Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos így se megy, de azért köszönöm, hogy foglalkoztál a dologgal!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Szia!
Nálam az optikai/koax a system/settings/audio outputnál megjelenik, mint választási lehetőség. (az elérési út az alapértelmezett skinhez tartozik)
Ha a windowsban alapértelmezett hangeszköznek (vezérlőpult/hang win7 esetén) a spdif outot addod meg akkor se szól?
Megpróbálom!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Összeraktam egy új PC-t (lásd aláírásban), de az XBMC nem látja a Coax kimenetet. Minden más hibátlanul működik ( USB, Optikai illetve más lejátszók látják a Coax-ot). Mivel nem sok beállítási lehetőséget tudok az XBMC-nél kérném a tapasztaltabb felhasználók segítségét. Köszönöm!
Szia!
Nálam az optikai/koax a system/settings/audio outputnál megjelenik, mint választási lehetőség. (az elérési út az alapértelmezett skinhez tartozik)
Ha a windowsban alapértelmezett hangeszköznek (vezérlőpult/hang win7 esetén) a spdif outot addod meg akkor se szól?
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Senki?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok az alábbiakkal kapcsolatban.
Új - iPhone - iPod dokkoló fekete színben, áron alul MOST 40 000 forintért 2 év garanciával.
Az alábbi cikk alapján szerintem megfelelően lehet tájékozódni.
http://www.av-online.hu/egyeb/teac-sr-1 ... eszt_466/1
Érdeklődni telefonon 30 700 5331 vagy emailben s303ds@gmail.com
Üdv,
Attila
Pc alapú audio lejátszás
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek számítógép bővítéssel kapcsolatban.
Jelenleg egy asus alaplapra szerelt Realtek ALC892 hangkártya szolgáltatja a hangot a számítógépből Toslink optikai kábellel kötve egy Yamaha RXV361-hez ami egy 5.1 szettet hajt, de egy komolyabb kártya vásárlásán gondolkodom, mivel a pc-t szinte csak zenehallgatásra és filmezésre használom, és ennek a minőségét szeretném feljavítani. A kártya amit kinéztem az Asus HDAV1.3 deluxe http://www.asus.hu/Multimedia/Audio_Car ... 13_Deluxe/ . Azt szeretném pontosan tudni, hogy érdemes-e analóg kimenetre váltani? Az alaplapi kártya digitális kimenete rosszabb minőségű jelet küld-e az erősítőnek mint mondjuk az új kártya digitális kimenete? Melyik a jobb: ha a hangkártyából jön már eleve analóg jel, vagy az erősítő által konvertált jel a jobb minőségű?
A hangkártyában van egy videoerősítő és egyéb képjavítók is, amelyekről nem tudom hogy pontosan mire valók. Videokártya helyett van, vagy a meglevő kártya képét hivatott javítni?
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Milyen kimeneti eszköz koax kimenetét szeretnéd használni?
Alaplapi ( header)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Összeraktam egy új PC-t (lásd aláírásban), de az XBMC nem látja a Coax kimenetet. Minden más hibátlanul működik ( USB, Optikai illetve más lejátszók látják a Coax-ot). Mivel nem sok beállítási lehetőséget tudok az XBMC-nél kérném a tapasztaltabb felhasználók segítségét. Köszönöm!
Milyen kimeneti eszköz koax kimenetét szeretnéd használni?
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pc alapú audio lejátszás
Hogy készül az ilyen kábel?
Az gondolom szigorúan üzleti titok, de meg lehet vásárolni
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Pc alapú audio lejátszás
A vezető szálak elrendezése, geometriája olyan, hogy az 50 Hz-es hasznos jel "zöld utat kap", míg a különböző (nem párhuzamos) vezetékeken haladó nagyfrekis zavarok gyakorlatilag szembe futnak egymással, és ez hatékony zajelnyomást eredményez. A vevőknél a meghallgatás próbák, ezt határozottan igazolták. Rengeteg kisérlet és teszt alapján alakult ki az a szerkezet, ami a legnagyobb zajelnyomást biztosítja.
Érdemes kipróbálni, a teszt ingyenes! Ha érdekel hívj fel 481-1256.
Pc alapú audio lejátszás
Én az utóbbi időben kábel próbák során egyre több helyen tapasztalom, hogy nem megfelelő hálózati kábelt használ a tulaj a hálózati lejátszóhoz. Oda nem egyszerűen jó tápkábel kell, hanem olyan, amelyet kifejezetten elosztott paraméterű zajszűrésre terveztek és készítettek. Az ilyen zajszűrő tápkábelek hatékonyan csillapítják mindkét irányból, tehát a hálózat és a készülék felől érkező zajokat, és ezzel nagyon jelentős javulást hozhatnak a rendszer hangminőségébe.
Pc alapú audio lejátszás
Én az utóbbi időben kábel próbák során egyre több helyen tapasztalom, hogy nem megfelelő hálózati kábelt használ a tulaj a hálózati lejátszóhoz. Oda nem egyszerűen jó tápkábel kell, hanem olyan, amelyet kifejezetten elosztott paraméterű zajszűrésre terveztek és készítettek. Az ilyen zajszűrő tápkábelek hatékonyan csillapítják mindkét irányból, tehát a hálózat és a készülék felől érkező zajokat, és ezzel nagyon jelentős javulást hozhatnak a rendszer hangminőségébe.
Pc alapú audio lejátszás
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Azért erről a lejátszóról szívesen olvasnék egy két user véleményt. Nagyon hallgatnak a CA hálózati tulajok
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
vagy ő: Rubyripper
Köszönöm mindenkinek!
