Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Eddig csak olvasgattam itt a bloggal kapcsolatos polémiát, de már nem bírom tovább az óvodás rinyát, bocs!
B@sszátok meg, mit nem lehet ezen nem érteni ?
1. Van egy felnőtt ember, aki x éven keresztül a szabadidejében, saját maga és az olvasók szórakoztatására írt egy blogot. A saját szellemi terméke, maga rendelkezik felette, azt csinál vele amit akar. Szavazás? Miről? Hogy egy szabad ember szabad akaratából milyen döntést hozzon? Aham
2. A blogger bizonyos x év elteltével rájött arra, hogy amiket a blogra írt, azt részben meghaladta az idő, részben már nem úgy látja mint akkor, tehát ha továbbra is változatlan formában publikálná, akkor FÉLREVEZETNÉ vele az olvasóit, egyben a saját vevőkörét és azokat a Heed felhasználókat is, aki az újdonságokról csak onnan értesülnek, mert mondjuk nem tudnak találkozókra járni, vagy nincsenek rendszeres kapcsolatban Zsolttal
3. Mivel a blogból kimazsolázni azokat, amik még aktuálisak, és külön törölni amik már nem, baromi nagy meló, és - ahogy Ear pár kommenttel ezelőtt világosan és érthetően leírta - szerkezetében és logikájában borítana egész gondolatmeneteket, így inkább törli az egészet.
Zsolt döntése tehát egy felelős és átgondolt folyamat eredménye, mint legkisebb rossz. Azt ugyanis hiába írná oda, hogy "kedves gyerekek, ezt a bejegyzést 10 éve írtam, de közben rájöttem, hogy az nem is úgy van" az olvasók 90%-a pont átugraná (azt akartam írni hogy lex@rná, de nagymamám arra tanított, hogy nem beszélünk csúnyán), mert szövegértésből valahogy nem minden fórumozó van a toppon. És most baromi finoman fogalmaztam ...
Tessék már elfogadni hogy evvan, magyarázatul meg legyen elég annyi, hogy "ok miatt"
Az aktuális információk pedig rendelkezésre állnak, Zsolt elérhető (ha nem is mindig öt perc alatt), és nála segítőkészebb, kedvesebb és türelmesebb emberrel kevéssel találkoztam! Nem egyszer hallottam telefonon úgy tanácsot adni, vagy türelmesen válaszolgatni, hogy én mellette ülve már a nem létező hajamat téptem a telefonból kiszűrődő ostoba értetlenség vagy az arcátlan pofátlanság miatt.
Azt meg mondjuk tényleg nem értem, hogy ha valaki 2016-ban szeretne valami Heed motyóval kapcsolatos dolgot, akkor ahhoz miért akar lejárt szavatosságú információkat ... dehát az ember már csak ilyen, imád a múltban élni ...
Az aktualitásokra mindig lehet itt a topicban is választ kapni, a többire meg ott a maszterkard! UFF, beszéltem ....
Nah, most jól felhúztam magam, elnézést kérek mindenkitől
Kiegészítés: A fentieket nem vitaindítónak hanem gondolatébresztőnek szántam, nekem címzett válasz-kommentekre nem fogok válaszolni, sorry!
Igazad van.
De !
Hála égnek Zsolt blogjában nagyon sok ÖRÖKÉRVÉNYŰ megállapítás volt.
Írt pl. olyan - nagyon megfizethető - rendszerekről, miknek elemei ma is beszerezhetőek, köz(másod)kézen forognak, tehát aktuálisak.
Én ezt fogom hiányolni, hisz oly sokan kérnek tanácsot ilyen rendszer kiépítésére.
Természetesen nem kell szavazni, Zsolt döntését tiszteletben kell tartani - de gondolom Neki is jólesik - sajnálkozni a "visszafordíthatalanon lehet.
(Nota bene: Én a HFM-eket és a magyar HFC-ket sem dobtam ki !)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Heed Audio termékek
Eddig csak olvasgattam itt a bloggal kapcsolatos polémiát, de már nem bírom tovább az óvodás rinyát, bocs!
B@sszátok meg, mit nem lehet ezen nem érteni ?
1. Van egy felnőtt ember, aki x éven keresztül a szabadidejében, saját maga és az olvasók szórakoztatására írt egy blogot. A saját szellemi terméke, maga rendelkezik felette, azt csinál vele amit akar. Szavazás? Miről? Hogy egy szabad ember szabad akaratából milyen döntést hozzon? Aham
2. A blogger bizonyos x év elteltével rájött arra, hogy amiket a blogra írt, azt részben meghaladta az idő, részben már nem úgy látja mint akkor, tehát ha továbbra is változatlan formában publikálná, akkor FÉLREVEZETNÉ vele az olvasóit, egyben a saját vevőkörét és azokat a Heed felhasználókat is, aki az újdonságokról csak onnan értesülnek, mert mondjuk nem tudnak találkozókra járni, vagy nincsenek rendszeres kapcsolatban Zsolttal
3. Mivel a blogból kimazsolázni azokat, amik még aktuálisak, és külön törölni amik már nem, baromi nagy meló, és - ahogy Ear pár kommenttel ezelőtt világosan és érthetően leírta - szerkezetében és logikájában borítana egész gondolatmeneteket, így inkább törli az egészet.
Zsolt döntése tehát egy felelős és átgondolt folyamat eredménye, mint legkisebb rossz. Azt ugyanis hiába írná oda, hogy "kedves gyerekek, ezt a bejegyzést 10 éve írtam, de közben rájöttem, hogy az nem is úgy van" az olvasók 90%-a pont átugraná (azt akartam írni hogy lex@rná, de nagymamám arra tanított, hogy nem beszélünk csúnyán), mert szövegértésből valahogy nem minden fórumozó van a toppon. És most baromi finoman fogalmaztam ...
Tessék már elfogadni hogy evvan, magyarázatul meg legyen elég annyi, hogy "ok miatt"
Az aktuális információk pedig rendelkezésre állnak, Zsolt elérhető (ha nem is mindig öt perc alatt), és nála segítőkészebb, kedvesebb és türelmesebb emberrel kevéssel találkoztam! Nem egyszer hallottam telefonon úgy tanácsot adni, vagy türelmesen válaszolgatni, hogy én mellette ülve már a nem létező hajamat téptem a telefonból kiszűrődő ostoba értetlenség vagy az arcátlan pofátlanság miatt.
Azt meg mondjuk tényleg nem értem, hogy ha valaki 2016-ban szeretne valami Heed motyóval kapcsolatos dolgot, akkor ahhoz miért akar lejárt szavatosságú információkat ... dehát az ember már csak ilyen, imád a múltban élni ...
Az aktualitásokra mindig lehet itt a topicban is választ kapni, a többire meg ott a maszterkard! UFF, beszéltem ....
Nah, most jól felhúztam magam, elnézést kérek mindenkitől
Kiegészítés: A fentieket nem vitaindítónak hanem gondolatébresztőnek szántam, nekem címzett válasz-kommentekre nem fogok válaszolni, sorry!
Heed Audio termékek
...Nagyon izé dolog, ha az embert tíz évvel ezelőtti tapasztalatlanabb énje által megfogalmazott tutiságot kénytelen naponta magyarázni, hogy akkor talán igen, de ma már nem annyira, sőt...
Természetesen tiszteletben kell tartani mindenki (mai) döntését. De véleményem szerint egyáltalán nem a fenti érvrendszer mentén...
Két link, csak úgy:
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/INDEX.HTM
https://www.antikvarium.hu/konyv/sipos- ... tese-32398
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Heed Audio termékek
Szerintem, ha megkérdezel Zsolttól ezekkel kapcsolatban valamit, amire kiváncsi vagy, akkor, ahogyan én megismertem Őt, válaszolni is fog!Igen!Ez biztosan így van...
De sajnos Zsoltnak nagyon sok dolga van!
Én kérdeztem (régebben itt is, de főként masik csatornán) de a sok dolog miatt nem vagy csak részben ill hosszú idő után kaptam választ (volt hogy nem is)... így tőletek kértem és kaptam segítséget!
Tudom, vagyunk páran kishalak... de mi is halak vagyunk!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Heed Audio termékek
Na most akkor én így 2016 első hideg, zúzmarás, petárdamaradékokban gazdag reggelén kicsit szembemennék a közvélekedéssel.
Becsülettel végigolvastam a blogot, és tökéletesen megértem, hogy Zsolt már abban a formában nem akarja sem folytatni, sem elérhetővé tenni. Egyes részein egyszerűen túlhaladt az élet, ma már biztos nincs úgy gondolva, ahogy akkor volt. Ugyan lehetett volna törölgetni belőle, meg átírni, de érzésem szerint az akkora struktúrális rombolást idézett volna elő a blog szerkezetében, hogy talán jobb nullázni, és újra indítani. Nagyon izé dolog, ha az embert tíz évvel ezelőtti tapasztalatlanabb énje által megfogalmazott tutiságot kénytelen naponta magyarázni, hogy akkor talán igen, de ma már nem annyira, sőt. Az internet pedig ilyen szempontból kegyetlen, a keresőtalálatok éléről igen nehéz leradírozni a régebbi gondolatainkat és odatenni az újat. Tényleg csak radikális módszerek működnek.
Azért nem kell gondolni, hogy itt a nagy delete gomb került bevetésre, gondolom egy csomó minden szerintem szépen át fog kerülni a heedonista blogra, műszaki dolgok, újdonságok -régiségek. Legalábbis remélem, mert jó adag keresztlink volt tőlem is a régi oldalra, most azokat tüntethetem el, és majd építhetem újra, ha lesz megfelelő tartalom hozzá. A véleményes írások meg egy megújult Zsolttól egy megújult felületre jönnek.
Ezzel valszeg mindenki egyet is ért. Talán csak annyi, hogy nekem nem annyira a "műszaki dolgok" fognak hiányozni (azok sztem könnyebben előhalászhatóak innen-onnan. PL. innen), hanem inkább egy-két tényleg jó írás, pl. 'az obelisk szidróma' c. sorozat, ami azért (is) volt jó, mert jó sztori volt. Persze lehet, ezek is majd 'átmentődnek' valahogyan. (Szavazzunk, ki mit szeretne átmenteni.)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8971
Heed Audio termékek
nézd legalább a heed termékekkel kapcsolatos beírások megmaradhatnanának. ahol infókat lehet olvasni a bee-ről, enigmáról, a különböző obelisk készülékekről, stb.
Szerintem, ha megkérdezel Zsolttól ezekkel kapcsolatban valamit, amire kiváncsi vagy, akkor, ahogyan én megismertem Őt, válaszolni is fog!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Na most akkor én így 2016 első hideg, zúzmarás, petárdamaradékokban gazdag reggelén kicsit szembemennék a közvélekedéssel.
Becsülettel végigolvastam a blogot, és tökéletesen megértem, hogy Zsolt már abban a formában nem akarja sem folytatni, sem elérhetővé tenni. Egyes részein egyszerűen túlhaladt az élet, ma már biztos nincs úgy gondolva, ahogy akkor volt. Ugyan lehetett volna törölgetni belőle, meg átírni, de érzésem szerint az akkora struktúrális rombolást idézett volna elő a blog szerkezetében, hogy talán jobb nullázni, és újra indítani. Nagyon izé dolog, ha az embert tíz évvel ezelőtti tapasztalatlanabb énje által megfogalmazott tutiságot kénytelen naponta magyarázni, hogy akkor talán igen, de ma már nem annyira, sőt. Az internet pedig ilyen szempontból kegyetlen, a keresőtalálatok éléről igen nehéz leradírozni a régebbi gondolatainkat és odatenni az újat. Tényleg csak radikális módszerek működnek.
Azért nem kell gondolni, hogy itt a nagy delete gomb került bevetésre, gondolom egy csomó minden szerintem szépen át fog kerülni a heedonista blogra, műszaki dolgok, újdonságok -régiségek. Legalábbis remélem, mert jó adag keresztlink volt tőlem is a régi oldalra, most azokat tüntethetem el, és majd építhetem újra, ha lesz megfelelő tartalom hozzá. A véleményes írások meg egy megújult Zsolttól egy megújult felületre jönnek.
nézd legalább a heed termékekkel kapcsolatos beírások megmaradhatnanának. ahol infókat lehet olvasni a bee-ről, enigmáról, a különböző obelisk készülékekről, stb.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Én is csatlakozom.
Nem a felhördülő tömeghez, hanem Ear véleményéhez.
Zsolt nyilván átgondolta, bízzuk rá. Jó a ceruzája; a folytatás miatt a legkevésbé sem aggódom.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Heed Audio termékek
Én is csatlakozom a felhördülő tömegekhez. Bár inkább csak a lezárult bloggal kapcsolatos emlékeimet, érzéseimet osztanám meg ebből a jeles alkalomból. (Hogy lesz-e, nem lesz-e az, azt hiszem, nem a mi dolgunk.) Bár a blog mint olyan sokáig nem volt a szívemhez közel álló dolog, (főleg a hifis blog nem), Zsolt blogját én is szerettem. Ennek azt hiszem voltak formai és tartalmi okai is. Egyrészt az egyéb hasonló típusú állatokhoz képest itt mégis csak valaki olyan szólalt meg, aki értett is valamihez, rengeteg tapasztalata volt és nem csak a hobbijáról írogatott amolyan 'én tulajdonképpen itt már-már szakember vagyok' hangvételben. Ebből adódott talán az is, hogy jóval kevesebbet vitt a dolgon az így-úgy összetákolt forma, mint az egyéb hasonló képződmények esetén. Nem érezte az ember azt a kényszert, hogy mindenáron valamiféle 'írásművészet' igyekszik a maga suta, bukdácsoló módján kikeveredni egy rettenetes mondatdzsungelből, talán épen azért, mert ha néha még suta is volt a dolog, ám mégis volt valami nem teljesen szubjektív tartalma. Nem volt szükség arra a műmájer, gonzó-utánzat, 'újságírósdi', 'hú de tudok fogalmazni' ügyetlenkedésre, ami kb. abból áll, hogy tegyünk bele lehetőleg már a címbe is egy szójátékot, egy esetlen szóviccet, utaljunk valamire, amit (talán) nem mindenki ismer, és használjunk minél több, minél távolabbi dolgot összehozó, jópofa hasonlatot. (Ez talán még Hunter Thompsonnál ok volt, de a sokadik felhígított reinkarnációnál már nem annyira szórakoztató) Szóval itt legalább nem volt mindig az az érzése az embernek, hogy egy gimnazista írópalánta szösszeneteit olvasgatja, aki most érzett rá először a többszörösen összetett mondatok ízére. (Magyarán nem volt olyan, amilyen ez a hozzászólás is kezd lenni.) És hát abban a korban, amikor a sikeres tévébemondónő is regényeket 'ír' (és mindenki blogol), s így hajlunk elfelejteni, hogy pl. az írás is egy 'szakma' (hú ez most cikin hangzik. Nem véletlenül, mert mert nem is az.), ez a blog kicsit emlékeztetett arra, hogy a hifi is lehet egy szakma, ami mellett persze hobbi is lehet, (ahogyan az írás (írogatás) is lehet az). És persze ha nincs hobbi, akkor szakma sincs, de azért az sem árt, ha nem csak hobbisták jelennek meg az amúgy persze kiváló írásaikkal a porondon. Éppen ezért tulajdonképpen én is remélem, hogy nem teljesen tűnik majd el ez a dolog (blolog).
- blindman76
- Újonc fórumos
- Értékelés: 7
Heed Audio termékek
Nekem is van szerencsém személyesen ismerni Zsoltot és azt gondolom,h egy elég konkrét elképzelések mentém haladó embert ismertem meg személyében.
Persze értem (vagy érteni vélem ezt a fengsuhidolgot) de egy újszülöttnek minden vicc új és nem hiszem mindenkinek alkalma nyìlik arra,h a bolg bejegyzésekben részletezett témákban szót váltson vele. Így a fentiekből kiindulva szìvesen olvasnàk mások (beleértve jómagamat is,) akinek nem volt módja mindegyiket elolvasni.
U.i.:Nem hiszem a blog tulaj meggondolja magát a kommentek hatására, ìgy ez is csak egy szimpla vélemèny nyilvánìtás.
Teac VRDS T1-Audio GD NFB 3.1-Heed Obelisk SI MKII-Quad 21L
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Heed Audio termékek
Már egy éve nem írtam az oldalhoz, de most úgy gondoltam, hogy Huszti úr ezen döntése megér annyit, hogy én is csatlakozzak azokhoz, akik azt kérik, hogy
1. színvonalas bejegyzéseit ne vonja meg tőlünk a továbbiakban (nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy a találkozókon személyesen részt vegyen)
2. amennyiben eltántoríthatatlan, úgy legalább az eddig keletkezetteket tegye valamilyen formában az érdeklődök számára hozzáférhetővé!
Már azt is köszönöm, ha az itt leírtakat "csupán" fontolóra veszi!
További munkájához kitartást, türelmet, empátiát és főként jó egészséget kívánok!
Osu no seishin!
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Heed Audio termékek
nem értem miért nem fér el valami archívumban. szerintem tök jó írások voltak, és sajnálnám, ha végleg törölve lennének.
Heed Audio termékek
Akár egy olyat is lehetne, hogy akiket érdekelnének az előző blog írásai, valamilyen módon, email-ben, vagy nem is tudom milyen formátumban megkaphatnák, ugyanis nagyon sok információ lett ott megosztva, ne kössön már ki a kukába, nem tudom erről Zsoltnak mi a véleménye.
De az biztos, hogy nem egyszer olvasgattam át az elejétől.
Mivel Zsolt az egészet az enyészetnek adná át, szerintem - biztos olvassa ezt a beírást - nyomtatva kéne kiadni . Mondjuk Hang és Technoka utolsó példányaként. Persze nyugodtan nem vehetné bele, azt amit ma már nem vállalna, de ilyen szerintem nem sok lehet, talán nincs is. Tudom költséges, de sokan szánnánk rá.
Heed Audio termékek
Akár egy olyat is lehetne, hogy akiket érdekelnének az előző blog írásai, valamilyen módon, email-ben, vagy nem is tudom milyen formátumban megkaphatnák, ugyanis nagyon sok információ lett ott megosztva, ne kössön már ki a kukába, nem tudom erről Zsoltnak mi a véleménye.
De az biztos, hogy nem egyszer olvasgattam át az elejétől.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Heed Audio termékek
- mishow
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Azért idepillantok olykor-olykor. (Ha ki nem dobnak... )
Nem gondolnám, hogy bárki kidobna innen, ha jól rémlik, a "száműzetést" magad vállaltad, valami buta szóváltás miatt, aminek a tartalmára már nem is emlékszem, csak arra, hogy már akkor sem egészen értettem ... szerintem lépjünk tovább ...
Egyetértek abban, hogy a blog egy sor értékes információt, fontos gondolatokat tartalmazott, és ebben az értelemben hiányozni fog, de ugyanakkor el kell fogadni Zsolt érveit is:
"Eljött a tabula rasa ideje ........ A múlt elmúlt, jöjjön valami más, valami új"
Talán azért is vagyok ennyire "megértő" mert minderről kicsit hosszabban személyesen is beszélgetünk, és úgy könyebb volt elfogadni Zsolt indokait!
Úgy gondolom (illetve egészen biztos vagyok benne), hogy a Heed termékekkel kapcsolatban Zsolt ugyanolyan kézségesen áll majd a rendelkezésünkre, mint eddig, és az esetleges információéhséget a jelen topic, mint a Heed termékeket, filozófiát szerető zenebarátok kis közössége is segíthet kielégíteni!
Szerk: Mostanában egyre szentimentálisabb bejegyzéseket produkálok. Tán örexem?
Heed Audio termékek
http://zsoltaudio.blogspot.hu/
Azért idepillantok olykor-olykor. (Ha ki nem dobnak... )
A linkelt oldalt elolvasva - még ha más vizeken evezgetek is mostanában - azt gondolom, talán nem vagyok egyedül, aki szívesen olvasná a korábbi blogbejegyzéseket továbbra is. Akár ömlesztve. Bárhogy. Csak valahogy. Tiszteletben tartva a blogon leírtakat, ezért megkérdem, nem lehetne mégis (újra) elérhetővé tenni a korábbi tartalmakat?
"Nekik talán hiányozni fog ennek a blognak az a háromszázhuszonvalahány bejegyzése, ami volt."
Igen, hiányozni fog... Akárhogy is alakulnak a dolgok, mindenképpen köszönet értük.
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Heed Audio termékek
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Heed Audio termékek
Köszönöm a tisztítással kapcsolatos tanácsokat, így fogok eljárni.
Heed Audio termékek
Sziasztok!
Enigma tulajdonosoktól érdeklődöm milyen módszerrel portalanítják hangdobozaik magassugárzóit?
Az enyémben morel mdt40-esek vannak, amelyek az évek alatt kissé elszennyeződtek.
Finom szőrű ecset, puha ruha nem igazán megoldás, eléggé ragaszkodóak az apró szöszök, porszemek.
Korábban itt izopropil-alkoholt ajánlottak, amit azóta sem mertem kipróbálni...
Szia.
Egy puha rongyot be kell nedvesíteni (alaposan kicsavarni, ne csepegjen). Ezzel finoman közelítve (inkább csak a szöszökhöz érjen hozzá) eltávolíthatók a nem kívánatos szennyeződések. Garanciát nem vállalok, de én így szoktam.
Minden jót. gyt
- the_real_mayan
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 68
Heed Audio termékek
Szerintem semmilyen oldószerrel ne próbálkozz, mert leszedi az impregnáló anyagot is! Deszt. víz, ecset. ( de ne folyjon bele víz...)
Heed Audio termékek
Sziasztok!
Enigma tulajdonosoktól érdeklődöm milyen módszerrel portalanítják hangdobozaik magassugárzóit?
Az enyémben morel mdt40-esek vannak, amelyek az évek alatt kissé elszennyeződtek.
Finom szőrű ecset, puha ruha nem igazán megoldás, eléggé ragaszkodóak az apró szöszök, porszemek.
Korábban itt izopropil-alkoholt ajánlottak, amit azóta sem mertem kipróbálni...
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2587
Heed Audio termékek
+1
Én is kipróbáltam pár dolgot, de a Heed vonalon mindig PC kábel lett a vége. Az egyetlen trükk, hogy bejáratni ezt is be kell, és lehetőleg úgy, hogy az ember nem húzigálja ki-be (az egy másik hobby ) hanem hagyja a rendszert szépen "összejáródni". Tudom, hogy ez utóbbi is elég misztikus dolog, de ezen meg én nem szeretnék vitatkozni senkivel, mert egyszerűen hallom, és ennyi ...
Egyébként meg aki játszadozni szeretne a kábelekkel, az bátran tegye meg. A hang egészen biztosan meg fog változni, az már ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik. A privát véleményem, hogy speckó kábelekkel éppen az az eszköztelen zeneiség veszik el, amiért mi mindannyian, akik itt bármilyen Heed elektronikát használunk, épp ezt választottuk és (a magam részéről) már nem is szeretnék mást.
A Heed elektronikák a maguk egyszerű, misztifikációtól mentes kábeleikkel megadják számomra a zenehallgatás örömét, és egyben megölték nálam a hifi-bogarat .... na ez utóbbi sem kis dolog ám, ugye kedves fórum- és topictársak?
Szerk: Na, ez egy kicsit lelkesre sikerült hsz lett, de szvsz aki itt van, az pontosan tudja, miről beszélek! )
Nagyon hasonló a véleményem és nagyon hasonlókat tapasztaltam éveken át Heed rendszerrel, mindenféle kábeleket kipróbálva.
