Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
A vége úgyis az lesz, de sajnos a B&W-t nem forgalmazzák. Gondoltam hátha van itt olyan aki már hallgatta őket vagy legalább egyet a háromból. Igazábol nem tudom hogy a Cambridgehez csak angol hangfalat célszerű e párosítani, vagy teljesen mind1.A mai CA elektronikák már nem a tipikus "angol hang" ha minden igaz.
De valóban meg kellene fülelni őket...
Igaz, otthon nem úgy fog szólni mint egy "demo szobában"!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Szia,
miért nem mész el mondjuk a streamaudioba ahol a dalit és a quadralt is meg lehet hallgatni?
A vége úgyis az lesz, de sajnos a B&W-t nem forgalmazzák. Gondoltam hátha van itt olyan aki már hallgatta őket vagy legalább egyet a háromból. Igazábol nem tudom hogy a Cambridgehez csak angol hangfalat célszerű e párosítani, vagy teljesen mind1.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Quadral chromium style 6/8 vs. B&W 683s2 vs. Dali opticon 6 között esetleg valaki le tudja írni mi a különbség? Cambridge audio cxa 80 hoz lenne....
Szia,
miért nem mész el mondjuk a streamaudioba ahol a dalit és a quadralt is meg lehet hallgatni?
Quadral chromium style 6/8 vs. B&W 683s2 vs. Dali opticon 6 között esetleg valaki le tudja írni mi a különbség? Cambridge audio cxa 80 hoz lenne....
Jajj... kimaradt a felsorolásból a következő:
- KEF K-160
Köszönöm a tanácsot, utánajárok a JBL-nek.
Ha az segít, a Yamahát egy Marantz PM-35-re tudnám cserélni és a Yamahát megörökölné a család másik tagja. (Minden esetre 13e Ft-ért nem akartam ott hagyni - amúgy is kerestem stereo erősítőt...)
Jajj... kimaradt a felsorolásból a következő:
- KEF K-160
Köszönöm a tanácsot, utánajárok a JBL-nek.
Szia!
Nem egyszerű ennyiért olyan hangfalat találni, ami tolerálja is a hátsó falak közelségét, valamint helyt áll majd nagyobb térben is, ráadásul szeretni is fogják egymást a Yamahával.
Nemrég láttam hirdetve egy JBL L26-os monitor dobozt 40.000,-ért, ennyiért ez egy nagyon jó vétel, már ha megvan még, érdemes lenne egyből rákérdezned.
Ha ez már nincs meg, akkor a listádról elsőnek a Cantont hallgatnám meg, a többi szerintem felejtős.
...
40-50e Ft-ig gondolkodok maximum. Tudom, hogy nem sok, de ennyit vagyok hajlandó jelen pillanatban rááldozni a dologra, vagyis arra, hogy jobb legyen a hangzás, mint a jelenlegi. A régebbi, pl. 80-as évekbeli darabok is kifejezetten szóba jöhetnek.
...
Szia,
nekem van egy pár Celestion Ditton 15-öm, Szentendren. Ha erdekel, irj pü-et. Sok sikert !
Sziasztok!
Egy kicsi sztereó recieverhez szeretnék használható hangfalpárt találni, ebben kérném a segítségeteket.
Végigolvastam a nyitó hozzászólást, az alapján írom le, hogy mire is lenne szükségem.
Jelenleg egy kb. 20 m2-es nappali szobába kerülne a rendszer (4,5x4,5 m).
A hangfalakat a padlóra tudom tenni, kb. max. 30 cm maradna a fal és a hangfal háta között, de ez nagyon max., mert egyébként már kerülgetni kellene. A szoba hosszabbik oldalán vannak az audio és video eszközök, szemben a kanapé – bár sosem egy helyben ülve hallgatom a zenét, de mondjuk legyen az a kiindulópont. Ekkor a hangfal és a köztem lévő távolság kb. 4 méter
A szobaméret azért érdekes, mert a ház átalakítása előtt állunk - némi átalakítás után egy kb. 30 nm-es nappali-konyha helyiség lesz egy légtérben, de a hallgatási távolság kb. ugyanez marad.
Kifejezetten zenehallgatásra keresek hangfalpárt.