Jó (audió) cd-író program esetleg?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Van egy morituri nevű Linux-os csomag ami kb. azt tudja amit az EAC Windows-on.
Parancssoros, nem grafikus. Én ezt használom és tökéletesen működik.
http://thomas.apestaart.org/morituri/trac/
Ha Flac formátum kell, akkor természetesen a Flac csomagot is fel kell tenni hozzá.
vagy ő: Rubyripper
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Ubuntu alá keresek megfelelő programokat, amivel kiváltható az EAC (accurate rip!!) és a Flac Frontend (kódolás, dekódolás). Van valami bevállt program?
Van egy morituri nevű Linux-os csomag ami kb. azt tudja amit az EAC Windows-on.
Parancssoros, nem grafikus. Én ezt használom és tökéletesen működik.
http://thomas.apestaart.org/morituri/trac/
Ha Flac formátum kell, akkor természetesen a Flac csomagot is fel kell tenni hozzá.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Ubuntu alá keresek megfelelő programokat, amivel kiváltható az EAC (accurate rip!!) és a Flac Frontend (kódolás, dekódolás). Van valami bevállt program?
szerintem egyszerűbb egy emulált win-es környezet, pl. Vmware; Wime
itt van egy lista a "jobb" kódolók tulajdonságairól: klikk
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Egy DVI -> HDMI adapter-t érdemes lenne megpróbálni ebben az esetben.
Pont az a bajom, hogy az erősítő fog behalni ha ráengedem a 3D-s filmet HD hanggal.
Az erősítő egy Onkyo TX-NR906 lenne, amin ugye csak 1.3-as HDMI csatlakozás van. Ha tudnék neki segíteni valahogy, hogy ő csak a hangsávokat kapja meg, akkor feltudná dolgozni gond nélkül a jelet, mert nem lépném túl a sávszélességét.
Ezért kellene két eszköz, ahol az egyik csak képet visz (VGA ugye), a másik pedig HDMI-n keresztül csak hangot (a másik VGA tökéletes lenne, erre, de ugye az így nem akar menni).
Hangkártya meg ugye nincs olyan, ami képes lenne HDMI csatlakozón továbbítani a hangokat :\ (Az Asus Xonar HDAV nem jó, mert az is a VGA-ról lopja le a jelet és úgy küldi ki a képpel együtt.)
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem HDMI-n az erősítőbe a hang, egy DVI-ról pedig akár közvetlenül a TV-be a kép. Hiába lenne HDMI-s hangkártya szerintem az erősítők nem tudnak egyszerre 2 HDMI bemenetet kezelni.
Egy DVI -> HDMI adapter-t érdemes lenne megpróbálni ebben az esetben.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Én még elég kezdő vagyok a témában, de máris van egy elég egyszerű, de annál érdekesebb kérdésem
Létezik ugye a Dolby TrueHD és a DTS HD-Master audio hangsáv, amely csak HDMI kábelen keresztül képes közlekedni (legalábbis ezt olvastam valahol). Na már most, ilyen esetben ugye csak a VGA HDMI portján keresztül tudom eljuttatni az erősítőbe ezeket a formátumokat.
Igen ám, de mi van akkor, ha a VGA-ról 3D-s filmet és HD hangot szeretnék küldeni egy olyan erősítőbe ami csak 1.3-as szabvánnyal rendelkezik, tehát jó eséllyel nem fér át rajta ennyi adat?
Persze megoldhatnám egy hangkártyával ami megy az erősítőbe külön, de nem igazán találtam még HDMI-s hangkártyát
Kíváncsi lennék a véleményetekre
Előre is köszönöm szépen!
Szerintem HDMI-n az erősítőbe a hang, egy DVI-ról pedig akár közvetlenül a TV-be a kép. Hiába lenne HDMI-s hangkártya szerintem az erősítők nem tudnak egyszerre 2 HDMI bemenetet kezelni.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
- zozoweb
- V.I.P.
- Értékelés: 115
Pc alapú audio lejátszás
Nos nekem ugye adott 2 darab HD6850-es VGA, sőt a kártyán van DisplayPort is, ami majdnem ugyanaz, mint a HDMI, de általában csak az egyik port aktív ugye.
Szóval ez így már okoz problémákat
Több ötletem nincs! Hangot sem ad ki a második port?
Nem lehet aktívvá tenni, a második portot valahol a beállításokban?
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: AudioPhysic Virgo 3, Focal Clear
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: AudioPhysic Virgo 3, Focal Clear
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
Pc alapú audio lejátszás
Ha jól tudom az 1.3-as hdmi szabvány nem kezeli a 3d-t, csak a hd hangot!
Digi koaxon és optikán meg nem megy át a hd, csak a core(mag).
Ha a videokártyán van két hdmi, akkor nyert ügyed van, mert egyik az erőlködőbe másik a megjelenítőbe!
Lehet, hogy csak én, de nem láttam még olyan hangkártyát amin lenne hdmi!
Szerintem, ha csak egy hdmi csati van akkor választanod kell, vagy a hd hang és sima kép, vagy 3d kép és core hang.
Nem próbáltam még, csak tipp: esetleg még egy hdmi-s videokártyát illeszteni a rendszerbe.
De lehet, lesz ötlet valakinél erre a felállásra!
Nos nekem ugye adott 2 darab HD6850-es VGA, sőt a kártyán van DisplayPort is, ami majdnem ugyanaz, mint a HDMI, de általában csak az egyik port aktív ugye.
Szóval ez így már okoz problémákat