Minden kábelnek hallható a saját hangja Heed rendszerrel is, nincs két kábel ami Heed-ban egyformán szólna. Na de mit is csinálnak ezek a kábelek valójában? Én azt tapasztaltam hogy inkább színeznek erre, arra mint ténylegesen valami magasabb hangminőséget hoznának ki a rendszerből. Volt olyan neves, nem éppen olcsó kábelezés ami úgy viselkedett Heed rendszerben mintha bekapcsoltam volna valamiféle jókora zengetőt. És igen, volt hifis haver akinek az úgy hirtelen jobban tetszett, mert hogy mekkora lett tőle a tér. Én meg nem tudtam hallgatni rajta végig egy lemezt se, mert a zene bele fulladt a zengésbe, követhetetlen, kivehetetlen volt és elveszett sok esetben éppen az a fajta eszköztelenség amit a Heed amúgy tudna és ami az egyik legfőbb erénye.
A rendszer összeérés idővel is egyet értek. Volt hogy szanaszét szedtem a rendszert, mert éppen lakás átalakítás volt, festés, parkettázás és hasonlók, új bútor stb., volt hogy csak elvittem a fél rendszert valahová hifizni. Utána megint össze otthon és volt hogy két napig nem tudtam zenét hallgatni vele mert szanaszét volt esve a hangja. Aztán megint összeállt és lehetett zene hallgatásra használni.
Például hálózati kábelek? Egyszer jó hifis módon cserélgettem több hálózati kábelt Obelisk erősítőben. Kihúzom, bedugom fajta hang hallgatási teszt. Ráadásul menet közben is megtettem ezt, ki se kapcsoltam közben a zenét se, mert az Obelisk-ben volt annyi szufla hogy átzenélte azt a néhány másodpercet önerőből amíg átdugtam a hálózati drótot. Egy idő után azt vettem észre hogy nekem az a hangkép tetszik a leginkább amit abban a néhány másodpercben zenél áram nélkül. Annak volt a legkevesebb egyedi irányba húzó saját hangja. Azon kívül az olcsó számítógépes drót teljesen jó volt, az összes többi márkás speciál kábel hangképüket tekintve az inkább húzunk valamilyen tonalitás, hangszín irányba fajta egyedi, arra a drótra jellemző hang volt. Ami persze megint csak csökkentette a Heed rendszernek azt az alap képességét hogy nagyon eszköztelen is tud lenni a zenével. Tehát a rendszer egyik fő erényét kezdték elvenni tőle. Nagy, komoly hangminőségi javulásokat én nem tapasztaltam évek alatt sem, több szatyornyi mindenféle márkás, sokszor nem is éppen olcsó drótokat haza cipelve, amiket általában úgy adtam vissza mind az utolsó szálig a kölcsön adóknak ahogy elhoztam. Maradtak az olcsó, de azért tisztességes, semerre húzni nem akaró, csak úgy működő kábelek.
Kellemes karácsonyt mindenkinek!!!
- mishow
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Én a tapasztalataim miatt gondolom így, és nem áll szándékomban a te tapasztalataidat megkérdőjelezni.
+1
Én is kipróbáltam pár dolgot, de a Heed vonalon mindig PC kábel lett a vége. Az egyetlen trükk, hogy bejáratni ezt is be kell, és lehetőleg úgy, hogy az ember nem húzigálja ki-be (az egy másik hobby ) hanem hagyja a rendszert szépen "összejáródni". Tudom, hogy ez utóbbi is elég misztikus dolog, de ezen meg én nem szeretnék vitatkozni senkivel, mert egyszerűen hallom, és ennyi ...
Egyébként meg aki játszadozni szeretne a kábelekkel, az bátran tegye meg. A hang egészen biztosan meg fog változni, az már ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik. A privát véleményem, hogy speckó kábelekkel éppen az az eszköztelen zeneiség veszik el, amiért mi mindannyian, akik itt bármilyen Heed elektronikát használunk, épp ezt választottuk és (a magam részéről) már nem is szeretnék mást.
A Heed elektronikák a maguk egyszerű, misztifikációtól mentes kábeleikkel megadják számomra a zenehallgatás örömét, és egyben megölték nálam a hifi-bogarat .... na ez utóbbi sem kis dolog ám, ugye kedves fórum- és topictársak?
Szerk: Na, ez egy kicsit lelkesre sikerült hsz lett, de szvsz aki itt van, az pontosan tudja, miről beszélek! )