Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Én az utóbbi időben kábel próbák során egyre több helyen tapasztalom, hogy nem megfelelő hálózati kábelt használ a tulaj a hálózati lejátszóhoz. Oda nem egyszerűen jó tápkábel kell, hanem olyan, amelyet kifejezetten elosztott paraméterű zajszűrésre terveztek és készítettek. Az ilyen zajszűrő tápkábelek hatékonyan csillapítják mindkét irányból, tehát a hálózat és a készülék felől érkező zajokat, és ezzel nagyon jelentős javulást hozhatnak a rendszer hangminőségébe.
Pc alapú audio lejátszás
Én az utóbbi időben kábel próbák során egyre több helyen tapasztalom, hogy nem megfelelő hálózati kábelt használ a tulaj a hálózati lejátszóhoz. Oda nem egyszerűen jó tápkábel kell, hanem olyan, amelyet kifejezetten elosztott paraméterű zajszűrésre terveztek és készítettek. Az ilyen zajszűrő tápkábelek hatékonyan csillapítják mindkét irányból, tehát a hálózat és a készülék felől érkező zajokat, és ezzel nagyon jelentős javulást hozhatnak a rendszer hangminőségébe.
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Azért erről a lejátszóról szívesen olvasnék egy két user véleményt. Nagyon hallgatnak a CA hálózati tulajok
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
vagy ő: Rubyripper
Köszönöm mindenkinek!
Jó (audió) cd-író program esetleg?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Van egy morituri nevű Linux-os csomag ami kb. azt tudja amit az EAC Windows-on.
Parancssoros, nem grafikus. Én ezt használom és tökéletesen működik.
http://thomas.apestaart.org/morituri/trac/
Ha Flac formátum kell, akkor természetesen a Flac csomagot is fel kell tenni hozzá.
vagy ő: Rubyripper
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Ubuntu alá keresek megfelelő programokat, amivel kiváltható az EAC (accurate rip!!) és a Flac Frontend (kódolás, dekódolás). Van valami bevállt program?
Van egy morituri nevű Linux-os csomag ami kb. azt tudja amit az EAC Windows-on.
Parancssoros, nem grafikus. Én ezt használom és tökéletesen működik.
http://thomas.apestaart.org/morituri/trac/
Ha Flac formátum kell, akkor természetesen a Flac csomagot is fel kell tenni hozzá.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Ubuntu alá keresek megfelelő programokat, amivel kiváltható az EAC (accurate rip!!) és a Flac Frontend (kódolás, dekódolás). Van valami bevállt program?
szerintem egyszerűbb egy emulált win-es környezet, pl. Vmware; Wime
itt van egy lista a "jobb" kódolók tulajdonságairól: klikk
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Egy DVI -> HDMI adapter-t érdemes lenne megpróbálni ebben az esetben.
Pont az a bajom, hogy az erősítő fog behalni ha ráengedem a 3D-s filmet HD hanggal.
Az erősítő egy Onkyo TX-NR906 lenne, amin ugye csak 1.3-as HDMI csatlakozás van. Ha tudnék neki segíteni valahogy, hogy ő csak a hangsávokat kapja meg, akkor feltudná dolgozni gond nélkül a jelet, mert nem lépném túl a sávszélességét.
Ezért kellene két eszköz, ahol az egyik csak képet visz (VGA ugye), a másik pedig HDMI-n keresztül csak hangot (a másik VGA tökéletes lenne, erre, de ugye az így nem akar menni).
Hangkártya meg ugye nincs olyan, ami képes lenne HDMI csatlakozón továbbítani a hangokat :\ (Az Asus Xonar HDAV nem jó, mert az is a VGA-ról lopja le a jelet és úgy küldi ki a képpel együtt.)
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem HDMI-n az erősítőbe a hang, egy DVI-ról pedig akár közvetlenül a TV-be a kép. Hiába lenne HDMI-s hangkártya szerintem az erősítők nem tudnak egyszerre 2 HDMI bemenetet kezelni.
