Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

alfaati

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Sziasztok!

Audio-Technica AT-LP120-USB

http://www.audio-technica.com/cms/resou ... usb_om.pdf

Az utóbbi pdf-ben a vertical tracking force 3.0-5.0 gramm között állítható, ez kissé soknak tűnik.

Lehet, hogy abszolute nem jó az irány, a lényeg, hogy újat szeretnék vásárolni. Az is segítség, ha azt mondjátok, hogy ennyiért ne akarjak elfogadható minőségű lemezjátszót venni, viszont a Pioneer PLX 1000, vagy Technics SL1210 árban már nagyon messze van.

Ha az AT-LP120-ast nem is de az AT LP-5 lemezjátszót talán érdemes lenne számításba venni! Olyan 160 ezerbol megáll. Megtudod rendelni az Audio Technicától egyenesen és van 30 napod, hogy eldontsd tetszik-e. Visszavásárlási garanciát vállalnak. Nem igényel karbantartást, és a hifiwigwam fórumon van olyan tag aki SME-20 ex-tulajként most egy ilyennel porgeti a lemezeit. Nagyon jó a sajtója ennek a lemezjátszónak. Ha én viszonylag olcsón de új lemezjátszót keresnék lehet, hogy felvenném a listámra.

access_denied
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: access_denied »

Egyetértek. Nem ismerem az eladót, de itt egy garanciális, újszerű Pro-Ject, ami 100x különb ezeknél a műanyag vackoknál. 

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ssion-iii/

Köszönöm a véleményeket, hallagtok Rátok. A második azért nem annyira műanyag, komoly tömege van, 10kg feletti.
A linkelt lemezjátszóhoz milyen pickupot ajánlanátok? 

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Itt egyiket sem fogjuk megdicsérni. Gondolkodj használtban, mindig felbukkan olcsóbban az újnál megkímélt Pro-Ject, vagy elnyűhetetlen Rega.
Egyetértek. Nem ismerem az eladót, de itt egy garanciális, újszerű Pro-Ject, ami 100x különb ezeknél a műanyag vackoknál. 

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ssion-iii/
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1430

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok!

Abszolút hozzáértés nélkül szeretnék egy lemezjátszót venni. A 100-130e Ft-os értékhatár van belőve, két lemezjátszót találtam amelyek szimpatikusak:

Pioneer PL-30-K

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... es/PL-30-K

illetve 

Az utóbbi pdf-ben a vertical tracking force 3.0-5.0 gramm között állítható, ez kissé soknak tűnik.

Lehet, hogy abszolute nem jó az irány, a lényeg, hogy újat szeretnék vásárolni. Az is segítség, ha azt mondjátok, hogy ennyiért ne akarjak elfogadható minőségű lemezjátszót venni, viszont a Pioneer PLX 1000, vagy Technics SL1210 árban már nagyon messze van.

Itt egyiket sem fogjuk megdicsérni. Gondolkodj használtban, mindig felbukkan olcsóbban az újnál megkímélt Pro-Ject, vagy elnyűhetetlen Rega.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

access_denied
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: access_denied »

Sziasztok!

Abszolút hozzáértés nélkül szeretnék egy lemezjátszót venni. A 100-130e Ft-os értékhatár van belőve, két lemezjátszót találtam amelyek szimpatikusak:

Pioneer PL-30-K

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... es/PL-30-K

illetve 

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!
Másik kérdés / kérés.

Van Valaki aki nagyon érti a Thorens pergetők beállítását azon  belül is az antiscating mérőlemezzel  való finomhangolását és nem lenne ellenére, ha elvinném és elmagyarázná beállítaná a 320-ast. Természetesen nem kívánom ingyé.

Itt a Fórumon "@arzachel" fórumtársat keresd, vagy az Index-Audiolandon "@gabocza54"-et. Utóbbi inkább ott van mint itt.

Szilasmenti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Szilasmenti »

Sziasztok!
Másik kérdés / kérés.

Van Valaki aki nagyon érti a Thorens pergetők beállítását azon  belül is az antiscating mérőlemezzel  való finomhangolását és nem lenne ellenére, ha elvinném és elmagyarázná beállítaná a 320-ast. Természetesen nem kívánom ingyé.

Szilasmenti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Pl egy fázisceruzát teszel az elejéhez ( Ne érjen hozzá) és meghúzod a kart akkor a fázisceruza világítani fog valamennyire, ha jó a Zerostat.
De lehet, hogy nem jó . Sajnos sok baj van vele ...... Ezért ajánlom inkább amit csináltam......    Az megbízható.

Köszi a választ mindenkinek.

Igen, megnéztem ezt a fázisceruzás módszert. felvillan a cerka mikor lövöldözök vele..

Kicsit kitartóbb leszek a kísérletezéssel és kipróbálom azt a nikecel-es eljárást is ami a youtube-on van. Ha már megvettem valaha ezt a ... "segédeszközt" lehet használnom is kellene. Ha nem műkszik majd kereslek az általad szakértett masina miatt.

Sz 

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

2. nálam ez nem hátrány, hanem a szertartás része.. :-)

Én is szeretem a lemezt megfordítani, a lemezt tisztítani, a tűt pucolni...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 478
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: stx »

2-...hát igen, ez így van, csak ugye van a lemeznek az a hátránya, hogy kb 20 percenként fel kell állni...meg ugye van az, hogy techno lemezt is gyűjtenék és sokan nem teszik elérhetővé digitálisan, hanem csak az LP -t lehet megvenni tőlük, ezért dilemmázok egyáltalán , hogy kéne-e rögzíteni és ha igen milyen minőségben

3-...nad pp2 vállalható?

2. nálam ez nem hátrány, hanem a szertartás része.. :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Igy igen. Érthető a magyarázatod.

Így van. Úgy gondolom, hogyha digitalizálod a Techno LP-ket nyugodtan vehetsz, akár beépített fonó fokozattal szerelt lemezjátszót is. Az általad említett NAD tökéletesen megfelel a dologra. Sőt!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok.

Nekem is van Zerostat pisztolyom ( de nem használom), most, hogy ezt a témát elemzitek elő is kapartam a fiók mélyéről...
Az lenne a kérdésem, hogy ennek a hatását / működését ki lehet valahogy mutatni (mérni) mert azon kívül hogy kattog szerintem semmit nem csinál. Hogyan tudnám ezt leellenőrizni.

Sz.

Az enyémhez volt egy "fej2 amit rátéve a Zerostatra, az villogott. Persze ez csak a működést mutatta, a hatást nem.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

2-...hát igen, ez így van, csak ugye van a lemeznek az a hátránya, hogy kb 20 percenként fel kell állni...meg ugye van az, hogy techno lemezt is gyűjtenék és sokan nem teszik elérhetővé digitálisan, hanem csak az LP -t lehet megvenni tőlük, ezért dilemmázok egyáltalán , hogy kéne-e rögzíteni és ha igen milyen minőségben

3-...nad pp2 vállalható?

Igy igen. Érthető a magyarázatod.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: franz »

1, Általában jobbak a külsö phonok,mint a beépítettek
2, LP-t nem konvertálnék át digitálisba, hogy majd meghallgatáskor visszakonvertálhassam analogba. Egy AD és DA konvenrzió ront a minőségen.
3, Hogy hifiben mi a minőségi, az relatív. Egy 40 ezres Cambridge Audio phono már minőséget képvisel az alap Pro-Ject-hez képest, de egy milliós phnóhoz képest nyilván gyagyi. 

3-...nad pp2 vállalható?

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

av shown volt kint az audio-technica lp5 -s új lejátszója, ami rendelkezik beépített riaa korrektorral és usb kimenettel.

a kérdéseim a következőek:

1-a beépített phono-k vannak azon a szinten mint a külsők vagy az erősítőbe építetettek?
2-a felvételt a lejátszó max cd minőségben tudja átkonvertálni, sok véleényt meghallgattam már, de elégséges lehet ez hosszú távon ha valaki több 100 lemezt akarna digitalázálni, vagy érdemes inkább 24 bit 192 khz -en ezt megtenni egy kimonodottan jobb eszközzel?

audio technica és pro-ject phono előerősítői 50e körül mozognak ha jól emlékszem, ezek már minőségi eszközök?

1, Általában jobbak a külsö phonok,mint a beépítettek
2, LP-t nem konvertálnék át digitálisba, hogy majd meghallgatáskor visszakonvertálhassam analogba. Egy AD és DA konvenrzió ront a minőségen.
3, Hogy hifiben mi a minőségi, az relatív. Egy 40 ezres Cambridge Audio phono már minőséget képvisel az alap Pro-Ject-hez képest, de egy milliós phnóhoz képest nyilván gyagyi. 
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: franz »

av shown volt kint az audio-technica lp5 -s új lejátszója, ami rendelkezik beépített riaa korrektorral és usb kimenettel.

a kérdéseim a következőek:

1-a beépített phono-k vannak azon a szinten mint a külsők vagy az erősítőbe építetettek?
2-a felvételt a lejátszó max cd minőségben tudja átkonvertálni, sok véleényt meghallgattam már, de elégséges lehet ez hosszú távon ha valaki több 100 lemezt akarna digitalázálni, vagy érdemes inkább 24 bit 192 khz -en ezt megtenni egy kimonodottan jobb eszközzel?

audio technica és pro-ject phono előerősítői 50e körül mozognak ha jól emlékszem, ezek már minőségi eszközök?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Pl egy fázisceruzát teszel az elejéhez ( Ne érjen hozzá) és meghúzod a kart akkor a fázisceruza világítani fog valamennyire, ha jó a Zerostat.
De lehet, hogy nem jó . Sajnos sok baj van vele ...... Ezért ajánlom inkább amit csináltam......    Az megbízható.

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Sziasztok.

Nekem is van Zerostat pisztolyom ( de nem használom), most, hogy ezt a témát elemzitek elő is kapartam a fiók mélyéről...
Az lenne a kérdésem, hogy ennek a hatását / működését ki lehet valahogy mutatni (mérni) mert azon kívül hogy kattog szerintem semmit nem csinál. Hogyan tudnám ezt leellenőrizni.

Sz.

Szia!
Mi műanyag alkatrészeket akartunk így töltés- / pormentesíteni. Több hónapig nálunk volt kísérletezés céljából. Sajnos nem hozta a várt eredményt. Hozzáteszem, van aki eredményesen használja (állítólag), de ezt csak hallottam nem láttam...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1244

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: pali923 »

A youtube-on van videó, ahol egy hungarocell (ha igaz) darabot megdörzsölnek a lemezen, ami rátapad. Aztán meglövöldözik, és ettől a műanyag leesik.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Szilasmenti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Sziasztok.

Sz.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Akárhányszor használható néhány hétig
De màr van helyette olyan ami nem romlik el !
Az elve azért az jó. Csak dràga is.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 725

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

A Zerostatot annak idején én s használtam, de az volt a tapasztalatom vele, hogy a hatása csak rövid ideig tart.

Viszont nem kell utántölteni. Akárhányszor használható.
A hatásról kb annyit, hogy a Csík lpket nem tudtuk kivenni. A belső tokokból. Csak úgy lehetett volna ha letépjük róla. Annyit csináltam , hogy az antisztatizálóval " belelőttem párat a tokba és hagytuk állni. Másnap ki lehetett már venni a lemezeket ugyanúgy int bármelyik másikat.
Sajnos az eredeti zerostat tönkrement pár hét alatt
Eltörött a spiáterből készült gagyi vasmagja.

Akárhányszor használható néhány hétig
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A Zerostatot annak idején én s használtam, de az volt a tapasztalatom vele, hogy a hatása csak rövid ideig tart.

Viszont nem kell utántölteni. Akárhányszor használható.
A hatásról kb annyit, hogy a Csík lpket nem tudtuk kivenni. A belső tokokból. Csak úgy lehetett volna ha letépjük róla. Annyit csináltam , hogy az antisztatizálóval " belelőttem párat a tokba és hagytuk állni. Másnap ki lehetett már venni a lemezeket ugyanúgy int bármelyik másikat.
Sajnos az eredeti zerostat tönkrement pár hét alatt
Eltörött a spiáterből készült gagyi vasmagja.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 314

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Nekem az a tapasztalatom, hogy nem csak a lemez töltődik fel, hanem a lemeztányér, kar, hangszedő, futómű, kábelek, hangsugárzók, elektronikák is.Ezért azután a lemeztányértól lesz koszos a lemez, hiába takarítottuk meg. A felületi elektrosztatikus feltöltődés megszüntetése akár elemenként is meghallható, pozitív változást hoz, az egyik legolcsóbb modifikáció. Ez úgy  ellenőrizhető egyszerűen, ha krokodilcsipeszes földelő vezetékkel kötjük össze a lánc egy  kiválasztott elemét /pl. egy kábelt/ a hálózati földdel /a 220V-os aljzat földjével/. A hangsugárzó perem földelése is bevett gyakorlat a rögzítő csavarnál. Ez a hatás annyira jól hallható, hogy én egy laptopba helyezett CD lejátszásánál a mikrofon csatlakozóra kötött filléres aktív műanyag dobozkákkal visszahallgatva érzékeltem a változást.
Antisztatizálásra több módszer is van, pl. antisztatizáló spray, folyadék, földelés, én az utóbbi kettőt próbáltam. Élettani hatása miatt én óvakodnék a vegyi antisztatizálóktól, vannak természetes megfelelőik, pl a lenolaj, illetve a Zerodust LP Raiser. http://www.sibatech.co.jp/zerodust/LPRaiser.pdf  Ez utóbbi hatása hosszú távú, CD lemeznél legalább két hónapot figyeltem meg. A Zerostatot annak idején én s használtam, de az volt a tapasztalatom vele, hogy a hatása csak rövid ideig tart.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”