Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nyugi, a forumon jórészt úgyis rengetegen át akarnak majd verni. Olyanok is akikről nem gondolod. 
El akarják majd veled hitetni, hogy a hifi tele van mérhetetlen paraméterekkel, és még a kész méréseket, tényeket se fogják elfogadni, csak fújják a saját hitvallásukat. 
Jól látod, hogy rengeteg dolog mérhető. A szoba akusztikája is fizikai paraméterek sokasága. Számolható, tervezhető, mérhető sokminden. 
Stúdiókat sem lelkes hifisták építik megérzésükre, fülükre hagyatkozva. Jól is néznénk ki. 

Van benne sok igazság. De a legtöbb hifista nem rendelkezik olyan műszerekkel, ismeretekkel, hogy ezekkel boldoguljon. Talán nem is baj. A hifit is lehet több szinten űzni, mint ahogy sportban is van szabadidő sport meg versenysport.
Az akusztika sokszor azért nehéz ügy, mert javarészt nem arról van szó, hogy tervezni kell egy épületet, annak részeként egy zeneszobát, hanem egy adott többfunkciós helyiségbe a meglévő bútorozottság, burkolatok mellett kéne valami hallgathatót összehozni. 

Na végre valaki aki valami konkrétumot is leír, vagy belinkel a témával kapcsolatban. A helyzet az hogy én villamosmérnök vagyok, de ebben a témában nem utazom, még elektroműszerészként középiskolában foglalkoztam a témával (akkor építettem is egy Quad 405-öt), de akkoriban még eléggé gyerekcipőben járt a méréstechnika. Azt gondolom hogy azért a XXI. században már minden mérhető, és nem feltétlenül kell hozzá a megérzésekre alapozni. Nyilván el lehet vitatkozni hogy kélt azonos kategóriájú (és itt szándékosan nem azonos árút írtam) hangfal közül melyiknek csilingel jobban a magasa, vagy egy picit mintha több lenne a mély, vagy tisztább a közép stb.
Azt kivitelezhetetlen hogy én otthonra hazakérjek mondjuk 6db hangfalat és mondjuk egy hétvégét eltöltsek a társaságukban. Tehát marad a bemutatótermi meghallgatás, akár a streamaudiónál, akár audiophileszalon, vagy audiomekka.  Mert ezek a cégek forgalmazzák is az általam birtokolt Cambridge audio CXA-80 erősítőt. Ergo az akusztika mint olyan kilőve.. Nehogy azt mondja nekem itt valaki, hogy bárki is megteheti hogy bemegy a boltba és azt mondja hogy kellene 5 doboz hétvégére és ideadják ...
  Mikor az erősítőt választottam mindenképp olyat kerestem amit a számítógépemre ráköthetek, mert legtöbbször valamilyen lossless formátumot hallgatok a gépről.( Később mindenképp szeretnék venni egy Thorens, vagy Project lemezjátszót és egy phono előerősítőt, de ezt majd nyáron.) Szóval a DAC igényemnek és teljesítmény szempontoknak a Cambridge és a NAD C356Bee felelt meg, de a Cambridget sokkal kedvezőbben tudtam megvásárolni, és az AV online hasábjain is elismerően nyilatkoztak róla. Ott Dali Ikon MKII-vel tesztelték (sajnos ez már nem kapható újonnan)

Jelenleg Wharfdale van, de az egy alsó kategóriás, és teljesítményben sem passzol igazán..
kb 20m2 a szoba, inkább első szubcsöves lenne célszerűbb, mert a faltól kb 40cm-re tudnám elhúzni a dobozokat, bár lehet hogy ilyen feltételek mellett megfelel a hátsó subos is. Elsősorban pop és szinti zenére: Ákos, roxette, queen, bon-jovi, Seal, lenny Kravitz, Phil Collins némi modern trance Armin Van buuren stb..Néha hallgatok filmzenéket: Hans Zimmert
Fél hangerőnél nem hiszem hogy feljebb tekerem, mert már a Wharfdalekkel is elég hangos félállásnál és a szomszédokat nem akarom elköltöztetni. A házimozi erősítőmre (denon Avr-2312) 7*135w volt ráírva de az teljes hangerőn sem tudta azt mint ez félnél. Ebben van Kraft. Nemhiába ebben normális táp van , nem egy kapcsolóüzemű kacat.
Szeretem ha érzem a mélyet a gyomromban, de nem szeretem ha búgósan szól, inkább legyenek feszesek a basszusok. Szeretem ha a hangok a számokban jól elkülönülnek, tehát részletező legyen a  hangképe. Nagyon nem szeretem ha harsány, dinamizmusban kevés a zene. És lehetőleg alsóbb hangerőn és közepesen is egyenletes legyen a hangkép, tehát az egyes frekvenciatartományok egyenő db-el szólaljanak meg. Gondolkodom hogy veszek hozzá egy Rel T9i subot is hogy az alsó tartomány is megfelelően mély legyen, és filmre is használnám akkor.
Amiket nézegetek:
-Dali Opticon 6
-Quadral Chromium style 6
-Quadral chromium style 8
-Quadral platinum M40
-B&W 683 S2
-Elac debut F6
-SONUS FABER Principia 5
-Canton Chrono 518 DC
-Canton chrono SL590
-Monitor Audio silver 8
-Kef Q700
-Kef Q900
-Focal Chorus 726
-Heco music style 900

