Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
Hangsugárzók javítása
...van egy 80 kilos Usher Dancer 8571 es hangfalam. ...
Monóban hallgattad?
Hello!
Tudnatok segiteni nekem?. Gyorben elek es van egy 80 kilos Usher Dancer 8571 es hangfalam. Sajnos tegnap fogta magat es elnemult. Kiprobaltam mindent , leteszteltem mindent, de mindig arra lukadtam ki hogy a hangfallal van a problema. Nem serceget nem fustolt csak elnemult. Valaki tudna segiteni hogy mit lehetne vele kezdeni annelkul hogy a harmadikrol lecipeljem? Ez igy katasztrofa. Gyorben nem talalok szerelot aki hazhoz jonne.
Elore is koszonom a segitseget. Udv:Robi
Hangsugárzók javítása
Hello!
Tudnatok segiteni nekem?. Gyorben elek es van egy 80 kilos Usher Dancer 8571 es hangfalam. Sajnos tegnap fogta magat es elnemult. Kiprobaltam mindent , leteszteltem mindent, de mindig arra lukadtam ki hogy a hangfallal van a problema. Nem serceget nem fustolt csak elnemult. Valaki tudna segiteni hogy mit lehetne vele kezdeni annelkul hogy a harmadikrol lecipeljem? Ez igy katasztrofa. Gyorben nem talalok szerelot aki hazhoz jonne.
Elore is koszonom a segitseget. Udv:Robi
Hangsugárzók javítása
Hello!
KS Kücke Tertia D70 hangszóróim vannak. Az egyik mélynyomú membránja egy helyen el van repedve. Tapintásra úgy érzem, hogy a középső réteg az. A mebrán közepén van egy kisebb kör alakú rész, ahhoz kapcsolódik egy nagyob kör. Ahol a két kör összeér ott van egy kis részen elválva. A két szélső textil réteg sérülésmentes. A mellékelt videón látható.
A hangszóró szépen szól, nagyobb hangerőnél sem zizeg, recseg a membrán. Nem szeretnék megválni tőle, és ha szükséges javíttatnám.
Még egy dolog. A magashangok Isophonok, de mivel a gyári HK30 4ohm 80W-osok nem működöttek így Németországból rendeltem másikakat. Két darab KK10/4 50W-os, 4ohmos Isophont kaptam. Azt mondták ez a modell helyettesíti a régit.
Szereld ki a hangszórót. Valószínűleg hátul is el van repedve a membrán, ha nincs, akkor hátul egy tapétavágóval óvatosan vágd fel a repedés mentén. Gyorsan száradó (5 perc), lehetőleg fekete, két komponensű Epoxi ragasztóval kend be hátulról a repedés mentén. Jusson bőven a repedésbe is, hogy a rétegek szépen összetapadjanak. Addig amíg megköt a ragasztó a membránt két kézzel a megfelelő pozícióba kell tartanod, hogy a repedés mentén a rétegek ne csússzonak el száradás közben.
Utána pihentesd a hangszórót néhány óráig, majd mehet a visszaszerelés és a próba.
Ha ügyesen csinálod, akkor szemből nem sok minden látható a javításból.
Hangsugárzók javítása
Hello!
KS Kücke Tertia D70 hangszóróim vannak. Az egyik mélynyomú membránja egy helyen el van repedve. Tapintásra úgy érzem, hogy a középső réteg az. A mebrán közepén van egy kisebb kör alakú rész, ahhoz kapcsolódik egy nagyob kör. Ahol a két kör összeér ott van egy kis részen elválva. A két szélső textil réteg sérülésmentes. A mellékelt videón látható.
A hangszóró szépen szól, nagyobb hangerőnél sem zizeg, recseg a membrán. Nem szeretnék megválni tőle, és ha szükséges javíttatnám.
Még egy dolog. A magashangok Isophonok, de mivel a gyári HK30 4ohm 80W-osok nem működöttek így Németországból rendeltem másikakat. Két darab KK10/4 50W-os, 4ohmos Isophont kaptam. Azt mondták ez a modell helyettesíti a régit.
- MomoMusic
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 25
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hol tudok venni Mordaunt Short hangfalba magassugárzót?
Erről lenne szó :MS1T6-3R5
Előre is köszönöm a segítséget.
Hangsugárzók javítása
Nagyon király vagy, köszi! Szép fekete az üveg. Remélem csak az a para!
Szivesen!
Ha szerencséd van, akkor ennyivel megúsztad. Ha nem, akkor a tápegységben, néhány elko elpukkant...
Hangsugárzók javítása
Hátul van rajta egy kitekerhető biztosíték foglalat. Először azt nézd meg!
Nagyon király vagy, köszi! Szép fekete az üveg. Remélem csak az a para!
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Proson Rumble R8 sub-ot Budapesten hol szereltessek? Vezetéket cseréltek a házban, nem szóltak mikor, és az új árammal már nem kapcsolt be a készülék.
Előre is köszi a segítséget!
Hátul van rajta egy kitekerhető biztosíték foglalat. Először azt nézd meg!
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Proson Rumble R8 sub-ot Budapesten hol szereltessek? Vezetéket cseréltek a házban, nem szóltak mikor, és az új árammal már nem kapcsolt be a készülék.
Előre is köszi a segítséget!
Hangsugárzók javítása
Ha egy hangszóró kapott egy nagy hangerőlökést, pl. a hangerőpoti hibája miatt és utána gyengén szól illetve bizonyos frekvenciákon zug, akkor mi történhetett vele illetve van-e esély javítani?
99% hogy leszakadt a tekercs a csévetestről. Csak újra kell tekercseltetni egy szakival, találsz itt a topikban is egy párat.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 76
Hangsugárzók javítása
Ha egy hangszóró kapott egy nagy hangerőlökést, pl. a hangerőpoti hibája miatt és utána gyengén szól illetve bizonyos frekvenciákon zug, akkor mi történhetett vele illetve van-e esély javítani?
- PrinceHerceg
- Fórumlakó
- Értékelés: 95
Hangsugárzók javítása
Bocsi a valasz gomb helyett a minuszta kattintottam.
Szoval a muanyag vaz negy ponton rogzul a hangsugarzohoz negy muanyag pocokkel amibol 2 vagy 3 mar letort. Ezert szeretnem kicserelni. Nem tudom, hogy a muanyagot mivel lehetne javitani?
Loctite pillanatragasztóval, ha pedig utána is letörne, az tuti nem a ragasztás helyén fog...
Hangsugárzók javítása
Sziasztok van egy swans diva 6.0 hangfalam sajna baba feldöntötte a tv állvány sarka leütötte.2cm részen alatta a fólia is sérült.kihez érdemes fordulni javíttatni? köszöntem a segitséget.
- arsenlupin
- Fórumlakó
- Értékelés: 87
Hangsugárzók javítása
Szétszedtem, befújtam kontakt spray-vel, megjárattam... a recsegés megszűnt!
Köszönöm!
Üdv,
arsenlupin
- arsenlupin
- Fórumlakó
Hangsugárzók javítása
A számítógép még nincs bekapcsolva és akkor is recseg..... Van rajta három tekerő gomb.
A hangerő és a surround tekerésekor éktelen recsegés az eredmény, a subwoofer gomb csavarása nem okoz problémát.
Gondolom akkor az előző kettő lehet kontaktos.....utána járok!
Köszönöm a segítséget!
Üdv,
arsenlupin
Hangsugárzók javítása
Üdv!
A számítógéphez használt Klipsch Promedia 4.1 hangfalam újabban ilyen hangot produkál:
http://web.t-online.hu/szadoczki66/klipsch.mp3
Nagy hangerőn ne hallgasd!
Mi lehet a hiba és ki tudná orvosolni?
Köszi
Ezt bemeneti jel nélkül teszi?- tehát a számítógép le van halkítva- és ha felhangosítod akkor szól a zene is tisztán?- ebben az esetben lásd alább...
Nekem kontakt hiba csinált ilyen hangot- konkrétan a 3.5-ös jack (vagy az aljzata)- esetleg hangerő poti vagy bemenetválasztó kapcsoló is tudhat ilyeneket, de volt már "szakadozó" kábeltől is hasonló hangom.
Szerintem pl. húzd ki a számítógépből a hangfal bemenetét, ha akkor nem csinálja akkor a PC alaplapi aljzat lehet KH-s- ekkor dugd be másik forrásba, ha ott sem hallatszik akkor biztos a PC aljzata rossz.
Esetleg ha csavargatod a hangerő potit és hangosodik a sercegés akkor biztos nem a végfokok vagy a szatelitek csatlakozói vagy kábelei a hibásak...
Meg még el lehet néhány próba alapján eldönteni mi serceg- Vác környékén biztos van pár műszerész aki foglalkozik ilyesmivel, a hang alapján nem agysebészet a megoldása.
PZs
- arsenlupin
- Fórumlakó
- arsenlupin
- Fórumlakó
Hangsugárzók javítása
Üdv!
A számítógéphez használt Klipsch Promedia 4.1 hangfalam újabban ilyen hangot produkál:
http://web.t-online.hu/szadoczki66/klipsch.mp3
Nagy hangerőn ne hallgasd!
Mi lehet a hiba és ki tudná orvosolni?
Köszi
Üdv,
arsenlupin
Hangsugárzók javítása
https://www.extremeaudio.hu/szerviz-garancia
szerintem tőlük kellene megkérdezni, lehet tudnak segíteni neked!
Köszönet közben megoldottam
Innét
http://www.akustyka.com.pl/produkt/twee ... bl-studio/
Haver kint él gls-el elküldte 4600ft+ a hagszóró
Magyar szervizekről inkább ne beszéljünk,vigyem el hangfalat majd ők megjavítják stb
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Érdeklődnék Jbl 235C centerbe hol lehet szerezni magas hangsugárzót
Száma 3000058005z
Köszönöm
https://www.extremeaudio.hu/szerviz-garancia
szerintem tőlük kellene megkérdezni, lehet tudnak segíteni neked!
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Érdeklődnék Jbl 235C centerbe hol lehet szerezni magas hangsugárzót
Száma 3000058005z
Köszönöm
Hangsugárzók javítása
Hali!
Hangszóró tekercseléssel foglalkozik valaki? Egy magast kellene újra tekercselni ( ha minden igaz )
Szia!
Ha még keresel: http://n-s-m.webnode.hu/kapcsolat/
Hangsugárzók javítása
köszönöm a tippet.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Hangsugárzók javítása
Pótalaktrészt a márkaszerviz tud adni: http://totel.hu/hifi-erosito-szerviz.html
Ha nincs, akkor még megkérdezheted az MM ügyfélszolgálatát Kecskeméten, jó pénzért ők is be tudják szerezni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Hangsugárzók javítása
Szervusz Feribá.Az a helyzet,hogy már így jutottam hozzá ehhez a centerhez,gondoltam felújítom,beszerzem a hiányzó közepet,kicsit kicsinosítom,és meg is vagyok.Legalább is most ez a terv. Köszönöm szépen a tippet rákeresek arra amit ajánlottál,bár jobb lenne ha megegyező darabot találnék,mégiscsak az az igazi.Vagy akkor már mindkettőt cserélem.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>