meg persze lemezjátszó futómű alatt. Merevebb vázasokkal nagyon hatásos. Pl Rega Planar 3 alatt. Nagyon stabilizálja a hangot. Atomstabil lesz. Bármi alá berakható. A terhelési korlátot kell némileg figyelembe venni. De szükség esetén jelentő túlterheléssel is működik.
Üveget nagyon kerülném. Akkor már inkább valami nehéz tömörfa alátét/állvány. Szerintem a biciklibelsőt meg bicajhoz használjuk. Ne pedig így , ahogy a képen.
Edzett üveg a jó,ami nem azonos a valóban csörgő hangú sima üveggel,vagy a punnyadó, ún, security glass-al, ami két üveg valami spéci anyaggal összeragasztva. Nálam az edzett üveg akkor került képbe,amikor a daruma alátétek átvitték a polc fa hangját a keszülékre. Megjelent a Townshend rugós állványa edzett üveglapokkal és ekkor jött a homlokra csapás,hogy ehhhh. Próba és működött. Biztos nem mindenhol és nem mindenkinek ez tetszik,nálam bevált,ellenben a Rega lemezjátszó üvegtányérja nem, és a mezei üvegpolcos állványok se.
halfnote.hu
halfnote.hu