Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Ha valakinek el kell azon gondolkozni, hogy neki megéri-e, akkor szerintem nem éri meg. Az én rendszeremben és az én zenei ízlésemnek és reprodukciós igényeimnek a tükrében legalábbis.
Észlelhető volt a különbség a meghallgatott zenék többségében, de közel 1000 eurót egyelőre nem adok érte, de biztosan létezik olyan rendszer és elvárás, ahol már ez a jó befektetés kategóriája lehet.
Nem keresek még több teret, még több "részletet" a megszólaláskor, az eszköztelenség, a ritmus követhetősége sokkal fontosabb számomra és ezek irányába azt hiszem jobban is el tudok költeni 1000 eurót, de megértem ha a gazdája büszke rá és nagyon szereti.
Ok, koszi!
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Pc alapú audio lejátszás
Ha valakinek el kell azon gondolkozni, hogy neki megéri-e, akkor szerintem nem éri meg. Az én rendszeremben és az én zenei ízlésemnek és reprodukciós igényeimnek a tükrében legalábbis.
Észlelhető volt a különbség a meghallgatott zenék többségében, de közel 1000 eurót egyelőre nem adok érte, de biztosan létezik olyan rendszer és elvárás, ahol már ez a jó befektetés kategóriája lehet.
Nem keresek még több teret, még több "részletet" a megszólaláskor, az eszköztelenség, a ritmus követhetősége sokkal fontosabb számomra és ezek irányába azt hiszem jobban is el tudok költeni 1000 eurót, de megértem ha a gazdája büszke rá és nagyon szereti.
Megeri szerinted a ketto kozotti arkulonbseg? Tudom, ez relativ, hogy kinek mi eri meg, de nyujtott annyi pluszt nalad az Ultra?
Pc alapú audio lejátszás
Igen. Tényleg jó.
Habár a Cubox-szal jobban érzékelhető volt a hatása, mint az SMS-200-zal. Járt nálam a napokban egy SMS200 Ultra is, annál meg még kevésbé volt érezhető. Az általam hallott Ethernet - USB átalakítók közül messze az SMS200 Ultra bizonyult számomra a leghallgathatóbbnak, csak hát az már kb. 440-450.000.- Ft plusz még ahhoz is kell egy igényes lineáris táp, ami újabb minimum 60.000 . - Ft vagy több.... Legalább másfélszer annyi összességében, mint az Abacus DAC. Nehéz ezt felfogni
Maradtam azonban mégis az Ethernet Switches megoldásnál, mert egyéb szempontok miatt az praktikusabb. Netgear GS105 a switch, ami fémházas, kapott egy néhai - féle lineáris tápot olyan DC kábellel, aminek van külön földelése és a switch földelő füléhez van pluszban csatlakoztatva. Ez igy már nincs nagyon messze a direkt csatlakozástól.
Megeri szerinted a ketto kozotti arkulonbseg? Tudom, ez relativ, hogy kinek mi eri meg, de nyujtott annyi pluszt nalad az Ultra?
Pc alapú audio lejátszás
Hat a nem csokkentetthez kepest, mint amirol itt szo volt.
Masik pelda (sajat): telepakoltam a gepem belsejet EMI szigetelessel es elsore nem tetszett, amit kaptam, mert minden olyan homalyosnak tunt.
Becsapos, mert aztan kicsit hozzaszoktam, es rajottem, hogy nem volt jo, amit elotte hallottam, mert kis ido utan mar egyaltalan nem hianyoztak azok a plasztikusan fenyes magasak.
Pc alapú audio lejátszás
Ezek a jelzők önmagukban értelmezhetetlenek, mind attól függ, mihez képest.
Hat a nem csokkentetthez kepest, mint amirol itt szo volt.
Pc alapú audio lejátszás
Ezek a jelzők önmagukban értelmezhetetlenek, mind attól függ, mihez képest.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem sem egyértelmű.
Rob Watts gondolatait megosztva - aki a Chord vezeto tervezoje es tobb legendas DAC fuzodik a nevehez - azt mondja, hogy ha csokkentjuk a zajszint modulaciot, az lagyabb, selymesebb hangzast okoz, ami egyertelmuen jobb. A femesebb, nyitottabb hangzas igazabol torzitas, amire az agyunk erzekenyen reagal es ugy erezhetjuk, hogy tobb reszlet miatt jobb is a hang, de ez igazabol hosszu tavon csak farasztja az agyat, tehat nem jo, mivel nem termeszetes es hosszutavon a zeneiseg szamit. Nagyjabol ennyi, osszefoglalva. Az, hogy kinek mi tetszik, szubjektiv.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem sem egyértelmű.
Pc alapú audio lejátszás
Már akinek az tetszik ugye..
No igen, az mar egy masik kerdes :-)
Pc alapú audio lejátszás
A lágyabb és simulekonyabb hang egyértelműen jobbat jelent.
Már akinek az tetszik ugye..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Pc alapú audio lejátszás
Mondjuk ez nem PC-s megoldás, de nemrég hallgattam egy Lindemann MB lejátszót, aminél lehetséges minden bejövő jelet DSD-re felkonvertálni.
Mindenképpen volt különbség, lágyabb, simulékonyabb hang, de hogy ez egyébként jobb e, az már egy másik kérdés. Nem egyértelmű javulás, csak egyszerűen más.
A lágyabb és simulekonyabb hang egyértelműen jobbat jelent.
Azt is próbáltam, de semmi difit nem hallottam. (Chord 2qute DAC)
Hát igen, ez sem meglepő, hiszen a Chord is FPGA alapú DAC mint a PS Audio Directstream.
Pc alapú audio lejátszás
Hát igen, ez sem meglepő, hiszen a Chord is FPGA alapú DAC mint a PS Audio Directstream.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Pc alapú audio lejátszás
Mondjuk ez nem PC-s megoldás, de nemrég hallgattam egy Lindemann MB lejátszót, aminél lehetséges minden bejövő jelet DSD-re felkonvertálni.
Mindenképpen volt különbség, lágyabb, simulékonyabb hang, de hogy ez egyébként jobb e, az már egy másik kérdés. Nem egyértelmű javulás, csak egyszerűen más.
Pc alapú audio lejátszás
Nemrég beruháztam egy Allo USBridge-be, mint a Sonore microRendu egyik alternatívájába. Kíváncsi lennék egy összehallgatásra az ultraRenduval.
Pc alapú audio lejátszás
Igen. Tényleg jó.
Habár a Cubox-szal jobban érzékelhető volt a hatása, mint az SMS-200-zal. Járt nálam a napokban egy SMS200 Ultra is, annál meg még kevésbé volt érezhető. Az általam hallott Ethernet - USB átalakítók közül messze az SMS200 Ultra bizonyult számomra a leghallgathatóbbnak, csak hát az már kb. 440-450.000.- Ft plusz még ahhoz is kell egy igényes lineáris táp, ami újabb minimum 60.000 . - Ft vagy több.... Legalább másfélszer annyi összességében, mint az Abacus DAC. Nehéz ezt felfogni
Maradtam azonban mégis az Ethernet Switches megoldásnál, mert egyéb szempontok miatt az praktikusabb. Netgear GS105 a switch, ami fémházas, kapott egy néhai - féle lineáris tápot olyan DC kábellel, aminek van külön földelése és a switch földelő füléhez van pluszban csatlakoztatva. Ez igy már nincs nagyon messze a direkt csatlakozástól.
Probaltad a SOTM-200-at egy plusz halokartyaval bridge-be kotni es ez altal direktbe jatszani a zenet, a routert kikerulve? Akinek sikerult, nagyon elegedett volt vele.
