Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- the_real_mayan
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 68
Heed Audio termékek
Szerintem semmilyen oldószerrel ne próbálkozz, mert leszedi az impregnáló anyagot is! Deszt. víz, ecset. ( de ne folyjon bele víz...)
Heed Audio termékek
Sziasztok!
Enigma tulajdonosoktól érdeklődöm milyen módszerrel portalanítják hangdobozaik magassugárzóit?
Az enyémben morel mdt40-esek vannak, amelyek az évek alatt kissé elszennyeződtek.
Finom szőrű ecset, puha ruha nem igazán megoldás, eléggé ragaszkodóak az apró szöszök, porszemek.
Korábban itt izopropil-alkoholt ajánlottak, amit azóta sem mertem kipróbálni...
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2618
Heed Audio termékek
+1
Én is kipróbáltam pár dolgot, de a Heed vonalon mindig PC kábel lett a vége. Az egyetlen trükk, hogy bejáratni ezt is be kell, és lehetőleg úgy, hogy az ember nem húzigálja ki-be (az egy másik hobby ) hanem hagyja a rendszert szépen "összejáródni". Tudom, hogy ez utóbbi is elég misztikus dolog, de ezen meg én nem szeretnék vitatkozni senkivel, mert egyszerűen hallom, és ennyi ...
Egyébként meg aki játszadozni szeretne a kábelekkel, az bátran tegye meg. A hang egészen biztosan meg fog változni, az már ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik. A privát véleményem, hogy speckó kábelekkel éppen az az eszköztelen zeneiség veszik el, amiért mi mindannyian, akik itt bármilyen Heed elektronikát használunk, épp ezt választottuk és (a magam részéről) már nem is szeretnék mást.
A Heed elektronikák a maguk egyszerű, misztifikációtól mentes kábeleikkel megadják számomra a zenehallgatás örömét, és egyben megölték nálam a hifi-bogarat .... na ez utóbbi sem kis dolog ám, ugye kedves fórum- és topictársak?
Szerk: Na, ez egy kicsit lelkesre sikerült hsz lett, de szvsz aki itt van, az pontosan tudja, miről beszélek! )
Nagyon hasonló a véleményem és nagyon hasonlókat tapasztaltam éveken át Heed rendszerrel, mindenféle kábeleket kipróbálva.
Minden kábelnek hallható a saját hangja Heed rendszerrel is, nincs két kábel ami Heed-ban egyformán szólna. Na de mit is csinálnak ezek a kábelek valójában? Én azt tapasztaltam hogy inkább színeznek erre, arra mint ténylegesen valami magasabb hangminőséget hoznának ki a rendszerből. Volt olyan neves, nem éppen olcsó kábelezés ami úgy viselkedett Heed rendszerben mintha bekapcsoltam volna valamiféle jókora zengetőt. És igen, volt hifis haver akinek az úgy hirtelen jobban tetszett, mert hogy mekkora lett tőle a tér. Én meg nem tudtam hallgatni rajta végig egy lemezt se, mert a zene bele fulladt a zengésbe, követhetetlen, kivehetetlen volt és elveszett sok esetben éppen az a fajta eszköztelenség amit a Heed amúgy tudna és ami az egyik legfőbb erénye.
A rendszer összeérés idővel is egyet értek. Volt hogy szanaszét szedtem a rendszert, mert éppen lakás átalakítás volt, festés, parkettázás és hasonlók, új bútor stb., volt hogy csak elvittem a fél rendszert valahová hifizni. Utána megint össze otthon és volt hogy két napig nem tudtam zenét hallgatni vele mert szanaszét volt esve a hangja. Aztán megint összeállt és lehetett zene hallgatásra használni.
Például hálózati kábelek? Egyszer jó hifis módon cserélgettem több hálózati kábelt Obelisk erősítőben. Kihúzom, bedugom fajta hang hallgatási teszt. Ráadásul menet közben is megtettem ezt, ki se kapcsoltam közben a zenét se, mert az Obelisk-ben volt annyi szufla hogy átzenélte azt a néhány másodpercet önerőből amíg átdugtam a hálózati drótot. Egy idő után azt vettem észre hogy nekem az a hangkép tetszik a leginkább amit abban a néhány másodpercben zenél áram nélkül. Annak volt a legkevesebb egyedi irányba húzó saját hangja. Azon kívül az olcsó számítógépes drót teljesen jó volt, az összes többi márkás speciál kábel hangképüket tekintve az inkább húzunk valamilyen tonalitás, hangszín irányba fajta egyedi, arra a drótra jellemző hang volt. Ami persze megint csak csökkentette a Heed rendszernek azt az alap képességét hogy nagyon eszköztelen is tud lenni a zenével. Tehát a rendszer egyik fő erényét kezdték elvenni tőle. Nagy, komoly hangminőségi javulásokat én nem tapasztaltam évek alatt sem, több szatyornyi mindenféle márkás, sokszor nem is éppen olcsó drótokat haza cipelve, amiket általában úgy adtam vissza mind az utolsó szálig a kölcsön adóknak ahogy elhoztam. Maradtak az olcsó, de azért tisztességes, semerre húzni nem akaró, csak úgy működő kábelek.
Kellemes karácsonyt mindenkinek!!!
Én a tapasztalataim miatt gondolom így, és nem áll szándékomban a te tapasztalataidat megkérdőjelezni.
+1
Én is kipróbáltam pár dolgot, de a Heed vonalon mindig PC kábel lett a vége. Az egyetlen trükk, hogy bejáratni ezt is be kell, és lehetőleg úgy, hogy az ember nem húzigálja ki-be (az egy másik hobby ) hanem hagyja a rendszert szépen "összejáródni". Tudom, hogy ez utóbbi is elég misztikus dolog, de ezen meg én nem szeretnék vitatkozni senkivel, mert egyszerűen hallom, és ennyi ...
Egyébként meg aki játszadozni szeretne a kábelekkel, az bátran tegye meg. A hang egészen biztosan meg fog változni, az már ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik. A privát véleményem, hogy speckó kábelekkel éppen az az eszköztelen zeneiség veszik el, amiért mi mindannyian, akik itt bármilyen Heed elektronikát használunk, épp ezt választottuk és (a magam részéről) már nem is szeretnék mást.
A Heed elektronikák a maguk egyszerű, misztifikációtól mentes kábeleikkel megadják számomra a zenehallgatás örömét, és egyben megölték nálam a hifi-bogarat .... na ez utóbbi sem kis dolog ám, ugye kedves fórum- és topictársak?
Szerk: Na, ez egy kicsit lelkesre sikerült hsz lett, de szvsz aki itt van, az pontosan tudja, miről beszélek! )
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2556
Heed Audio termékek
Én a tapasztalataim miatt gondolom így, és nem áll szándékomban a te tapasztalataidat megkérdőjelezni.
+1
Heed Audio termékek
Hasznaltam par kabelt, de mindig visszatertem a sima pc zsinorhoz, ahogy sokan masok is.
A sima PC zsinór jobb volt,vagy nem változtatott ?
Mert ha jobb volt,akkor van 2 eladó tápkábelem
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- giotto14
- Beköltözött
- Értékelés: 411
Heed Audio termékek
Nem vitakeltés volt a célom. Köszönöm szépen a véleményeket. Próbálgatom, oszt' majd elválik :-) Békés Karácsonyt mindenkinek!
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
Akkor csak vesézgesd tovább. Én hallottam hogy ezeknek is mennyit számít. Persze jó azt hinni , hogy nem. De sajnos igen.
Bocs az én hibám. A 'szólna' alapján azt gondoltam, nincs vele konkrét tapasztalatod, csak feltételezed és komolyan kérdezed, hogy miért. Én a tapasztalataim miatt gondolom így, és nem áll szándékomban a te tapasztalataidat megkérdőjelezni. Részemről zártam is a témát.
Heed Audio termékek
Akkor csak vesézgesd tovább. Én hallottam hogy ezeknek is mennyit számít. Persze jó azt hinni , hogy nem. De sajnos igen.
Bocs az én hibám. A 'szólna' alapján azt gondoltam, nincs vele konkrét tapasztalatod, csak feltételezed és komolyan kérdezed, hogy miért. Én a tapasztalataim miatt gondolom így, és nem áll szándékomban a te tapasztalataidat megkérdőjelezni. Részemről zártam is a témát.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Heed Audio termékek
Én is ezt gondoltam. Nem ez az egyetlen márka, amelyiknél nem érdemes lecserérlni a filléres tápkábelt. Ugyanezt a kört végigjátszottam Naim rendszernél is, ott is visszakerült a pc zsinór. Mondom ezt úgy, hogy az előtte építgetett rendszerimben elég komoly kábelek voltak és nem hittem, hogy létezik olyan rendszer, ahol ezek nem úgy működnek, ahogy számítok rá. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne létezhetne olyan tápkábel, amit érdemes Heed rendszerbe beilleszteni.
Szerintem ez a téma itt már párszor ki lett vesézve, ha van kedved visszaolvadni.
De miért? Sokkal jobban szólna egy nem ilyen alap kábellel.
Én is ezt gondoltam. Nem ez az egyetlen márka, amelyiknél nem érdemes lecserérlni a filléres tápkábelt. Ugyanezt a kört végigjátszottam Naim rendszernél is, ott is visszakerült a pc zsinór. Mondom ezt úgy, hogy az előtte építgetett rendszerimben elég komoly kábelek voltak és nem hittem, hogy létezik olyan rendszer, ahol ezek nem úgy működnek, ahogy számítok rá. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne létezhetne olyan tápkábel, amit érdemes Heed rendszerbe beilleszteni.
Szerintem ez a téma itt már párszor ki lett vesézve, ha van kedved visszaolvadni.