A problémám az hogy nem is találtam olyat akinek ilyen erősítője van, és a fórumon sem említik. Lehet rosszul választottam...

A mélyhangok azért nehéz ügy, mert ott javarészt a helyiség szól. Egy jóféle első reflexportos dobozt ajánlanék, 20m2-re sima 2 út. Jó elhelyezéssel, nagyon szép kiegyenlített átvitelt lehet elérni, amin egy szubbal sokat lehet rontani. A jó elhelyezésen a dobozok helyét és a hallgatási pozíciót értem, mindkettő egyformán fontos.
Kommersz cuccokkal nehéz dolgod lesz, inkább használt eszközöket javasolnék. Manapság egy makulátlan eszközt is max féláron lehet itt eladni általában, ami a vevőnek jó, ez eladónak meg nagyon rossz, de ez van.   

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Lela »

Nyugi, a forumon jórészt úgyis rengetegen át akarnak majd verni. Olyanok is akikről nem gondolod. 
El akarják majd veled hitetni, hogy a hifi tele van mérhetetlen paraméterekkel, és még a kész méréseket, tényeket se fogják elfogadni, csak fújják a saját hitvallásukat. 
Jól látod, hogy rengeteg dolog mérhető. A szoba akusztikája is fizikai paraméterek sokasága. Számolható, tervezhető, mérhető sokminden. 
Stúdiókat sem lelkes hifisták építik megérzésükre, fülükre hagyatkozva. Jól is néznénk ki. 

Ezért nem értem hogy a leírtak és az erősítő ismeretében miért nem lehet egy kb típuslistát összeállítani, amiből majd meghallgatás után én kiválasztom ami nekem a legszimpatikusabb. Valószínű azért mert az itt jelenlévő emberek nagy része vagy csak a saját rendszerét ismeri, vagy ugyan olyan laikus mint én. Tehát olyan embereket keresnék akiknek ilyen erősítője van!

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: ktamas »

Na végre valaki aki valami konkrétumot is leír, vagy belinkel a témával kapcsolatban. A helyzet az hogy én villamosmérnök vagyok, de ebben a témában nem utazom, még elektroműszerészként középiskolában foglalkoztam a témával (akkor építettem is egy Quad 405-öt), de akkoriban még eléggé gyerekcipőben járt a méréstechnika. Azt gondolom hogy azért a XXI. században már minden mérhető, és nem feltétlenül kell hozzá a megérzésekre alapozni. Nyilván el lehet vitatkozni hogy kélt azonos kategóriájú (és itt szándékosan nem azonos árút írtam) hangfal közül melyiknek csilingel jobban a magasa, vagy egy picit mintha több lenne a mély, vagy tisztább a közép stb.
Azt kivitelezhetetlen hogy én otthonra hazakérjek mondjuk 6db hangfalat és mondjuk egy hétvégét eltöltsek a társaságukban. Tehát marad a bemutatótermi meghallgatás, akár a streamaudiónál, akár audiophileszalon, vagy audiomekka.  Mert ezek a cégek forgalmazzák is az általam birtokolt Cambridge audio CXA-80 erősítőt. Ergo az akusztika mint olyan kilőve.. Nehogy azt mondja nekem itt valaki, hogy bárki is megteheti hogy bemegy a boltba és azt mondja hogy kellene 5 doboz hétvégére és ideadják ...
  Mikor az erősítőt választottam mindenképp olyat kerestem amit a számítógépemre ráköthetek, mert legtöbbször valamilyen lossless formátumot hallgatok a gépről.( Később mindenképp szeretnék venni egy Thorens, vagy Project lemezjátszót és egy phono előerősítőt, de ezt majd nyáron.) Szóval a DAC igényemnek és teljesítmény szempontoknak a Cambridge és a NAD C356Bee felelt meg, de a Cambridget sokkal kedvezőbben tudtam megvásárolni, és az AV online hasábjain is elismerően nyilatkoztak róla. Ott Dali Ikon MKII-vel tesztelték (sajnos ez már nem kapható újonnan)

Jelenleg Wharfdale van, de az egy alsó kategóriás, és teljesítményben sem passzol igazán..
kb 20m2 a szoba, inkább első szubcsöves lenne célszerűbb, mert a faltól kb 40cm-re tudnám elhúzni a dobozokat, bár lehet hogy ilyen feltételek mellett megfelel a hátsó subos is. Elsősorban pop és szinti zenére: Ákos, roxette, queen, bon-jovi, Seal, lenny Kravitz, Phil Collins némi modern trance Armin Van buuren stb..Néha hallgatok filmzenéket: Hans Zimmert
Fél hangerőnél nem hiszem hogy feljebb tekerem, mert már a Wharfdalekkel is elég hangos félállásnál és a szomszédokat nem akarom elköltöztetni. A házimozi erősítőmre (denon Avr-2312) 7*135w volt ráírva de az teljes hangerőn sem tudta azt mint ez félnél. Ebben van Kraft. Nemhiába ebben normális táp van , nem egy kapcsolóüzemű kacat.
Szeretem ha érzem a mélyet a gyomromban, de nem szeretem ha búgósan szól, inkább legyenek feszesek a basszusok. Szeretem ha a hangok a számokban jól elkülönülnek, tehát részletező legyen a  hangképe. Nagyon nem szeretem ha harsány, dinamizmusban kevés a zene. És lehetőleg alsóbb hangerőn és közepesen is egyenletes legyen a hangkép, tehát az egyes frekvenciatartományok egyenő db-el szólaljanak meg. Gondolkodom hogy veszek hozzá egy Rel T9i subot is hogy az alsó tartomány is megfelelően mély legyen, és filmre is használnám akkor.
Amiket nézegetek:
-Dali Opticon 6
-Quadral platinum M40
-B&W 683 S2
-Elac debut F6
-SONUS FABER Principia 5
-Canton Chrono 518 DC
-Canton chrono SL590
-Monitor Audio silver 8
-Kef Q700
-Kef Q900
-Focal Chorus 726
-Heco music style 900

A problémám az hogy nem is találtam olyat akinek ilyen erősítője van, és a fórumon sem említik. Lehet rosszul választottam...

Érdemes alaposan körbejárni, főleg , ha vidéki vagy.
Saját példám:
1. nap szabadság ( + benzin+ parkolás+ matrica) fel Pestre 220 km a szalonban minden teljesen ok, a drágább mindig szebben szól Bár olyan CD-ket vittem, amiket alaposan ismerek, a harmadik szalon után már megzöttyen az ember feje.
Mire haza értem, zúgott a fejem a sok információtól.
2 hét agyalás, morfondírozás.
2. nap szabadság cd játszó+ erősítő be a kocsiba, irány egy közelebbi szalon, ( szintén vidék) Ott egy teljes délelőtt zene hallgatás. A tulaj itt volt a legközvetlenebb ( legalábbis számomra), legsegítőkészebb.
Kiválasztás, fizetés, haza.
2 hét  hallgatás , nem úgy szól, ahogy vártam., pedig vittem az egész bazárt magammal. Pakolás, vissza a kereskedőhöz, Ő mosolyog, másikat választok ( amit az első megérzésem sugallt). Fizetek, vissza haza.
Azóta Örülök.
Tehát türelem, idő és megértő feleség, ( ja és a meglévő anyagi forrás)

Vintagehifi2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -36

Hozzászólás Szerző: Vintagehifi2 »

Amiket nézegetek:
-Dali Opticon 6
-Quadral platinum M40
-B&W 683 S2
-Elac debut F6
-SONUS FABER Principia 5
-Canton Chrono 518 DC
-Canton chrono SL590
-Monitor Audio silver 8
-Kef Q700
-Kef Q900
-Focal Chorus 726
-Heco music style 900

