Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 854
Kábelezzünk
Ahogy mondod.
Én még negatív kicsengésű, "lehúzós" tesztet nem olvastam.
Mindig minden, mindennel összevetve a "the Best".
Na ebbőll igazodjon ki a hifista.
Úgy látom, hogy a tesztek egytől egyik "fizetett hírdetés" ként kezelendőek.
( audio komponenseknél is, főleg )
A "teszteket" és azok eredményét nem szabad szentírásként kezelni.
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
- Roberto11
- V.I.P.
- Értékelés: 335
Kábelezzünk
Köszönöm a segítséget. Mivel fűzve lennének az aljzatok, valami más után kell néznem, mert ha már egyszer kiépítem ezt a dolgot, akkor legalább 4-es, de inkább 6-os kábelt vinnék. Ha valaki tud ilyet, kérem jelezze. Még egyszer köszönöm.
nekem is fűzve vannak,semmi gond vele....(4mm-es)
Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Audioquest Wolf subkábel
Kábelezzünk
Érdekes módon minden kábel teszt ugyanazon a sablon mondatokat, szóösszetételeket használja...ezzel továbbra is megkérdőjelezve bennem a kábelek valódi értékét és ehelyett olyan érzés adnak, mintha csak egy reklám szöveget olvasnék/hallanék.
Darvas úr 13 évig volt a HiFi Magazin főszerkesztője, lehet, ha tudna sem akarna másképp írni.
Had javasoljak egy költséghatékony megoldást! Fapaci árul teflon szigetelt aranyozott-ezüst huzalt is, melyekből a kábeleit készíti, méter ára 2e Ft.
Végy 4db 75 cm-es darabot (kb 6500 Ft), forrassz/tass (0-2e Ft) rá jobb minőségű 4db RCA csatlakozót (2-4eFt) és kösd az eq - erősítő közé. Hagyd járódni folyamatosan 3 napot és élvezd a végeredményt. Ha nem szeretsz dupla köröket futni, csinálj 2 pár kábelt, mivel a forrás után sem árt egy.
Kábelezzünk
Mit értesz "rendes" kábelen?
Talán azt, hogy nem tompa, nem harsány, nem fed el információt és nem hangsúlyoz?
No de mindezt mihez képest és mennyire? -kérdezi az örök kábelszkeptikus, vagy ahogy már hallottam -kábelszeptikus (ez olyan, mint a halogén tök!)
Eljátszom a gondolattal, hogy mondjuk van ilyen kábelem, (amúgy tényleg van) és úgy bocsájtanám áruba, hogy mindenki annyit fizet, amennyit megér neki, vajon megkapnám összességében az igazi értékét, vagy csak jóval kevesebbet? Vajon aki ilyet vesz, és eladja egyszer, nyer rajta, vagy veszít? Hiszen nincs hivatalos ára, nincs mihez viszonyítani, ugyanakkor igen jól szól.
Elmondok egy sztorit: nemrég egy érdeklődő felhívott, azt mondta, vett használtan egy Hivox szénszálas készülék-összekötő kábelt, olcsó volt, vidékről küldték, hát megvette, meg is érkezett, de valami miatt nem szólt egyik csatorna sem, gondolta, megkérdezi tőlem, a gyártótól, mi lehet az oka? Megkaptam, megnéztem, szétszedtem, és láss csodát, a plusz szál nem volt odaforrasztva, a minusz szál pedig egész egyszerűen hiányzott. Értitek? EGY szál drót volt a kábelben, és még az sem volt beforrasztva, csak úgy spontán odaillesztették a rca dugó középponti pöcséhez. Megáll az ész, és visszanéz! Remélem, aki ezt elkövette, három hétig egyfolytában csuklik egy jóízűt.
Ami jó az én rendszerembe. Eladott tápkábelem nélkül nincs kedvem leülni a rendszer elé hallgatózni. Hiányzik belőle az élet, dinamika...pedig csak az előérősítóból került ki az oda illő kábel.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Érdekes módon minden kábel teszt ugyanazon a sablon mondatokat, szóösszetételeket használja...ezzel továbbra is megkérdőjelezve bennem a kábelek valódi értékét és ehelyett olyan érzés adnak, mintha csak egy reklám szöveget olvasnék/hallanék.
A "teszteket" és azok eredményét nem szabad szentírásként kezelni. Íránymutatóként alkalmasak arra, hogy saját magunk is kisérletezzünk ezekkel a dolgokkal, amennyiben késztetést érzünk a megtapasztalásra. A megtapasztalás pedig nincs ingyen. Instant megoldás a szubjektív tényezők miatt nincs.
Kábelezzünk
Van benne valami....Épp ezért érdemes minél többfélét saját rendszerben, saját füllel megvizsgálni. Sajnos ez nem egyszerű, mert nem biztos hogy sokan kölcsönadják. A másik probléma pedig az, hogy kissé össze is kell érni a rendszernek a kábellel, tehát egyből nem fogja a maximális minőségét mutatni, csak bizonyos idő elteltével.
Szerintem ha nem akarsz rosszat magadnak és meg vagy elégedve a jelenlegi hanggal, akkor ne kezdj ebbe bele...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Kábelezzünk
Darvas László: Az ideális hálózat
http://www.hifipiac.hu/audio/cd-erosito ... zat-v15-75
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Köszi, de én az aljzatra gondoltam amelyik fogad ilyen vastagságú kábelt és ráadásul fűzve.
Ja tényleg, úgy is lehet érteni Én nem tudok ilyen aljzatról, hogy létezne. Én is a furu aljzatokat használom, ami pedig viszonylag vastagabbat fogad, mint az átlag, de gondolom nem a 6-os vezetéket kéne végig fűzni. Mondjuk nekem eleve szimpatikusabb a csillag bekötés.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
Náluk van tömör 6-os, és 10-es is:
http://hu.prysmiangroup.com/hu/corporat ... index.html
Köszi, de én az aljzatra gondoltam amelyik fogad ilyen vastagságú kábelt és ráadásul fűzve.
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618
- viri
- V.I.P.
Kábelezzünk
Köszönöm a segítséget. Mivel fűzve lennének az aljzatok, valami más után kell néznem, mert ha már egyszer kiépítem ezt a dolgot, akkor legalább 4-es, de inkább 6-os kábelt vinnék. Ha valaki tud ilyet, kérem jelezze. Még egyszer köszönöm.
Náluk van tömör 6-os, és 10-es is:
http://hu.prysmiangroup.com/hu/corporat ... index.html
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
( A diy topicban lefényképezett prototípusomat Trane "lenyúlta" , érdekességképpen elvittem hozzá meghallgatni, aztán egy barter ügylet kapcsán muszáj voltam megválni tőle )
Köszi...
"Az igazi barát szemből támad."
Kábelezzünk
bizony kötelező, még akkor is ha amit bele dugsz csatlakozót az lehet földelés nélküli. Mert abban az esetben ha mégis csatlakozik bele egy védőföldet érintésvédelem miatt is használó készülék, például csöves erősítő, akkor az illető az életével játszik.
A Furutech aljzatba be lehet csavarni max 4mm2 drótot, de ha konnektorról-konnektorra van felfűzve a huzalozás, akkor a 2x4mm2 már sok.
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618
Kábelezzünk
Pont ilyen kábelt keresek , ha nem publikus írd meg légyszíves privátba. ...:-)
Szívesen kipróbálnám
Nem olyan családból származom, ahol nagy titkok vannak.
Ez egy vékony tömör - ezüstözött - réz vezetőjű, egyeres Gore kábel.Hasonló, mint az a Habia, amelyet az adás-vételi topicban hirdetek, de nem egy liga...
Némi maradékra sikerült rábukkannom, véges készlettel.
( A diy topicban lefényképezett prototípusomat Trane "lenyúlta" , érdekességképpen elvittem hozzá meghallgatni, aztán egy barter ügylet kapcsán muszáj voltam megválni tőle )
Kábelezzünk
Nem tudod véletlenül hogy a Furu aljzat milyen vastag kábelt fogad maximálisan? Egyébként köszönöm a válaszokat. Azt viszont nem értem hogy nem vittél földelést, azt hittem hogy az kötelező, bár nem nagyon értek a villamos dolgokhoz.
bizony kötelező, még akkor is ha amit bele dugsz csatlakozót az lehet földelés nélküli. Mert abban az esetben ha mégis csatlakozik bele egy védőföldet érintésvédelem miatt is használó készülék, például csöves erősítő, akkor az illető az életével játszik.
A Furutech aljzatba be lehet csavarni max 4mm2 drótot, de ha konnektorról-konnektorra van felfűzve a huzalozás, akkor a 2x4mm2 már sok.
Kábelezzünk
Szia!
Nekem,tömör 4-es MCU-val van kiépítve csak a fázis és a nulla,földelés nélkül.
Furutech FI-E30G van a végükön...
én a kismegszakítót kihagytam,tehát csak a villanyóra mellett található fő biztin keresztül halad át csak az áram
http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... e30g.p.718
ahogy a cikkben is írták:
Tisztább, nyugodtabb, zeneibb hifi
Remélem tudtam valamit segíteni
Nem tudod véletlenül hogy a Furu aljzat milyen vastag kábelt fogad maximálisan? Egyébként köszönöm a válaszokat. Azt viszont nem értem hogy nem vittél földelést, azt hittem hogy az kötelező, bár nem nagyon értek a villamos dolgokhoz.
- Roberto11
- V.I.P.
- Értékelés: 335
Kábelezzünk
Szeretnék egy ösvényt kiépíteni a kismegszakítótól a készülékeimhez. Ehhez kérnék segítséget, tanácsot, már mint kábel ügyben. Milyen átmérő, tömör vagy sodort? Olyat szeretnék ami könnyen beszerezhető. A végén csatlakozó nélkül menne az elosztóba amire szintén jöhet javaslat. Kácsás Furutech beépíthető aljzattal esetleg van tapasztalat?
Durván 10m kellene plusz az elosztó. Ja és persze a kismegszakítót se feledjük el, ha már egyszer belevágok.
Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Nekem,tömör 4-es MCU-val van kiépítve csak a fázis és a nulla,földelés nélkül.
Furutech FI-E30G van a végükön...
én a kismegszakítót kihagytam,tehát csak a villanyóra mellett található fő biztin keresztül halad át csak az áram
http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... e30g.p.718
ahogy a cikkben is írták:
Tisztább, nyugodtabb, zeneibb hifi
Remélem tudtam valamit segíteni
Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Audioquest Wolf subkábel
Audioquest Wolf subkábel
Kábelezzünk
1. Tudtommal itthon nem forgalmazzák ( bár vannak akik már felfedezték és keresik )
2. Sok minden nem kerül fórumra...
Pont ilyen kábelt keresek , ha nem publikus írd meg légyszíves privátba. ...:-)
Szívesen kipróbálnám
Kábelezzünk
Szeretnék egy ösvényt kiépíteni a kismegszakítótól a készülékeimhez. Ehhez kérnék segítséget, tanácsot, már mint kábel ügyben. Milyen átmérő, tömör vagy sodort? Olyat szeretnék ami könnyen beszerezhető. A végén csatlakozó nélkül menne az elosztóba amire szintén jöhet javaslat. Kácsás Furutech beépíthető aljzattal esetleg van tapasztalat?
Durván 10m kellene plusz az elosztó. Ja és persze a kismegszakítót se feledjük el, ha már egyszer belevágok.
Előre is köszönöm a segítséget.
Kábelezzünk
1. Tudtommal itthon nem forgalmazzák ( bár vannak akik már felfedezték és keresik )
2. Sok minden nem kerül fórumra...
Kábelezzünk
nálam Siltech New York-ot váltott, másoknál csak e felettieket...
Eszemben sincs árulni, de mikor felmerült, én is úgy gondoltam, annak a harmadárát kérném, amelynek a helyére bekerült.
Na ezt a kábelt szívesen kipróbálnám ha ennyire dicséred...
Ha ennyire jó akkor miért nem hallottunk róla?
Kábelezzünk
IMG_0139ss.jpg
A la Naim.
Pedig ott nincs kábelhisztéria, de ettől még kábeltörténeti érdekesség.
Az előfok végfok között nem úgy megy a drót, hogy előfok - végfok, hanem az előfokból a drót (jel) bemegy az előfok tápjába, úgy, hogy mellette (értsd. egy vezetékben) ott megy az előfok DC tápfeszültsége is, innen, egy másik csatlakozón megy tovább a jel a végfokok felé.
A Naim 1,15cm hosszakat használ, tehát a jel ennek kpásból a dupláján halad.
Így elsőre ez baromságnak tűnik. Aztán két dolog után már nem annyira; az első, hogy páran biztosan emlékeztek, hogy vannak olyan méregdrága összekötők, hogy a jel-ér mellett ott egy vékony másik ér, melyben folyamatosan pici áramot futtatnak, amelyet egy 9V telep állít elő; itt a két megoldás hasonlónak tűnik; a másik, hogy kipróbálva a kábelezést közvetlen elő -végfok kapcsolattal, a hang rosszabb lesz, bármennyire is az ellenkezőjét várnánk.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Kábelezzünk
Mit értesz "rendes" kábelen?
Talán azt, hogy nem tompa, nem harsány, nem fed el információt és nem hangsúlyoz?
No de mindezt mihez képest és mennyire? -kérdezi az örök kábelszkeptikus, vagy ahogy már hallottam -kábelszeptikus (ez olyan, mint a halogén tök!)
Eljátszom a gondolattal, hogy mondjuk van ilyen kábelem, (amúgy tényleg van) és úgy bocsájtanám áruba, hogy mindenki annyit fizet, amennyit megér neki, vajon megkapnám összességében az igazi értékét, vagy csak jóval kevesebbet? Vajon aki ilyet vesz, és eladja egyszer, nyer rajta, vagy veszít? Hiszen nincs hivatalos ára, nincs mihez viszonyítani, ugyanakkor igen jól szól.
Véletlenül nekem is van . ( csak ic-nek jó). Teljesen véletlenül akadtam rá. Hasonló gondalatokat fogalmaztam meg magamban, mint amit leírtál. Már ismeretségi körömben bekerült néhány rendszerbe és ott is ragadt. Ne csak lila köd legyen , nálam Siltech New York-ot váltott, másoknál csak e felettieket...
Eszemben sincs árulni, de mikor felmerült, én is úgy gondoltam, annak a harmadárát kérném, amelynek a helyére bekerült.
- viri
- V.I.P.
Kábelezzünk
IMG_0139ss.jpg
Mi ez Félix, lecserélted a komplett kábelezésed?
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kábelezzünk
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28