Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: violin »

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Válaszoltak a németek, nem éri meg nagyon soká várnom az egyik termékre, amit venni szeretnék. Valszeg jövő héten rendelek (http://www.bike-discount.de/), találd ki, mit szeretnél!

Süti!

Kész vagyok a dologra, a töbihez térjünk át emailre, kérlek.

Én leni: lehoako@gmail.com

Kerékpáros köszönetem!

Vendég

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Értem, teljesen racionális a dolog. Engem néha elvakít a "spóroljunk sokat azzal, hogy még többet költünk"-magyaros paradigmája...

Válaszoltak a németek, nem éri meg nagyon soká várnom az egyik termékre, amit venni szeretnék. Valszeg jövő héten rendelek (http://www.bike-discount.de/), találd ki, mit szeretnél!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

Igazából gumit akartam venni, de most eléggé bizonytalan a téma. Még akkoriban terveztem a vásárlást, mikor nem láttam, milyen lesz az ust-s felnihez kapott "ajándék" gumma. Mostanra viszont már tudom, hogy hiába tűnik leharcoltnak, hibátlanul mászik. Így költséghatékonyan előbb elhasználom, aztán utána lesz kapsz. Hacsak nem akadok bele itthon az apróban valami nagyonmegéribe.

---

Van a magellán mellett egy régi acélvázas bringám, amit főleg aszfalton használok. Húsz éves a lelkem, kapott már eleget, megleptem egy új színnel. Fekete Pákó lett a neve.

Értem, teljesen racionális a dolog. Engem néha elvakít a "spóroljunk sokat azzal, hogy még többet költünk"-magyaros paradigmája, de ezalkalommal a télire én sem akarok nagyon felspájzolni országúti gumiból, mert talán a montiknál/cityknél még kevesebbet használom télen Patai Szabó Csacsit. Sanszos, hogy az első hóval ő is megy a zsírba, aztán tavasszal ismét rákanyarodunk a biztonságos szexre.

Fekete Dákó gyönyörű lett. Nem is hasonlít hál'Isten, egyébként.

Lehetne inkább Overdose.

Vendég

Kerékpározás

Akkor csominként 7.95 ajró a szállítás. Az 300asával kb. 2400 Fiorini Ungheresi. Neked van valami, amire gondolsz? (Innen beszerezni?)

Igazából gumit akartam venni, de most eléggé bizonytalan a téma. Még akkoriban terveztem a vásárlást, mikor nem láttam, milyen lesz az ust-s felnihez kapott "ajándék" gumma. Mostanra viszont már tudom, hogy hiába tűnik leharcoltnak, hibátlanul mászik. Így költséghatékonyan előbb elhasználom, aztán utána lesz kapsz. Hacsak nem akadok bele itthon az apróban valami nagyonmegéribe.

---

Van a magellán mellett egy régi acélvázas bringám, amit főleg aszfalton használok. Húsz éves a lelkem, kapott már eleget, megleptem egy új színnel. Fekete Pákó lett a neve.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

nagyméretű cuccok (bringa, bringatok) felára.

Köszönöm, így már világos.

Akkor csominként 7.95 ajró a szállítás. Az 300asával kb. 2400 Fiorini Ungheresi. Neked van valami, amire gondolsz? (Innen beszerezni?)

Másik hasfájás:

Esőben is szeretek gyorsan kanyarodni, és aszondják, a Schwalbe Ultremo Aqua az enyém. Oda viszont (alulra) oda van írva, hogy "maximum load: 70 kg".

http://www.bike-discount.de/shop/k373/a ... black.html

Ezt most hogy kell érteni? Bicajjal együtt ennyi nyomhatja? Vagy, mivel 2 kerék van, ez megoszlik, és akkor összesen 140? Mondjuk egy 23as gumit nem biztos, hogy jó 140 kilóval terhelni, pláne nem kanyarban, esőben.

Contikhoz viszont nincs is odaírva, hogy mennyit bír, hány kilós lehet a kapitány. Erről sejtesz valamit? Sajna, mivel ehhez (is) láma vagyok, nem merem megkockáztatni ezt a gumit, mert meghozzák, aztán azonnal kulcscsonttörés lenne az első kanyarban.

Vendég

Kerékpározás

nagyméretű cuccok (bringa, bringatok) felára.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

Lefordítsam, mit jelent a bulky good? Vagy alatta a két csillag után írt szöveg?

Igen, lécci írd le, mit jelent, mert nem ÉRTEM. Nem lexikálisan nem értem, hanem szemantikailag nem értem.

Köszönöm.

Vendég

Kerékpározás

Hungary mellett van eccer a 7.95Euro, meg a 20 Euro/bulky good. Emmeg miaz ördög? Minden megkezdett csomagra ennyi vagy rendelésenként még ennyi...?
Lefordítsam, mit jelent a bulky good? Vagy alatta a két csillag után írt szöveg?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: violin »

Az előző tárgytalan....
Más lett....egy Genesis Denver...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

Bent jártam ma az alpinbikeban (bár biztosan máshol is lehet ilyet látni), fel van fűzve bemutatászati célzattal 25-30 féle gumiból kivágott ötcentis darab. Nagyon megéri megnézni, milyen különbségek vannak! Mennyire vékony tud lenni néhány típusnál az oldalfal, a bizonyos célra (dh, vagy épp defektgátlás) hol, s hogyan van megerősítve a szerkezet.
Amúgy gumit ne (azt se!) itthon vegyél, most tervezek én is a jövő szezonra beszerezni ezt-azt. Nézz szét, 8-10 euróért házhoz hozzák német webshopokból!

http://www.bike-discount.de/
http://www.bike-components.de/

Bocsi, hogy megint a hasfájásommal szórakoztatlak, de ezen a táblázaton nem igazodom el.

http://www.bike-discount.de/inhalt/liefer.html

Hungary mellett van eccer a 7.95Euro, meg a 20 Euro/bulky good. Emmeg miaz ördög? Minden megkezdett csomagra ennyi vagy rendelésenként még ennyi...?

Bocs, hogy értetlenkedem, de abszolút nem látom át. Oké, hogy olcsóbb, mint itthon, de ha még rájön 1 pár hajtogatott külsőre 28 Euro, hááát, akkor részben más a leányzó fekvése, meg akkor mindenképp többen kéne összeállni.

Kérem, aki érti, vagy rendelne bármit, segítsen! Előre is köszönöm, tudjátok, szőke vagyok... leborulok.gif

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Schwalbe Marathon Plus + Michelin rágógumi belső felpattintva egyelőre nem érzem aszfalton a gumi felépítése miatt, hogy más lenne mint a sima Schwalbe külsőm volt.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

Persze nem kizárt, de nekem még kicsit bizonytalan, hogy mikor rendelek. Azt gondoltam sürgős lesz a gumicsere, de a frissen lett kerékhez ajándékba kapott külsők még bírják, azt őszt mindenképp.
Ja, átálltam belsőnélkülire, nagyon királyság. Reggel mentem egy karikát a környéken, fini!

OK, nekem sem sürgős, lelket tudtam verni a Schwalbe Blizzardjaimba, még ezt a szezont valszeg kibírják.

Vendég

Kerékpározás

Esetleg egy közös beszerzés, csak, hogy oszoljon a postaköltség? Nekem max 2 pár külső+belső kéne.
Persze nem kizárt, de nekem még kicsit bizonytalan, hogy mikor rendelek. Azt gondoltam sürgős lesz a gumicsere, de a frissen lett kerékhez ajándékba kapott külsők még bírják, azt őszt mindenképp.
Ja, átálltam belsőnélkülire, nagyon királyság. Reggel mentem egy karikát a környéken, fini!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

Bent jártam ma az alpinbikeban (bár biztosan máshol is lehet ilyet látni), fel van fűzve bemutatászati célzattal 25-30 féle gumiból kivágott ötcentis darab. Nagyon megéri megnézni, milyen különbségek vannak! Mennyire vékony tud lenni néhány típusnál az oldalfal, a bizonyos célra (dh, vagy épp defektgátlás) hol, s hogyan van megerősítve a szerkezet.
Amúgy gumit ne (azt se!) itthon vegyél, most tervezek én is a jövő szezonra beszerezni ezt-azt. Nézz szét, 8-10 euróért házhoz hozzák német webshopokból!

