Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Köszönöm a válaszokat! :smile53:

A Bryston vonal már biztos, abból is 2db hídba lesz kötve, ami 400W-ot jelent 8 Ohm-on. :smile29:

DAC-os előfokot nem akarok, van külön DAC-om, illetve az RME vonal eleve màr túl menne a kiszabott áron.

Akkor lehet passzolom a Dénes Péter előfokot, bár egy ismerősömnek egyszer volt DPA előfok-Bryston 4B-Vandi 2CE-je, csak már nem tudni, hogy melyik előfok pontosan.
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

KopaszKutya írta:
2023.01.31., kedd 08:03
Sziasztok!

Vélemények érdekelnének, hogy ki mit ajánlana Vandersteen hangfal és Bryston végfok elé előfoknak?

Én Dénes Péter csöves előfokban gondolkozok, de elég átláthatatlan a paletta, ha jól tudom nincs két egyforma erősítő, illetve az áraknál is elég nagy a szórás.

Amit még hirtelen néztem: Harman/Kardon AP2500 Signature, Palotás Ferenc féle előfok. Ezekről is elég jók a vélemények és nem is drágák.

Árban olyan 200-250eFt körül gondoltam (használtan), lehetőleg olyat, ami nem fogja vissza a többi komponenst.

Köszönöm!
Ha csak digitális forrást-forrásokat hallgatsz, akkor esetleg én elgondolkoznék egy RME ADI 2 DAC FS-en.
https://www.rme-audio.de/adi-2-dac.html

Ha jól emlkészem van a fórumon, akinek RME-BRYSTON-VANDERSTEEN összeállítása van. Keress rá és írj neki.

(Szerintem a Brystont ne cseréld le csövesre. Érdemes elolvasni Vandersteennek az ajánlását elhelyezés és elektronika terén.)

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

KopaszKutya írta:
2023.01.31., kedd 08:03
Sziasztok!

Vélemények érdekelnének, hogy ki mit ajánlana Vandersteen hangfal és Bryston végfok elé előfoknak?

Én Dénes Péter csöves előfokban gondolkozok, de elég átláthatatlan a paletta, ha jól tudom nincs két egyforma erősítő, illetve az áraknál is elég nagy a szórás.

Amit még hirtelen néztem: Harman/Kardon AP2500 Signature, Palotás Ferenc féle előfok. Ezekről is elég jók a vélemények és nem is drágák.

Árban olyan 200-250eFt körül gondoltam (használtan), lehetőleg olyat, ami nem fogja vissza a többi komponenst.

Köszönöm!
Szia!
Volt Vandi 2-sign-em, meg 3A-m, és én azt tapasztaltam, hogy szereti a nagyobb csövi végfokokat (50W), azért azokat sem vetném el a helyedben. Sőt, igazából (nekem, és a baráti társaságomnak) azzal tetszett a legjobban. Bryson 3ST-vel próbáltam, azzal sem volt rossz, de annál szerintem többet ki lehet hozni belőle. De ha mégis Bryston, akkor szerintem jó ötlet a csöves előfok, viszont minden tiszteletem ellenére a Péter előfokánál valami jobbat néznék hozzá. Szerintem a végfokai jobban sikerültek, mint az előfokai. Persze aztán lehet, hogy volt jobban sikerült DP előfok is, hiszen nem próbáltam mindet, de amit igen, azok túl visszafogottak voltak, inkább az a tompább fajta volt (a saját végfokával is).
A másik, hogy szerencséd lesz, ha a 3. vagy 4. előfok amit kipróbálsz, pont illeszkedni, passzolni fog a végfokhoz. Ezért mivel még vásárlás előtt állsz, én a helyedben inkább elő-végfokokat nézegetnék egyben, de egy barátom pl. pass integrálttal használja a 2 sign-et, és nagyon szereti.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1244

Re: Tannoy R2-höz erősítőt keresek

Hozzászólás Szerző: -CB- »

akvapark írta:
2023.02.01., szer. 16:14
akos.milibak írta:
2023.02.01., szer. 13:48
Sziasztok!