(Eddig egy Technics SA-DX940-es AV recieveren hallgattam zenét sztereó + sub kombinációval, SB-AFC140 hangfalakkal és aktív Technics subbal. Ez az erősítő inkább az 5.1 házimozizáshoz van használval. Sztereóban nem muzsikál fényesen, mondjuk úgy, hogy némi hangolgatás után jobb, mint a régi Panasonic midi tornyom, de azért elég tompa, legalábbis számomra, aki nem egy tapasztalt HiFi-s… A édesapán régi Iskra Garrard lemezjátszója a maga 2x20W-jával és a két zárt Iskra hangfallal messze lekörözte hangzásban, amikor lemezről hallgattuk a zenét – bár a lemezjátszót még nem kapcsoltam a Technics-hez.)
A napokban beszereztem egy Yamaha Natural Sound Stereo Reciever RX-350-es kis erősítőt (illusztráló kép csatolva). Ehhez keresek valamilyen elfogadható hangfalpárt, használtan. Gondolkodtam, hogy a Technics-re kössek-e két normálisabb hangfalat a sztereó zenehallgatáshoz vagy külön erősítőre, de valószínűleg a külön álló rendszer lesz a befutó és a Technics megmarad a házimozizós hupákolásra.
Zenei ízlés: többnyire rock, poprock, akusztikus rock zene és blues ami a legtöbbet szól. Persze becsúszik néhány jazz és finomabb muzsika is néha.
Ami fontos: nem akarok nagy összeget rászánni a történetre. Nem kell a világ legjobb megoldása, csak legyen elfogadható minőségű a dolog. Barkácsolásra is hajlandó vagyok, ha valaki azt mondja, hogy van 1 hangfal, ami gyárilag nem annyira jó, de némi átalakítással használható darabot lehet kihozni belőle. Nagyobb méretű álló hangfal is lehetséges (nekem egyébként is tetszenek J )
40-50e Ft-ig gondolkodok maximum. Tudom, hogy nem sok, de ennyit vagyok hajlandó jelen pillanatban rááldozni a dologra, vagyis arra, hogy jobb legyen a hangzás, mint a jelenlegi. A régebbi, pl. 80-as évekbeli darabok is kifejezetten szóba jöhetnek.
Amik eddig a látótérbe kerültek a jelenlegi piaci kínálat és a személyes megközelíthetőség alapján:
- JBL TLK 5000 – erről gyakorlatilag sehol sem olvastam jókat, így elvetem, hacsak némi barkácsolás árán nem lehet jóvá tenni
- Onkyo SC-475
- Canton GLE 100
- Canton Quinto 530
- Pioneer CS 790
- Pioneer 979
- Kenwood LSK 700
Látatlanban mindenféle tapasztalat nélkül eddig a Kenwood-ra tettem a voksot – ismerőstől tudnám megkapni. (Bár a teljesítménye kissé talán nagy a Yamahához, de megpróbálnám a hangját a Technics-sel is, hátha jó sül ki belőle.)
A zenék 3 forrásból származnak: számítógépről többnyire flac formátumú muzsikák, CD-k, és vinyl lemezek, ha majd a lemezjátszó visszajön a szervizből.
(CD lejátszót is keresek, mert jelenleg egy noname DVD player van és optkai kábellel kötöm a Technics-re.)
Elnézést a hosszú posztért, de talán így megelőzhető néhány kérdés.
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
Pontosan mennyi lenne a Marantz és az Ikon 6 ára? nemrég még 300-ról volt szó.
Elnézést ha nem voltam egyértelmü.
A 300-at csak a hangfalra értettem.
A Dali Ikon 6 MK2 ~430 lenne, de ez már tényleg nagyon a plafon. Ennél többet semmiképp sem szeretnék hangfalra költeni. Esetleg a Klipsch-ekkel van tapasztalatod, tapasztalotok?
Elég nehéz így dönteni, hogy csak fórumokra, tesztekre és leírásokra tudok hagyatkozni.
Remélem hogy végül nem fogok nagyon mellé nyúlni.
Ja, még annyi, hogy mostanában egy Sennheiser Momentum 2.0-val hallgatok zenét. Jelenleg csak ehhez tudok viszonyítani. Szeretném ha a leendő hangfalam minimum ezt a szintet tudná hozni.
Köszönöm,
Bala
- -KP-
- V.I.P.

Igazából én sem tudom pontosan, hogy miért akadt be ennyire nekem a Marantz. Valamiért szimpatikusak a termékeik, meg jó rájuk nézni.
Ez a konkrét típus pedig az egyszerű használhatósága miatt. Zenéim csak laptopon vannak: sok mp3 régről, illetve egyre több CD, vagy jobb minőségű flac formátumban.
Több helyen dicsérték a DA konverterét és tetszik hogy egy USB kábellel megoldható a laptop és az erősítő összekötése. Nem kell külön erősítő, DAC, még több kábel, stb.
Persze nem kétlem, hogy egy külön komponensekből összerakott rendszerből jobb hangot lehetne kihozni, de nekem az egyszerűség is fontos lenne.
Csak szeretnék egy "normálisan" megszólaló rendszert, amit aztán évekig használhatok anélkül, hogy folyamatosan fejlesztgetnem vagy cserélgetnem kellene a komponenseket.
Persze ha van bármi javaslat a Marantz és/vagy a Dali helyett, örömmel fogadom.
Köszi,
Bala
Pontosan mennyi lenne a Marantz és az Ikon 6 ára? nemrég még 300-ról volt szó.
- ctrlaltdel
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 1
Sziasztok.
Ezekről a hangkeltőkről tudnátok mondani pár gondolatot?
Canton Chrono 509.2 DC
Monitor Audio Bronze 6
Vegyes használatra keresgélek frontokat.
Ebbe annyira ne legyél biztos. Az újdonság varázsa hamar elmúlik és a fül hamar rááll az újra. Nem kizárt, hogy előbb utóbb észre fogod venni a dobozod hiányosságait. mondjuk a dali ikon 6 már nem a gagyi kategória, az tény. Ahogy az is, hogy abban az ársávban már elég nagy választék van. Miért ragaszkodsz a Marantzhoz?
Igazából én sem tudom pontosan, hogy miért akadt be ennyire nekem a Marantz. Valamiért szimpatikusak a termékeik, meg jó rájuk nézni.
Ez a konkrét típus pedig az egyszerű használhatósága miatt. Zenéim csak laptopon vannak: sok mp3 régről, illetve egyre több CD, vagy jobb minőségű flac formátumban.
Több helyen dicsérték a DA konverterét és tetszik hogy egy USB kábellel megoldható a laptop és az erősítő összekötése. Nem kell külön erősítő, DAC, még több kábel, stb.
Persze nem kétlem, hogy egy külön komponensekből összerakott rendszerből jobb hangot lehetne kihozni, de nekem az egyszerűség is fontos lenne.
Csak szeretnék egy "normálisan" megszólaló rendszert, amit aztán évekig használhatok anélkül, hogy folyamatosan fejlesztgetnem vagy cserélgetnem kellene a komponenseket.
Persze ha van bármi javaslat a Marantz és/vagy a Dali helyett, örömmel fogadom.
Köszi,
Bala
- -KP-
- V.I.P.

Szia!
Bár abban bízom, hogy első "komolyabb" hangfalpárom lévén, nagy csalódás semmiképp sem érhet. Egy kis túlzással, bármi jobb lesz mint a régi fülhallgatóm vagy az ezeréves Sony CD-s magnóm.
Üdv,
Bala
Ebbe annyira ne legyél biztos. Az újdonság varázsa hamar elmúlik és a fül hamar rááll az újra. Nem kizárt, hogy előbb utóbb észre fogod venni a dobozod hiányosságait. mondjuk a dali ikon 6 már nem a gagyi kategória, az tény. Ahogy az is, hogy abban az ársávban már elég nagy választék van. Miért ragaszkodsz a Marantzhoz?
Szia!
Home Movie- nál a Kefet és az SVS is kipróbálhatód, hamarosan a Dali Spektort is. SVS 45 napra haza is viheted kipróbálni.
Üdv,
Dugó
Szia!
Köszi a tippet!
Ha Otthon-otthon lennék, akkor nem lenne gond több helyre is elmenni és összevetni a hangjukat.
Jelenleg külföldön vagyok és egy darabig nem lesz lehetőségem erre.
Ezért akármennyire is távol áll ez az optimális megoldástól, kénytelen vagyok/leszek fórumos tanácsok és tesztek alapján választani.
Bár abban bízom, hogy első "komolyabb" hangfalpárom lévén, nagy csalódás semmiképp sem érhet. Egy kis túlzással, bármi jobb lesz mint a régi fülhallgatóm vagy az ezeréves Sony CD-s magnóm.
Sok hozzászólást elolvasva más fórumokon is, a rászánható keretet újragondolva, a Dali Ikon 6 MK2 felé húzok most. Sok helyen dicsérték a hangját és amennyire tudom (olvastam) a Dali-Marantz egyébként is jó párost szokott alkotni.
De kérlek cáfoljatok meg ha nem így van.
A PM7005-ös erősítő elég lehet a meghajtásához, ugye?
Üdv,
Bala
Lemértem a nappalit és háát, alaposan túlbecsültem a méreteket.
A nappali 21-22 nm-es, de ennek ellenére mégis 25-tel számolnék, mert össze van nyitva a konyhával.
Tesztek alapján ezeken a hangfalakon gondolkozom egyelőre:
SVS Prime Tower
KEF Q széria
Dali Zensor széria
Van esetleg tapasztalotok ezekkel a dobozokkal?
Jó párost alkothatnának a Marantz erősítővel?
Köszönöm,
Bala
Szia!
Home Movie- nál a Kefet és az SVS is kipróbálhatód, hamarosan a Dali Spektort is. SVS 45 napra haza is viheted kipróbálni.
Üdv,
Dugó
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Köszi az infót. A képek alapján úgy látom, hogy ez a távol-keleti változat. Az is elég jó?
De jó ám!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Én az LS 3/5A-tel tennék egy próbát. Az eladót nem ismerem, de hallottam anno ilyen dobozokat és nagyon jó volt zenét hallgatni velük. Én nekem pont basszus igényem is van, pop-rock is szól, csak ezért nem maradtak nálam anno. http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... n-monitor/
Köszi az infót. A képek alapján úgy látom, hogy ez a távol-keleti változat. Az is elég jó?
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Úgy néz ki lehetőségem lesz feljebb lépni hangfal ügyben. A jelenlegi JPW Sonatahoz képest szeretnék egy kicsit részletezőbb és főleg színpadképben konkrétabb hangot. A méreten nem változtatnék. Leggyakrabban kicsi, közepes hangerőn hallgatnám, a túlzott mélyek nem hoznak lázba. A zenei műfaj változatos, komolyzene, jazz , prog.rock, de minden esetben hangszeres zene (a számítógéppel kreált mai slágerek hidegen hagynak). A maghajtás maradna az Audiolab 8000se erősítő. A keretösszeg max 100.000 ft használtban.
Véleményeteket várom, hogy a fenti paraméterekkel mit ajánlanátok meghallgatásra.
Előre is köszönöm.
Én az LS 3/5A-tel tennék egy próbát. Az eladót nem ismerem, de hallottam anno ilyen dobozokat és nagyon jó volt zenét hallgatni velük. Én nekem pont basszus igényem is van, pop-rock is szól, csak ezért nem maradtak nálam anno. http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... n-monitor/
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Úgy néz ki lehetőségem lesz feljebb lépni hangfal ügyben. A jelenlegi JPW Sonatahoz képest szeretnék egy kicsit részletezőbb és főleg színpadképben konkrétabb hangot. A méreten nem változtatnék. Leggyakrabban kicsi, közepes hangerőn hallgatnám, a túlzott mélyek nem hoznak lázba. A zenei műfaj változatos, komolyzene, jazz , prog.rock, de minden esetben hangszeres zene (a számítógéppel kreált mai slágerek hidegen hagynak). A maghajtás maradna az Audiolab 8000se erősítő. A keretösszeg max 100.000 ft használtban.
Véleményeteket várom, hogy a fenti paraméterekkel mit ajánlanátok meghallgatásra.
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászolásotokat.
Igen, elsősorban újat szeretnék. A használt vásárlását - lehet hogy alaptalanul - de kicsit rizikósnak érzem. Jelenleg külföldön dolgozom (ráadásul elég sokat), ezért nincsen lehetőségem több helyre elemenni és meghallgatni a kinézett példányokat. Tudom, hogy ez messze nem ideális, de lehetőség szerint rendelni szeretnék valahonnan aztán pár nappal késöbb csak átvenni, hazavinni, összekötni és élvezni a zenét. Sok cikket és hozzászólást olvastam a személyes meghallgatás fontosságáról, de jelen helyzetben ezt nem tudom megtenni.
A Marantz erősítőre az egyszerűsége és minősége miatt esett a választásom. Minél kevesebb komponensből szeretném megoldani a rendszert és sok helyen dícsérték a DA konverterét.
Köszi az Ethosz tippet is. Utána fogok nézni, olvasni.
Azt nem tudod véletlenül, hogy megoldható-e a hangfalak külföldre szállítása is?
-
Vendég
A nappali 21-22 nm-es, de ennek ellenére mégis 25-tel számolnék, mert össze van nyitva a konyhával.
SVS Prime Tower
KEF Q széria
Dali Zensor széria
Köszönöm,
Bala
Ekkora helyiségbe jó szívvel ajánlanám az Ethosz EAL-07-es álló dobozt. Előre néző reflex port, egész jól viseli a falak közelségét is, ekkora helyiséget szépen bezenél, valóban minőségi alkatrészekből van, nagyon igényesen megépítve. Letéttel huzamosabb ideig meg tudod hallgatni otthoni környezetben, így nem utólag derül ki, hogy esetleg nem illeszkedik a szoba adottságaihoz. Olyan furnérral és felület kezeléssel rendelheted, ami optikailag is illeszkedik a környezetbe. A megjelölt árba most a prémium keresztváltóval is bőven belefér.
Itt az enyém : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2036224
ákos
- -KP-
- V.I.P.

mindenképpen újat akarsz? Használtan jóval jobb ár/érték arányú dolgokat lehet venni. Ráadásul ha fontos a rock/metál/pop szerintem a Marantz abban annyira nem remekel.
Sziasztok!Teljesen laikusként a tanácsotokat szeretném kérni első hangfalam vásárlásával kapcsolatban. Elsősorban zenehallgatáshoz, másodsorban filmnézéshez keresek új, álló hangfalat. Laptopról hallgatnék zenét, ehhez egy Marantz PM7005-ös erősítő beszerzését tervezem, de nem tudom hogy milyen hangfalat társítsak hozzá. A problémám, hogy jelenleg nem igazán van lehetőségem élőben meghallgatni, összehasonlítani különböző típusokat.
Körülbelül 300e Ft-ot tudnék rászánni. Egy ~30nm-es nappaliban, nem teljesen a falra tolva, de nem is méterekre tőle lenne a helye (50 - 80 cm-re a faltól).
Elég sokféle zenét hallgatok, ezért ha lehet, ne legyen annyira válogatós a műfajokkal: Metal, rock, jazz/világzene, igényesebb pop és elektronikus zenék, ritkábban ugyan, de komolyzene is előfordul.
Természetesen nem a tökéletes hangzást keresem, de szeretném "normális" minőségben hallgatni a zenéket.
Nagyrészt közepes hangerőn szólna, de jó lenne ha halkan is "szépen" tudna muzsikálni, illetve ha kicsit magasabb hangerőn sem kezdene torzítani.
Összehasonlítási alapom nem nagyon van, komolyabb rendszerem sosem volt, mostanában pedig fejhallgatóval hallgatok zenét.
Bármilyen javaslatot, ötletet, tanácsot szívesen vennék.
Előre is köszönöm a segítséget!Bala
SVS Prime Tower
KEF Q széria
Dali Zensor széria
Köszönöm,
Bala
Sziasztok!
Teljesen laikusként a tanácsotokat szeretném kérni első hangfalam vásárlásával kapcsolatban. Elsősorban zenehallgatáshoz, másodsorban filmnézéshez keresek új, álló hangfalat. Laptopról hallgatnék zenét, ehhez egy Marantz PM7005-ös erősítő beszerzését tervezem, de nem tudom hogy milyen hangfalat társítsak hozzá. A problémám, hogy jelenleg nem igazán van lehetőségem élőben meghallgatni, összehasonlítani különböző típusokat.
Körülbelül 300e Ft-ot tudnék rászánni. Egy ~30nm-es nappaliban, nem teljesen a falra tolva, de nem is méterekre tőle lenne a helye (50 - 80 cm-re a faltól).
Elég sokféle zenét hallgatok, ezért ha lehet, ne legyen annyira válogatós a műfajokkal: Metal, rock, jazz/világzene, igényesebb pop és elektronikus zenék, ritkábban ugyan, de komolyzene is előfordul.
Természetesen nem a tökéletes hangzást keresem, de szeretném "normális" minőségben hallgatni a zenéket.
Nagyrészt közepes hangerőn szólna, de jó lenne ha halkan is "szépen" tudna muzsikálni, illetve ha kicsit magasabb hangerőn sem kezdene torzítani.
Összehasonlítási alapom nem nagyon van, komolyabb rendszerem sosem volt, mostanában pedig fejhallgatóval hallgatok zenét.
Bármilyen javaslatot, ötletet, tanácsot szívesen vennék.
Előre is köszönöm a segítséget!
Bala
- vaspapucsok
- V.I.P.

- Értékelés: 7
Elvileg igen. De kérdés milyen aktív hangfal. Ha ez vmi stúdiós cucc, amit közeltéri hallgatáshoz terveztek, akkor kétséges a végeredmény. Aztán se mindegy, milyen front endet kötsz elé. Szóval egy kicsit több info jó lenne. Vannak itt a fórumon páran, akik napi szinten is dolgoznak aktív stúdiómonitorokkal
Sztereo erősitő vagy egy előfok lenne előtte, semmi komoly teljesen egyszerü rendszer aktiv monitorokkal.
,