Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Dugoka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Dugoka »

Lemértem a nappalit és háát, alaposan túlbecsültem a méreteket.
A nappali 21-22 nm-es, de ennek ellenére mégis 25-tel számolnék, mert össze van nyitva a konyhával.
Tesztek alapján ezeken a hangfalakon gondolkozom egyelőre:
SVS Prime Tower
KEF Q széria
Dali Zensor széria

Van esetleg tapasztalotok ezekkel a dobozokkal?
Jó párost alkothatnának a Marantz erősítővel?

Köszönöm,
Bala

Szia!

Home Movie- nál a Kefet és az SVS is kipróbálhatód, hamarosan a Dali Spektort is. SVS 45 napra haza is viheted kipróbálni.

Üdv,
Dugó

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Köszi az infót. A képek alapján úgy látom, hogy ez a távol-keleti változat. Az is elég jó?
De jó ám!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Úttörő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Úttörő »

Én az LS 3/5A-tel tennék egy próbát. Az eladót nem ismerem, de hallottam anno ilyen dobozokat és nagyon jó volt zenét hallgatni velük. Én nekem pont basszus igényem is van, pop-rock is szól, csak ezért nem maradtak nálam anno.  http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... n-monitor/
Köszi az infót. A képek alapján úgy látom, hogy ez a távol-keleti változat. Az is elég jó?

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Úgy néz ki lehetőségem lesz feljebb lépni hangfal ügyben. A jelenlegi JPW Sonatahoz képest szeretnék egy kicsit részletezőbb és főleg színpadképben konkrétabb hangot. A méreten nem változtatnék. Leggyakrabban kicsi, közepes hangerőn hallgatnám, a túlzott mélyek nem hoznak lázba. A zenei műfaj változatos, komolyzene, jazz , prog.rock, de minden esetben hangszeres zene (a számítógéppel kreált mai slágerek hidegen hagynak). A maghajtás maradna az Audiolab 8000se erősítő. A keretösszeg max 100.000 ft használtban.
Véleményeteket várom, hogy a fenti paraméterekkel mit ajánlanátok meghallgatásra.
Előre is köszönöm.

Én az LS 3/5A-tel tennék egy próbát. Az eladót nem ismerem, de hallottam anno ilyen dobozokat és nagyon jó volt zenét hallgatni velük. Én nekem pont basszus igényem is van, pop-rock is szól, csak ezért nem maradtak nálam anno.  http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... n-monitor/
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Úttörő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Úttörő »

Úgy néz ki lehetőségem lesz feljebb lépni hangfal ügyben. A jelenlegi JPW Sonatahoz képest szeretnék egy kicsit részletezőbb és főleg színpadképben konkrétabb hangot. A méreten nem változtatnék. Leggyakrabban kicsi, közepes hangerőn hallgatnám, a túlzott mélyek nem hoznak lázba. A zenei műfaj változatos, komolyzene, jazz , prog.rock, de minden esetben hangszeres zene (a számítógéppel kreált mai slágerek hidegen hagynak). A maghajtás maradna az Audiolab 8000se erősítő. A keretösszeg max 100.000 ft használtban.
Véleményeteket várom, hogy a fenti paraméterekkel mit ajánlanátok meghallgatásra.
Előre is köszönöm.

Bala8
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Bala8 »

Sziasztok!
Köszönöm a hozzászolásotokat.
Igen, elsősorban újat szeretnék. A használt vásárlását - lehet hogy alaptalanul - de kicsit rizikósnak érzem. Jelenleg külföldön dolgozom (ráadásul elég sokat), ezért nincsen lehetőségem több helyre elemenni és meghallgatni a kinézett példányokat. Tudom, hogy ez messze nem ideális, de lehetőség szerint rendelni szeretnék valahonnan aztán pár nappal késöbb csak átvenni, hazavinni, összekötni és élvezni a zenét. Sok cikket és hozzászólást olvastam a személyes meghallgatás fontosságáról, de jelen helyzetben ezt nem tudom megtenni.
A Marantz erősítőre az egyszerűsége és minősége miatt esett a választásom. Minél kevesebb komponensből szeretném megoldani a rendszert és sok helyen dícsérték a DA konverterét.
Köszi az Ethosz tippet is. Utána fogok nézni, olvasni.
Azt nem tudod véletlenül, hogy megoldható-e a hangfalak külföldre szállítása is?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A nappali 21-22 nm-es, de ennek ellenére mégis 25-tel számolnék, mert össze van nyitva a konyhával.
SVS Prime Tower
KEF Q széria
Dali Zensor széria

Köszönöm,
Bala

Ekkora helyiségbe jó szívvel ajánlanám az Ethosz EAL-07-es álló dobozt. Előre néző reflex port, egész jól viseli a falak közelségét is, ekkora helyiséget szépen bezenél, valóban minőségi alkatrészekből van, nagyon igényesen megépítve. Letéttel huzamosabb ideig meg tudod hallgatni otthoni környezetben, így nem utólag derül ki, hogy esetleg nem illeszkedik a szoba adottságaihoz. Olyan furnérral és felület kezeléssel rendelheted, ami optikailag is illeszkedik a környezetbe. A megjelölt árba most a prémium keresztváltóval is bőven belefér.
Itt az enyém : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2036224

ákos

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

mindenképpen újat akarsz? Használtan jóval jobb ár/érték arányú dolgokat lehet venni. Ráadásul ha fontos a rock/metál/pop szerintem a Marantz abban annyira nem remekel.

Bala8

Sziasztok!Teljesen laikusként a tanácsotokat szeretném kérni első hangfalam vásárlásával kapcsolatban. Elsősorban zenehallgatáshoz, másodsorban filmnézéshez keresek új, álló hangfalat. Laptopról hallgatnék zenét, ehhez egy Marantz PM7005-ös erősítő beszerzését tervezem, de nem tudom hogy milyen hangfalat társítsak hozzá. A problémám, hogy jelenleg nem igazán van lehetőségem élőben meghallgatni, összehasonlítani különböző típusokat.   

Körülbelül 300e Ft-ot tudnék rászánni. Egy ~30nm-es nappaliban, nem teljesen a falra tolva, de nem is méterekre tőle lenne a helye (50 - 80 cm-re a faltól).
Elég sokféle zenét hallgatok, ezért ha lehet, ne legyen annyira válogatós a műfajokkal: Metal, rock, jazz/világzene, igényesebb pop és elektronikus zenék, ritkábban ugyan, de komolyzene is előfordul.
Természetesen nem a tökéletes hangzást keresem, de szeretném "normális" minőségben hallgatni a zenéket.
Nagyrészt közepes hangerőn szólna, de jó lenne ha halkan is "szépen" tudna muzsikálni, illetve ha kicsit magasabb hangerőn sem kezdene torzítani.
Összehasonlítási alapom nem nagyon van, komolyabb rendszerem sosem volt, mostanában pedig fejhallgatóval hallgatok zenét.
Bármilyen javaslatot, ötletet, tanácsot szívesen vennék.

Előre is köszönöm a segítséget!Bala 

SVS Prime Tower
KEF Q széria
Dali Zensor széria

Köszönöm,
Bala

Bala8

Sziasztok!

Teljesen laikusként a tanácsotokat szeretném kérni első hangfalam vásárlásával kapcsolatban. Elsősorban zenehallgatáshoz, másodsorban filmnézéshez keresek új, álló hangfalat. Laptopról hallgatnék zenét, ehhez egy Marantz PM7005-ös erősítő beszerzését tervezem, de nem tudom hogy milyen hangfalat társítsak hozzá. A problémám, hogy jelenleg nem igazán van lehetőségem élőben meghallgatni, összehasonlítani különböző típusokat.   

Körülbelül 300e Ft-ot tudnék rászánni. Egy ~30nm-es nappaliban, nem teljesen a falra tolva, de nem is méterekre tőle lenne a helye (50 - 80 cm-re a faltól).
Elég sokféle zenét hallgatok, ezért ha lehet, ne legyen annyira válogatós a műfajokkal: Metal, rock, jazz/világzene, igényesebb pop és elektronikus zenék, ritkábban ugyan, de komolyzene is előfordul.
Természetesen nem a tökéletes hangzást keresem, de szeretném "normális" minőségben hallgatni a zenéket.
Nagyrészt közepes hangerőn szólna, de jó lenne ha halkan is "szépen" tudna muzsikálni, illetve ha kicsit magasabb hangerőn sem kezdene torzítani.
Összehasonlítási alapom nem nagyon van, komolyabb rendszerem sosem volt, mostanában pedig fejhallgatóval hallgatok zenét.
Bármilyen javaslatot, ötletet, tanácsot szívesen vennék.

Előre is köszönöm a segítséget!
Bala 

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vaspapucsok »

Elvileg igen. De kérdés milyen aktív hangfal. Ha ez vmi stúdiós cucc, amit közeltéri hallgatáshoz terveztek, akkor kétséges a végeredmény. Aztán se mindegy, milyen front endet kötsz elé. Szóval egy kicsit több info jó lenne. Vannak itt a fórumon páran, akik napi szinten is dolgoznak aktív stúdiómonitorokkal

Sztereo erősitő vagy egy  előfok lenne  előtte, semmi komoly teljesen egyszerü rendszer aktiv monitorokkal.
,

K.Attila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: K.Attila »

Mert szerintem túlárazott a B&W azért. Jelenleg az Rhytmik Audio,SVS,BK, Elac lényegesen jobb szubokat készít.

Nem írtál árat,hogy mennyit szánnál rá, de pl. twinastir fórumtárs árul például két darab Rhytmik Audio szubot.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... servo-sub/

BK electronics szubokat itt találod:
http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/ ... FandFF.htm

Náluk például nincsenek kiskereskedők, közvetlen a gyártótól vásárolsz.

Ha mindenképp új kell, németből lehet rendelni SVS SB-12NSD modellt 500 euró +20 euró postaköltség áron.

Köszi! Megnézem amiket írtál.

K.Attila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Én a B&W ASW-2500, esetleg ASW-750 szubokat ajánlanám a megfizethető kategóriából.

Köszi! Én az asw300-ast vagy az asw600-ast neztem hozzá, de inkább a 600-ast.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Sziasztok!

Bowers&Wilkins 601s2 hangfalakhoz melyik b&w mélyládát ajáljátok kiegészítésként, kb. 4x5-ös szobában?

Én a B&W ASW-2500, esetleg ASW-750 szubokat ajánlanám a megfizethető kategóriából.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

És miért nem?

Mert szerintem túlárazott a B&W azért. Jelenleg az Rhytmik Audio,SVS,BK, Elac lényegesen jobb szubokat készít. 

Nem írtál árat,hogy mennyit szánnál rá, de pl. twinastir fórumtárs árul például két darab Rhytmik Audio szubot. 

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... servo-sub/

BK electronics szubokat itt találod: 
http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/ ... FandFF.htm

Náluk például nincsenek kiskereskedők, közvetlen a gyártótól vásárolsz. 

Ha mindenképp új kell, németből lehet rendelni SVS SB-12NSD modellt 500 euró +20 euró postaköltség áron. 

K.Attila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Semelyiket.
És miért nem?

K.Attila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

És miért nem ajánlod?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4233

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Az aktív hangfal nagyon jó megoldás lehet, de mint szinte minden esetben a hifiben itt sincsenek egyszerű minden helyzetre alkalmas általános válaszok. 
20nm-re jó eséllyel lehet találni megfelelő aktív dobozt, még akár a közeltériek között is. Ha bármiféle általánosságot mondhatok ezügyben (kb tucatnyi különböző aktív doboz otthoni használata, kipróbálása után), akkor az az, hogy ha nem 2 méternél  kisebb távolságról hallgatod, akkor minimum 6,5, de inkább 8 inches mélysugárzós, két utas dobozokat keress. Ár érték arányban talán az egyik legjobb a Presonus R65 vagyR80. Jelenleg én is R65-t használok, egy RME ADI 2 Pro A/D és D/A konverter szimmetrikus kimenetén. Nagyon elégedett vagyok a hanggal minden tekintetben, minden műfajon és főképpen minden hangerőn. 

A pro aktív monitorok általában rendelkeznek olyan beállítási lehetőségekkel, ahol a környezethez, falak közelségéhez be lehet állítani őket, ezért az elhelyezésük sokkal több rugalmasságra ad lehetőséget, mint a passzív polcsugárzóknál általában.  

A hifire szánt aktív polcsugárzók között is van, sajnos sokkal magasabb árszinten, két figyelemreméltó hangfal, egyik az Elac 403 aktív változata, a másik a KEF LS50 aktív változata.  Ezek már nem kifejezetten közeltéri hallgatásra tervezettek. 

Sziasztok! egy kis info, tapasztalat kellene.  Kacsintgatok az aktív hangfalak felé azzal szeretnék zenét hallgatni otthon  20 nm szoba, néha egy kis mozizás sztereoban.  Lehet-e élvezni egy aktiv studio monitort otthoni környezetben, milyen a megszólalása egy passzivhoz képest, ehez kapcsolódóan várnék néhány gondolatot tapasztalatot. 
Köszönöm.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Bowers&Wilkins 601s2 hangfalakhoz melyik b&w mélyládát ajáljátok kiegészítésként, kb. 4x5-ös szobában?

Semelyiket.

K.Attila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

peterkolto

Hozzászólás Szerző: peterkolto »

Sziasztok,

hangfal vásárlásban kérném segítséget:

1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót? 20- 30 nm, de néha kell a nagyobb hangerő is

2. klasszikus, rock, pop

3. Mik a rendszer további elemei? Egy philips cd723, az erősítő (valami sony) utána lesz cserélve.

4. A hangfalra max 100-at költenék, az erősítőre 40-50 re  gondoltam.

Alapvetően újban gondolkodtam, a fórumról lehet vennék használtat is.

Az erősítő az használt lesz.

Előre is köszönöm a segítséget.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! egy kis info, tapasztalat kellene.  Kacsintgatok az aktív hangfalak felé azzal szeretnék zenét hallgatni otthon  20 nm szoba, néha egy kis mozizás sztereoban.  Lehet-e élvezni egy aktiv studio monitort otthoni környezetben, milyen a megszólalása egy passzivhoz képest, ehez kapcsolódóan várnék néhány gondolatot tapasztalatot. 
Köszönöm.

Elvileg igen. De kérdés milyen aktív hangfal. Ha ez vmi stúdiós cucc, amit közeltéri hallgatáshoz terveztek, akkor kétséges a végeredmény. Aztán se mindegy, milyen front endet kötsz elé. Szóval egy kicsit több info jó lenne. Vannak itt a fórumon páran, akik napi szinten is dolgoznak aktív stúdiómonitorokkal.

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vaspapucsok »

Köszönöm.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Írtam privár
Válaszoltam.

Rkrisz76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Rkrisz76 »

Szia!

Azt, hogy melyik lenne a legjobb választás a Yamahához a 200 ezres keretből, nem tudom megmondani, de ha szép és jó hangsugárzót akarsz, akkor vedd fontolóra ezt is (már ha a 6 Ohm impedancia megfelelő az erősítő számára). http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ner/page-2

Írtam privár

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”