Hát óriásköszi a linkekért! Sokkal nagyobb a választék, mint bárhol itthon, és sokkal olcsóbbak is a dolgok. Elképesztő... Warum leb' ich nicht in Deutschland?

Esetleg egy közös beszerzés, csak, hogy oszoljon a postaköltség? Nekem max 2 pár külső+belső kéne.

Vendég

Kerékpározás

Köszi a választ!

Igazából utcára kell, a súly se nagyon fontos, nem versenyezni szeretnék vele. A Specialized Armadillójával szemcsiztem eddig, de hipp-hopp eltűnt itthonról. Pedig, ha annyira bírja, mint a tatubőr, akkor ez kell a belvárosba.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

Picit könnyeb szerelni a kevlárost, illetve kisebb a súlya. Ráadásul olyan helyen kisebb a súlya, ahol pörögnie kell, tehát nem egyszerűen a bringa könnyebb 10 dekával, hanem a kerék kerületén kisebb a tömeg, épp ott amit sokszor kell felgyorsítanunk, lelassítanunk. De azt hiszem, a mi szintünkön zéró a különbség.
Én a kevláros gumikat is pontosan úgy kiterítve tárolom, mint a drótosakat, idegbajt kapok, mikor összehajtva látom őket.

Köszi a választ!

Igazából utcára kell, a súly se nagyon fontos, nem versenyezni szeretnék vele. A Specialized Armadillójával szemcsiztem eddig, de hipp-hopp eltűnt itthonról. Pedig, ha annyira bírja, mint a tatubőr, akkor ez kell a belvárosba.

Vendég

Kerékpározás

Tök lámer vagyok a drótperemes/dobozos-hajtogatós univerzumban. Mi az egyik előnye a másikhoz képest? Csak a szállítás/felszerelés közben van különbség, vagy a menettulajdonságai is különböznek? Előre is köszi a választ!

Picit könnyeb szerelni a kevlárost, illetve kisebb a súlya. Ráadásul olyan helyen kisebb a súlya, ahol pörögnie kell, tehát nem egyszerűen a bringa könnyebb 10 dekával, hanem a kerék kerületén kisebb a tömeg, épp ott amit sokszor kell felgyorsítanunk, lelassítanunk. De azt hiszem, a mi szintünkön zéró a különbség.
Én a kevláros gumikat is pontosan úgy kiterítve tárolom, mint a drótosakat, idegbajt kapok, mikor összehajtva látom őket.

Vendég

Kerékpározás

Jó lehet ez is, de mi inkább az 50km-es Bölcske Maraton gondolkodunk. Ezt ismered? https://picasaweb.go...148820964845086
Néhány 100Ft-ért (600?) meg lehet venni a képeket nagyon jó minőségben

Láttam a Bölcskét, de nem fogott meg.
H_Z szintén "ismerős", már vettem tőle képet, korrekt. Megéri várni, míg összegyűl pár, a darabszámmal járó kedvezmény akár több verseny képeit összefogva is érvényes!
Várom már, hogy menjek megint tekerni. Csütörtökön van elméletileg közös gurulás a szomszéd faluban lévő csapattal, jó lenne menni!

yura
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 62

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: yura »

Igen, dettó, az olyanokat lehet szeretni!
Nem mondhatom, hogy ki lennék elégülve versenyileg, hónap végén lesz Gyöngyösfalun 10 órás, oda szeretnék elmenni valahogyan. Tudom, hogy teljesen értelmetlen szólóban, mert se erős nem vagyok hozzá, se edzett, de baromira érdekel, mit bírnék.
http://holdfenyliget...as-mtb-verseny/

Jó lehet ez is, de mi inkább az 50km-es Bölcske Maraton gondolkodunk.
Ezt ismered? https://picasaweb.go...148820964845086
Néhány 100Ft-ért (600?) meg lehet venni a képeket nagyon jó minőségben
Sajnos Te a fényképezési pontig most nem jutottál el

Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

A hajtogatós gumik felszerelése is könyebb, és a menettulajdonságai is rendszerint jobbak. Egy jobb hajtogatós gumi fele olyan súlyban van mint a drótperemes társai. Ebből adódóan a gördülési ellenállás is kisebb és sokkal jobban lehet gyorsulni a gumival. Versenyeken erőszeretettel használják a hajtogatós gumikat. Noha maga a gumi nem birja annyi ideig mint egy drótperemes, de több előnye van mint hátránya, főleg aki ezeket az előnyöket tudja kamatoztatni.Én már évek óta csak hajtogatós gumit használok.