Egy DVI -> HDMI adapter-t érdemes lenne megpróbálni ebben az esetben.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Én még elég kezdő vagyok a témában, de máris van egy elég egyszerű, de annál érdekesebb kérdésem
Létezik ugye a Dolby TrueHD és a DTS HD-Master audio hangsáv, amely csak HDMI kábelen keresztül képes közlekedni (legalábbis ezt olvastam valahol). Na már most, ilyen esetben ugye csak a VGA HDMI portján keresztül tudom eljuttatni az erősítőbe ezeket a formátumokat.
Igen ám, de mi van akkor, ha a VGA-ról 3D-s filmet és HD hangot szeretnék küldeni egy olyan erősítőbe ami csak 1.3-as szabvánnyal rendelkezik, tehát jó eséllyel nem fér át rajta ennyi adat?
Persze megoldhatnám egy hangkártyával ami megy az erősítőbe külön, de nem igazán találtam még HDMI-s hangkártyát
Kíváncsi lennék a véleményetekre
Előre is köszönöm szépen!
Szerintem HDMI-n az erősítőbe a hang, egy DVI-ról pedig akár közvetlenül a TV-be a kép. Hiába lenne HDMI-s hangkártya szerintem az erősítők nem tudnak egyszerre 2 HDMI bemenetet kezelni.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
- zozoweb
- V.I.P.
- Értékelés: 115
Pc alapú audio lejátszás
Nos nekem ugye adott 2 darab HD6850-es VGA, sőt a kártyán van DisplayPort is, ami majdnem ugyanaz, mint a HDMI, de általában csak az egyik port aktív ugye.
Szóval ez így már okoz problémákat
Több ötletem nincs! Hangot sem ad ki a második port?
Nem lehet aktívvá tenni, a második portot valahol a beállításokban?
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: AudioPhysic Virgo 3, Focal Clear
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
Pc alapú audio lejátszás
Ha jól tudom az 1.3-as hdmi szabvány nem kezeli a 3d-t, csak a hd hangot!
Digi koaxon és optikán meg nem megy át a hd, csak a core(mag).
Ha a videokártyán van két hdmi, akkor nyert ügyed van, mert egyik az erőlködőbe másik a megjelenítőbe!
Lehet, hogy csak én, de nem láttam még olyan hangkártyát amin lenne hdmi!
Szerintem, ha csak egy hdmi csati van akkor választanod kell, vagy a hd hang és sima kép, vagy 3d kép és core hang.
Nem próbáltam még, csak tipp: esetleg még egy hdmi-s videokártyát illeszteni a rendszerbe.
De lehet, lesz ötlet valakinél erre a felállásra!
Nos nekem ugye adott 2 darab HD6850-es VGA, sőt a kártyán van DisplayPort is, ami majdnem ugyanaz, mint a HDMI, de általában csak az egyik port aktív ugye.
Szóval ez így már okoz problémákat
- zozoweb
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Én még elég kezdő vagyok a témában, de máris van egy elég egyszerű, de annál érdekesebb kérdésem
Létezik ugye a Dolby TrueHD és a DTS HD-Master audio hangsáv, amely csak HDMI kábelen keresztül képes közlekedni (legalábbis ezt olvastam valahol). Na már most, ilyen esetben ugye csak a VGA HDMI portján keresztül tudom eljuttatni az erősítőbe ezeket a formátumokat.
Igen ám, de mi van akkor, ha a VGA-ról 3D-s filmet és HD hangot szeretnék küldeni egy olyan erősítőbe ami csak 1.3-as szabvánnyal rendelkezik, tehát jó eséllyel nem fér át rajta ennyi adat?
Persze megoldhatnám egy hangkártyával ami megy az erősítőbe külön, de nem igazán találtam még HDMI-s hangkártyát
Ha jól tudom az 1.3-as hdmi szabvány nem kezeli a 3d-t, csak a hd hangot!
Digi koaxon és optikán meg nem megy át a hd, csak a core(mag).
