Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
alfaati
Lemezjátszó
Sziasztok!
Audio-Technica AT-LP120-USB
http://www.audio-technica.com/cms/resou ... usb_om.pdf
Az utóbbi pdf-ben a vertical tracking force 3.0-5.0 gramm között állítható, ez kissé soknak tűnik.
Lehet, hogy abszolute nem jó az irány, a lényeg, hogy újat szeretnék vásárolni. Az is segítség, ha azt mondjátok, hogy ennyiért ne akarjak elfogadható minőségű lemezjátszót venni, viszont a Pioneer PLX 1000, vagy Technics SL1210 árban már nagyon messze van.
Ha az AT-LP120-ast nem is de az AT LP-5 lemezjátszót talán érdemes lenne számításba venni! Olyan 160 ezerbol megáll. Megtudod rendelni az Audio Technicától egyenesen és van 30 napod, hogy eldontsd tetszik-e. Visszavásárlási garanciát vállalnak. Nem igényel karbantartást, és a hifiwigwam fórumon van olyan tag aki SME-20 ex-tulajként most egy ilyennel porgeti a lemezeit. Nagyon jó a sajtója ennek a lemezjátszónak. Ha én viszonylag olcsón de új lemezjátszót keresnék lehet, hogy felvenném a listámra.
- access_denied
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Lemezjátszó
Egyetértek. Nem ismerem az eladót, de itt egy garanciális, újszerű Pro-Ject, ami 100x különb ezeknél a műanyag vackoknál.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ssion-iii/
Köszönöm a véleményeket, hallagtok Rátok. A második azért nem annyira műanyag, komoly tömege van, 10kg feletti.
A linkelt lemezjátszóhoz milyen pickupot ajánlanátok?
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Itt egyiket sem fogjuk megdicsérni. Gondolkodj használtban, mindig felbukkan olcsóbban az újnál megkímélt Pro-Ject, vagy elnyűhetetlen Rega.
Egyetértek. Nem ismerem az eladót, de itt egy garanciális, újszerű Pro-Ject, ami 100x különb ezeknél a műanyag vackoknál.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ssion-iii/
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Sziasztok!
Abszolút hozzáértés nélkül szeretnék egy lemezjátszót venni. A 100-130e Ft-os értékhatár van belőve, két lemezjátszót találtam amelyek szimpatikusak:
Pioneer PL-30-K
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... es/PL-30-K
illetve
Az utóbbi pdf-ben a vertical tracking force 3.0-5.0 gramm között állítható, ez kissé soknak tűnik.
Lehet, hogy abszolute nem jó az irány, a lényeg, hogy újat szeretnék vásárolni. Az is segítség, ha azt mondjátok, hogy ennyiért ne akarjak elfogadható minőségű lemezjátszót venni, viszont a Pioneer PLX 1000, vagy Technics SL1210 árban már nagyon messze van.
Itt egyiket sem fogjuk megdicsérni. Gondolkodj használtban, mindig felbukkan olcsóbban az újnál megkímélt Pro-Ject, vagy elnyűhetetlen Rega.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- access_denied
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Lemezjátszó
Sziasztok!
Abszolút hozzáértés nélkül szeretnék egy lemezjátszót venni. A 100-130e Ft-os értékhatár van belőve, két lemezjátszót találtam amelyek szimpatikusak:
Pioneer PL-30-K
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... es/PL-30-K
illetve
Lemezjátszó
Sziasztok!
Másik kérdés / kérés.
Van Valaki aki nagyon érti a Thorens pergetők beállítását azon belül is az antiscating mérőlemezzel való finomhangolását és nem lenne ellenére, ha elvinném és elmagyarázná beállítaná a 320-ast. Természetesen nem kívánom ingyé.
Itt a Fórumon "@arzachel" fórumtársat keresd, vagy az Index-Audiolandon "@gabocza54"-et. Utóbbi inkább ott van mint itt.
- Szilasmenti
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
Lemezjátszó
Sziasztok!
Másik kérdés / kérés.
Van Valaki aki nagyon érti a Thorens pergetők beállítását azon belül is az antiscating mérőlemezzel való finomhangolását és nem lenne ellenére, ha elvinném és elmagyarázná beállítaná a 320-ast. Természetesen nem kívánom ingyé.
- Szilasmenti
- Újonc fórumos

Lemezjátszó
Pl egy fázisceruzát teszel az elejéhez ( Ne érjen hozzá) és meghúzod a kart akkor a fázisceruza világítani fog valamennyire, ha jó a Zerostat.
De lehet, hogy nem jó . Sajnos sok baj van vele ...... Ezért ajánlom inkább amit csináltam...... Az megbízható.
Köszi a választ mindenkinek.
Igen, megnéztem ezt a fázisceruzás módszert. felvillan a cerka mikor lövöldözök vele..