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én a Fórumtárssal ellentétben nem javallom a kereskedőtől való informálódást.   Már itt látszik, milyen egyértelmű is ez a hobbi.
Viszont az valóban igen lényeges, hogy a hangsugárzó, ha nem is feltétlen méretében, de működési módjában, átvitelében passzoljon a szobához, illetve adott esetben az abban való elhelyezhetőséghez. Pl ha olyan hangsugárzót veszel, ami nem tűri a fal közelségét, Te viszont csak sarokba tudod elhelyezni, mert máshol nincs hely neki, akkor a búgáson kívül nem sok mindent fogsz hallani. Ha pedig a helyiség közepére kell installálnod egy olyan hangsugárzót, amiben nincs BS kompenzáció, akkor állandó basszushiányod lesz. Persze ez nagyon lesarkított történet így,  de valami ilyesmi.
A másik, hogy az erősítőknek a hangsugárzók változó impedanciájára (frekvenciafüggő ellenállás) és villamos fázisviszonyaira kell dolgozniuk. Ez minél inkább változik, az erősítőnek annál nehezebb dolga van. Egy "gagyi" erősítő ezekkel nehezen birkózik meg, mint az alábbi cikkben is láthatod: www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM1811.HTM
Úgy fogod érzékelni, hogy ahogy emeled a hangerőt, az erősítő torzítani fog indokolatlanul kis teljesítményt kivéve már, a basszus elkent, lötyögős lesz. Ha egy orgona mély hangjait kell lesugározni, mintha nem menne elég levegő a sípokba, fuldoklik az erősítő, mellette frankón melegszik. Más esetben pedig elkezd felkeményedni a hangja, kiabálóssá válik, elkezd gerjedni, stb.
Hogy mégis milyen úton lehet elindulni? Hát amit itt is sokszor leírtunk már. Rendszerben kell gondolkozni. Ne akarjunk, főleg az elején okosabbak lenni az eszközök tervezőinél. Otthoni próbával kell venni hangsugárzót és ezzel egyszerre ha lehet, esetleg ez után egy olyan erősítőt hozzá, ami jól kezeli. 
Minél speciálisabb irányba mész, annál lényegesebb lesz ez.
Sajnos ez a hobbi még nagyon sok pénzért is a kompromisszumokról szól. Ezt kell előre jól meghatározni és ehhez az elején meghozott kompromisszumhoz tartani magad, ehhez keresni megfelelő rendszert. 
Vagy marad a szokásos próbálgatós sztori, de mindig legyen benne valamilyen koncepció. Az elképzelés nélküli próbálgatásnak sem értelme nincs, sem nem derül ki belőle semmi az adott készülékekről. Ha leírod, hogy számodra mi a fontos, milyen stílusú zenéket hallgatsz, akkor könnyebben ajánlunk valamilyen rendszert. A legjobb a mindenféle zenén jó legyen, hallgatnám halkan éjjel, nap közben meg odavernék neki.

Amiket nézegetek:
-Dali Opticon 6
-Quadral platinum M40
-B&W 683 S2
-Elac debut F6
-SONUS FABER Principia 5
-Canton Chrono 518 DC
-Canton chrono SL590
-Monitor Audio silver 8
-Kef Q700
-Kef Q900
-Focal Chorus 726
-Heco music style 900

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Én azért mertem javasolni a kereskedőket, mert bízok abban, hogy vannak még segítőkész, nem csak a gyors hasznot remélő kereskedők kis hazánkban.
Én a szoba és rendszer szinergiáját nagyon fontosnak tartom, az alább asebestyen fórumtárs elég kimerítően leírta a lényeget.

