Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Tehát ha jól értelmezem szinte mindegy, de talán a tömör a "átadások" hiánya miatt jobban szól/hat?

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

sodrott vezetőköteg mágneses tere nem elemi szálanként képződik, az azonos áramirányú elemi vezetők elektromágneses tere összeadódik, a nagyfrekis szkinhatású kiszorítást lényegében azonosan végzik mint egy a kötegátmérővel azonos egyszál tömör vezető, tehát így mindig a köteg külső felületén képződik ez a szkin "harisnya".

Eltérés annyi, hogy ha egy elemi szál a hosszmentén úgy csavarodik, hogy néha kivül, néha a köteg belsejében fut, akkor amikor külső oldalról be befelé hajlik, akkor befelé már nem visz nagyfrekis komponenst, "átadja" azt egy szomszédos elemi szálnak.

Ez igaz akkor is, amikor az elemi szálak külön-külön szigeteltek és az áram azonos irányban fut a szálakban. Legfeljebb a szomszédos szálak nagyfrekis komponens átadásából kimarad az ohmikus kontaktus.

ezzel ellenkezőleg, mármint ha a szigetelt elemi szálak 50-50% megosztva oda-és vissza szállítja az áramot, a szálak közel ideálisan elrendezve, párba-négyes-nyolcas csavarásban futnak, az ellenkező irányú áramok mágneses tere kioltja egymást, tehát nincs a szkinhatást létrehozó erő, ezzel meg is szűnik a szkinhatás okozta nagyfrekis csillapítás.
A nagyfrekis adatvezetékek ezért vannak többszörösen csavarva, az UTP CAT7 többek között ezért képes akár 10Gbit adatsebességre kisebb hosszon, 1Gbit sebességre 100m hosszon.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

sodrott vezetőköteg mágneses tere nem elemi szálanként képződik, az azonos áramirányú elemi vezetők elektromágneses tere összeadódik, a nagyfrekis szkinhatású kiszorítást lényegében azonosan végzik mint egy a kötegátmérővel azonos egyszál tömör vezető, tehát így mindig a köteg külső felületén képződik ez a szkin "harisnya".

Eltérés annyi, hogy ha egy elemi szál a hosszmentén úgy csavarodik, hogy néha kivül, néha a köteg belsejében fut, akkor amikor külső oldalról be befelé hajlik, akkor befelé már nem visz nagyfrekis komponenst, "átadja" azt egy szomszédos elemi szálnak.

Így igaz

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

A skin-hatás, kevésbé tud létrejönni, mert kisebb a felület, de ez csak az én elgondolásom, ami nem biztos, hogy helyes.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Én nem hiszek a merev vezető jobban szűri a nagyfrekit elgondolásban, viszont javaslom a kábel topicban olvasható okfejtésem 2012 szeptember 28 - 15:19, az ide is passzol:

A skin-hatás, kevésbé tud létrejönni, mert kisebb a felület, de ez csak az én elgondolásom, ami nem biztos, hogy helyes.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Szerintem, a tömör kábel jobb lehet, mert a magas frekvenciás zavarokat jobban csillapítja. Más oldalról is biztosan meg lehet közelíteni ezt a dolgot, de nekem, elsőre, ez ugrott be.

Én nem hiszek a merev vezető jobban szűri a nagyfrekit elgondolásban, viszont javaslom a kábel topicban olvasható okfejtésem 2012 szeptember 28 - 15:19, az ide is passzol:

akkor még hozzátenném, az áramjárta vezető saját és környezete mágneses terében rezeg, frekvencia, de jobban áramerősség függően, ez a rezgetés meg az elemiszálak mentén dörzsöli a szálakat egymáshoz, "zizeg", nagyobb áramoknál vergődik és kopog. Ez a rezgés Lorenz törvénye szerint modulálja a vezető belsejében haladó áramot is. A mérték mekkora? nem nagy, viszont az audifile hallás erre is érzékeny. A tömör vezető is mocorog az áram hatására, de az eleve merevebb és nincs az elemi szálak egymáshoz dörgölődési mechanizmusa.
Ez az áram/rezgetés hatás természetesen a hangfal és hálózati kábeleknél dolgozik jobban, kis jelűnél nem.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Sziasztok!

Megtöröm a csendet.
Épp átfogó villanyszerelési munkák előtt állunk, és egyúttal elterveztem, hogy meg kéne valósítani a hifipiac cikkében leírt "ideális hálózat"-ot. http://www.hifipiac....75-az-ides-hzat
Már csak egy dolgot kéne kideríteni. Lehet-e különbség az egyeres merev illetve a hajlékony kábel között. A villanyszerelő - noha kedves ismerős - sokkot kapott annak hallatán, hogy merev kábellel dolgozzon.
Kinek van tapasztalata ilyen téren? Nagyon megköszönném a segítséget!

Nagyon valószínű, épület villanyszerelésben még zöldfülű az ismerősöd, éppen fordítva, rézből és régebben aluból merev dróttal huzaloztak fali csövekben, többnyire 1,5mm2-essel vagy konyhai és mosógépes helyekre réz 2,5mm2-el. A merev drótot nem szükséges hüvelyezni, könnyebb a konnektorok, fali kapcsolóknál a szűk csavaros helyekre bedugni, viszont eltörnek a hajtogatástól ha sokat szereljük BE-KI például szobafestés vagy más szerelés okán.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Szerintem, a tömör kábel jobb lehet, mert a magas frekvenciás zavarokat jobban csillapítja. Más oldalról is biztosan meg lehet közelíteni ezt a dolgot, de nekem, elsőre, ez ugrott be.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hálózati szűrők

Igaz, hogy a topik témája nem feltétlenül arról szól amit írtam, de remélem elnézitek nekem, nem akartam új topikot nyitni, mert akkor aztán biztos kaptam volna a fejemre.

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hálózati szűrők

Sziasztok!

Megtöröm a csendet.
Épp átfogó villanyszerelési munkák előtt állunk, és egyúttal elterveztem, hogy meg kéne valósítani a hifipiac cikkében leírt "ideális hálózat"-ot. http://www.hifipiac.hu/szakcikkek/35-ha ... -ides-hzat
Már csak egy dolgot kéne kideríteni. Lehet-e különbség az egyeres merev illetve a hajlékony kábel között. A villanyszerelő - noha kedves ismerős - sokkot kapott annak hallatán, hogy merev kábellel dolgozzon.
Kinek van tapasztalata ilyen téren? Nagyon megköszönném a segítséget!

Vendég

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A következő és legkellemesebb mód a zavarenergia hővé alakítása

Valami ilyesmire gondoltál a hozzászólásodban?:
http://www.synergist...al-cable-cells/

Vendég

Hálózati szűrők

nem kell itt állandóan túlmisztifikálni ezt a hálózati áram kérdést.
Szerintem se... apropó, mi a kérdés?

Vendég

Hálózati szűrők

Valaki elolvasta egyáltalán??

Régebben egy másik fórumon is belinkelték, akkor elolvastam. Attól tartok, nem mi fogjuk eldönteni, hogy mi benne az igazság, és mi a tévedés.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

a vissza jelzés (like) itt nehezen műkszik, de én a lees-loos-t már több mint egy éve linkeltem, hogy hova már nem-tom

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Ezt is érdemes elolvasni, mert sok igazság van benne, ha nem is a teljes...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

nem kell itt állandóan túlmisztifikálni ezt a hálózati áram kérdést. Egy pofon egyszerű szemléltetést javaslok. Kell egy zsebrádió középhullámra hangolva, kell hozzá egy energia takarékos lámpa, lassan már hagyományos wolfram izzós égőt már nem is lehet kapni. Tessék a világítás kapcsoló közelébe vinni az adó mellé hangolt zsebrádiót, és szörnyülködni, mekkora zavartere van egy 9-15W-os elektronikus gyújtásnak a vezeték mentén. És ez csak 9-15W. A kisérletet meg lehet ismételni egy 60W-os hagyományos izzóval is, ha van még a lakásban ilyen.