Két hónapja vagyok boldog kezdő hifis és nagyon meg vagyok elégedve a Tannoy Revolution R2-kel, mert annyira jók a magas és közép tartományok viszont a mélyek kicsit gyengébbek. Utóbbi nem egy nagy baj számomra, de esetleg ezen lehet-e javítani?
Jelenleg egy kis Teac AG-H300 az erősítő (2x35W) egy 25nm nappaliba. Mondanom sem kell, hogy ezek a kis japán erőlködők is igazi gyöngyszemek! De megpróbálnám az angol vonalat...
Milyen angol integrált erősítőt tudnátok ehhez a hangfalpárhoz ajánlani, ami jó nagy színpad teret nyújtana és talán mélyekben is hozzáadna a hangzáshoz?

Köszi előre is a segítséget! :napsut:
Marantz PM 66 KI. Bár nehéz kifogni.
Primare A 10
Ezek Angolok? Mert csak az jó neki, válogatós a Tannoy:-)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Re: Tannoy R2-höz erősítőt keresek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

akos.milibak írta:
2023.02.01., szer. 13:48
Sziasztok!

Két hónapja vagyok boldog kezdő hifis és nagyon meg vagyok elégedve a Tannoy Revolution R2-kel, mert annyira jók a magas és közép tartományok viszont a mélyek kicsit gyengébbek. Utóbbi nem egy nagy baj számomra, de esetleg ezen lehet-e javítani?
Jelenleg egy kis Teac AG-H300 az erősítő (2x35W) egy 25nm nappaliba. Mondanom sem kell, hogy ezek a kis japán erőlködők is igazi gyöngyszemek! De megpróbálnám az angol vonalat...
Milyen angol integrált erősítőt tudnátok ehhez a hangfalpárhoz ajánlani, ami jó nagy színpad teret nyújtana és talán mélyekben is hozzáadna a hangzáshoz?

Marantz PM 66 KI. Bár nehéz kifogni.
Primare A 10
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akos.milibak
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Tannoy R2-höz erősítőt keresek

Hozzászólás Szerző: akos.milibak »

Sziasztok!

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Köszönöm!
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Tankerpatriots »

Köszönöm szépen a tippet az "általában a hifiről" topikról. Igen, valójában főleg a kíváncsiság hajt. Nem gondolom, hogy nem jó a mostani erősítőm mindig el tud varázsolni. Van néhány ismerősöm akik szintén "bogarasak" és az ő véleményük is pozitív nagyon. Továbbá van a családban olyan is akinek jóval komolyabb rendszere van és ő is elismerően nyilatkozott róla. Szóval a pozitív visszacsatolás is megvan. Egyszerűen szerintem mindig egy kicsit mégjobbat szeretne kihozni az ember a rendszerből.

A kimenet váltogatást pedig úgy értettem, ahogyan te is írtad. Van olyan zene, aminek ez áll jobban és fordítva. Nem csak a hangosságban van különbség a digitális kimenetelű jelnél. Valamivel részletezőbb is. De vannak zenék ahol meg ez már kicsit túl harsányan jön ki.

Egyébként az előző tulaj kicserélte a csöveket "izmosabbra" a gyáriak szinte újak. Én is így hagytam.

Utána olvasok, hogy milyen lehetőségek vannak más streamereknél. A limetreenel amit néztem az volt a baj, hogy nem volt digitalis kimenet, csak analóg. Akkor pedig a Vince DAC-ot nem tudom használni.(ha valamiért mégsem jönne be a limetree melegebb hangzása)

Az Új kábel tulajdonképpen egy régi kábel használt valhalla cu ag 8 mk3.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2578

Hozzászólás Szerző: mishow »

