Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Re: Aune S9c pro reference dac

Hozzászólás Szerző: kargidje »

edzoba írta:
2025.02.07., pén. 18:58
kargidje írta:
2025.02.07., pén. 17:02
kargidje írta:
2025.02.06., csüt. 21:54
"Az ára meg harmada mint a boltban."

Kissé óvatosabban, ennek nem 600e a bolti ára. ;)

Mondjuk ez a vásárlók tudatos/szándékos félrevezetése/átverése, persze megint védeni kell az eladót, ha ekkorát kamuzik... :smile30: gratulálok hozzá.
https://www.muziker.hu/aune-s9c-pro-bluetooth-silver
340/3=200:)

youtu.be/ODLsmnykktI

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

kargidje írta:
2025.02.07., pén. 17:02
kargidje írta:

Mondjuk ez a vásárlók tudatos/szándékos félrevezetése/átverése, persze megint védeni kell az eladót, ha ekkorát kamuzik... :smile30: gratulálok hozzá.
https://www.muziker.hu/aune-s9c-pro-bluetooth-silver
340/3=200:)
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

kargidje írta:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

puha
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: puha »

Szerintem ha elkelt egy termék, érdemes lezárás előtt odaírni, hogy "elkelt", ezzel egyértelmű, hogy miért lett lezárva.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ANDS írta:
2025.01.26., vas. 21:58
alto írta:
2024.11.17., vas. 15:08

2. Hetekkel, hónapokkal, néha évekkel ezelőtt lezárt hirdetésekre is jönnek rendületlenül az "ezmegvanmég?" üzenetek.
Bocsánat. Az aláírásodban még mindig szerepel az
Antelope Audio Zodiac+, ezért bátorkodtalak telefonon felhívni.
Az aláírásomhoz tényleg nem nyúltam hozzá legalább 10 éve, jogos. De nem is erről az esetről beszéltem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

alto írta:
2024.11.17., vas. 15:08

2. Hetekkel, hónapokkal, néha évekkel ezelőtt lezárt hirdetésekre is jönnek rendületlenül az "ezmegvanmég?" üzenetek.
Bocsánat. Az aláírásodban még mindig szerepel az
Antelope Audio Zodiac+, ezért bátorkodtalak telefonon felhívni.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nekem pl. kb. 30 éve volt egy ismerősöm, aki azzal "foglalkozott" (akkor), hogy nyugatról totálkáros autókat hozott be bagóért, majd megjavította őket (még lépegető exkavátora is volt meg emberei az autó úgy-ahogy rendbehozatalához) ezek után azt jó pénzért, természetesen a "totálkárosság" említésének "elfelejtésével" eladta.
Na Ő nepper volt. (Most nem tudom mivel foglalkozik kb. 25 éve nem láttam mert elköltözött a városból.)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Re: Dynaudio Contour 60i

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2025.01.13., hétf. 11:24
Aszpirin írta:
2025.01.13., hétf. 11:12

Attól függ, hogy definiáljuk a nepperkedést....
Maga a "nepper" szó eleve csalót, tisztességtelen kereskedőt jelent, vagy valamilyen jegyüzért, zugárust.

A tisztességes, legális módon üzletelö pedig maga a kereskedő.

Én is úgy tudtam eddig, hogy a nepper az egy szitok szó, és most rákerestem. Valóban ezeket jelenti, amiket írtam, meg pár hasonló kifejezés is van még rá, de mindenképpen valami engedély nélküli tevékenységet haszonszerzés okán.
Lásd a kiegészítésemet lenn.

Akkor vigyázni kell, hogy kire kiáltunk neppert bizonyíték nélkül.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2025.01.13., hétf. 11:12

Attól függ, hogy definiáljuk a nepperkedést....
Maga a "nepper" szó eleve csalót, tisztességtelen kereskedőt jelent, vagy valamilyen jegyüzért, zugárust.

A tisztességes, legális módon üzletelö pedig maga a kereskedő.

Én is úgy tudtam eddig, hogy a nepper az egy szitok szó, és most rákerestem. Valóban ezeket jelenti, amiket írtam, meg pár hasonló kifejezés is van még rá, de mindenképpen valami engedély nélküli tevékenységet haszonszerzés okán.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Snipi írta:
2025.01.13., hétf. 10:48
Bocs ezt nem tudom kihagyni : azért ebben a "tisztességes nepperkedés"-ben Te is érzed a bukfencet remélem?
Attól függ, hogy definiáljuk a nepperkedést.
Én vettem már autót (igaz jó régen) neppertől, nem éreztem semmi tisztességtelent benne :D
Ha nálad a "nepperkedés" definíciója eleve tartalmazza a tisztességtelen üzleti gyakorlatot, akkor igazad van, de én nem ezt a definíciót alkalmaztam.

