Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy régi mini hifim (Panasonic SA-PM15), aminek biamp-os erősítője van, tehát csak olyan hangszórót tudok rákötni, aminek dupla vezetéke van (4 drót jön ki belőle hátul). Megoldható vmi maszek megoldással, hogy rákössek sima 2 kábeles hangszórót a 4 kábelesek helyett? Az a gyík még, hogy a magas hangok RCA-n mennek a hangszóróba, a mélyek meg csupaszon, tehát simán be kell tolni a kábel leblankolt végét és beleszorítnani egy kis bütyökkel.
Így néz ki
Előre is köszi a segítséget.
Szia.
Szerintem, ez olyan mint a régi Technics midi rendszereké. Ott is külön szétválasztott frekvenciasávok "jönnek" ki az erősítőből. Csak hangszórókat kell, rákötni, és kész. Ha rendelkezel, valamilyen kétutas dobozzal, ki kell kötni a benne levő passzív váltót, és ki kell vezetned a hangszórók vezetékeit. Szerintem ennyi.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy régi mini hifim (Panasonic SA-PM15), aminek biamp-os erősítője van, tehát csak olyan hangszórót tudok rákötni, aminek dupla vezetéke van (4 drót jön ki belőle hátul). Megoldható vmi maszek megoldással, hogy rákössek sima 2 kábeles hangszórót a 4 kábelesek helyett? Az a gyík még, hogy a magas hangok RCA-n mennek a hangszóróba, a mélyek meg csupaszon, tehát simán be kell tolni a kábel leblankolt végét és beleszorítnani egy kis bütyökkel.
Így néz ki
Szeva a fórumon!
További érdeklődők és segítők jelentkezése lesz szükséges, mert bár én nem értettem a dolgot, és letöltöttem a manualt,
http://www.usersmanualguide.com/panason ... em/sa-pm15
semmi jó ötlet nem jut eszembe. Lehet, hogy a dobozban nincs váltó, és az erősítő rész külön kínálja meg a hangszórókat a nekik járó frekikkel? Sztem dobd be ezt a kérdést a szakiknak a DIY hangfalépítés-topikba! Sztem valaki fogja tudni a választ!
Úgy nem engedünk el, hogy ne tudj zenét hallgatni!
Kábelezzünk
Sziasztok!
Így néz ki
Kábelezzünk
Már elnézést, de az elképesztő rossz hang nem feltétlenül pont a kábelezés miatt van, sőt, ez lehet, hogy csak a kábelt eladni vágyó véleménye, nem? Nem gondolom, hogy cables fórumtárs véleménye feltétlenül mértékadó lenne, tekintettel az eddigi meglehetősen egyszerű és agresszív (majdnem minden mást lesöprő) marketing politikájával.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy rendre minden meglehetősen drága és nagyon elismert kábel "elvérezne" a kábeleivel szemben.
Olyan kijelentéseket tulajdonít nekem, amiket én sohasem írtam le. Senkit sem akartam lesöpörni, csak elmondtam a saját tapasztalataimat bizonyos témakörökben, amiket fontosnak tartok.
A drága kábelek "elvérzései" pedig megtörtént konkrét esetek voltak, amit talán nem kell szégyelnem. Szerintem azt se kell szégyelnem, amiket a vevőim írtak a kábeleimről.
Különben nem könnyű "helyismeret" nélkül belépni egy ilyen forró topikba. Ilyenkor az ember akaratlanul is elkövet hibákat. De azt hiszem a sértéseket én kaptam és nem én adtam. Ennek ellenére szeretnék békejobbot nyújtani jelképesen mindenkinek, aki úgy érzi, hogy megsértettem! Nekem hobbim a kábelkészítés, messze nem ebből élek és nem is fogok sohase!
Kábelezzünk
Szia látom az avatarodat csak nem Tannoy DC-d van neked is ? Mit használsz kábelnek ?
Ment PÜ.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Jajjj, nem!
Nézze el nekem, de erre már írásban nem vállalkozom.
De, mint írtam, egy személyes beszélgetés keretén belül bármikor.
Vagy igény esetén tartok egy "szemináriumot" a piac szabályszerűségeiről, különös tekintettel a Hi-Fi-piac árszabályozó mechanizmusairól.
.
Bár számomra a magyar HiFi kereskedelem még mindig egy őskáoszi dzsungelharc tündékkel, kalózokkal, törpökkel, trollokkal és nem is hiszem, hogy ez változna a jövőben, szívesen részt vennék egy ilyen előadáson.
Kábelezzünk
Már elnézést, de az elképesztő rossz hang nem feltétlenül pont a kábelezés miatt van, sőt, ez lehet, hogy csak a kábelt eladni vágyó véleménye, nem? Nem gondolom, hogy cables fórumtárs véleménye feltétlenül mértékadó lenne, tekintettel az eddigi meglehetősen egyszerű és agresszív (majdnem minden mást lesöprő) marketing politikájával.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy rendre minden meglehetősen drága és nagyon elismert kábel "elvérezne" a kábeleivel szemben.
A hit hegyeket mozgat, fülelek mester! Akkor füleket is tud, nem?
.
Egyébként példásan tematizál minden kábeles topikot, remélem, Szegeden mindenki meghallja, mire "képes" a gyártmánya.
Kábelezzünk
Ehhez viszont zsebbe kell nyúlnod, mert a CAT7(különösen az 1,2Ghz-es szürke külsejű változata)sok kábelnek feladja a leckét. Magas hangot jobban forszírozót könnyen találhatsz helyette, de semlegességben, kiegyenlítettségben, gyorsaságban ha szeretnél egy jobb kábelt (van természetesen) már tényleg zsebbe kell nyúlnod, ha előre akarsz lépni. (fzs1 is ajánlott egyet 15e/m, lehet osztani-szorozni. )
Szia látom az avatarodat csak nem Tannoy DC-d van neked is ? Mit használsz kábelnek ?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5160
Kábelezzünk
Szerintem meg semmi köze a kábel árának a hangminőséghez! Mondhatnánk, hogy a piac végül is beárazza a kábeleket, de ez sem igaz. Nagyon sokan felülnek a hirdetési bűvszavaknak. Akinek meg sok pénze van az már csak azért is a legdrágább cuccokat veszi meg, hogy villoghasson velük. Elképesztően rossz hangokat lehet hallani néha olyan helyeken, ahol a legdrágább kábelek vannak bekötve!
Kábelezzünk
KÖSZÖNÖM a sok hozzászólást és a priviket is, most már csak győzzek választani-dönteni mi is lesz jó nekem....
Ahogy írtátok a kipróbálás lenne a legjobb, de erre ritkán van lehetőség
Kábelezzünk
Remélem, ott ennél izgalmasabb, és főleg kellemesebb dolgokkal fogunk foglalkozni.
(De ha valaki rászán 3-4 órahosszát, én nem bánom, mesélek egy kicsit az alapokról. )
.
Majd kaja közben
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kábelezzünk
Októberben erre lesz lehetőség szegeden.
Remélem, ott ennél izgalmasabb, és főleg kellemesebb dolgokkal fogunk foglalkozni.
(De ha valaki rászán 3-4 órahosszát, én nem bánom, mesélek egy kicsit az alapokról. )
.
Kábelezzünk
Vagy igény esetén tartok egy "szemináriumot" a piac szabályszerűségeiről, különös tekintettel a Hi-Fi-piac árszabályozó mechanizmusairól.
.
Októberben erre lesz lehetőség szegeden.
Webáruház:
Kábelezzünk
Ez szerintem sokakat érdekelne, ha van rá energiája ( és ideje ) erről én is szívesen olvasnék egy pl a kávézóban nyitott új topicban.
Jajjj, nem!
Nézze el nekem, de erre már írásban nem vállalkozom.
.
Kábelezzünk
Több tankönyvnyi anyag a piac működése, ezen belül a különböző piaci szegmensek (de utálom ezt a szót) viselkedése, a piaci szegmens szereplőinek elvárásai, az ehhez igazodó árpolitika, árstratégia, árképzési technika kialakítása a piac visszajelzései alapján, így most nem megyek bele ennek taglalásába.
De egyszer szívesen elbeszélgetek róla, ha kíváncsi rá, miért alakul mindennek az ára a piac törvényszerűségei szerint, illetve, hogy miért vesznek ki sokkal jobb sorsra érdemes termékek is, szintén a piac törvényszerűségei alapján. .
Ez szerintem sokakat érdekelne, ha van rá energiája ( és ideje ) erről én is szívesen olvasnék egy pl a kávézóban nyitott új topicban.
Kábelezzünk
...a listából kiemelném az idő szerepét. Nagyon beszédes, mennyi ideig tart a kirakatban valaki egy terméket.
Ebben tökéletesen egyetértek.
... E fórumon is számtalan divatos kábel bukkant már fel, de sokuk 1-2 hónap alatt leküzdötte magát a dobogóról, az adás/vétel részlegben még parázslottak kicsit, majd végképp feledésbe merültek. Manapság is zajlik ez néhány kanócnál.
A piacot nagyon sok mindenhez szoktuk hasonlítani, hogy minél könnyebben megértessük annak fogalmát és működését. Ezért pl. csillagászati hasonlattal azt szoktuk mondani, hogy egy-egy adott piacon általában egy időben szoktak jelen lenni az állócsillagok és az üstökösök, és hogy egy, az adott piac egén, feltűnő új csillagból melyik lesz, azt kizárólag a piac szereplői döntik el.
Az ár szavában kevésbé hiszek. Sok valóban jó minőségű terméket lehetne többszörös áron is kínálni és eladni, vállalva a kisebb forgalmat, de nagyobb profitot. Sőt, a magasabb ár egy bizonyos vásárlói körben még csáberő is tud lenni. Ezen vevők egy árszint alá be sem néznek, mondván, annyiért nem lehet jó semmi.
Több tankönyvnyi anyag a piac működése, ezen belül a különböző piaci szegmensek (de utálom ezt a szót) viselkedése, a piaci szegmens szereplőinek elvárásai, az ehhez igazodó árpolitika, árstratégia, árképzési technika kialakítása a piac visszajelzései alapján, így most nem megyek bele ennek taglalásába.
De egyszer szívesen elbeszélgetek róla, ha kíváncsi rá, miért alakul mindennek az ára a piac törvényszerűségei szerint, illetve, hogy miért vesznek ki sokkal jobb sorsra érdemes termékek is, szintén a piac törvényszerűségei alapján.
.
Kábelezzünk
Ezen vevők egy árszint alá be sem néznek, mondván, annyiért nem lehet jó semmi.
Ebben van valami.
Amerikában 3 éve láttam egy céget,aki a mi Jungson RCA Silver kábelünket 1200 USD-ért árulta.A Silver-en volt persze a lényeg.Aki megvette,lehet még örült is,hogy más kábel többszörösébe kerül,de jobb,ha nem nézte meg a mi árainkat.Akkor 19900 Ft-ba került.
Webáruház:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Pedig a piac igenis beárazza. Egyrészt azzal, hogy van-e, aki megveszi, és mennyi olyan van, aki megveszi, azaz, hogy mekkora forgalmat lehet elérni a kínálati áron (Mindegy, hogy a hirdetési bűvszavak, mint pl. 30 éves lenyugodott kristályszerkezetű vezető, stb, vagy a márkanév, vagy sznobizmus, vagy bármi más miatt), másrészt azzal, hogy a másodpiacon milyen áron lehet értékesíteni.
Minél régebben forog egy termék a másodpiacon, annál közelebb kerül egymáshoz annak a terméknek a használati értéke, és a mindenkori másodpiaci ára.
(Ez alól természetesen kivételt képeznek az olyan korlátozott, vagy részben korlátozott jószágok, mint pl. gyűjtői termékek.)
Tudom, kegyed szakember a kérdésben, így nagyon nem is vitáznék, de a listából kiemelném az idő szerepét. Nagyon beszédes, mennyi ideig tart a kirakatban valaki egy terméket. E fórumon is számtalan divatos kábel bukkant már fel, de sokuk 1-2 hónap alatt leküzdötte magát a dobogóról, az adás/vétel részlegben még parázslottak kicsit, majd végképp feledésbe merültek. Manapság is zajlik ez néhány kanócnál.
Az ár szavában kevésbé hiszek. Sok valóban jó minőségű terméket lehetne többszörös áron is kínálni és eladni, vállalva a kisebb forgalmat, de nagyobb profitot. Sőt, a magasabb ár egy bizonyos vásárlói körben még csáberő is tud lenni. Ezen vevők egy árszint alá be sem néznek, mondván, annyiért nem lehet jó semmi.
Kábelezzünk
... Akinek meg sok pénze van az már csak azért is a legdrágább cuccokat veszi meg, hogy villoghasson velük. ...
Bizony, hogy van ilyen is. Ezeket a mi hobbinkban süketeknek hívják.
Ezek az emberek tartanak életben sok kereskedőt, az ellátási lánccal együtt, beleértve a gyártást, a marketinget, az üzletek rezsijét, és persze a tulajdonosok hasznát.
Az itt fórumozók java azonban szerintem se nem akarja, se nem tudja megvenni a "legdrágább cuccokat", pláne nem azért, hogy villoghasson velük. Szerintem.
Kábelezzünk
Az én személyem valami olyasmi lehet Önnek, mint Flokinak a lábtörlő! Amit ugye mindenáron szét kell cincálni
Mindig ámultam azokon az embereken, akik ilyen nagy jelentőséget tulajdonítanak a saját személyüknek.
Egopátia rulez!
(A közgazdasági alapelvek, és az azokkal kapcsolatos tévedések ellenben valóban olyanok, amiket nehezen tudok szó nélkül hagyni.)
.
Kábelezzünk
Pedig a piac igenis beárazza. Egyrészt azzal, hogy van-e, aki megveszi, és mennyi olyan van, aki megveszi, azaz, hogy mekkora forgalmat lehet elérni a kínálati áron (Mindegy, hogy a hirdetési bűvszavak, mint pl. 30 éves lenyugodott kristályszerkezetű vezető, stb, vagy a márkanév, vagy sznobizmus, vagy bármi más miatt), másrészt azzal, hogy a másodpiacon milyen áron lehet értékesíteni.
Minél régebben forog egy termék a másodpiacon, annál közelebb kerül egymáshoz annak a terméknek a használati értéke, és a mindenkori másodpiaci ára.
(Ez alól természetesen kivételt képeznek az olyan korlátozott, vagy részben korlátozott jószágok, mint pl. gyűjtői termékek.)
.
Az én személyem valami olyasmi lehet Önnek, mint Flokinak a lábtörlő! Amit ugye mindenáron szét kell cincálni
Kábelezzünk
sok mindent rejt az ár.
fejlesztést kutatást megbízható minőséget stb.
Ez lenne a normális állapot. De olcsóbb marketingre költeni, mint egy jobb kábelt csinálni, így aztán elferdülnrek a viszonyok!
Kábelezzünk
Már többször tapasztaltam, hogy nem a drágább volt a jobb. Az embert érheti meglepetések.
Természetesen erősen rendszer(és fül-igény)függő ez a kérdés. Azt is figyelembe kell venni, hogy ebből jó néhányan nem csak hobbizni, hanem megélni is szeretnének, továbbá a kínált kábel-portéka a legtöbbször a saját elektronika és hangzásirány képviselete, ergo a forgalmazott kábelek a saját bemutatott rendszerek hangjához illeszkednek igazán, ill. teszik eladhatóvá. Ez természetesen nem minden esetben van így.
Ezért tessék mindent otthon meghallgatni (legalább 1 hétig az általunk kedvelt zenékkel).
:thatslife:
A korrekt forgalmazók erre - örömünkre - lehetőséget is adnak.
.
Kábelezzünk
..... Mondhatnánk, hogy a piac végül is beárazza a kábeleket, de ez sem igaz. .....
.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
sok mindent rejt az ár.
fejlesztést kutatást megbízható minőséget stb.