Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Kerékpározás
Nézz szét a bikkmakk apróban! http://apro.bikemag.hu/
Rákerestem erre a bringára a neten, nem akarnék igazán határozott vélemény nyilvánítani. Amennyiban emellett döntesz csak akkor tedd, ha jó úgy, ahogy van. Ezt nekiállni fejlesztgetni értelmetlen lenne.
Túlságosan fejleszteni nem akarom az előző gazdája fejlesztgette, szervizeltette.
Egy stabil bringára gondoltam családi kerékpározáshoz. A gyerekeim tavasszal kapták meg első komolyabb kerékpárjukat (Hauser Wolf) az asszony lenyúlta a Schwinn Landrider öreg gépemet.
Ha velük akarok tartani egy körre, akkor az asszony régi Schwinn-Csepel Budapest bringája marad, azon meg úgy nézek ki mint Mary Poppins.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Kerékpározás
Kedves hozzáértők!
Meg ér egy használt DEMA MERANO LITE 7005-T6 50e. Ft-ot.
Szervizelt, első gazdájától beszámított darab.
Esetleg jobb ajánlat hasonló kondíciókkal?
Nézz szét a bikkmakk apróban! http://apro.bikemag.hu/
Rákerestem erre a bringára a neten, nem akarnék igazán határozott vélemény nyilvánítani. Amennyiban emellett döntesz csak akkor tedd, ha jó úgy, ahogy van. Ezt nekiállni fejlesztgetni értelmetlen lenne.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kerékpározás
Az én deffekt paranoiám már extrém szintre fejlődött.
Évekig egy durva bütykös külsőm volt, ami szörnyen hangos és kényelmetlen volt, de egyetlen defektet sem kaptam vele, pedig voltak strapás utak... Aztán tavaly elkezdtem a bringát nem csak sportra, hanem közlekedésre is használni, tehát sokkal magasabb lett a városi arány. Mivel azzal a gumival kínlódás volt az aszfalton haladni, felraktam egy átmeneti gumit. A defekt probléma eszembe sem jutott vásárlás közben, mivel régóta nem volt hozzá szerencsém. Sikerült a bolti szakértő tanácsára egy nagyon gagyi kínai CST gumit választanom, amivel szépen gurult a szamár száraz betonon, de konkrétan 5 defektem volt 1 hónap alatt, nedves úton meg szinte tökmindegy neki, merre áll a kerék, képes bármilyen irányba elindulni, szóval drámai volt a helyzet.
Miután már a 2. hegyi túrát akasztottam meg dupla defektes nyűgömmel határozott fintorgásra késztetve a kedves sporikat, fegyverkezésbe kezdtem. Tettem védőszalagot a kerékbe, amitől sokat romlott a komfortérzet, viszont nem védett semmi ellen, így pár hetes tesztelés után ment a kukába. Vettem vastag falú belsőt is, de úgy tűnik, nem ezen múlik a dolog, sokkal inkább a külső mintázata és anyaga a fontos. 10 ezerért már vannak protektoros külsők, amiktől igyekeztem távol tartani magam az áruk és a súlyuk miatt, de végül rászántam magam egy ilyen set vásárlására. Már vettem elő a zsetont a kasszánál, mikor a szaki elém tett egy Schwalbe CX Comp gumicskát, esküdözve rá, hogy nekem ez a megoldás. Baráti ára van, 4e körül van darabja, a mintázata is szimpatikus, valami védelem is van benne, hát felrakattam iziben. Reményteli örömöm nagyjából 5 km-en át tartott, mikor az ismerős utálatos érzéssel kísérve leeresztett a hátsóm egy jól irányzott üvegszilánk által. (Észleltétek, milyen sok üvegtörmelék lett mostanában a belvárosi bringautakon?)
Ezen affértól eltekintve 3 hete nincs gondom a Schwalbeval. Széleken vannak rajta normális stoplik, így korlátozottan terepre is alkalmas és nagyon jó a komfortja. Fura módon le tud tapadni 20 km/h alatt, de felette példásan gördül, nagyon halk és stabil. Remélhetően beválik és enyhül majd általa a paranioám, ami már olyan durva szintre fejlődött, hogy percenként nézek le a gumikra. Nem is értem, slick gumival hogyan lehet létezni...
Érdekes amit írsz.Én tavasz óta Michelin pro race 3 slick gumival tolom és egy defektem nem volt,de lehet hogy csak szerencsém volt.
Meg a Tatai utcában épített kerékpár úton nem közlekedem,mert ott tavaly 200m-en belül 2 defektet kaptam.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kerékpározás
Kedves hozzáértők!
Meg ér egy használt DEMA MERANO LITE 7005-T6 50e. Ft-ot.
Szervizelt, első gazdájától beszámított darab.
Esetleg jobb ajánlat hasonló kondíciókkal?
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
szép!
Köszi! Félig-meddig a feleségemtől kaptam....karácsonyra...
Bár használt,és nem is a legújabb model ,nagyon jó állapotban van....és én nagyon örülök neki.
Kerékpározás
szép!
Köszi! Félig-meddig a feleségemtől kaptam....karácsonyra...
Bár használt,és nem is a legújabb model ,nagyon jó állapotban van....és én nagyon örülök neki.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Kerékpározás
Válaszoltak a németek, nem éri meg nagyon soká várnom az egyik termékre, amit venni szeretnék. Valszeg jövő héten rendelek (http://www.bike-discount.de/), találd ki, mit szeretnél!
Süti!
Kész vagyok a dologra, a töbihez térjünk át emailre, kérlek.
Én leni: lehoako@gmail.com
Kerékpáros köszönetem!
Kerékpározás
Értem, teljesen racionális a dolog. Engem néha elvakít a "spóroljunk sokat azzal, hogy még többet költünk"-magyaros paradigmája...
Válaszoltak a németek, nem éri meg nagyon soká várnom az egyik termékre, amit venni szeretnék. Valszeg jövő héten rendelek (http://www.bike-discount.de/), találd ki, mit szeretnél!
Kerékpározás
Igazából gumit akartam venni, de most eléggé bizonytalan a téma. Még akkoriban terveztem a vásárlást, mikor nem láttam, milyen lesz az ust-s felnihez kapott "ajándék" gumma. Mostanra viszont már tudom, hogy hiába tűnik leharcoltnak, hibátlanul mászik. Így költséghatékonyan előbb elhasználom, aztán utána lesz kapsz. Hacsak nem akadok bele itthon az apróban valami nagyonmegéribe.
---
Van a magellán mellett egy régi acélvázas bringám, amit főleg aszfalton használok. Húsz éves a lelkem, kapott már eleget, megleptem egy új színnel. Fekete Pákó lett a neve.
Értem, teljesen racionális a dolog. Engem néha elvakít a "spóroljunk sokat azzal, hogy még többet költünk"-magyaros paradigmája, de ezalkalommal a télire én sem akarok nagyon felspájzolni országúti gumiból, mert talán a montiknál/cityknél még kevesebbet használom télen Patai Szabó Csacsit. Sanszos, hogy az első hóval ő is megy a zsírba, aztán tavasszal ismét rákanyarodunk a biztonságos szexre.
Fekete Dákó gyönyörű lett. Nem is hasonlít hál'Isten, egyébként.
Lehetne inkább Overdose.
Kerékpározás
Akkor csominként 7.95 ajró a szállítás. Az 300asával kb. 2400 Fiorini Ungheresi. Neked van valami, amire gondolsz? (Innen beszerezni?)
Igazából gumit akartam venni, de most eléggé bizonytalan a téma. Még akkoriban terveztem a vásárlást, mikor nem láttam, milyen lesz az ust-s felnihez kapott "ajándék" gumma. Mostanra viszont már tudom, hogy hiába tűnik leharcoltnak, hibátlanul mászik. Így költséghatékonyan előbb elhasználom, aztán utána lesz kapsz. Hacsak nem akadok bele itthon az apróban valami nagyonmegéribe.
---
Van a magellán mellett egy régi acélvázas bringám, amit főleg aszfalton használok. Húsz éves a lelkem, kapott már eleget, megleptem egy új színnel. Fekete Pákó lett a neve.
Kerékpározás
nagyméretű cuccok (bringa, bringatok) felára.
Köszönöm, így már világos.
Akkor csominként 7.95 ajró a szállítás. Az 300asával kb. 2400 Fiorini Ungheresi. Neked van valami, amire gondolsz? (Innen beszerezni?)
Másik hasfájás:
Esőben is szeretek gyorsan kanyarodni, és aszondják, a Schwalbe Ultremo Aqua az enyém. Oda viszont (alulra) oda van írva, hogy "maximum load: 70 kg".
http://www.bike-discount.de/shop/k373/a ... black.html
Ezt most hogy kell érteni? Bicajjal együtt ennyi nyomhatja? Vagy, mivel 2 kerék van, ez megoszlik, és akkor összesen 140? Mondjuk egy 23as gumit nem biztos, hogy jó 140 kilóval terhelni, pláne nem kanyarban, esőben.
Contikhoz viszont nincs is odaírva, hogy mennyit bír, hány kilós lehet a kapitány. Erről sejtesz valamit? Sajna, mivel ehhez (is) láma vagyok, nem merem megkockáztatni ezt a gumit, mert meghozzák, aztán azonnal kulcscsonttörés lenne az első kanyarban.
Kerékpározás
Lefordítsam, mit jelent a bulky good? Vagy alatta a két csillag után írt szöveg?
Igen, lécci írd le, mit jelent, mert nem ÉRTEM. Nem lexikálisan nem értem, hanem szemantikailag nem értem.
Köszönöm.
Kerékpározás
Hungary mellett van eccer a 7.95Euro, meg a 20 Euro/bulky good. Emmeg miaz ördög? Minden megkezdett csomagra ennyi vagy rendelésenként még ennyi...?
Lefordítsam, mit jelent a bulky good? Vagy alatta a két csillag után írt szöveg?
Az előző tárgytalan....
Más lett....egy Genesis Denver...
Kerékpározás
Az előző tárgytalan....
Más lett....egy Genesis Denver...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Kerékpározás
Bent jártam ma az alpinbikeban (bár biztosan máshol is lehet ilyet látni), fel van fűzve bemutatászati célzattal 25-30 féle gumiból kivágott ötcentis darab. Nagyon megéri megnézni, milyen különbségek vannak! Mennyire vékony tud lenni néhány típusnál az oldalfal, a bizonyos célra (dh, vagy épp defektgátlás) hol, s hogyan van megerősítve a szerkezet.
Amúgy gumit ne (azt se!) itthon vegyél, most tervezek én is a jövő szezonra beszerezni ezt-azt. Nézz szét, 8-10 euróért házhoz hozzák német webshopokból!
http://www.bike-discount.de/
http://www.bike-components.de/
Bocsi, hogy megint a hasfájásommal szórakoztatlak, de ezen a táblázaton nem igazodom el.
http://www.bike-discount.de/inhalt/liefer.html
Hungary mellett van eccer a 7.95Euro, meg a 20 Euro/bulky good. Emmeg miaz ördög? Minden megkezdett csomagra ennyi vagy rendelésenként még ennyi...?
Bocs, hogy értetlenkedem, de abszolút nem látom át. Oké, hogy olcsóbb, mint itthon, de ha még rájön 1 pár hajtogatott külsőre 28 Euro, hááát, akkor részben más a leányzó fekvése, meg akkor mindenképp többen kéne összeállni.
Kérem, aki érti, vagy rendelne bármit, segítsen! Előre is köszönöm, tudjátok, szőke vagyok...

Kerékpározás
Schwalbe Marathon Plus + Michelin rágógumi belső felpattintva egyelőre nem érzem aszfalton a gumi felépítése miatt, hogy más lenne mint a sima Schwalbe külsőm volt.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Kerékpározás
Persze nem kizárt, de nekem még kicsit bizonytalan, hogy mikor rendelek. Azt gondoltam sürgős lesz a gumicsere, de a frissen lett kerékhez ajándékba kapott külsők még bírják, azt őszt mindenképp.
Ja, átálltam belsőnélkülire, nagyon királyság. Reggel mentem egy karikát a környéken, fini!
OK, nekem sem sürgős, lelket tudtam verni a Schwalbe Blizzardjaimba, még ezt a szezont valszeg kibírják.
Kerékpározás
Esetleg egy közös beszerzés, csak, hogy oszoljon a postaköltség? Nekem max 2 pár külső+belső kéne.
Persze nem kizárt, de nekem még kicsit bizonytalan, hogy mikor rendelek. Azt gondoltam sürgős lesz a gumicsere, de a frissen lett kerékhez ajándékba kapott külsők még bírják, azt őszt mindenképp.
Ja, átálltam belsőnélkülire, nagyon királyság. Reggel mentem egy karikát a környéken, fini!
Kerékpározás
Bent jártam ma az alpinbikeban (bár biztosan máshol is lehet ilyet látni), fel van fűzve bemutatászati célzattal 25-30 féle gumiból kivágott ötcentis darab. Nagyon megéri megnézni, milyen különbségek vannak! Mennyire vékony tud lenni néhány típusnál az oldalfal, a bizonyos célra (dh, vagy épp defektgátlás) hol, s hogyan van megerősítve a szerkezet.
Amúgy gumit ne (azt se!) itthon vegyél, most tervezek én is a jövő szezonra beszerezni ezt-azt. Nézz szét, 8-10 euróért házhoz hozzák német webshopokból!
Hát óriásköszi a linkekért! Sokkal nagyobb a választék, mint bárhol itthon, és sokkal olcsóbbak is a dolgok. Elképesztő... Warum leb' ich nicht in Deutschland?
Esetleg egy közös beszerzés, csak, hogy oszoljon a postaköltség? Nekem max 2 pár külső+belső kéne.
Kerékpározás
Köszi a választ!
Igazából utcára kell, a súly se nagyon fontos, nem versenyezni szeretnék vele. A Specialized Armadillójával szemcsiztem eddig, de hipp-hopp eltűnt itthonról. Pedig, ha annyira bírja, mint a tatubőr, akkor ez kell a belvárosba.
Kerékpározás
Picit könnyeb szerelni a kevlárost, illetve kisebb a súlya. Ráadásul olyan helyen kisebb a súlya, ahol pörögnie kell, tehát nem egyszerűen a bringa könnyebb 10 dekával, hanem a kerék kerületén kisebb a tömeg, épp ott amit sokszor kell felgyorsítanunk, lelassítanunk. De azt hiszem, a mi szintünkön zéró a különbség.
Én a kevláros gumikat is pontosan úgy kiterítve tárolom, mint a drótosakat, idegbajt kapok, mikor összehajtva látom őket.
Köszi a választ!
Igazából utcára kell, a súly se nagyon fontos, nem versenyezni szeretnék vele. A Specialized Armadillójával szemcsiztem eddig, de hipp-hopp eltűnt itthonról. Pedig, ha annyira bírja, mint a tatubőr, akkor ez kell a belvárosba.
Kerékpározás
Tök lámer vagyok a drótperemes/dobozos-hajtogatós univerzumban. Mi az egyik előnye a másikhoz képest? Csak a szállítás/felszerelés közben van különbség, vagy a menettulajdonságai is különböznek? Előre is köszi a választ!
Picit könnyeb szerelni a kevlárost, illetve kisebb a súlya. Ráadásul olyan helyen kisebb a súlya, ahol pörögnie kell, tehát nem egyszerűen a bringa könnyebb 10 dekával, hanem a kerék kerületén kisebb a tömeg, épp ott amit sokszor kell felgyorsítanunk, lelassítanunk. De azt hiszem, a mi szintünkön zéró a különbség.
Én a kevláros gumikat is pontosan úgy kiterítve tárolom, mint a drótosakat, idegbajt kapok, mikor összehajtva látom őket.
Kerékpározás
Jó lehet ez is, de mi inkább az 50km-es Bölcske Maraton gondolkodunk. Ezt ismered? https://picasaweb.go...148820964845086
Néhány 100Ft-ért (600?) meg lehet venni a képeket nagyon jó minőségben
Láttam a Bölcskét, de nem fogott meg.
H_Z szintén "ismerős", már vettem tőle képet, korrekt. Megéri várni, míg összegyűl pár, a darabszámmal járó kedvezmény akár több verseny képeit összefogva is érvényes!
Várom már, hogy menjek megint tekerni. Csütörtökön van elméletileg közös gurulás a szomszéd faluban lévő csapattal, jó lenne menni!