Tankerpatriots írta:
2023.01.23., hétf. 20:05
ezért kérdeztem, hogy neked mi volt a kálváriád amikor beleült a hifibogár a füledbe! Illetve, hogy te végül hol találtad meg a biztosat.
A kálváriámról kb 15 éve írogatok különböző fórumonkon (igaz, ezek közül mára már csak az AVX maradt, és az aktivitásom sem a régi) a hifibogárral pedig csak egyet lehet tenni:
bocs.gif
A biztosat megtalálni? Hááááát .... :rolleyes: gondolkodik.gif :D
Inkább azt mondanám, jó esetben sikerül eljutni oda, hogy örömmel hallgatsz zenét a rendszereden és már nem ugrálsz, de tudnod kell, a hifibogár sosem alszik, lesből támad és amíg hifizel, mindig körülötted fog ólálkodni, bármit teszel ;)
Na ennél több már OFF, sok postot olvashatsz erről az "Általában a hifiről" topicban - ha van időd, javaslom visszapörgetni!
Azt ajánlom, hogy keress a lakókörnyezetdben hifis hobbitársakat, sokan szívesen megmutatják a rendszerüket, elmondják a tapasztalataikat, na meg jókat lehet dumálni - ezzel nagy köröket (tévedéseket, pénzkidobást) lehet megspórolni, és kellemes élmény. Nekem az évek alatt sok fórumtárs lett személyesen is jó ismerős, úgyhogy EZT az utat mindenképp ajánlom!

De hogy ON legyek, ezt írod egy következő postodban:
Alapvetően a Supra analóg Rca hangjához voltam hozzászokva. Aztán pár hónapja vettem egy viablue nf-75 -öt. Azt elsőre is hallottam, hogy a Digitális kimeneten több dinamikát kapok, vissza is kellett tekertem a hangerőt ... Bizonyos számokban ez egészen hallható különbség volt. Egy ideje a digitális kimenetet használom, hogy nagyjából ahoz is hozzászokjon a fülem. De néha nyugisabb zenéhez, este vissza-vissza kapcsolom az analógot.
Több tesztben megemlítik, hogy a Node 2i esetén a digitális kimenet hangereje jól hallhatóan nagyobb, mint az analógé. Ez nagyon becsapós, mert a hifiben alapszabály, hogy ami hangosabb, azt a fülünk hajlamos jobb hangzásnak érzékelni.
Azt is írják sok helyen, hogy a Bluesound az analóg kimenetre egy nagyon kellemesen "csalós" kangot kevert ki, emiatt a nem igazán vájtfülű hifisták körében az egyik legnépszerűbb eszközök közé tartozik (ez a hang mellett a sokféle szolgáltatásnak, és a felhasználó barát BluOS appnak köszönhető), a "feketeöves" hifisták viszont többnyire gyorsan továbblépnek egy kevésbé színezett, és valóban több információt közvetítő lejátszó felé - tegyük hozzá, itt a zsebbenyúlás a Node 2i árának a sokszorosa lehet, akár új, akár használt árakról beszélünk.

Visszaugorva a kérdés elejére, a bogarat úgy lehet valamennyire kordában tartani, hogy elhatározod, mit tekintesz bázisnak. A Vince egy elég jó erősítő szerintem, tehát én a helyedben most ezt venném bázisnak, vagyis nem ennek a cseréjén gondokodnék, hanem a "kiszolgálásával" játszanék. Nem tudom , milyen tápkábelt vettél (az megírhatnád), de ott sem biztos, hogy az elsőnél le kell ragadni, mert mind másképp szól. Ugyanez érvényes a digit koaxra is - ennél több itt OFF, a kábel topicban ezernyi infot találsz :rolleyes:
Ha a több részlet ellenére nyugisabbnak hallod az analóg kimenet hangját, akkor nem kell erőltetni a koaxot, de megteheted azt is, hogy zenék szerint vál(t)olgasz.
A Vince ezen felül tuningolható még a gyári csövek cseréjével, ehhez nem értek, de vannak itt sokan, akik meg igen, erre a "csöves" topicot ajánlom!