Ha a videokártyán van két hdmi, akkor nyert ügyed van, mert egyik az erőlködőbe másik a megjelenítőbe!
Lehet, hogy csak én, de nem láttam még olyan hangkártyát amin lenne hdmi!
Szerintem, ha csak egy hdmi csati van akkor választanod kell, vagy a hd hang és sima kép, vagy 3d kép és core hang.
Nem próbáltam még, csak tipp: esetleg még egy hdmi-s videokártyát illeszteni a rendszerbe.
De lehet, lesz ötlet valakinél erre a felállásra!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
- zozoweb
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Nem értelek titeket, mi az, hogy fogja a gépet?
Miért, közben mit csináltok? Videót szerkesztetek?
Nekem egy dell mini-m van, ugyanazt csinálom, mint amit zozoweb is mond, és leülök és zenét hallgatok.
Egyszer néztem, valóban 45-55% között mozog a procilehetrheltség, de mit érdkel engem, ha közben zenét hallgatok?...
Túléli a gép, nem hal meg, még az enyém sem, pedig passzív hűtésű...
Ha csak zenét hallgatok, akkor nálam sincs semmi gond, még a legkisseb buffer length értékkel és 5ms asio és 192Khz felkonvertálás mellet sem!(2007-es asus dual core 2.4Mhz)Tehát, ez sem erőmű már.
De pl. ha netezek, akkor már erősen pattog, akadozik a hang, élvezhetetlen a zene!
Lehet rajta javítani, ha magasabbra állítva a buffert, de mint fapaci is írta akkor már agyoncsapja a produkciót!
Legalábbis nálam!
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pc alapú audio lejátszás
Nálam ez a Tweak nagyon sokat számított, a Fidelizer meg nem igazán, igaz az extreme módot sosem próbáltam, lehet kellene...
Ez Windows beállítás függő is lehet, nálam sem hozott semmi érzékelhető pluszt.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 545
Pc alapú audio lejátszás
This tweak consists of a small tool and a Windows script. It only works on Windows and Foobar2000.
Kösz, hogy kompenzáltad a lustaságomat.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11029
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ennek van értelme JRiver esetén is?
This tweak consists of a small tool and a Windows script. It only works on Windows and Foobar2000.
- adamthebrave
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Feltételezem, ez erősen masinafüggő. Én a legnagyobb javulást a Windows szolgáltatások manuális kikapcsolgatásával értem el, amin bármelyik tuning program csak leheletnyit tudott fokozni.
Honnan tudod, hogy mit lehet és mit nem kikapcsolni?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- adamthebrave
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Link
Nálam ez nem sokat hozott a Fidelizerhez képest, ráadásul erősen leterheli a masinámat, így nem használom.
Kszi a linket.
Ennek van értelme JRiver esetén is?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nálam ez a Tweak nagyon sokat számított, a Fidelizer meg nem igazán, igaz az extreme módot sosem próbáltam, lehet kellene...
Feltételezem, ez erősen masinafüggő. Én a legnagyobb javulást a Windows szolgáltatások manuális kikapcsolgatásával értem el, amin bármelyik tuning program csak leheletnyit tudott fokozni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nekem egy dell mini-m van, ugyanazt csinálom, mint amit zozoweb is mond, és leülök és zenét hallgatok.
Egyszer néztem, valóban 45-55% között mozog a procilehetrheltség, de mit érdkel engem, ha közben zenét hallgatok?...
Nálam egy erőgépnek semmiképpen sem mondható Barebone PC üzemel forrásként. Semmi másra nem használom, csak zene és filmlejátszásra. Ha ráengedek CPU zabáló alkalmazásokat, plug-ineket, a lejátszás bizonytalanná válik, néha megakad, pattog. Ezek persze kiküszöbölhetőek, ha gyengítek a beállításokon, növelem a puffer és latency értékét, de akkor meg értelmetlenné válik az egész ügymenet. Szóval nálam a Foobar Tweak több problémával jár, mint előnnyel. Erős géppel bizonyára más a helyzet.
Pc alapú audio lejátszás
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés