GTomi írta: ↑2025.02.04., kedd 17:03
zoli73 írta: ↑2025.02.04., kedd 15:29
GTomi írta: ↑2025.02.04., kedd 11:30
Amikor a lejátszóba beteszek egy cd-t, nem minden esetben olvassa be elsőre, de mikor letörlöm a cd-t (szemüvegtörlő pl.), akkor utána igen.
A cd felülete nem koszos, nem karcos, lehet ez Telarc, vagy Chesky...
Ez mi ez ilyenkor?
Fekete lakkfilccel be kell festeni a lemez élét
Ezt a fajta cselekedet feladtam, mert többször is sikerül megcsúsznia a filc hegyének és sikerült az adathordozó felöli részre egy szép csíkot húznom, amitől az adott lemez "lejátszhatatlan" lett, a lakfilces rész eltávolításra tett erőfeszítésem még úgyse sikerült.

lehet van vmi egyszerű trükk a befestésre, de nem néztem utána aztán.
Megvan a trükkje.
Erre egy kiszuperált cd tokot használok, aminek kellően laza a közepe, hogy a lemezt forgatni lehessen benne. Természetesen az írott felével lefelé teszem bele, és ahol nyitott a tok éle, oda tartom neki a filcet a lemez élének, betámasztva a filc hegyét a nyitott rész sarkába, majd a másik kezemmel forgatom a lemezt. Így "baleset" nélkül, nagy bisztonsággal befesthető a lemez éle.
Így leírva talán nehezen érthető, de nekem ez már egy kifirrott praktika, begyakorolt mozdulatokkal. Sok száz lemezt befestettem már így hibátlanúl.
Nem tagadom, mire rájöttem erre a megoldásra, azért 1-2 lemezt összefirkáltam, de olyan csak egy sikerült, aminék az utolsó 2 track e miatt nem lejátszható.
A másik gondolatod, hogy "a stream mindent legyőz", szerintem nincs így.
Az elmúlt 1,5 évben nagyon sok fórumtársnál, és fórumon kívüli "tettestársnál" jártam, nagyon komoly rendszereket hallgattam, de ezeknek kb. csak a felében volt részben, vagy teljesen streamer a forrás.
A esetek másik felében Lp, és cd volt a forrás, sőt, több helyen kizárólag Lp.
De szerintem hagyuk ezt a formátumok versenyeztetését, ütköztetését, mert totál értelmetlen.
Személy szerint engen, kb. 1300db cd, és kb. 900db lp birtokaban nek érdekel semmilyen más formátum.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech