Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 706

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sziasztok!

Az alábbi kérdésem lenne felétek:
Az aláírásomban adott sztereó rendszeren szeretnék Spotify-t minőségibb hangzással hallgatni mint, hogy jack-el összekötöm az ipadot vagy iphonet. Jelenleg egy apt-x-es bluetoothos dac-om is van, de ez ezek mind messze vannak a minőségtől. Ti mit tanácsoltok? Tervezem a médialejátszóm lecserélését. Esetleg ez megoldás lehetne-e?

Miért nem szerzel egy Marantz hálózati lejátszót? Az illene hangban és kinézetre is a többi készülékedhez.Pl: http://www.streamaudio.hu/marantz-na-60 ... mogatassal
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

Sziasztok!

Az alábbi kérdésem lenne felétek:
Az aláírásomban adott sztereó rendszeren szeretnék Spotify-t minőségibb hangzással hallgatni mint, hogy jack-el összekötöm az ipadot vagy iphonet. Jelenleg egy apt-x-es bluetoothos dac-om is van, de ez ezek mind messze vannak a minőségtől. Ti mit tanácsoltok? Tervezem a médialejátszóm lecserélését. Esetleg ez megoldás lehetne-e?

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 76

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: evola »

Meridián, utólag telepíthető Youtube kliens segítségével megy a készüléken.
Az ikonokat is meg lehet változtatni, azt hiszem ezen az oldalon van a megoldás:
http://dune-hd.hu/?oldal=termektamogatas

Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: meridián »

Dune HD Base 3.0 lejátszóm van.

Azt szeretném megkérdezni,hogy icont lehet-e cserélni rajta.és hogyan? Valamint youtube klienst telepíteni?

Ilyet szeretnék:

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

balthus78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: balthus78 »

hdi dune prime 3.0 -ban lehet optikai lejátszót cserélni???

mik a követelmények?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Ezt úgy hívják hogy gapless playback, és mai lejátszók túlnyomó többsége ezt jól kezeli. Milyen lejátszód van?
Viszont ha el lett rontva a rippelés, és az eredeti anyagban nem szereplő szünetek lettek hozzáfűzve az egyes trackekhez (sajnos a rippelő programokban létezik ilyen beállítás), akkor nincs mit tenni.

Értem, köszi! A rippek rendben. Másod lejátszóként használok egy moddolt Dune D1-et külső dac-al, időnként wav is ketyeg róla, ezért kérdeztem. Ha alapból nem tudja a "gapless"-t és a menüben sincs okosság, akkor gondolom az említett jelenséggel nem lehet mit kezdeni. ISO BD/DVD stb. fejezet váltáskor minden ok, csak CD ripp "szünetmentes" anyagoknál track váltáskor okoz piciny kellemetlenséget. Már gyűlik a malac persely...

.
.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Üdvözletem!

Egy zsenge kérdésem lenne a nagyérdeműhöz. Ha egy hálózati/media playerrel HDD-ről komplett album (pl. wav-ban) kerül lejátszásra, a track-ek közé rövidke szünet ékelődik, amíg memoriába töltődik a következő szám. Vannak felosztott, ám egybeolvadó produkciók - koncertek, OST-k stb. - ahol ezek a szünetkék belerondítanak az 'előadásba'. CD játszónál ezek szépen egybefolytak, nem érzékelve, hogy már új track-nél járunk. Szóval van e valami fortély  , amivel megszüntethető lenne e kicsinyke szépséghiba. Köszönettel! 

Ezt úgy hívják hogy gapless playback, és mai lejátszók túlnyomó többsége ezt jól kezeli. Milyen lejátszód van?
Viszont ha el lett rontva a rippelés, és az eredeti anyagban nem szereplő szünetek lettek hozzáfűzve az egyes trackekhez (sajnos a rippelő programokban létezik ilyen beállítás), akkor nincs mit tenni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Üdvözletem!

Egy zsenge kérdésem lenne a nagyérdeműhöz. Ha egy hálózati/media playerrel HDD-ről komplett album (pl. wav-ban) kerül lejátszásra, a track-ek közé rövidke szünet ékelődik, amíg memoriába töltődik a következő szám. Vannak felosztott, ám egybeolvadó produkciók - koncertek, OST-k stb. - ahol ezek a szünetkék belerondítanak az 'előadásba'. CD játszónál ezek szépen egybefolytak, nem érzékelve, hogy már új track-nél járunk. Szóval van e valami fortély  , amivel megszüntethető lenne e kicsinyke szépséghiba. Köszönettel! 
.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Egyik szomszédos topikban már kértem tanácsot, kérdezek itt is célirányosan.
Röviden: 1-2 TB FLAC zeném van (főleg metál, kevesebb klasszikus, semmi elektronikus) USB-s külső merevlemezen. Semmilyen hifi rendszerem nincs jelenleg, ezen szeretnék változtatni. Keretem mindenre (lejátszó, erősítő, hangfal) kb. 250 000 Ft. Hifihez nem értek, nem hallgattam még semmilyen rendszert.

Keresek tehát egy olyan lejátszót, amihez USB-n tudnám kötni a merevlemezemet, esetleg hálózaton keresztül is tud lejátszani. CD lejátszóra és fizetős internetes zeneszolgáltatásokra nincs szükségem, Bluetooth-ra sem, ezekért feleslegesen nem fizetnék. Fejhallgatót lehessen rákötni, meg külső forrást (első sorban analógot, de akár digitálist is), esetleg lehetne analóg kimenete (hogyha pár évtized múlva vennék egy külön erősítőt...). Úgy nézem, hogy 150 000 Ft-tól vannak netes tesztekben dicsért tipusok (Cambridge Audio Minx Xi, Pioneer N-50A, Marantz M-CR610), de ezekben benne vannak az általam feleslegesnek vélt szolgáltatások. Van esetleg más készülék, ami passzolna az általam megadottaknak? Esetleg egyéb ötlet?

Esetleg ezeket a szetteket is érdemes megnézned:

Pioneer P2-K/S: 289.900 Ft

vagy 

Yamaha R-N301 + Klipsch R-15M: 149.990 Ft

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

April Wine
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: April Wine »

A Yamahának már vannak frissebb modelljei is az RN500-nál. RN301 olcsóbban, RN602 valamivel drágábban.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

...CD lejátszóra és fizetős internetes zeneszolgáltatásokra nincs szükségem, Bluetooth-ra sem, ezekért feleslegesen nem fizetnék. ...Úgy nézem, hogy 150 000 Ft-tól vannak netes tesztekben dicsért tipusok (Cambridge Audio Minx Xi, Pioneer N-50A, Marantz M-CR610), de ezekben benne vannak az általam feleslegesnek vélt szolgáltatások. Van esetleg más készülék, ami passzolna az általam megadottaknak? Esetleg egyéb ötlet?
van pár:
- marantz mcr510, ami kb. ugyanaz, mint a 610, cd/rádió nélkül. ebayen már láttam 200 euró környékén. nekem a 610 van, ennek állítólag jobb a hangja, szóval hallgasd meg az 510-et, ha tudod. egyébként szoftveresen ugyanaz a kettő. dlna szerverről, usb-ről is szépen működik a 610.
- teac np-h750
- onkyo tx8050
- yamaha rn500
stb

a yamaháról olvashatsz ebben a topikban is, valamikor nyáron került szóba.

kdani
Értékelés: 0

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: kdani »

Egyik szomszédos topikban már kértem tanácsot, kérdezek itt is célirányosan.
Röviden: 1-2 TB FLAC zeném van (főleg metál, kevesebb klasszikus, semmi elektronikus) USB-s külső merevlemezen. Semmilyen hifi rendszerem nincs jelenleg, ezen szeretnék változtatni. Keretem mindenre (lejátszó, erősítő, hangfal) kb. 250 000 Ft. Hifihez nem értek, nem hallgattam még semmilyen rendszert.

Keresek tehát egy olyan lejátszót, amihez USB-n tudnám kötni a merevlemezemet, esetleg hálózaton keresztül is tud lejátszani. CD lejátszóra és fizetős internetes zeneszolgáltatásokra nincs szükségem, Bluetooth-ra sem, ezekért feleslegesen nem fizetnék. Fejhallgatót lehessen rákötni, meg külső forrást (első sorban analógot, de akár digitálist is), esetleg lehetne analóg kimenete (hogyha pár évtized múlva vennék egy külön erősítőt...). Úgy nézem, hogy 150 000 Ft-tól vannak netes tesztekben dicsért tipusok (Cambridge Audio Minx Xi, Pioneer N-50A, Marantz M-CR610), de ezekben benne vannak az általam feleslegesnek vélt szolgáltatások. Van esetleg más készülék, ami passzolna az általam megadottaknak? Esetleg egyéb ötlet?

balthus78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hálózati audio lejátszók

Miért ne tudná?Ha rendesen van megírva,akkor gond nélkül le fogja játszani.Nekem is ez a készülékem van (szeretem is nagyon ).
Te már játszottál le ilyen lemezt?
nem volt probléma rétegváltáskor?