Naim-ZU

Vendég

Kifejtenéd bővebben hogy mit jelent az hogy az erősítő hallatni fogja, ha nem passzol hozzá a hangfal? Egyébként ez a Hifi téma tényleg ennyire megfoghatatlan műfaj hogy semmilyen bevált recept sincs rá? Mindenki csak rébuszokban beszél a témáról, meg hogy minden szubjektív. 
Én a Fórumtárssal ellentétben nem javallom a kereskedőtől való informálódást.   Már itt látszik, milyen egyértelmű is ez a hobbi.
Viszont az valóban igen lényeges, hogy a hangsugárzó, ha nem is feltétlen méretében, de működési módjában, átvitelében passzoljon a szobához, illetve adott esetben az abban való elhelyezhetőséghez. Pl ha olyan hangsugárzót veszel, ami nem tűri a fal közelségét, Te viszont csak sarokba tudod elhelyezni, mert máshol nincs hely neki, akkor a búgáson kívül nem sok mindent fogsz hallani. Ha pedig a helyiség közepére kell installálnod egy olyan hangsugárzót, amiben nincs BS kompenzáció, akkor állandó basszushiányod lesz. Persze ez nagyon lesarkított történet így,  de valami ilyesmi.
A másik, hogy az erősítőknek a hangsugárzók változó impedanciájára (frekvenciafüggő ellenállás) és villamos fázisviszonyaira kell dolgozniuk. Ez minél inkább változik, az erősítőnek annál nehezebb dolga van. Egy "gagyi" erősítő ezekkel nehezen birkózik meg, mint az alábbi cikkben is láthatod: www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM1811.HTM
Úgy fogod érzékelni, hogy ahogy emeled a hangerőt, az erősítő torzítani fog indokolatlanul kis teljesítményt kivéve már, a basszus elkent, lötyögős lesz. Ha egy orgona mély hangjait kell lesugározni, mintha nem menne elég levegő a sípokba, fuldoklik az erősítő, mellette frankón melegszik. Más esetben pedig elkezd felkeményedni a hangja, kiabálóssá válik, elkezd gerjedni, stb.
Hogy mégis milyen úton lehet elindulni? Hát amit itt is sokszor leírtunk már. Rendszerben kell gondolkozni. Ne akarjunk, főleg az elején okosabbak lenni az eszközök tervezőinél. Otthoni próbával kell venni hangsugárzót és ezzel egyszerre ha lehet, esetleg ez után egy olyan erősítőt hozzá, ami jól kezeli. 
Minél speciálisabb irányba mész, annál lényegesebb lesz ez.
Sajnos ez a hobbi még nagyon sok pénzért is a kompromisszumokról szól. Ezt kell előre jól meghatározni és ehhez az elején meghozott kompromisszumhoz tartani magad, ehhez keresni megfelelő rendszert. 
Vagy marad a szokásos próbálgatós sztori, de mindig legyen benne valamilyen koncepció. Az elképzelés nélküli próbálgatásnak sem értelme nincs, sem nem derül ki belőle semmi az adott készülékekről. Ha leírod, hogy számodra mi a fontos, milyen stílusú zenéket hallgatsz, akkor könnyebben ajánlunk valamilyen rendszert. A legjobb a mindenféle zenén jó legyen, hallgatnám halkan éjjel, nap közben meg odavernék neki.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Kifejtenéd bővebben hogy mit jelent az hogy az erősítő hallatni fogja, ha nem passzol hozzá a hangfal? Egyébként ez a Hifi téma tényleg ennyire megfoghatatlan műfaj hogy semmilyen bevált recept sincs rá? Mindenki csak rébuszokban beszél a témáról, meg hogy minden szubjektív. 

A hifizés egyfajta tanulási folyamat, ismeretszerzés. Ahhoz, hogy könnyen meg tudd határozni magadban a hallott hang (komponens) minőségii szintjét, elég sok tapasztalat kell. Ebben azért (jó esetben) a kereskedők tudnak segítséget adni a tanácstalan hifistáknak.
Az erősítő-hangfal párosnak azért passzolnia kell egymáshoz, s szerintem legalább ennyire fontos, hogy a hangfalnak a szobához is jónak kell lennie. A nem jól eltalált hangfalméret nagyon rossz végeredményt adhat. Ha megvan az erősítő-hangfal páros, akkor méga kábelekkel lehet hangolni a rendszert.
Naim-ZU

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Különbséget hallani lehet, persze. Kérdés mire megy vele az ember? Sajnos vagy inkább szerencsére? a helyzet nem ennyire egyszerű vagy egyértelmű. Fontos, hogy adott hangsugárzó viszonylag optimálisan működjön abban a helyiségben, ahová szánod. Ezt pénzben nehéz lenne kifejezni. És sajnos az erősítőnek és a hangsugárzónak is passzolni kell egymáshoz, ellenkező esetben az erősítő bizony hallatni fogja, hogy ezt a hangsugárzót bizony nem szereti...

Vendég

Hát én is így gondolnám, hiszen az alakítja át az elektromos jelet mechanikus rezgéssé, de itt többen letorkoltak ezzel kapcsolatban. Azt gondolom egy 300eft os és egy 500eft os hangfal között biztos csak lehet hallani a különbséget.
Különbséget hallani lehet, persze. Kérdés mire megy vele az ember? Sajnos vagy inkább szerencsére? a helyzet nem ennyire egyszerű vagy egyértelmű. Fontos, hogy adott hangsugárzó viszonylag optimálisan működjön abban a helyiségben, ahová szánod. Ezt pénzben nehéz lenne kifejezni. És sajnos az erősítőnek és a hangsugárzónak is passzolni kell egymáshoz, ellenkező esetben az erősítő bizony hallatni fogja, hogy ezt a hangsugárzót bizony nem szereti...

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nalam a hangfal.
Hát én is így gondolnám, hiszen az alakítja át az elektromos jelet mechanikus rezgéssé, de itt többen letorkoltak ezzel kapcsolatban. Azt gondolom egy 300eft os és egy 500eft os hangfal között biztos csak lehet hallani a különbséget.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 938

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Lehet volt már ilyen kérdés, meg nem tudom hogy ez is egy szubjektív kérdés-e? Melyik komponens jelent a (leg)nagyobb minőségi ugrást a rendszerben a hangfal, vagy az erősítő?
Nalam a hangfal.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lehet volt már ilyen kérdés, meg nem tudom hogy ez is egy szubjektív kérdés-e? Melyik komponens jelent a (leg)nagyobb minőségi ugrást a rendszerben a hangfal, vagy az erősítő?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

A vége úgyis az lesz, de sajnos a B&W-t nem forgalmazzák. Gondoltam hátha van itt olyan aki már hallgatta őket vagy legalább egyet a háromból. Igazábol nem tudom hogy a Cambridgehez csak angol hangfalat célszerű e párosítani, vagy teljesen mind1.A mai CA elektronikák már nem a tipikus "angol hang" ha minden igaz. 
De valóban meg kellene fülelni őket...
Igaz, otthon nem úgy fog szólni mint egy "demo szobában"!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia,

miért nem mész el mondjuk a streamaudioba ahol a dalit és a quadralt is meg lehet hallgatni?

A vége úgyis az lesz, de sajnos a B&W-t nem forgalmazzák. Gondoltam hátha van itt olyan aki már hallgatta őket vagy legalább egyet a háromból. Igazábol nem tudom hogy a Cambridgehez csak angol hangfalat célszerű e párosítani, vagy teljesen mind1.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Quadral chromium style 6/8 vs. B&W 683s2  vs. Dali opticon 6 között esetleg valaki le tudja írni mi a különbség? Cambridge audio cxa 80 hoz lenne....

Szia,

miért nem mész el mondjuk a streamaudioba ahol a dalit és a quadralt is meg lehet hallgatni?

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Quadral chromium style 6/8 vs. B&W 683s2  vs. Dali opticon 6 között esetleg valaki le tudja írni mi a különbség? Cambridge audio cxa 80 hoz lenne....

htibor
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: htibor »

Jajj... kimaradt a felsorolásból a következő:

- KEF K-160

Köszönöm a tanácsot, utánajárok a JBL-nek.

Ha az segít, a Yamahát egy Marantz PM-35-re tudnám cserélni és a Yamahát megörökölné a család másik tagja. (Minden esetre 13e Ft-ért nem akartam ott hagyni - amúgy is kerestem stereo erősítőt...)

htibor

Jajj... kimaradt a felsorolásból a következő:

- KEF K-160

Köszönöm a tanácsot, utánajárok a JBL-nek.

Szia!

Nem egyszerű ennyiért olyan hangfalat találni, ami tolerálja is a hátsó falak közelségét, valamint helyt áll majd nagyobb térben is, ráadásul szeretni is fogják egymást a Yamahával.

Nemrég láttam hirdetve egy JBL L26-os monitor dobozt 40.000,-ért, ennyiért ez egy nagyon jó vétel, már ha megvan még, érdemes lenne egyből rákérdezned.

Ha ez már nincs meg, akkor a listádról elsőnek a Cantont hallgatnám meg, a többi szerintem felejtős.  

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...
40-50e Ft-ig gondolkodok maximum. Tudom, hogy nem sok, de ennyit vagyok hajlandó jelen pillanatban rááldozni a dologra, vagyis arra, hogy jobb legyen a hangzás, mint a jelenlegi. A régebbi, pl. 80-as évekbeli darabok is kifejezetten szóba jöhetnek.
...

Szia,
nekem van egy pár Celestion Ditton 15-öm, Szentendren. Ha erdekel, irj pü-et.  Sok sikert !

htibor

Sziasztok!

Egy kicsi sztereó recieverhez szeretnék használható hangfalpárt találni, ebben kérném a segítségeteket.

Végigolvastam a nyitó hozzászólást, az alapján írom le, hogy mire is lenne szükségem.
Jelenleg egy kb. 20 m2-es nappali szobába kerülne a rendszer (4,5x4,5 m). 
A hangfalakat a padlóra tudom tenni, kb. max. 30 cm maradna a fal és a hangfal háta között, de ez nagyon max., mert egyébként már kerülgetni kellene. A szoba hosszabbik oldalán vannak az audio és video eszközök, szemben a kanapé – bár sosem egy helyben ülve hallgatom a zenét, de mondjuk legyen az a kiindulópont. Ekkor a hangfal és a köztem lévő távolság kb. 4 méter

A szobaméret azért érdekes, mert a ház átalakítása előtt állunk - némi átalakítás után egy kb. 30 nm-es nappali-konyha helyiség lesz egy légtérben, de a hallgatási távolság kb. ugyanez marad.

Kifejezetten zenehallgatásra keresek hangfalpárt.

(Eddig egy Technics SA-DX940-es AV recieveren hallgattam zenét sztereó + sub kombinációval, SB-AFC140 hangfalakkal és aktív Technics subbal. Ez az erősítő inkább az 5.1 házimozizáshoz van használval. Sztereóban nem muzsikál fényesen, mondjuk úgy, hogy némi hangolgatás után jobb, mint a régi Panasonic midi tornyom, de azért elég tompa, legalábbis számomra, aki nem egy tapasztalt HiFi-s… A édesapán régi Iskra Garrard lemezjátszója a maga 2x20W-jával és a két zárt Iskra hangfallal messze lekörözte hangzásban, amikor lemezről hallgattuk a zenét – bár a lemezjátszót még nem kapcsoltam a Technics-hez.)

A napokban beszereztem egy Yamaha Natural Sound Stereo Reciever RX-350-es kis erősítőt (illusztráló kép csatolva). Ehhez keresek valamilyen elfogadható hangfalpárt, használtan. Gondolkodtam, hogy a Technics-re kössek-e két normálisabb hangfalat a sztereó zenehallgatáshoz vagy külön erősítőre, de valószínűleg a külön álló rendszer lesz a befutó és a Technics megmarad a házimozizós hupákolásra.

Zenei ízlés: többnyire rock, poprock, akusztikus rock zene és blues ami a legtöbbet szól. Persze becsúszik néhány jazz és finomabb muzsika is néha.

Ami fontos: nem akarok nagy összeget rászánni a történetre. Nem kell a világ legjobb megoldása, csak legyen elfogadható minőségű a dolog. Barkácsolásra is hajlandó vagyok, ha valaki azt mondja, hogy van 1 hangfal, ami gyárilag nem annyira jó, de némi átalakítással használható darabot lehet kihozni belőle. Nagyobb méretű álló hangfal is lehetséges (nekem egyébként is tetszenek J )

40-50e Ft-ig gondolkodok maximum. Tudom, hogy nem sok, de ennyit vagyok hajlandó jelen pillanatban rááldozni a dologra, vagyis arra, hogy jobb legyen a hangzás, mint a jelenlegi. A régebbi, pl. 80-as évekbeli darabok is kifejezetten szóba jöhetnek.

Amik eddig a látótérbe kerültek a jelenlegi piaci kínálat és a személyes megközelíthetőség alapján:
-       JBL TLK 5000 – erről gyakorlatilag sehol sem olvastam jókat, így elvetem, hacsak némi barkácsolás árán nem lehet jóvá tenni
-       Onkyo SC-475
-       Canton GLE 100
-       Canton Quinto 530
-       Pioneer CS 790
-       Pioneer 979
-       Kenwood LSK 700

Látatlanban mindenféle tapasztalat nélkül eddig a Kenwood-ra tettem a voksot – ismerőstől tudnám megkapni. (Bár a teljesítménye kissé talán nagy a Yamahához, de megpróbálnám a hangját a Technics-sel is, hátha jó sül ki belőle.)

A zenék 3 forrásból származnak: számítógépről többnyire flac formátumú muzsikák, CD-k, és vinyl lemezek, ha majd a lemezjátszó visszajön a szervizből.
(CD lejátszót is keresek, mert jelenleg egy noname DVD player van és optkai kábellel kötöm a Technics-re.)

Elnézést a hosszú posztért, de talán így megelőzhető néhány kérdés.

Tanácsaitokat előre is köszönöm!

Bala8

Hozzászólás Szerző: Bala8 »

Pontosan mennyi lenne a Marantz és az Ikon 6 ára? nemrég még 300-ról volt szó.
Elnézést ha nem voltam egyértelmü.
A 300-at csak a hangfalra értettem.
A Dali Ikon 6 MK2 ~430 lenne, de ez már tényleg nagyon a plafon. Ennél többet semmiképp sem szeretnék hangfalra költeni. Esetleg a Klipsch-ekkel van tapasztalatod, tapasztalotok?
Elég nehéz így dönteni, hogy csak fórumokra, tesztekre és leírásokra tudok hagyatkozni.

Remélem hogy végül nem fogok nagyon mellé nyúlni.

Ja, még annyi, hogy mostanában egy Sennheiser Momentum 2.0-val hallgatok zenét. Jelenleg csak ehhez tudok viszonyítani. Szeretném ha a leendő hangfalam minimum ezt a szintet tudná hozni.

Köszönöm,
Bala

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Igazából én sem tudom pontosan, hogy miért akadt be ennyire nekem a Marantz. Valamiért szimpatikusak a termékeik, meg jó rájuk nézni.
Ez a konkrét típus pedig az egyszerű használhatósága miatt. Zenéim csak laptopon vannak: sok mp3 régről, illetve egyre több CD, vagy jobb minőségű flac formátumban.
Több helyen dicsérték a DA konverterét és tetszik hogy egy USB kábellel megoldható a laptop és az erősítő összekötése. Nem kell külön erősítő, DAC, még több kábel, stb.
Persze nem kétlem, hogy egy külön komponensekből összerakott rendszerből jobb hangot lehetne kihozni, de nekem az egyszerűség is fontos lenne.
Csak szeretnék egy "normálisan" megszólaló rendszert, amit aztán évekig használhatok anélkül, hogy folyamatosan fejlesztgetnem vagy cserélgetnem kellene a komponenseket.

Persze ha van bármi javaslat a Marantz és/vagy a Dali helyett, örömmel fogadom.

Köszi,
Bala

Pontosan mennyi lenne a Marantz és az Ikon 6 ára? nemrég még 300-ról volt szó.

ctrlaltdel
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: ctrlaltdel »

Sziasztok.

Ezekről a hangkeltőkről tudnátok mondani pár gondolatot?
Canton Chrono 509.2 DC
Monitor Audio Bronze 6
Vegyes használatra keresgélek frontokat.

Bala8

Hozzászólás Szerző: Bala8 »

Ebbe annyira ne legyél biztos. Az újdonság varázsa hamar elmúlik és a fül hamar rááll az újra. Nem kizárt, hogy előbb utóbb észre fogod venni a dobozod hiányosságait. mondjuk a dali ikon 6 már nem a gagyi kategória, az tény. Ahogy az is, hogy abban az ársávban már elég nagy választék van. Miért ragaszkodsz a Marantzhoz? 

Igazából én sem tudom pontosan, hogy miért akadt be ennyire nekem a Marantz. Valamiért szimpatikusak a termékeik, meg jó rájuk nézni.
Ez a konkrét típus pedig az egyszerű használhatósága miatt. Zenéim csak laptopon vannak: sok mp3 régről, illetve egyre több CD, vagy jobb minőségű flac formátumban.
Több helyen dicsérték a DA konverterét és tetszik hogy egy USB kábellel megoldható a laptop és az erősítő összekötése. Nem kell külön erősítő, DAC, még több kábel, stb.
Persze nem kétlem, hogy egy külön komponensekből összerakott rendszerből jobb hangot lehetne kihozni, de nekem az egyszerűség is fontos lenne.
Csak szeretnék egy "normálisan" megszólaló rendszert, amit aztán évekig használhatok anélkül, hogy folyamatosan fejlesztgetnem vagy cserélgetnem kellene a komponenseket.

Persze ha van bármi javaslat a Marantz és/vagy a Dali helyett, örömmel fogadom.

Köszi,
Bala

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”