Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Blackbirdöt használt már valaki optimalizáló szoftverként? Az egyik külföldi fórumon azt írják, annál már csak az AO jobb.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Kiprobalom de ha ujra kell telepitenem mindent akkor eljossz es megcsinalod.
Hi!
Szintén EasyBCD 2.2-t használok op. rendszer indítás kiválasztásához. A két rendszerem: XP és Win10. 
Ha jól sejtem neked is arra van szükséged, hogy kiválaszd, melyik rendszer működjön.
Nekem kiválóan működik.
Ha jól emlékszem, mindkét rendszerre fel kell tenni a progit, de erre már nem esküszöm meg... 

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 712

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Áááá, ez nem szokta elcseszni, csak nem változik semmi.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 876

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Világos, Win10 alatt, rendszergazdai parancssor:
        bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

visszaállítás:
        bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

Ezt mondja az irodalom, bevallom, nekem nem szokott sikerülni.
Ezen kívül grafikus felületen az EasyBCD program.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Nem eltuntetni hanem a win 2016 servereset inditani.
Világos, Win10 alatt, rendszergazdai parancssor:
        bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

visszaállítás:

bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

Ezt mondja az irodalom, bevallom, nekem nem szokott sikerülni.
Ezen kívül grafikus felületen az EasyBCD program.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Akkor ha jól értem, a Win10 frissítés visszaállította a csempés Metro Boot Managert, ezt akarod
eltüntetni?

Nem eltuntetni hanem a win 2016 servereset inditani.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Sejtettem en mar az elejen de nem akartam irni amig ki nem probalom szoval nem az kell nekem, hogy melyik windows induljon hanem melyik boot loader induljon.
Akkor ha jól értem, a Win10 frissítés visszaállította a csempés Metro Boot Managert, ezt akarod
eltüntetni?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Persze. Start->Run->msconfig->boot->windows2016server->set as default. Ha HU, akkor értelemszerűen.
Sejtettem en mar az elejen de nem akartam irni amig ki nem probalom szoval nem az kell nekem, hogy melyik windows induljon hanem melyik boot loader induljon.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Persze. Start->Run->msconfig->boot->windows2016server->set as default. Ha HU, akkor értelemszerűen.
Koszi, este kiprobalom.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Tortent olyan dolog, hogy ujra instalaltam az audio PC-em es eloszor a win10-et raktam fel aztan a win server 2016-ot na de aztan frissitett egy nagyot a win10 es azota win10-es bootoloas van amikor ki kell valasztani hogy melyik windows induljon. Erre van valamilyen lehetoseg, hogy a server 2016-os bootolasa induljon?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Tortent olyan dolog, hogy ujra instalaltam az audio PC-em es eloszor a win10-et raktam fel aztan a win server 2016-ot na de aztan frissitett egy nagyot a win10 es azota win10-es bootoloas van amikor ki kell valasztani hogy melyik windows induljon. Erre van valamilyen lehetoseg, hogy a server 2016-os bootolasa induljon?

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Egy nagyon okos ember mondta, aki többre vitte az emberiség elég nagy hányadánál. 
Itt volt a fórumon?
Szóval, a M$ lassan olyan lesz, mint a Sony: jó dolgokkal rossz időben jelenik meg.
Állítólag insidererek visszajelzései alapján döntött így. Amiket kínál, benne vannak
a Server 2016-ban. Arról nem szól a bejelentés, a ReFS bootolható lesz-e.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ki is mondta nehany evvel ezelott, hogy "Nem tudok elkepzelni olyan alkalmazast, aminek 640 kB RAM-nal tobbre lenne szuksege" ...
Egy nagyon okos ember mondta, aki többre vitte az emberiség elég nagy hányadánál. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Majik »

Na, lehet csiholni az újabb scripteket. 6 TB RAM-al biztosan szintet ugrik a hangminőség.

Ki is mondta nehany evvel ezelott, hogy "Nem tudok elkepzelni olyan alkalmazast, aminek 640 kB RAM-nal tobbre lenne szuksege" ...

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

A Microsoft nemrég bejelentette a Windows 10 Pro high-end változatát, Windows 10 Pro for Workstations néven.
A reklámszöveg szerint:
          ReFS (Resilient file system)
          Persistent memory (NVDIMM-N modulok is szükségeltetnek hozzá) 
          SMB Direct (gyorsabb fájlmegosztás RDMA-t tudó hálózati adapterekkel)
          Kiterjesztett hardver támogatás (lehet 4 CPU-d meg 6TB RAM-od)
Várhatóan a Windows 10 Fall Creators Update keretén belül fog megjelenni ősszel.

Na, lehet csiholni az újabb scripteket. 6 TB RAM-al biztosan szintet ugrik a hangminőség. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

A Microsoft nemrég bejelentette a Windows 10 Pro high-end változatát, Windows 10 Pro for Workstations néven.

A reklámszöveg szerint:

ReFS (Resilient file system)

Persistent memory (NVDIMM-N modulok is szükségeltetnek hozzá) 

SMB Direct (gyorsabb fájlmegosztás RDMA-t tudó hálózati adapterekkel)

Kiterjesztett hardver támogatás (lehet 4 CPU-d meg 6TB RAM-od)

Várhatóan a Windows 10 Fall Creators Update keretén belül fog megjelenni ősszel.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Na akkor ez a ket parancssor beirasaval lehet felismertetni, hogy van tobb OS is a particion es akkor lehet a windowsot is bootolni. Mar csak a halozatot kell valahogy fel mount-olni.

# pacman -S os-prober
# grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Valaki tudja hogyan kell beallitani a bootot az AP Linuxnal ha eloszor a windowsot tettem fel es aztan az AP linuxot hogy boot-nal mindket OS-t lassa?
Meg, hogyan kell beallitani, hogy masik szamitogeprol jatsza le a zenefileokat. A halozat mukodik mert egymasra ra lehet ping-elni.

Valahogy tuti lehet, de nekem csak ugy sikerult, hogy egy masik HD-ra tettem es a BIOS-ban allitgattam, hogy mi legyen az elso szamu lemez.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Valaki tudja hogyan kell beallitani a bootot az AP Linuxnal ha eloszor a windowsot tettem fel es aztan az AP linuxot hogy boot-nal mindket OS-t lassa?
Meg, hogyan kell beallitani, hogy masik szamitogeprol jatsza le a zenefileokat. A halozat mukodik mert egymasra ra lehet ping-elni.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1314

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Húú, hát nem tudtatok az eredeti szándékomtól eltéríteni az elmúlt  5 napban   , belevágok 

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1314

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Üdv. az "új" úton haladóknak!
Rávenném magam erre a pc-s lejátszásra, de alap szinten, minél kevesebb komponenssel és kábellel. Tervem: van egy rendelkezésre álló Eee Pc-m erről legyalulnám a Windows-t és egy Daphile kerülne rá. Volt korábban egy kis HRT-m, akkor még Win-Foobar-ral, egy ilyet gondoltam esetleg mellé csapni. Ebben az árfekvésben van-e esetleg más alternatíva? Annyi minden újdonság jön ki hónapról-hónapra, de nem követtem ezeket. Csak egy elfogadható hang a cél, nem lépnék Bladelius-ig, egy vintage erősítő és hs mellé tenném. Tehát a fő kérdés, 30-40e körül van e- alternatívája a HRT-nek, vagy nézzek másfelé a fentiektől és pl vegyek egy a mostanában többek által dicsért csúnya kis Yamaha hálózati lejátszót ( NAS-om nincs...)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Direct Sound
Nem .
A az borzasztoan szol.
Hangszoro Diyinhk usb ra van allitva .

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy diy DAC-ról is illene tudni, hogy milyen bitrátát és hány bites felbontást képes kezelni.
Aztán a JRiver-ben be kell állítani, hogy az ennél nagyobb felbontású fájlokat konvertálja le a DAC számára emészthető maximumra, a többit pedig hagyja békén.
A többi beállítás szerintem nem DAC függő.

Be allitottam 192khz konvertalasra

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Igen latok Diyinhk asio driver -t is.
De a Diyinhk usb wasapi jobban szol hatarozottan.
Azt nem tudom mi az a ds.

Direct Sound

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Majik »

sajnos nem könnyű beállítani, ahogy az egyik fórumtárs mondta: "pilóta" végzettség kell hozzá minimum

mondjuk nehéz eldönteni melyik dac-hoz hogyan, p. ha diy...

Egy diy DAC-ról is illene tudni, hogy milyen bitrátát és hány bites felbontást képes kezelni.
Aztán a JRiver-ben be kell állítani, hogy az ennél nagyobb felbontású fájlokat konvertálja le a DAC számára emészthető maximumra, a többit pedig hagyja békén.
A többi beállítás szerintem nem DAC függő.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”