Kicsit kitartóbb leszek a kísérletezéssel és kipróbálom azt a nikecel-es eljárást is ami a youtube-on van. Ha már megvettem valaha ezt a ... "segédeszközt" lehet használnom is kellene. Ha nem műkszik majd kereslek az általad szakértett masina miatt.
Sz
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2129
Lemezjátszó
2. nálam ez nem hátrány, hanem a szertartás része.. :-)
Én is szeretem a lemezt megfordítani, a lemezt tisztítani, a tűt pucolni...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 478
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
2-...hát igen, ez így van, csak ugye van a lemeznek az a hátránya, hogy kb 20 percenként fel kell állni...meg ugye van az, hogy techno lemezt is gyűjtenék és sokan nem teszik elérhetővé digitálisan, hanem csak az LP -t lehet megvenni tőlük, ezért dilemmázok egyáltalán , hogy kéne-e rögzíteni és ha igen milyen minőségben
3-...nad pp2 vállalható?
2. nálam ez nem hátrány, hanem a szertartás része.. :-)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2129
Lemezjátszó
Igy igen. Érthető a magyarázatod.
Így van. Úgy gondolom, hogyha digitalizálod a Techno LP-ket nyugodtan vehetsz, akár beépített fonó fokozattal szerelt lemezjátszót is. Az általad említett NAD tökéletesen megfelel a dologra. Sőt!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Lemezjátszó
Sziasztok.
Nekem is van Zerostat pisztolyom ( de nem használom), most, hogy ezt a témát elemzitek elő is kapartam a fiók mélyéről...
Az lenne a kérdésem, hogy ennek a hatását / működését ki lehet valahogy mutatni (mérni) mert azon kívül hogy kattog szerintem semmit nem csinál. Hogyan tudnám ezt leellenőrizni.
Sz.
Az enyémhez volt egy "fej2 amit rátéve a Zerostatra, az villogott. Persze ez csak a működést mutatta, a hatást nem.
Lemezjátszó
2-...hát igen, ez így van, csak ugye van a lemeznek az a hátránya, hogy kb 20 percenként fel kell állni...meg ugye van az, hogy techno lemezt is gyűjtenék és sokan nem teszik elérhetővé digitálisan, hanem csak az LP -t lehet megvenni tőlük, ezért dilemmázok egyáltalán , hogy kéne-e rögzíteni és ha igen milyen minőségben
3-...nad pp2 vállalható?
Igy igen. Érthető a magyarázatod.
Lemezjátszó
1, Általában jobbak a külsö phonok,mint a beépítettek
2, LP-t nem konvertálnék át digitálisba, hogy majd meghallgatáskor visszakonvertálhassam analogba. Egy AD és DA konvenrzió ront a minőségen.
3, Hogy hifiben mi a minőségi, az relatív. Egy 40 ezres Cambridge Audio phono már minőséget képvisel az alap Pro-Ject-hez képest, de egy milliós phnóhoz képest nyilván gyagyi.
3-...nad pp2 vállalható?
Lemezjátszó
av shown volt kint az audio-technica lp5 -s új lejátszója, ami rendelkezik beépített riaa korrektorral és usb kimenettel.
a kérdéseim a következőek:
1-a beépített phono-k vannak azon a szinten mint a külsők vagy az erősítőbe építetettek?
2-a felvételt a lejátszó max cd minőségben tudja átkonvertálni, sok véleényt meghallgattam már, de elégséges lehet ez hosszú távon ha valaki több 100 lemezt akarna digitalázálni, vagy érdemes inkább 24 bit 192 khz -en ezt megtenni egy kimonodottan jobb eszközzel?
audio technica és pro-ject phono előerősítői 50e körül mozognak ha jól emlékszem, ezek már minőségi eszközök?
1, Általában jobbak a külsö phonok,mint a beépítettek
2, LP-t nem konvertálnék át digitálisba, hogy majd meghallgatáskor visszakonvertálhassam analogba. Egy AD és DA konvenrzió ront a minőségen.
3, Hogy hifiben mi a minőségi, az relatív. Egy 40 ezres Cambridge Audio phono már minőséget képvisel az alap Pro-Ject-hez képest, de egy milliós phnóhoz képest nyilván gyagyi.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Lemezjátszó
av shown volt kint az audio-technica lp5 -s új lejátszója, ami rendelkezik beépített riaa korrektorral és usb kimenettel.
a kérdéseim a következőek:
1-a beépített phono-k vannak azon a szinten mint a külsők vagy az erősítőbe építetettek?
2-a felvételt a lejátszó max cd minőségben tudja átkonvertálni, sok véleényt meghallgattam már, de elégséges lehet ez hosszú távon ha valaki több 100 lemezt akarna digitalázálni, vagy érdemes inkább 24 bit 192 khz -en ezt megtenni egy kimonodottan jobb eszközzel?
audio technica és pro-ject phono előerősítői 50e körül mozognak ha jól emlékszem, ezek már minőségi eszközök?
Pl egy fázisceruzát teszel az elejéhez ( Ne érjen hozzá) és meghúzod a kart akkor a fázisceruza világítani fog valamennyire, ha jó a Zerostat.
De lehet, hogy nem jó . Sajnos sok baj van vele ...... Ezért ajánlom inkább amit csináltam...... Az megbízható.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Lemezjátszó
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Sziasztok.
Nekem is van Zerostat pisztolyom ( de nem használom), most, hogy ezt a témát elemzitek elő is kapartam a fiók mélyéről...
Az lenne a kérdésem, hogy ennek a hatását / működését ki lehet valahogy mutatni (mérni) mert azon kívül hogy kattog szerintem semmit nem csinál. Hogyan tudnám ezt leellenőrizni.
Sz.
Szia!
Mi műanyag alkatrészeket akartunk így töltés- / pormentesíteni. Több hónapig nálunk volt kísérletezés céljából. Sajnos nem hozta a várt eredményt. Hozzáteszem, van aki eredményesen használja (állítólag), de ezt csak hallottam nem láttam...
Lemezjátszó
A youtube-on van videó, ahol egy hungarocell (ha igaz) darabot megdörzsölnek a lemezen, ami rátapad. Aztán meglövöldözik, és ettől a műanyag leesik.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Szilasmenti
- Újonc fórumos

Lemezjátszó
Sziasztok.
Sz.
Akárhányszor használható néhány hétig
De màr van helyette olyan ami nem romlik el !
Az elve azért az jó. Csak dràga is.
- SoundMania
- V.I.P.

Lemezjátszó
De màr van helyette olyan ami nem romlik el !
Az elve azért az jó. Csak dràga is.
Lemezjátszó
A Zerostatot annak idején én s használtam, de az volt a tapasztalatom vele, hogy a hatása csak rövid ideig tart.
Viszont nem kell utántölteni. Akárhányszor használható.
A hatásról kb annyit, hogy a Csík lpket nem tudtuk kivenni. A belső tokokból. Csak úgy lehetett volna ha letépjük róla. Annyit csináltam , hogy az antisztatizálóval " belelőttem párat a tokba és hagytuk állni. Másnap ki lehetett már venni a lemezeket ugyanúgy int bármelyik másikat.
Sajnos az eredeti zerostat tönkrement pár hét alatt
Eltörött a spiáterből készült gagyi vasmagja.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
A Zerostatot annak idején én s használtam, de az volt a tapasztalatom vele, hogy a hatása csak rövid ideig tart.
A hatásról kb annyit, hogy a Csík lpket nem tudtuk kivenni. A belső tokokból. Csak úgy lehetett volna ha letépjük róla. Annyit csináltam , hogy az antisztatizálóval " belelőttem párat a tokba és hagytuk állni. Másnap ki lehetett már venni a lemezeket ugyanúgy int bármelyik másikat.
- SoundMania
- V.I.P.

Lemezjátszó
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 314
Lemezjátszó
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem csak a lemez töltődik fel, hanem a lemeztányér, kar, hangszedő, futómű, kábelek, hangsugárzók, elektronikák is.Ezért azután a lemeztányértól lesz koszos a lemez, hiába takarítottuk meg. A felületi elektrosztatikus feltöltődés megszüntetése akár elemenként is meghallható, pozitív változást hoz, az egyik legolcsóbb modifikáció. Ez úgy ellenőrizhető egyszerűen, ha krokodilcsipeszes földelő vezetékkel kötjük össze a lánc egy kiválasztott elemét /pl. egy kábelt/ a hálózati földdel /a 220V-os aljzat földjével/. A hangsugárzó perem földelése is bevett gyakorlat a rögzítő csavarnál. Ez a hatás annyira jól hallható, hogy én egy laptopba helyezett CD lejátszásánál a mikrofon csatlakozóra kötött filléres aktív műanyag dobozkákkal visszahallgatva érzékeltem a változást.
Antisztatizálásra több módszer is van, pl. antisztatizáló spray, folyadék, földelés, én az utóbbi kettőt próbáltam. Élettani hatása miatt én óvakodnék a vegyi antisztatizálóktól, vannak természetes megfelelőik, pl a lenolaj, illetve a Zerodust LP Raiser. http://www.sibatech.co.jp/zerodust/LPRaiser.pdf Ez utóbbi hatása hosszú távú, CD lemeznél legalább két hónapot figyeltem meg. A Zerostatot annak idején én s használtam, de az volt a tapasztalatom vele, hogy a hatása csak rövid ideig tart.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Lemezjátszó
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer