Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Möbius
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Möbius »

Üdv!
A "Black Omega" lejátszó progiról van valakinek beható ismerete?
30 napos triált használom jelenleg, egész türhető.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Filmekhez MPC-HC, zenéhez általában winamp.

A Winampban "gyárilag" van EQ és sok plug-in telepíthető alá. Figyelmedbe ajánlom még a Foobar lejátszó programot, amihez rengeteg ilyen kiegészítőt találsz.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Pityke78 »

Igen, butaság. Plugin ajánláshoz tudni kéne, hogy milyen lejátszó programot használsz , hiszen a nevében is van: plug-in.

Filmekhez MPC-HC, zenéhez általában winamp.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Igen, PC-vel játszanám le, de valahol azt olvastam, hogy a spdif-en csak az eredeti hangot lehet kiküldeni? Vagy ez butaság, lehet módosítani?
Tudnál ilyen plug-in-t ajánlani? Köszi

Igen, butaság. Plugin ajánláshoz tudni kéne, hogy milyen lejátszó programot használsz , hiszen a nevében is van: plug-in.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Feltételezem, PC-vel játszanád le az anyagot. A legtöbb lejátszó szoftver kínál ilyen lehetőséget, de plug-in-eket is telepíthetsz a gépre a cél érdekében.

Igen, PC-vel játszanám le, de valahol azt olvastam, hogy a spdif-en csak az eredeti hangot lehet kiküldeni? Vagy ez butaság, lehet módosítani?
Tudnál ilyen plug-in-t ajánlani? Köszi

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

A spdif-en kiküldött hangot tudom valamilyen progival módosítani? Szeretnék kicsit mély, magas, vagy loudness hangzáson változtatni, lehetséges ez, vagy a spdif-en csak az eredeti hangot tudom kiküldeni?

Köszi

Feltételezem, PC-vel játszanád le az anyagot. A legtöbb lejátszó szoftver kínál ilyen lehetőséget, de plug-in-eket is telepíthetsz a gépre a cél érdekében.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

A spdif-en kiküldött hangot tudom valamilyen progival módosítani? Szeretnék kicsit mély, magas, vagy loudness hangzáson változtatni, lehetséges ez, vagy a spdif-en csak az eredeti hangot tudom kiküldeni?

Köszi

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Jó dolgok ezek amiket ajánlasz de arra, hogy foobar-t vagy xbmc-z futassak nem kell ilyen erős masina Mint írtam "nagy" gép van... de nézegettem a shuttle masináit elég szimpatikusak. Gondolom azokhoz kell proci, ram, háttértár pluszba. Nemde?

Igen.
Ahogy írtad is, kell bele proci, winyó, ram....esetleg másképpen lefordítva, kapsz 30-50 eFt körüli összegért
egy alaplap + táb + ház kombót, ami be van lőve egy kis egyszerű felépítésű gépnek. Esetleg tudsz tenni bele plusz
videókártyát estleg még van hely az alaplapon egy másiknak is, de erre lehet szükséged sincs. Ez is biztos keveset fogyaszt
és csendes is, valószínűleg lesz benne két forgó alkatrész a winyón kívül (táp- és procihűtő),
amik idővel majd hangosabbak lesznek, de ezeket ki lehet cserélni.
Ebben is érdemes használni op'rendszernek egy SSD-s winyót.
Sok sikert az összeállításhoz!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Jó dolgok ezek amiket ajánlasz de arra, hogy foobar-t vagy xbmc-z futassak nem kell ilyen erős masina Mint írtam "nagy" gép van... de nézegettem a shuttle masináit elég szimpatikusak. Gondolom azokhoz kell proci, ram, háttértár pluszba. Nemde?

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Köszi, akkor ebben az irányban fogok elindulni azt hiszem...

Szia Vincsó!
Magpróbálom leírni a saját gépezetemet, összes előnyével és hátrányával együtt és előrevetíteni azon tulajdonságait,
amiket esetleg fel tudsz használni ezekből a saját gépednél.
Először is a Barebone PC-k valóban alkalmasak erre és ha valamelyik megfelel, akkor már nincs is semmi dolgod,
csak kitolni az árát...
Viszont ha te építed meg, akkor az jobban személyreszabható.

ALAPLAP
Erre szinte minden fel van integrálva, proci, videóvezérlő, hátsó portokon firewire,
alaplapon egy tüskén alaplapi hangkártya kimenet S/PDIF csatlakozással.
Tehát szinte minden ami szóba jöhet, és van elég sok slot, ahová további kártyákkal bővítheted a tudását.
Nagyon keveset fogyaszt, de érdemes kiegészíteni egy PCI-E dedikált videókártyával,
érdemes használni (én is egy 5450-es silent-et használok, mertígy jobb a kép). Videókártya nélkül ~35 eFt.

MEREVLEMEZ
Nincs forgó alkatrész, nem melegszik, keveset fogyaszt és ideális az operációs rendszernek. ~15 eFt.

RAM
Érdemes 2×2 GB-t beletenni. ~7 eFt.

TÁP
Ez lassú fordulatú, csendes üzemű, de legalább valami keringeti a házban a levegőt... ~13 eFt.

Eddig tartunk hetvenezernél (ha kell videókártya, akkor 80), ez már beröffen fogyaszt úgy 35 wattot, képes lejátszani
a FULL HD filmeket Blu-Ray-t is, képes nagyfelbontású zenéket, SACD-ISO-t gond nélkül megszólaltani,
persze az USB-n keresztül fogod hallgatni....

Kell még ház, amit akár a fórumon be tudsz szerezni, vagy akár új is szóba jöhet... itt van egy szép gyártó, és egy másik...
Ezek 40-50 ezertől indulnak. Érdemes használni monitort, plusz merevlemezt és az egér + billentyűzet pedig elengedhetetlen.
Kicsivel száz felett áll meg ez a konfiguráció, egy ventillátor van benne (így elég csendes).

Tapasztalataim ezzel kapcsolatban:
1 - nagyon könnyedén működik, nem melegedik és keveset fogyaszt,
2 - nincs benne túl sok tartalék, de egy zene - film lejátszónak így is ideális,
3 - érdemes Windows 7-et használni, sokkal jobb hangot lehet belőle kihozni,
mint egy XP-s gépből (már ha Windowst szeretnél használni)
4 - zenehallgatáshoz én Foobar2000-et használok, USB-s DAC-omhoz való ASIO driver-el.
5 - filmnézéshez XBMC-t használok.

Ha ennél picit többet tudsz rászánni, érdemes egy AMD többmagos procit beszerezni Gigabyte alaplap jól illik hozzá.
Ezt teljesen passzív hűtésűre is meg lehet csinálni. Itt egy példa. Ez 60 EUR és van egy külső táp, ami 160 EUR.
Ez így teljesen hangtalan (0 dB-s!) csak persze kicsit drágáb...

Amennyiben Szeged nincs túl messze, szívesen várlak egy kis tapasztalatcserére.
Remélem tudtam segíteni!
Hali!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Köszi, akkor ebben az irányban fogok elindulni azt hiszem...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

A 100 az szimpatikusabb... mivel "nagy" gép van itthon ezért tényleg nem kell semmi más dologra csak ezen lejátszásra. Esetleg valami konkrét ajánlás?

Barebone masinából kismillió van a piacon, nagy különbség nincs köztük, ha külső USB DAC-ot akasztasz rájuk.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

A 100 az szimpatikusabb... mivel "nagy" gép van itthon ezért tényleg nem kell semmi más dologra csak ezen lejátszásra. Esetleg valami konkrét ajánlás?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hali!

Szeretnék egy dedikált pc-t zenehallgatásra, mi lehet a leggazdaságosabb megoldás? Egy netbook elég lehet erre a célra? Vagy kellene építeni egy htpc szerüséget, igaz akkor a tv-n menne a kép, amit nem biztos, hogy akarok...
jelenleg 4 m usb kábel van a DAC és gép közt, és hát, hogy is mondjam, ekkora méretben azt hiszem drága mulatság lenne egy jobb minőségű madzag. De amúgyis jobb lehet egy dedikált pc amit csak zenelejátszáshoz használ az ember... jobb lenne a win7 wasapi, meg minden más miatt is:)

Pici Barebone PC halk, esetleg passzív hűtéssel, külső háttértárral, 2-4 GB RAM-mal. A jobbik lejátszó szoftverekhez van távvezérlési lehetőség, így csak néha kell bekapcsolni a TV-t. Az egész projectet 100-150 ezerből meg lehet úszni igényességtől függően.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hali!

Szeretnék egy dedikált pc-t zenehallgatásra, mi lehet a leggazdaságosabb megoldás? Egy netbook elég lehet erre a célra? Vagy kellene építeni egy htpc szerüséget, igaz akkor a tv-n menne a kép, amit nem biztos, hogy akarok...
jelenleg 4 m usb kábel van a DAC és gép közt, és hát, hogy is mondjam, ekkora méretben azt hiszem drága mulatság lenne egy jobb minőségű madzag. De amúgyis jobb lehet egy dedikált pc amit csak zenelejátszáshoz használ az ember... jobb lenne a win7 wasapi, meg minden más miatt is:)

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Helló!

A segítségeteket szeretném kérni vezeték nélküli hangátvitelben.
Szerettem volna megoldani, hogy laptopról is viszonylag jó minőségben továbbítsam a hangot a rendszerhez. A minőséget amit a bluetooth biztosít gondolom nem kell bemutatnom :"D. Utánajártam és ezt találtam: wtx500 Beszéltem olyannal aki használja és elégedett volt.
A kérdésem az lenne, hogy ha beszerezném ezt az eszközt a laptopban lévő BT adapternek is apt-x képesnek kell lenni? Vagy másik esetben, ha a telefont nyomom ki bluetooth-ra, a készüléknek is apt-x képesnek kell lenni? (ott bajban lennék mert tudtommal a Lumia 920 és a HTC 8X is sem támogatja és ezek közül lesz az egyik az új telefonom) Vagy elég ha csak a WTX-500 apt-x kódolásos?

Előre is köszönöm.

Ez elég messze van a hifitől. A WTX automatikusan konvertál lossy aptX formátumba...
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

MikeRenton
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: MikeRenton »

Helló!

A segítségeteket szeretném kérni vezeték nélküli hangátvitelben.
Szerettem volna megoldani, hogy laptopról is viszonylag jó minőségben továbbítsam a hangot a rendszerhez. A minőséget amit a bluetooth biztosít gondolom nem kell bemutatnom :"D. Utánajártam és ezt találtam: wtx500 Beszéltem olyannal aki használja és elégedett volt.
A kérdésem az lenne, hogy ha beszerezném ezt az eszközt a laptopban lévő BT adapternek is apt-x képesnek kell lenni? Vagy másik esetben, ha a telefont nyomom ki bluetooth-ra, a készüléknek is apt-x képesnek kell lenni? (ott bajban lennék mert tudtommal a Lumia 920 és a HTC 8X is sem támogatja és ezek közül lesz az egyik az új telefonom) Vagy elég ha csak a WTX-500 apt-x kódolásos?

Előre is köszönöm.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Szia, én szerintem SACD-t nem lehet digitálisan kitenni HM erősítőre. Azt hiszem, hogy SACD-hez nem készült digitális interface, így nem tudod ezt a jelet digitálisan átküldeni, pl egy DAC-ba, vagy ilyesmi. Én úgy gondolnám, hogy ha van egy 5.1 csatornás hangkártyád, akkor azt analóg módon összekötve tudod az SACD-t többcsatornás módban hallgatni.

Max azt lehetne még, hogy software-esen átkonvertálni a az SACD-t DD vagy DTS formátumra, az átmegy spdif-en is...

Így viszont teljesen más a helyzet! Akkor azt viszont inkább egy asztali lejátszóval, csak ezért nem veszek hangkártyát, mert ugye az alaplapi analóg az kuka ebből a szempontból. Köszönöm az infót!
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: albertka »

Próbáltam már mindenféle verziót, se 24, se 16 biten nem működik

Szia, én szerintem SACD-t nem lehet digitálisan kitenni HM erősítőre. Azt hiszem, hogy SACD-hez nem készült digitális interface, így nem tudod ezt a jelet digitálisan átküldeni, pl egy DAC-ba, vagy ilyesmi. Én úgy gondolnám, hogy ha van egy 5.1 csatornás hangkártyád, akkor azt analóg módon összekötve tudod az SACD-t többcsatornás módban hallgatni.

Max azt lehetne még, hogy software-esen átkonvertálni a az SACD-t DD vagy DTS formátumra, az átmegy spdif-en is...

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem sok a 32 bit. Vedd le 24-re.

Próbáltam már mindenféle verziót, se 24, se 16 biten nem működik

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 32-bit / 6 channels.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Szerintem sok a 32 bit. Vedd le 24-re.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Foobar2000-el kapcsolatban. Valamilyen beállítási gond lehet. Az rendszer 32 bites win7. A foobar-ral többcsatornás sacd-t szeretnék lejátszani. Fel is tettem az ehhez szükséges dll-t, működik is, viszont csak stereo jelet ad ki. Feltettem a foo_spdif-et , a foo_out_wasapi-t is. Ha beállítom az outputnál, hogy a wasapit használja, nem játszik le semmit (sem az event, sem a push modban) és ezt a hibaüzenetet adja: Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 32-bit / 6 channels.
Már próbáltam sokféle variációt, de kifogytam az ötletekből. Hozzá teszem más lejátszóval, pl PowerDvd-vel működik pl a .dts többcsatornás hanganyag és persze a filmek is, szóval biztos, hogy valami a foobar-ban nincs jól beállítva.

Egyáltalán elbírja ez a kábel ezt a sávszélességet? Vagy hdmi kéne ehhez is?

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ami még kimaradt: a gép spdif (coax)-al van összekötve a HM erősítővel.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Foobar2000-el kapcsolatban. Valamilyen beállítási gond lehet. Az rendszer 32 bites win7. A foobar-ral többcsatornás sacd-t szeretnék lejátszani. Fel is tettem az ehhez szükséges dll-t, működik is, viszont csak stereo jelet ad ki. Feltettem a foo_spdif-et , a foo_out_wasapi-t is. Ha beállítom az outputnál, hogy a wasapit használja, nem játszik le semmit (sem az event, sem a push modban) és ezt a hibaüzenetet adja: Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 32-bit / 6 channels.
Már próbáltam sokféle variációt, de kifogytam az ötletekből. Hozzá teszem más lejátszóval, pl PowerDvd-vel működik pl a .dts többcsatornás hanganyag és persze a filmek is, szóval biztos, hogy valami a foobar-ban nincs jól beállítva.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak a lejátszó mennyibe kerül?

Ne tőlem kérdezd, nem én hirdetem. Szeged, AV Galaxis.
http://www.avgalaxis.hu/

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”