Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
- gnagy
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 77
Alátétek, Rezgéscsillapítás
Üdv az uraknak!
Hangfal elcsatolási kérdésben szeretnék segítséget kérni.
Az alany egy Sonus Faber Concerto, nem gyári, de ahhoz nagyon hasonló - valószínűleg Söund arts - állvánnyal. Az állvány nehéz, homokkal töltött. Tüskéken állt, simán a parkettán. Nemrég beraktam alá egy 4 cm vtg. homokkő lapot, ami sok szempontból javított a hangon (kontúrosabbá váló hangszerek, térben szebben pozícionál, stb.), viszont rárakódott egyfajta keménység, élesség a hangra, ami a legtöbb lemezen eléggé zavaró. Elsőre egy filcet raktam a kő alá, ez sokat javított, de nem oldotta meg a problémát. Visszaolvasva a topikot, begyurmáztam a doboz és az állványtalp közé a varázslatos blu tack ragacsot. Nos a keménységet valóban eltüntette, de elveszett az élet is a hangból. Fénytelen, tompa, unalmas lett. Cserébe persze lágyabb, ezáltal talán hosszan hallgathatóbbnak nevezhetnénk, de nekem pont ugyanolyan zavaró, mint a keménység.
Kérdés:
- van valami amit rosszul csináltam, vagy kihagytam?
- létezik olyan megoldás ami a két eszköz jó tulajdonságait egyesíti a fent sorolt hátrányok nélkül? (és nem egymillió/darab/milliméter/gramm)
- egyéb ötlet?
A válaszokat előre is köszönöm, üdv: Gábor
Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event
40 minutes ago, fülelek said:
Hilti rövid nyakú menetes szeg, van 6 és 8mm is, ellenanyával lehet rögzíteni. Pár száz Ft.
Menet nélküli ragaszthatót keresnék mert nem tudom hogy a b&w 602s2 alsó lemeze mennyire bírná a fúrást, nem szakadna e át.
Hilti rövid nyakú menetes szeg, van 6 és 8mm is, ellenanyával lehet rögzíteni. Pár száz Ft.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5203
Sziasztok. B&W 602s2 alá kellene valamilyen elcsatoló. Egy darabig az isoacoustics-al szemezgettem de aztán felébredtem, hogy hülye vagyok teljesen. Egy 100ezres hangfal alá 40ért alátét.
Szal most nagyon olcsó (nem 5-6ezer 4db) kúp alakú ragasztható hangfaltüskét keresek. Nem kellene semmilyen márkanevű. Teljesen jó lenne a magyar házgyári mondjuk 1500 4db ha van ilyen. Filléres esztergált nyavajára hogy ki nem adok 12ezret 8db ért az tuti. Köszönöm előre is a segítséget és bocsánat a lelkesebb fanoktól.
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
9 hours ago, nadtom said:
Lassan csinálom majd az álványomat vastag bútorlapból speciálisan az audio készülékeimre szabva. Mit ajánlanátok a készülékek alá ami jó rezgéscsillapító és nem kerül egy vagyonba (mivel elég sok készülék alá kell láb)?
Én előbb megpróbálkoznék a készülékenkénti 3 db-os keményfa bútorgombbal, de talán jobb a réz.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
6 perce, nadtom írta:
Lassan csinálom majd az álványomat vastag bútorlapból speciálisan az audio készülékeimre szabva. Mit ajánlanátok a készülékek alá ami jó rezgéscsillapító és nem kerül egy vagyonba (mivel elég sok készülék alá kell láb)?
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/sound ... 0201.p.483
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/sound ... 0601.p.480
Ezeket fontolóra venném!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
On 2018. 01. 19. at 6:10 PM, erica said:
Eddig ilyen köszönöm a tanácsokat!
Feketèn igy fest
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
Nem egy alsó árkategóriás cucc...
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 808
Ment privátban.
- kistibcsi
- Törzsvendég
- Értékelés: 80
Ezt hol találtad, hol lehet megvásárolni?
Úgy alakult, hogy én szívesen kipróbálnám...
Ment privátban.
Baromira hasonlít a vibra-r lábakra, azt ki tudod próbálni.
Annyit hozzá tennék, hogy a vibra-r jobb is, letesztelve -
"Az igazi barát szemből támad."
Baromira hasonlít a vibra-r lábakra, azt ki tudod próbálni.
- peterson
- V.I.P.
Nordost Sort Füt féle rezgéscsillapítóról tudna valaki felrakni olyan képet, amin látszik hogy épül fel? Alkatrész képek? Metszeti rajz? Összeállítási rajz?
Le akarnád másolni?
Mert, ha nem és működik, akkor teljesen mindegy, "bódottág"...
- peterson
- V.I.P.
Próbált már ilyet valaki? Tüske helyett.
Ezt hol találtad, hol lehet megvásárolni?
Úgy alakult, hogy én szívesen kipróbálnám...
Nordost Sort Füt féle rezgéscsillapítóról tudna valaki felrakni olyan képet, amin látszik hogy épül fel? Alkatrész képek? Metszeti rajz? Összeállítási rajz?
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- kistibcsi
- Törzsvendég
Hol és mire használják ezt? PARABOLIKUS REZGÉSCSILLAPÍTÓK
A parabolikus gumibak alakjának köszönhetően progresszív rugókarakterisztikával rendelkezik, ezáltal a nagyobb elmozduláshoz egyre nagyobb fékezőerő tartozik. Előnyei az egyszerű beépíthetőség, nagy hatékonyság, lágy véghelyzet és csillapítás.
Hol és mire használják ezt?
- kistibcsi
- Törzsvendég
Tegnap a Tescoban vettem egy Go Cook márkájú bütü vágódeszkát, a mérete 45x30x4 cm. Kisebb fakockákból van ragasztva, így nem vetemedik. Szép munka, de azt nem derült ki, hogy milyen fából van.
2 hete 8 ezer volt, most 4. Mondjuk én annak vettem ami, de bizonyos rendszerekben jó lehet csillapításnak.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 290
Tegnap a Tescoban vettem egy Go Cook márkájú bütü vágódeszkát, a mérete 45x30x4 cm. Kisebb fakockákból van ragasztva, így nem vetemedik. Szép munka, de azt nem derült ki, hogy milyen fából van.
2 hete 8 ezer volt, most 4. Mondjuk én annak vettem ami, de bizonyos rendszerekben jó lehet csillapításnak.
Nem, az akác a legkeményebb.
http://hobbiasztalos.blog.hu/2013/10/10 ... asonlitasa
Akkor ezt rosszul tudtam...
Köszönöm, a kiigazítást.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3236
Akkor ezt rosszul tudtam...
Köszönöm, a kiigazítást.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- hollohazi
- Törzsvendég
Igen,így van, nekem annak a hangja tetszett a leginkább az én rendszeremben.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
" A puhább fa nem igazán vált be/bükk/...."
A hazánkban honos fafajták közűl a bükk a legkeményebb.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Igen. asztalossal csináltattam 3db-ot./25 e/db/, és még 3-at rendeltem egy másik fafajtából, de sehogy nem akar elkészülni.A vékonyabb, puhább fa nem igazán vált be /bükk/, dinamikát veszít, de azt is írhatom, hogy lágyabb hang.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3236
Igen. asztalossal csináltattam 3db-ot./25 e/db/, és még 3-at rendeltem egy másik fafajtából, de sehogy nem akar elkészülni.A vékonyabb, puhább fa nem igazán vált be /bükk/, dinamikát veszít, de azt is írhatom, hogy lágyabb hang.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- hollohazi
- Törzsvendég
15 cm ?
Igen. asztalossal csináltattam 3db-ot./25 e/db/, és még 3-at rendeltem egy másik fafajtából, de sehogy nem akar elkészülni.A vékonyabb, puhább fa nem igazán vált be /bükk/, dinamikát veszít, de azt is írhatom, hogy lágyabb hangú.