Egyébként a Vince BurrBrown PCM2705 DAC chipet használ, jól kiszolgálva (ezalatt a tisztességesen megépített belső tápolást és egyéb áramköröket értem) korrekt hangot tud, meg ha esetleg külső DAC felé indulnál, akkor elveszik az "egydobozos" előny. Egyébként a NODE is BurrBrown chipet használ (a 2i esetén nem publikus a típusa) de ha a lágyabb hangzást keresed, egy Lindemann Limetree Network mk1 (a melegebb hangzású AKM chippel) lehet jobban tetszene - de ez meg már a hálózati lejátszós topic témája :rolleyes:

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

:guitar: :drum: :smile54:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Tankerpatriots írta:
2023.01.23., hétf. 21:31
BLX írta:
2023.01.23., hétf. 21:01
Tankerpatriots írta:
2023.01.22., vas. 22:44
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni sztereo erősítő témában. Jelenleg egy Vincent sv-227mk erősítő van. Nagyon szépen szól, sok erőtartalékkal. Csak zenehallgatásra használom. A Forrásom egy Bluesound node 2i. Digitalis koax és analóg RCA-val is össze van kötve ( tesztelgetem). Csak erről a forrásról hallgatok zenét ( nincs lemezjátszó sem CD lejatszo). A kérdésem, a következő: valakinek esetleg van tapasztalata az Arcam sa20 és a fent említett Vincentel erősítővel kapcsolatosan egyaránt? Nagyon sok jót hallottam az arcamról is, ezért is piszkálja a fantáziám de még nem volt lehetőségem meghallgatni!

Köszönöm előre is a segítséget.

Üdv
És hogy jobb szerinted? A Node2i digit coaxon keresztül a Vincent beslő dac-jával, vagy a Node2i analog kijáratán keresztül? (Én arra tippelek, hogy az első verzió a jobb.) Ha jó a Vincent belső dac-ja, akkor érdemes inkább úgy használni. Jó dac-kal (akár külső) használva egész jó kis digit futómű lehet a Node2i.

Én megtartanám a Vincentet és max. kipróbálnék 1-2 dac-ot otthon saját rendszerben, hogy kitapasztaljam mennyire jó a Vincent belső dac-ja.

P.S.: Egyébként simán lehet, hogy tök korrekt dac van a Vincentben és csak zenét kell hallgatnod :rolleyes:
Szia BLX!

Alapvetően a Supra analóg Rca hangjához voltam hozzászokva. Aztán pár hónapja vettem egy viablue nf-75 -öt. Azt elsőre is hallottam, hogy a Digitális kimeneten több dinamikát kapok, vissza is kellett tekertem a hangerőt a megszokottól. - Ami a Vincentnél egyébként sem volt a negyedénèl feljebb mert annyira böszme- Minden tartományban többet kaptam. Bizonyos számokban ez egészen hallható különbség volt. Egy ideje a digitális kimenetet használom, hogy nagyjából ahoz is hozzászokjon a fülem. De néha nyugisabb zenéhez, este vissza-vissza kapcsolom az analógot.
Akkor csapasd a digit coaxon keresztül. :drum:

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

BLX írta:
2023.01.23., hétf. 21:01
Tankerpatriots írta:
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni sztereo erősítő témában. Jelenleg egy Vincent sv-227mk erősítő van. Nagyon szépen szól, sok erőtartalékkal. Csak zenehallgatásra használom. A Forrásom egy Bluesound node 2i. Digitalis koax és analóg RCA-val is össze van kötve ( tesztelgetem). Csak erről a forrásról hallgatok zenét ( nincs lemezjátszó sem CD lejatszo). A kérdésem, a következő: valakinek esetleg van tapasztalata az Arcam sa20 és a fent említett Vincentel erősítővel kapcsolatosan egyaránt? Nagyon sok jót hallottam az arcamról is, ezért is piszkálja a fantáziám de még nem volt lehetőségem meghallgatni!

Üdv
És hogy jobb szerinted? A Node2i digit coaxon keresztül a Vincent beslő dac-jával, vagy a Node2i analog kijáratán keresztül? (Én arra tippelek, hogy az első verzió a jobb.) Ha jó a Vincent belső dac-ja, akkor érdemes inkább úgy használni. Jó dac-kal (akár külső) használva egész jó kis digit futómű lehet a Node2i.

Én megtartanám a Vincentet és max. kipróbálnék 1-2 dac-ot otthon saját rendszerben, hogy kitapasztaljam mennyire jó a Vincent belső dac-ja.

P.S.: Egyébként simán lehet, hogy tök korrekt dac van a Vincentben és csak zenét kell hallgatnod :rolleyes:
Szia BLX!

Alapvetően a Supra analóg Rca hangjához voltam hozzászokva. Aztán pár hónapja vettem egy viablue nf-75 -öt. Azt elsőre is hallottam, hogy a Digitális kimeneten több dinamikát kapok, vissza is kellett tekertem a hangerőt a megszokottól. - Ami a Vincentnél egyébként sem volt a negyedénèl feljebb mert annyira böszme- Minden tartományban többet kaptam. Bizonyos számokban ez egészen hallható különbség volt. Egy ideje a digitális kimenetet használom, hogy nagyjából ahoz is hozzászokjon a fülem. De néha nyugisabb zenéhez, este vissza-vissza kapcsolom az analógot.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Tankerpatriots írta:
Sziasztok!

Üdv

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Köszönöm a részletes leírást.😊 igen, ezért kérdeztem, hogy neked mi volt a kálváriád amikor beleült a hifibogár a füledbe! Illetve, hogy te végül hol találtad meg a biztosat. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák nem is e célból kerdeztem.🙂Hagyok időt, ahogy tanácsoltad.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Tankerpatriots írta:
2023.01.23., hétf. 16:45
Jól látod, ebben a felállásban nem rég fut a rendszer. Köszönöm a megnyugtató szavakat, valóban főleg a kíváncsiság hajt és nem az elégedetlenség. Egyébként ma érkezett meg az új tápkábelem , mert eddig a gyárival ment a Vincie . Szóval a bogár mindig zümmög. 😁 köszönöm a tanácsot, megfogadom. Amint lesz lehetőségem azért meghallgatok egy arcamot is. Megkérdezhetem, hogy te melyik erősítővel voltál megelégedve a legjobban, esetleg most is az fut nálad?
Én már jó ideje megálltam a Heed márkánál, és azt gondolom, ezen már nem is szeretnék változtatni :smile53:
Sok olyan erősítőm volt, amit szerettem, de igazán ezekkel az infokkal nem mennél sokra, mert egyrészt az ízlésünk lehet hasonló, és nagyon eltérő is, másrészt azok a készülékek, amik az én hifi tesztelős-cserélős időszakomra estek, már rég nincsenek, vagy a márka mai darabjaival köszönőviszonyban sem állnak. Egy mai Creek, Arcam, Naim, Musical Fidelity vagy Rega (és sorolhatnám ...) más felépítésű, más szolgáltatásokkal és más hanggal - az újakat már nem is igazán ismerem.
Volt nálam tesztelni a te Vincented elődje, egy SV-226 mkII pár éve, tetszett és jó erősítőnek tartom, de hogy ahhoz képest a 227-es mennyivel szól másabban, fogalmam nincs. Az új Arcamról meg olvasom, hogy "G-osztályú" erősítő: de hogy az mit takar pontosan ... gondolkodik.gif
Szóval konkrét tanácsot nem tudok adni, csak amit az előbb írtam. A lényeg, hogy a saját füledre hallgass, és ha valami tetszik, azt ne akard rögtön még jobbra cserélni ;)
Pláne ha a tápkábeled is új, akkor meg most főleg elleszel pár hétig, hiszen be kell járatni, utána jöhet a következő lépés!

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Alex_Aston írta:
2023.01.23., hétf. 12:41
Tankerpatriots írta:
Sziasztok!

Üdv
Szerintem jobban járnál, ha a Bluesoundot cserélnéd le egy jobb lejátszóra. Többet hozna hangon, mint szinte bármilyen erősítő varia.
Itt a fórumon is többen váltottak erről a fajta lejátszóról Limetree-re, és egyértelmű hangminőség javulásról számolt be mindenki. Persze van még sok más hasonlóan jó lejátszó, amivel javíthatsz a hangon, ha ez a cél.
Szia Alex_Aston!

Köszönöm a tanácsot, őszintén szólva eddig ez elkerülte figyelmemet. Utána olvasok a Limetree- nek. Tulajdonképpen a mostani hangzás sem rossz. Csakhát a kíváncsiság.... Azért fontolóra veszem a streamer cserét. Mégegyszer köszönöm a segítséget.

