Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Nekem most PVC-csőben van egy tápkábelem, és pici bejáratás után upgrade-elek majd szilikonra.
Ha teheted (bár hangfalkábelnél ez költséges mulatság, a nagy hossz miatt), vastagba dugd (nagy belső átmérőjűbe), hogy minél több levegő legyen a vezető körül. A levegő és a vákuum a legjobb dielektrikum.
Köszönöm a megerősítést!
A lényeg számomra, hogy ne tegye 'fedetté' a kábel hangját. Egyes szigetelő anyagok csudákra képesek...rossz irányba.
.
Kábelezzünk
Konkrétabbá téve, hangfalkábelt.
Nekem most PVC-csőben van egy tápkábelem, és pici bejáratás után upgrade-elek majd szilikonra.
Ha teheted (bár hangfalkábelnél ez költséges mulatság, a nagy hossz miatt), vastagba dugd (nagy belső átmérőjűbe), hogy minél több levegő legyen a vezető körül. A levegő és a vákuum a legjobb dielektrikum.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kábelezzünk
Sziasztok!
Szeretném megtudakolni, hogy van e tapasztalata valakinek a következőről:
DIY kábelt tervezek szilikon csőbe behúzni.
Kérdés, milyen hatása van a hangra a szilikon burkolatnak?
Tudom, meg kell hallgatni...csak nem olcsó a szilikon (nők, akik tuningoltak már szilikonnal, tudják )
Köszönöm.
Húzd be egy vastag cipőfűzőbe.Mások is csinálják.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Úgy tudom, hogy szilikonnál csak a teflon jobb, de az meg nem elég rugalmas.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tudom, meg kell hallgatni...csak nem olcsó a szilikon (nők, akik tuningoltak már szilikonnal, tudják )
Köszönöm.
Szerintem mellbedobással nyer
Kábelezzünk
Sziasztok!
Köszönöm.
.
Sziasztok!
Tipp kéne, mert ki szeretném cserélni egy JVC QL-Y5F lemezjátszó
ic, és táp kábelét.
Nem kell valami horror összegű, de mégis valami normálisabb minőség.
És esetleg hol lehet ilyeneket méterre venni?
Köszönöm.
Szerintem keresd "arzachel" topictársunkat.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tipp kéne, mert ki szeretném cserélni egy JVC QL-Y5F lemezjátszó
ic, és táp kábelét.
Nem kell valami horror összegű, de mégis valami normálisabb minőség.
És esetleg hol lehet ilyeneket méterre venni?
Köszönöm.
Szerintem keresd "arzachel" topictársunkat.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Kábelezzünk
Nem hittem volna, de ez tényleg egy biamp jószág. Számomra ismeretlen, de a szervizkönyvét nézve csak az egyik kimeneten van szűrés, tehát sanszos, hogy a másikon (érdekes módon a rajz szerint az RCA-n) kijön a teljes sáv. Ki kell próbálni, köss rá egy valamilyen hangdobozt! Ha megérkeznek a mélyek és magasak is, akkor nyert ügy. Ha nem, akkor lehet közösíteni a két kimenetet, de az már kicsit rázós. A beépített váltás bizonyára nem lesz jó másik dobozhoz, a dokumentációban egy fura 110 Hz váltási frekvenciát írnak.
Nem lehet,hogy passzív szub(ok) bekötéséhez tervezték így? A teljessávú RCAn keresztül pedig /mint a legtöbb számítógéphez való 2.0-2.1hez hasonlóan/ csatlakozik a normál hangfalaihoz.
- csak egy tipp -
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy régi mini hifim (Panasonic SA-PM15), aminek biamp-os erősítője van, tehát csak olyan hangszórót tudok rákötni, aminek dupla vezetéke van (4 drót jön ki belőle hátul). Megoldható vmi maszek megoldással, hogy rákössek sima 2 kábeles hangszórót a 4 kábelesek helyett? Az a gyík még, hogy a magas hangok RCA-n mennek a hangszóróba, a mélyek meg csupaszon, tehát simán be kell tolni a kábel leblankolt végét és beleszorítnani egy kis bütyökkel.
Így néz ki
Előre is köszi a segítséget.
Nem hittem volna, de ez tényleg egy biamp jószág. Számomra ismeretlen, de a szervizkönyvét nézve csak az egyik kimeneten van szűrés, tehát sanszos, hogy a másikon (érdekes módon a rajz szerint az RCA-n) kijön a teljes sáv. Ki kell próbálni, köss rá egy valamilyen hangdobozt! Ha megérkeznek a mélyek és magasak is, akkor nyert ügy. Ha nem, akkor lehet közösíteni a két kimenetet, de az már kicsit rázós. A beépített váltás bizonyára nem lesz jó másik dobozhoz, a dokumentációban egy fura 110 Hz váltási frekvenciát írnak.
Kábelezzünk
Ha ez így van, akkor a váltási frekvencia és a szintezés nagyon valószínű, hogy nem lesz jó, egy próbát azért lehet megér.
Hangra, nagy valószínűséggel, nem optimális, de működik. Jobb lenne az eredeti doboza.
Kábelezzünk
Szia.
Szerintem, ez olyan mint a régi Technics midi rendszereké. Ott is külön szétválasztott frekvenciasávok "jönnek" ki az erősítőből. Csak hangszórókat kell, rákötni, és kész. Ha rendelkezel, valamilyen kétutas dobozzal, ki kell kötni a benne levő passzív váltót, és ki kell vezetned a hangszórók vezetékeit. Szerintem ennyi.
Ha ez így van, akkor a váltási frekvencia és a szintezés nagyon valószínű, hogy nem lesz jó, egy próbát azért lehet megér.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Kábelezzünk
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy régi mini hifim (Panasonic SA-PM15), aminek biamp-os erősítője van, tehát csak olyan hangszórót tudok rákötni, aminek dupla vezetéke van (4 drót jön ki belőle hátul). Megoldható vmi maszek megoldással, hogy rákössek sima 2 kábeles hangszórót a 4 kábelesek helyett? Az a gyík még, hogy a magas hangok RCA-n mennek a hangszóróba, a mélyek meg csupaszon, tehát simán be kell tolni a kábel leblankolt végét és beleszorítnani egy kis bütyökkel.
Így néz ki
Szia.
Szerintem, ez olyan mint a régi Technics midi rendszereké. Ott is külön szétválasztott frekvenciasávok "jönnek" ki az erősítőből. Csak hangszórókat kell, rákötni, és kész. Ha rendelkezel, valamilyen kétutas dobozzal, ki kell kötni a benne levő passzív váltót, és ki kell vezetned a hangszórók vezetékeit. Szerintem ennyi.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Így néz ki
Szeva a fórumon!
További érdeklődők és segítők jelentkezése lesz szükséges, mert bár én nem értettem a dolgot, és letöltöttem a manualt,
http://www.usersmanualguide.com/panason ... em/sa-pm15
semmi jó ötlet nem jut eszembe. Lehet, hogy a dobozban nincs váltó, és az erősítő rész külön kínálja meg a hangszórókat a nekik járó frekikkel? Sztem dobd be ezt a kérdést a szakiknak a DIY hangfalépítés-topikba! Sztem valaki fogja tudni a választ!
Úgy nem engedünk el, hogy ne tudj zenét hallgatni!
Kábelezzünk
Sziasztok!
Így néz ki
Kábelezzünk
Már elnézést, de az elképesztő rossz hang nem feltétlenül pont a kábelezés miatt van, sőt, ez lehet, hogy csak a kábelt eladni vágyó véleménye, nem? Nem gondolom, hogy cables fórumtárs véleménye feltétlenül mértékadó lenne, tekintettel az eddigi meglehetősen egyszerű és agresszív (majdnem minden mást lesöprő) marketing politikájával.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy rendre minden meglehetősen drága és nagyon elismert kábel "elvérezne" a kábeleivel szemben.
Olyan kijelentéseket tulajdonít nekem, amiket én sohasem írtam le. Senkit sem akartam lesöpörni, csak elmondtam a saját tapasztalataimat bizonyos témakörökben, amiket fontosnak tartok.
A drága kábelek "elvérzései" pedig megtörtént konkrét esetek voltak, amit talán nem kell szégyelnem. Szerintem azt se kell szégyelnem, amiket a vevőim írtak a kábeleimről.
Különben nem könnyű "helyismeret" nélkül belépni egy ilyen forró topikba. Ilyenkor az ember akaratlanul is elkövet hibákat. De azt hiszem a sértéseket én kaptam és nem én adtam. Ennek ellenére szeretnék békejobbot nyújtani jelképesen mindenkinek, aki úgy érzi, hogy megsértettem! Nekem hobbim a kábelkészítés, messze nem ebből élek és nem is fogok sohase!
Kábelezzünk
Szia látom az avatarodat csak nem Tannoy DC-d van neked is ? Mit használsz kábelnek ?
Ment PÜ.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Jajjj, nem!
Nézze el nekem, de erre már írásban nem vállalkozom.
De, mint írtam, egy személyes beszélgetés keretén belül bármikor.
Vagy igény esetén tartok egy "szemináriumot" a piac szabályszerűségeiről, különös tekintettel a Hi-Fi-piac árszabályozó mechanizmusairól.
.
Bár számomra a magyar HiFi kereskedelem még mindig egy őskáoszi dzsungelharc tündékkel, kalózokkal, törpökkel, trollokkal és nem is hiszem, hogy ez változna a jövőben, szívesen részt vennék egy ilyen előadáson.
Kábelezzünk
Már elnézést, de az elképesztő rossz hang nem feltétlenül pont a kábelezés miatt van, sőt, ez lehet, hogy csak a kábelt eladni vágyó véleménye, nem? Nem gondolom, hogy cables fórumtárs véleménye feltétlenül mértékadó lenne, tekintettel az eddigi meglehetősen egyszerű és agresszív (majdnem minden mást lesöprő) marketing politikájával.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy rendre minden meglehetősen drága és nagyon elismert kábel "elvérezne" a kábeleivel szemben.
A hit hegyeket mozgat, fülelek mester! Akkor füleket is tud, nem?
.
Egyébként példásan tematizál minden kábeles topikot, remélem, Szegeden mindenki meghallja, mire "képes" a gyártmánya.
Kábelezzünk
Ehhez viszont zsebbe kell nyúlnod, mert a CAT7(különösen az 1,2Ghz-es szürke külsejű változata)sok kábelnek feladja a leckét. Magas hangot jobban forszírozót könnyen találhatsz helyette, de semlegességben, kiegyenlítettségben, gyorsaságban ha szeretnél egy jobb kábelt (van természetesen) már tényleg zsebbe kell nyúlnod, ha előre akarsz lépni. (fzs1 is ajánlott egyet 15e/m, lehet osztani-szorozni. )
Szia látom az avatarodat csak nem Tannoy DC-d van neked is ? Mit használsz kábelnek ?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Kábelezzünk
Szerintem meg semmi köze a kábel árának a hangminőséghez! Mondhatnánk, hogy a piac végül is beárazza a kábeleket, de ez sem igaz. Nagyon sokan felülnek a hirdetési bűvszavaknak. Akinek meg sok pénze van az már csak azért is a legdrágább cuccokat veszi meg, hogy villoghasson velük. Elképesztően rossz hangokat lehet hallani néha olyan helyeken, ahol a legdrágább kábelek vannak bekötve!
Kábelezzünk
KÖSZÖNÖM a sok hozzászólást és a priviket is, most már csak győzzek választani-dönteni mi is lesz jó nekem....
Ahogy írtátok a kipróbálás lenne a legjobb, de erre ritkán van lehetőség
Kábelezzünk
Remélem, ott ennél izgalmasabb, és főleg kellemesebb dolgokkal fogunk foglalkozni.
(De ha valaki rászán 3-4 órahosszát, én nem bánom, mesélek egy kicsit az alapokról. )
.
Majd kaja közben
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/