(arról meg nem is érdemes beszélni, ez az energia takaros áramot kevesebbet fogyaszt, viszont a magasabb árát alig hozza be az élettartama során, miközben ahogy öregszik lesz egyre sötétebb és fogyaszt egyre többet.
és van egy nevezetes villanykörte ami 1901 óta világít.)

http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Ezt is érdemes elolvasni, mert sok igazság van benne, ha nem is a teljes...

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Vendég

Hálózati szűrők

Nagyon olybá tűnik nekem, hogy itt többen is tudják az igazságot

Szerintem pedig senki se tudja, és főleg nem áll módunkban kikutatni az ok-okozati összefüggést (hatásmechanizmus).

Vendég

Hálózati szűrők

Ergo nem ott van az összes probléma, amit rendbetesznek.
A tápkábel hangja valóban másik "probléma", bármennyire jó minőségűt használunk, bizonyos napszakokban ugyanúgy elromlik a hangminőség, és ez úgy tűnik, összefügg az aktív fogyasztók számával. Manapság a kapcsolóüzemű tápegységek visszahatásával szokták magyarázni, csakhát ezzel van egy kis probléma. A jelenség akkor is jól észlelhető volt, amikor ilyen tápegységekből sokezerszer kevesebb működött...

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Teljesen egyértelműen fogalmaztam - mi ebben a titokzatos?

Nagyon olybá tűnik nekem, hogy itt többen is tudják az igazságot ( ) csak nem merik, vagy nem akarják leírni.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Vendég

Hálózati szűrők

Ne legyünk már ennyire titokzatosak!

Teljesen egyértelműen fogalmaztam - mi ebben a titokzatos?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

ha már ilyen tanárbácsisan misztikusan kérdezed, mi az hogy hálózat újraépítő készülék? Ezt a fogalmat még nem hallottam, ez valami minirobot, ami végig mászik a ház villamos kábelezésén és kijavítja/kicseréli mint a csatorna görény a dugulást?

Végülis újra előállítja az 50/60 Hz frekvenciájú tápfeszültséget, amelynek a kimenetén egyrészt már nem torzított a jel, másrészt nagyfrekvenciás zavarok sincsenek. Más tápok nagyon komoly hibajavítással dolgoznak, az eredmény a nagyon kis torzítású színusz, mindennemű zavaró jeltől mentesen. Mégis, ezen készülékek hálózati kábelezése éppúgy hatással van rájuk, mint az egyéb készülékek esetén. Ergo nem ott van az összes probléma, amit rendbetesznek.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

miért ne számítana, egy áramjavító, szűrő, regeneráló soha sem úgy működik, hogy egyik oldalon jön a szennyvíz, a másik oldalon kifolyik a baba-tisztaságú ásványvíz. Kiszedi a darabos meg a vegyileg kicsapható kosz nagyobb részét és a ő maga is beleszennyez a mosó, tisztító anyagaival a tiszta-oldalra, a hulladékot egy részét meg kénytelen visszaküldeni a bemenetre, ezért is használok a Power Plan Premier bemenetén/kimenetén önmagában is minőségi hálókábelt.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

1. Még nem kaptam semmilyen választ arra a kérdésemre, hogy miért is számít a hálózati kábel egy hálózat újraépítő készüléknél.

ha már ilyen tanárbácsisan misztikusan kérdezed, mi az hogy hálózat újraépítő készülék? Ezt a fogalmat még nem hallottam, ez valami minirobot, ami végig mászik a ház villamos kábelezésén és kijavítja/kicseréli mint a csatorna görény a dugulást?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”