Heed Audio termékek
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Heed Audio termékek
Hasznaltam par kabelt, de mindig visszatertem a sima pc zsinorhoz, ahogy sokan masok is.
Sziasztok! Obelisk Si / X2 / DA / DT készülékekhez milyen tápkábelt ajánlotok? Köszönöm
Heed Audio termékek
Sziasztok! Obelisk Si / X2 / DA / DT készülékekhez milyen tápkábelt ajánlotok? Köszönöm
- giotto14
- Beköltözött
Heed Audio termékek
Én azt hámoztam ki hogy a gyári pc-s kábelt...
Köszi, én is valami hasonlót :-)
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Heed Audio termékek
Én azt hámoztam ki hogy a gyári pc-s kábelt...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- giotto14
- Beköltözött
Heed Audio termékek
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Heed Audio termékek
Valszeg a trafó primer köre marad áram alatt.Valami hasonlóra gondoltam én is!De miért csak most tapasztalom hogy bent van az 1.2-es kártya?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Köszönöm!
De azt az infót kaptam hogy akkor is megy a készülék csak jel nem jön ki!
Tehát az áramot is fdlveszi és az alkatrészek is "használódnak"?!
Javítsatok ki...
Valszeg a trafó primer köre marad áram alatt.
Heed Audio termékek
Köszönöm!
Javítsatok ki...
Valszeg a trafó primer köre marad áram alatt.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Heed Audio termékek
Köszönöm!
A kikapcsoláskor jelentkező "zaj" mitől lehet?
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Heed Audio termékek
Nekem ezt írták korábban:
A két készülék hátán van a főkapcsoló,akkor kapcsold be, ha minden össze van kötve(erősítő+x2). Ezt utána nem kell lekapcsolni, legyen áram alatt folyamatosan, Zsolt is így használja, így ajánlja, így találták ki, semmi gond nem lesz az élettartalmával, a Naim, Exposure is így működik, a kondik 20-30 évig jók lesznek benne, amúgy is ingyen cserélik a Heednél. A hangerőt ha nem használod, tekerd le nullára, így a fogyasztás olyan 8 w készenlétben, ez havi 200,-Ft kb.
Heed Audio termékek
Megy, de alaphelyzetben keveset fogyaszt, az alkatrész elhasználódásnál meg nem biztos, hogy a rendszeres ki-be kapcsolás nem nagyobb megterhelés-e, mint a folyamatos áram alatt tartás.
Nálam az utóbbi 8 évben összesen kb. 1 hónapot volt kikapcsolva. Ha azt feltételezem, hogy óránként 10 wattot fogyaszt (szerintem jóval kevesebbet), akkor kb. 4000,- Ft az éves áramszámla (szerintem jelentősen túl becsültem).
Tudtommal pl. az elektrolit kondik élettartamának is jobb, ha áram alatt vannak, de ez már messzire visz és nem az én asztalom
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Heed Audio termékek
Helló Doky!
Az Obeliskeken van "standby" állás, ha a bal oldali gombot 12 órára mutató pozicióba állítod. Szükségtelen kikapcsolni.
Köszönöm!
Javítsatok ki...
Heed Audio termékek
Helló Doky!
Az Obeliskeken van "standby" állás, ha a bal oldali gombot 12 órára mutató pozicióba állítod. Szükségtelen kikapcsolni.
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Heed Audio termékek
Kedves urak!
Kérdésem lenne ismét...
Párszor tapasztaltam olyat hogy mikor az áramtalanítóval kikapcsolom a készüléket (Obelisk i) akkor "sistergő ill halk zúgó" hangot hallok míg a kondikból el nem fogy a kondi!
Ezt azóta tapasztalom mióta került bele egy 1.2-es dac kártya.
Reggelente kb 1 órát megy amíg elmegyek melózni, ezen esetekben nem tapasztaltam még a dolgot, de mikor hosszabb ideig megy akkor kikapcsoláskor igen (kikapcsolás előtt átkapcsolom másik forrásra... általában a dac kártyára)!
Ötleteket és tapasztalatokat előre köszönöm!
Azért nem zavarom Zsoltot mert tudom hogy rengeteg dolga van és nagyon elfoglalt!
Ami jó mert azt jelenti hogy mennek a dolgok!
Még egyszer köszönöm!
Heed Audio termékek
Szerintem meg ami elmegy a 7-esen az elmegy 10 alatt is. Ki kell kapcsolni a digit aláírás megkövetelését.
Shift gombot nyomva újraindítás. Ott hibaelhárítás, Speciális lehetőségek, Indítási beállítások. Újraindulás után 7-es billentyű. Szépen meg fogja enni a 7-es driverét szerintem.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Heed Audio termékek
Megkérdezem az illetékest, de gondolom valami hasonló, igen. Ahogy tudok konkrétumot, szólok.
Ja igen, és úgy néz ki, hogy a win10 driverrel együtt jön egy új opció is, DSD kompatiblis lesz a DA.
mármint az obelisk da vagy dactilus is ?