PS: utánanéztem, és igazad van, az általános használata csak a tisztességtelenül kereskedőkre vonatkozik.
Akkor viszont az általánosítás nem stimmel, itt nagyon könnyen rámondják bárkire, hogy nepper -bizonyítákok nélkül.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Aszpirin írta:
2025.01.13., hétf. 09:52
Megjegyzem, hogy maga a nepperkedés nem tisztességtelenebb, mint bármilyen kereskedelmi tevékenység, amennyiben szabályosan, és a törvényeket betartva űzik. Ezért én a tisztességes nepperkedésben nem látom azt az etikai problémát, amit itt oly sokan. Ennek ellenére az adásvételt kereskedelmi jeleggel űzni a szabályzat szerint itt tilos.
Bocs ezt nem tudom kihagyni : azért ebben a "tisztességes nepperkedés"-ben Te is érzed a bukfencet remélem?
Mert aki tisztességesen ad-vesz (esetleg többször is) az szerintem nem nepper. Aki meg tisztességesen ad-vesz, mert így kereskedik (és ezt nem rejti véka alá, és még fizet is - gondolom - érte) az nem nepper.
Nekem is van egy nagyon kedves barátom (nem írom le ki az, mert sokszor szokott itt is adni-venni) aki tisztességes (sőt!) de hát neki ez a hobbyja. :D Vesz valamit fél évig hallgatja majd eladja. (Megjegyzem nem drágábban mint vette, és nem haszonszerzési célból, csupán mert ilyenje van. Szegényt szoktuk is vele húzni, hogyha egy cucca már 1 évnél régebben megvan hogy "el kéne már adni" ... no mindegy)
Az aki meg azért vesz eleve, hogy aztán drágábban eladja, és teszi mindezt haszonszerzés céljából
"fű alatt", vagy ami még rosszabb hulladékot árul látszólag kedvező áron ... No AZ a nepper.
Viszont abban egyetértek, hogy ezek kiszűrése lehetetlen, vagy óriási kapacitásokat kéne, hogy lekössön. Hogy autós példával éljek : nem lehet minden sportkocsi mellé egy közlekedési rendőrt állítani, és ha átlépi a 130-at (mert átlépi ... ) akkor adjon neki egy kokit.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

KLajos írta:
2025.01.11., szomb. 07:56
Az esetleg ide tévedő figyelmetlenebbek meg szépen isszák a levét, ez a fajta moderálás (emiatt én kerülök mindjárt tiltásra) pedig a neppereket segíti a tisztességgel szemben.
Na, nekem ez a fura.
Ezt kikérem magunknak az AVX fórum nevében. A nepperek ellen is van szabály, és rövifd úton ki is tesszük őket (vagy felkérjük a kerekedői szerződés aláírására), DE ne feledd, hogy jpg szerint az "ártatlanság" vélelme mindenkit megillet, és elég nehéz valakit nepperkedéssel vádolni (vélelmezni könnyű, de elég sok kell ahhoz, hogy a vélelemből valós bizonyíték legyen).

És akkor következzen a magánvéleményem, ami nem az AVX fórum hivatalos álláspontja:
Te itt szembeállítod a nepperkedést a tisztességgel.
Megjegyzem, hogy maga a nepperkedés nem tisztességtelenebb, mint bármilyen kereskedelmi tevékenység, amennyiben szabályosan, és a törvényeket betartva űzik. Ezért én a tisztességes nepperkedésben nem látom azt az etikai problémát, amit itt oly sokan. Ennek ellenére az adásvételt kereskedelmi jeleggel űzni a szabályzat szerint itt tilos.
Más kérdés, hogy önmagában az, hogy valamit drágábban adok el ma, mint amennyiért 2 éve vettem (mert többet ér), az itt elég sokak szerint pofátlan nepperkedésnek minősül, de szerintem nem.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Alex_Aston írta:
2025.01.11., szomb. 08:53
gianni321 írta:
2025.01.10., pén. 22:05
....hiába kevesebbért hirdettem ezt a hangfalat, neki mégis kb. annyiban van, mint amennyiért meghirdette....
Maximális tisztelettel kérdem, hogyha neki még többe lett volna a kábel, akkor jogosan adhatná akár még több pénzért?
Nem a piaci ár a mérvadó? gondolkodik.gif

Persze ha megveszik így, ennyiért, akkor nyilván ez a piaci ára.
Legyen ez egy költői kérdés, ha kérhetem. Eszem ágában sincs belemenni ebbe, teljesen feleslegesnek tartom az egész dolog lélektana, mögöttes tartalma miatt. Még akkor is, ha maximális tisztelettel kerdezted. Peace.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 134

Hozzászólás Szerző: Vappali »

" Nézzél bele egyszer, hogy mi folyik bármelyik moderálatlan facebookos adok-veszek csoportban. Ezekhez képest az AVX hirdetési topicjai a nyugalom szigetei."

Én elkövettem ezt a hibát hogy hirdettem a FB-on, csoportban. Hozzáteszem hogy nem igazi névvel hanem egy nick névvel. Ok. tudom, ez meg olyan kamuprofil szagú volt. De nem élek a FB-on közösségi életet...
Nyíregyháza mellett lakok. Leírtam hogy hol lehet személyesen átvenni, kipróbálni. Adtam telószámot is. Illetve postázom is, persze előreutalást kövezően. Illetve beírtam 1 hét után, hogy megyek nyaralni Horvátországba, keresztül autózok az országon, így az útvonalon M3. Bp, M7 bárhol áttudom adni pl. egy benzinkúton, de tele az autó, család is velem, nem fogok elmenni sehova tesztelgetni. De csak akkor viszem, ha egy összeget előreutalnak kvázi foglalóként, nincs kedvem külföldre utaztatni feleslegesen egy 20kg. bazi nagy erősítőt.
Na ami ámokfutás beindult a hirdetés alatt! A legfinomabb az volt hogy én milyen csaló vagyok. De olyan agyatlan 6 osztályos hozzászólások is jöttek, amikből kiderült köze nincs Józsikának a világhoz. Baj volt a postázással, az átadással. Miért nem adok hozzá magyar nyelvűt ( leírva hogy használt külföldi vásárlás ). Némelyik beírásnál csak néztem, hogy mire akar gondolni a "költő".
Azért ehhez hasonló beírás, vagy privát üzenet itt is előfordul, szerencsére ritán.
Volt aki odaírta, védelmemben, ott a telószáma, hívd fel, menj el hozzá, próbáld ki, teszteld! Az nem volt jó mert messze lakom, posta meg nem, mert csaló vagyok. Aztán volt aki beírt hogy megtalált a PH, ahol majd 20 éve fent vagyok, kb. 300 értékeléssel, semmi gond velem. De vér Pistikéket ez nem érdekelte. Töröltem is onnan mindent.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

gianni321 írta:
....hiába kevesebbért hirdettem ezt a hangfalat, neki mégis kb. annyiban van, mint amennyiért meghirdette....
Maximális tisztelettel kérdem, hogyha neki még többe lett volna a kábel, akkor jogosan adhatná akár még több pénzért?
Nem a piaci ár a mérvadó? gondolkodik.gif

Persze ha megveszik így, ennyiért, akkor nyilván ez a piaci ára.
Csak a Marantz! :-D

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

KLajos írta:
tonee73 írta:
2025.01.11., szomb. 02:00

A hsz-ed nem került törlésre, mint láthatod. Mindenféle ár bírálatnak ez a helye, ezért itt jegyeztem meg én is.
Engem 3 méterről sem érdekel az ár, engem az ízléstelen nepperkedés zavar. És az arra történő figyelmeztetés káros, a nepperkedés meg nem.
Az esetleg ide tévedő figyelmetlenebbek meg szépen isszák a levét, ez a fajta moderálás (emiatt én kerülök mindjárt tiltásra) pedig a neppereket segíti a tisztességgel szemben.
Na, nekem ez a fura.
Nem létezik erre igazán jó megoldás. Ugyanis nagyon nehéz szétválasztani a nepperekkel szembeni jogos berzenkedést a rosszindulatú ártrollkodástól, és nincs is ehhez elegendő moderátori kapacitás. Én azt gondolom, hogy ez a fajta moderálás inkább a tisztességes eladókat védi az ártrollkodó seggfejektől. Nézzél bele egyszer, hogy mi folyik bármelyik moderálatlan facebookos adok-veszek csoportban. Ezekhez képest az AVX hirdetési topicjai a nyugalom szigetei.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

KLajos írta:
tonee73 írta:

A hsz-ed nem került törlésre, mint láthatod. Mindenféle ár bírálatnak ez a helye, ezért itt jegyeztem meg én is.
Engem 3 méterről sem érdekel az ár, engem az ízléstelen nepperkedés zavar. És az arra történő figyelmeztetés káros, a nepperkedés meg nem.
Na, nekem ez a fura.
Sajnos a jog az ilyen.
Az eladó joga megadni az árat, akár nepper, akár nem.
És a jog betartatására is csak az arra feljogosítottaknak van joga. A többi önbíráskodásnak minősül.

Azzal teljesen egyetértek, hogy itt is kezd teret nyerni a "balekvadászat", mint a többi hirdetési oldalon, de azokkal a balekokkal nem lehet mit kezdeni, akik nem néznek utána a terméknek és az eladónak.
Pedig pont itt megtehetik.
Usher - Valhalla - Emotiva

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 65

Hozzászólás Szerző: KLajos »

tonee73 írta:

Na, nekem ez a fura.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

gianni321 írta:
Mielőtt még keresztre feszítenétek Lacibácsit: bár nem igazán a ti dolgotok, de az a fura helyzet állt elő, hogy hiába kevesebbért hirdettem ezt a hangfalat, neki mégis kb. annyiban van, mint amennyiért meghirdette. Történt ugyanis hogy beszámoltam tőle 2 db igen nagy értékű hálózati kábelt és adott még egy minimális összeget készpénzben. A 2 kábel (amennyiben neki volt) + a kp. amit adott, adja ki kb. azt az árat, amiért ő meghirdette. Tehát csak azt az összeget szeretné visszakapni, amit anno beletett a kábelekbe. Én viszont értéküknél fogva nem mertem többért beszámolni, nagyon nehezen tudtam belőni, hogy mennyiért tudom majd eladni őket. Ennyi a sztori dióhéjban és csak azért írtam le, hogy némileg próbáljam a kedélyeket lecsillapítani.
Ez így korrekt, köszi a megjegyzést! :smile53:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

KLajos írta:
2025.01.10., pén. 21:22
kargidje írta:
2025.01.10., pén. 18:14
KLajos írta:
2025.01.10., pén. 17:22

Főleg, ha 3 hónappal a vétel után 400 ezerrel drágábban hirdeti meg …

Vajon?
Ő is bevezette 2025.01.01-től az automatikus inflációkövető áremelést. Teccikérteni ugye?
:smile30:
A korrekt (?) hirdető védelmében a hozzászólásom törlésre került. Fura egy hely ez.
app.php/rules

"5.8.6. Az eladási ár meghatározása kizárólag a Téma nyitójának a hatásköre. Az ár kritizálása szigorúan tilos.
5.8.7. Amennyiben valaki mégis ellenállhatatlan kényszert érez az ár megkifogásolására, véleményezésére, akkor azt ne a Témában tegye meg, hanem küldjön egy Privát üzenetet a Téma nyitójának. Erről tilos a Témában szót ejteni."

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dumdum
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: dumdum »

gianni321 írta:
Mielőtt még keresztre feszítenétek Lacibácsit: bár nem igazán a ti dolgotok, de az a fura helyzet állt elő, hogy hiába kevesebbért hirdettem ezt a hangfalat, neki mégis kb. annyiban van, mint amennyiért meghirdette. Történt ugyanis hogy beszámoltam tőle 2 db igen nagy értékű hálózati kábelt és adott még egy minimális összeget készpénzben. A 2 kábel (amennyiben neki volt) + a kp. amit adott, adja ki kb. azt az árat, amiért ő meghirdette. Tehát csak azt az összeget szeretné visszakapni, amit anno beletett a kábelekbe. Én viszont értéküknél fogva nem mertem többért beszámolni, nagyon nehezen tudtam belőni, hogy mennyiért tudom majd eladni őket. Ennyi a sztori dióhéjban és csak azért írtam le, hogy némileg próbáljam a kedélyeket lecsillapítani.
Mindent meg lehet magyarázni persze....
De az fontosabb, hogy elhallgatta az átkábelezést.
Garancia (jótállás) ide vagy oda. Ha ezt megveszi valaki az már harmadik tulaj.
Pont ilyennel volt gondom, hiába volt meg az eredeti jótállási jegy, a Horn KFT elutasította mert anno az eladó regisztrált.
Már a B oldal forog így 60 felett...

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 65

Hozzászólás Szerző: KLajos »

kargidje írta:
2025.01.10., pén. 18:14
KLajos írta:

Vajon?
Ő is bevezette 2025.01.01-től az automatikus inflációkövető áremelést. Teccikérteni ugye?
A korrekt (?) hirdető védelmében a hozzászólásom törlésre került. Fura egy hely ez.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

KLajos írta:

Vajon?

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”