Pc alapú audio lejátszás
Az Abacus igen jó az USB-ről, ez tény, nekem is ez a véleményem, de ha már úgy adódott hogy egy ismerős szivességének köszönhetően kipróbálhatom egy igen jóhírű és sokak által elfogadott USB - SPDIF (AES) konverterrel, akkor bizony kipróbálom. veszíteni valóm nincs, végül is alig 500 euro, ha megtetszene, SPDIF kábelem meg amugy is hever a fiókban
Az Abacus elé betett különböző USB szűrők, regenerátorok általában viszonylag kevés változást eredményeznek, volt nálam néhány az elmúlt pár hónapban. Az egyetlen ami viszonylag egyértelműen okozott pozitiv változást az iFi imicro USB3 tápja és szűrője volt, de ez sem minden esetben.
A DSD felkonvertálás is olyan, hogy nem mindig érzem hogy szükség lenne rá. Talán az egyetlen eset, ami egyértelmű, ha 512x DSD-re konvertálok a HQplayerrel és vagy az iFi micro iDSD vagy a T+A DAC8 DSD van a lánc végén. Ugyanez a hatás 256x DSD esetében, kipróbálva az RME ADI-2 Pro és az iFi iDAC2-n is, már nem olyan egyértelmű az Abacus által is kezelt 128x DSD esetében meg aztán főképpen nem az.
Van jó pár 128x DSD felvételem, LP-ről, meg saját koncertfelvétel is, szerencsére azok viszont sokkal jobban szólnak az Abacuson és nativan (illetbe DoP-vel), mint az ezekből konvertált bármilyen PCM.
A Roon nálam (Macbook Pro hajt egy SOTM SMS-200 ethernet - USB interfacet, majd arról az Abacust) egy picit mosottabb PCM-DSD konverzióval, mint a HQplayer az SMS200-on futó NAA - ra konvertálva ugyanazzal a DSD-vel. Ez persze teljesen szubjektiv és az én nem túl általános közeltéri aktiv stúdió monitoros körülményeim közott hallgatva kialakult vélemény, másnál ez más lehet .
Én is az Abacust használom, egy Intel NUC-on futó Roon OS-el. Szerintem elég jó az ABACUS USB bemenetről, és az USB-SPDIF konverterrel elveszted a natív DSD lejátszás lehetőségét.
Sőt általában a Roon DSP-vel felkonvertálok mindent DSD-re, mert a legtöbb DAC egyszerűen jobban szól DSD üzemmódban.
Pc alapú audio lejátszás
...
2., tervezett lejatszas a jovoben: Macmini + Teradac kulso tap + Audirvana + kulso dac
Viszont itt mar USB-vel kotnem ossze a minit a dac-kal
.....
Ez egy jo kombo igy, de ha nincs meg a Teradac, akkor azert egy kort tennek a kaef2 altal javasolt kis kutyuvel.
Pc alapú audio lejátszás
Jó lehet bármelyik megoldás, amit leirtál. Ha valamelyik gépedre teszel egy HQplayert akkor szivesen kölcsönadok egy Cuboxot, amin a HQplayer NAA ISO-ja fut és ki tudod próbálni hogy milyen a 2 gépes lejátszás egy gyufásdoboznyi méretű ARM processzoros nagyon butított Linuxos gépen.
Nálam a legutolsó generációs Thunderbolt 3-as Macbook Pro fut és a tápot egy Elgato Thunderbolt 3 dockon keresztül egy néhai féle 10 A teljesítményű külső tápról kapja a dock, amihez van csatlakoztatva az összes külső periféria. Etherneten keresztül csatlakozik a rendszer egy SOTM SMS-200 audióra optimalizált szintén Linuxos gépre, majd ennek az USB portján egy Heed Abacus DAC hajt egy előfokot és egy aktiv hangfalpárt. A két ünnep között lesz majd egy Singxer SU-1 USB-SPDIF D/D konverter is, kipróbálom jobb-e így hajtani a Heed DAC-ot. Egy ismerősöm nagyon elégedett a rendszerével, úgy hogy a Singxer egy öreg Theta Generation V D/A konvertert hajt, aminek ugye nincs USB bemenete, így aztán mikor elmegy sielni, kölcsönkapom tőle.
A dockon keresztül tápolva sokkal jobban tetszik a hang, mint közvetlenül a Macbook prot tápolva és oda csatlakoztatva a perifériákat.
Lejátszásra a Roon/Tidal fut egy HQplayeren és NAA-n keresztül hajtva a SMS200-hoz csatlakoztatott Heed D/A konvertert.
Probaltad a SOTM-200-at egy plusz halokartyaval bridge-be kotni es ez altal direktbe jatszani a zenet, a routert kikerulve? Akinek sikerult, nagyon elegedett volt vele.
Pc alapú audio lejátszás
ez egy igen ismerős fotó
Hamarosan összeáll nálam egy ilyen PC/Focusrite Rednet 3 forrás.
Baromira kíváncsi leszek, hogy mennyire sikerül vele megközelíteni a komolyabb USB konverzión alapuló forrásokat.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Én is az Abacust használom, egy Intel NUC-on futó Roon OS-el. Szerintem elég jó az ABACUS USB bemenetről, és az USB-SPDIF konverterrel elveszted a natív DSD lejátszás lehetőségét.
Sőt általában a Roon DSP-vel felkonvertálok mindent DSD-re, mert a legtöbb DAC egyszerűen jobban szól DSD üzemmódban.
Azért ez nem minden esetben állja meg a helyét. Az a kérdés, hogy milyen PCM-et milyen DSD-re.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
. Ezért tapasztalataim szerint érdemes az audio interfész kezelését és a komplett audio interfészt egy második számítógépre csatlakoztatni. Aminek a lehető legkisebb processzorral és legalacsonyabb proci órajellel érdemes futnia, itt jönnek a képbe a passziv hűtésű ARM CPU-s mikro számítógépek, akár Linux-szal, akár nagyon lebutított Win10 operációs rendszerrel és valami gyenge Intel processzorral.
A legjobb megoldás talán az, ha a D/A konverterben benne van az audio alrendszer/Ethernet hálózati kommunikáció kezelése, mint a Dante/AES67/Ravenna protokollra épülő proesszionális audio eszközök, de ezekből nem létezik még jelenleg igazán megfizethető darab, csak felső kategóriás, sok csatornás vagy olyan igazán magas árú, mint a Merging NADAC.
Hamarosan összeáll nálam egy ilyen PC/Focusrite Rednet 3 forrás.
Baromira kíváncsi leszek, hogy mennyire sikerül vele megközelíteni a komolyabb USB konverzión alapuló forrásokat.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Pc alapú audio lejátszás
A Roon saját DSP motorjával konvertálok, tökéletesen működik, nincs szükség HQPlayerre.
Sok DAC-ot ismersz. Mennyire tartod általánosnak ezt a jelenséget manapság?
Eléggé általános tapasztalataim szerint. De például a PS Audio Directstream DAC esetén nem volt semmi különbség. Kissé utána olvasva egyszerű a magyarázat, a Directstream nem tartalmaz hagyományos Dac chipet, egy FPGA mindent átkonvertál belül DSD-re, és egy passziv szűrő az analóg átalakító.
Pc alapú audio lejátszás
Eléggé általános tapasztalataim szerint. De például a PS Audio Directstream DAC esetén nem volt semmi különbség. Kissé utána olvasva egyszerű a magyarázat, a Directstream nem tartalmaz hagyományos Dac chipet, egy FPGA mindent átkonvertál belül DSD-re, és egy passziv szűrő az analóg átalakító.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Nálam nem vált be a felkonvertalas. Már másodszorra futottam neki a HQPayernek,de megint lepattantam rola.
A Roon saját DSP motorjával konvertálok, tökéletesen működik, nincs szükség HQPlayerre.
Pc alapú audio lejátszás
Nálam nem vált be a felkonvertalas. Már másodszorra futottam neki a HQPayernek,de megint lepattantam rola.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11090
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
... a legtöbb DAC egyszerűen jobban szól DSD üzemmódban.