Nekem az én kerékpározási szokásaimhoz a lehető legjobb megoldás a hajtogatósra való átállás volt. Ez utóbbi mondat kiemelten fontos, mert vannak helyzetek ahol a hajtogatós gumi sem jó.

Köszönöm!

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: tigris »

Tök lámer vagyok a drótperemes/dobozos-hajtogatós univerzumban. Mi az egyik előnye a másikhoz képest? Csak a szállítás/felszerelés közben van különbség, vagy a menettulajdonságai is különböznek? Előre is köszi a választ!

A hajtogatós gumik felszerelése is könyebb, és a menettulajdonságai is rendszerint jobbak. Egy jobb hajtogatós gumi fele olyan súlyban van mint a drótperemes társai. Ebből adódóan a gördülési ellenállás is kisebb és sokkal jobban lehet gyorsulni a gumival. Versenyeken erőszeretettel használják a hajtogatós gumikat. Noha maga a gumi nem birja annyi ideig mint egy drótperemes, de több előnye van mint hátránya, főleg aki ezeket az előnyöket tudja kamatoztatni.Én már évek óta csak hajtogatós gumit használok.

Nekem az én kerékpározási szokásaimhoz a lehető legjobb megoldás a hajtogatósra való átállás volt. Ez utóbbi mondat kiemelten fontos, mert vannak helyzetek ahol a hajtogatós gumi sem jó.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kerékpározás

Ha valaki a városban akar használni rücskös gumit, akkor nem kell szenvedni vele, ha a megfelelőt válassza. Városba én is rücsköst használok, semmi defekt. De nem szabad drótperemest venni, hanem a könnyű hajtogatós gumikat kell használni és akkor nem szenvedtek vele. Könnyű, jól gyorsul, nem probléma a bütyök, főleg ha középen van neki egy egybefüggő futófelület. Időben nem lesz olyan tartós, de valamit valamiért. Lehet nem birja majd 5 évig csak 3, de ez csak hasraütés volt.

Csak egy példa: http://www.bikemarket.hu/index.php?page ... t&tid=6858

Vendég

Kerékpározás

A legjobban az a szűk, "egysávos" lejtő tetszett olyan 45 km körül....
Egyébként mi lesz a következő verseny amin részt veszel?

Igen, dettó, az olyanokat lehet szeretni!
Nem mondhatom, hogy ki lennék elégülve versenyileg, hónap végén lesz Gyöngyösfalun 10 órás, oda szeretnék elmenni valahogyan. Tudom, hogy teljesen értelmetlen szólóban, mert se erős nem vagyok hozzá, se edzett, de baromira érdekel, mit bírnék.
http://holdfenyliget.hu/hu/szolgaltatas ... b-verseny/

yura
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 62

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: yura »

Nahát ez nagyon vicces!!! Kékesről együtt (egy bolyban) jöttünk lefelé úgy, hogy nem is ismertük egymást!
A mögötted érkező zöldpólós srác volt, akit kiszúrtam magamnak, mikor a sípályáról az erdőbe érve megelőztetek, beakaszottam a húskampót, ahogy mondani szokás, s mentem utánatok. Baromi kemény volt az első villám, gondoltam kicsit engedek a csillapításon, de a csapattól lemaradni neeeeem! Így elengedtem jobbal a kormányt, már repültem is.
Kékesen viszont a fénykép sorszáma szerint (520 vs. 527) egy mákszemmel előttetek voltam!

Alakul azóta a lábam, már talán tudok egyedül, segítség nélkül is járni. :-|

Ez jó! Sőt - ahogy a képet nézem -úgy emlékszem, hogy az elején az aszfalton is mentünk néhány percet közvetlenül egymás mellett. Lefelé a sípályán (is) tényleg kamikaze tempó volt. A legjobban az a szűk, "egysávos" lejtő tetszett olyan 45 km körül.........Egyébként mi lesz a következő verseny amin részt veszel?
És jobbulást kívánok!
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”