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

sziasztok!

ha vki tud legyen szíves segítsen.

köszönöm

a kérdés:

DUNE PRIME 3.0-ás készülék le tudja játszani az írt 50 GB-os BD-R DL lemezt???

köszi a választ

Miért ne tudná?Ha rendesen van megírva,akkor gond nélkül le fogja játszani.Nekem is ez a készülékem van (szeretem is nagyon ).

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

sziasztok!

köszönöm

a kérdés:

köszi a választ
Próbáld meg itt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... szók/Hátha előbb kapsz választ!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

balthus78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hálózati audio lejátszók

sziasztok!

köszönöm

a kérdés:

köszi a választ

rmagos tyúk
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -3

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: rmagos tyúk »

a qa 660 nem tamogatja a jobb flac et,hdd t egyeb mast ami megdragitana.tomoritetlent szuperul jatszik.en mindent kitomoritettem,az sd kartya is nagyon olcso.i2s kimenete fantasztikus,szerintem jobb mint a qa 661 aes kimenet.A gyarto szerint a qa660 magas tartomanyban rossz cd hangzasu,ezt tapasztaltam addig amig nem hasznaltam passziv szurest a tapellatasban,es a kulon vegfok,eloerosito paros is segitett a problema teljes kikuszoboleseben.
http://www.qlshifi.com/bbs/dispbbs.asp? ... =2&Id=5086
itt bemutatja a teljes fejlesztest,vagy lopast kinek ahogy tetszik.

egy kulfoldi forumon ezzel a playerrel kapcsolatban kerdeztek,egy gurut, azt valaszolta hogy nagyon meglepte a hangja a tobbit majd privatban elmondja.Ez eleg is volt hogy megvegyem,azota is kapok visszajelzeseket hogy az i2s-dac paros lenyugozo,olcso,szoval fantasztikus,de ezt hallom is.

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Petike »

Tud valaki esetleg egy olyan épkézláb (zene)lejátszót, ami usb-ről vagy belső hdd-ről is működik ?
96/24-et legalább tudnia kellene, belső dac, végfok nem fontos, viszont az I2S kimenet már szempont lenne...
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Nem tudtam,hogy melyik topikba írjam a következő kérdésemet.A moderátort kérem tegye a megfelelő helyre.
A kérdésem az lenne,hogy melyik kábellel érdemes a hangot továbbítan?.Hdmi nem játszik.PCH A410-ből kellene a hangot egy Logitech Z906-ba vinni.

A segítséget előre is köszönöm.

Látom a válasz nem jött át, csak a kérdés!

Szóval, ha jól látom a netes fotókon, akkor mindkét készülék rendelkezik optikai és koax digitális csatlakozással.
Ízlés dolga, ki melyiket szereti, de többnyire a koax szokott jobban beválni.

Az a kérdés, mekkora hosszban kell, és mennyit szánsz rá, ahhoz képest lehet konkrétabb tipet is adni!

csizo65
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: csizo65 »

Nem tudtam,hogy melyik topikba írjam a következő kérdésemet.A moderátort kérem tegye a megfelelő helyre.
A kérdésem az lenne,hogy melyik kábellel érdemes a hangot továbbítan?.Hdmi nem játszik.PCH A410-ből kellene a hangot egy Logitech Z906-ba vinni.

A segítséget előre is köszönöm.

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

ez a QA660 csak SD kártyáról játszik le ?
Nagyobb baj az, hogy mintha nem tamogatna a nagyfelbontasu flac-et, ami azert erosen fajo pont. Legalabbis a specifikacio szerint.

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Petike »

ez a QA660 csak SD kártyáról játszik le ?
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

rmagos tyúk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hálózati audio lejátszók

computer audiophile Blizzard felhasznalo tapasztalata,mint nekunk itt egyuttveve.

rmagos tyúk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hálózati audio lejátszók

qa 661 ha nincs i2s bemenet.qa 660 ha van.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: antz »

Kb 3 eve kineztem magamnak egy transzportot,keresgeltem a neten teszt miatt,egy macskajancsi le is irta hogy milyen szar,ezert nem is vettem meg.Kesobb alkalmam volt mashol hallgatni,tobbszor is,szuper volt.Kozben az audio pc be belepumpaltam 300ezret,de csak nem lett olyan jo mint az a transzport.2 ev utan masok visszajelzesebol megtudtam,hogy az egyik legjobb.Tobb mint egy eve hasznalom boldogan,kisebb kompromisszumokkal a kenyelem teren.
Szoval amit a neten irnak tesztet neha nagyon nem igaz,persze nem mindegy ki irja.

Ezt így típus megjelölések mehetett volna az általános hifi témába, a többi bölcsesség közé. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”