Üdv : Gábor

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

mishow írta:
2023.01.23., hétf. 09:44
Tankerpatriots írta:
Jelenleg egy Vincent sv-227mk erősítő van. Nagyon szépen szól, sok erőtartalékkal. A forrásom egy Bluesound node 2i. Digitalis koax és analóg RCA-val is össze van kötve (tesztelgetem) ... valakinek esetleg van tapasztalata az Arcam sa20 és a fent említett Vincentel erősítővel kapcsolatosan egyaránt? Nagyon sok jót hallottam az arcamról is, ezért is piszkálja a fantáziám de még nem volt lehetőségem meghallgatni!
A hifibogár legveszélyesebb fajtája ez a "sok-jót-hallottam-róla" mondat. Ha "piszkálja a fantáziád" akkor muszáj meghallgatni, lehetőleg olyan kereskedőnél, aki nem akar téged utána mindenáron rábeszélni a készülékcserére.
A beírásodból egyébként számomra az jön le, hogy (1) kedveled a Vincent hangját (2) csak nemrég kezdted el "tesztelgetni" a Bluesounddal. Valahogy azt érzem, a váltáson nem a hang miatt gondolkodsz, hanem a kíváncsiság mozgat - vagyis a fent már említett hifibogár gondolkodik.gif
Azt javaslom, amit ilyen esetben mindenkinek szoktam: először járasd össze jól a rendszert, hagyj magadnak és a (készülékeknek) időt, tesztelj nyugisan, egy-egy változtatás után az adott beállítást hosszan is hallgatva (ne néhány zenénként átkapcsolagatós A-B teszt legyen a kétféle ki/bemenet közt!), utána gondolkozz a váltáson, és csak akkor, ha valami nagyon nem tetszik.
A te esetedben az is árnyalja a képet, hogy - ha jól értem - a komplett rendszert most teszteled, vagyis ha a végén valami nem fog tetszeni, akkor azt is ki kell deríteni, mi okozza.
Ha úgy érzed, inkább csak "finomításokra" volna szükség, akkor először érdemes a kábelek környékén szétnézni, esetleg szobaakusztika, és ha nagyon nem jön be a hangzás, szerintem csak akkor érdemes a készülékcserébe belevágni.

Kedves Mishow!

Jól látod, ebben a felállásban nem rég fut a rendszer. Köszönöm a megnyugtató szavakat, valóban főleg a kíváncsiság hajt és nem az elégedetlenség. Egyébként ma érkezett meg az új tápkábelem , mert eddig a gyárival ment a Vincie . Szóval a bogár mindig zümmög. 😁 köszönöm a tanácsot, megfogadom. Amint lesz lehetőségem azért meghallgatok egy arcamot is. Megkérdezhetem, hogy te melyik erősítővel voltál megelégedve a legjobban, esetleg most is az fut nálad? Előre is köszönöm a választ.

Üdv Gábor

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tankerpatriots írta:
Sziasztok!

Üdv
Szerintem jobban járnál, ha a Bluesoundot cserélnéd le egy jobb lejátszóra. Többet hozna hangon, mint szinte bármilyen erősítő varia.
Itt a fórumon is többen váltottak erről a fajta lejátszóról Limetree-re, és egyértelmű hangminőség javulásról számolt be mindenki. Persze van még sok más hasonlóan jó lejátszó, amivel javíthatsz a hangon, ha ez a cél.
Csak a Marantz! :-D

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Tankerpatriots írta:
Jelenleg egy Vincent sv-227mk erősítő van. Nagyon szépen szól, sok erőtartalékkal. A forrásom egy Bluesound node 2i. Digitalis koax és analóg RCA-val is össze van kötve (tesztelgetem) ... valakinek esetleg van tapasztalata az Arcam sa20 és a fent említett Vincentel erősítővel kapcsolatosan egyaránt? Nagyon sok jót hallottam az arcamról is, ezért is piszkálja a fantáziám de még nem volt lehetőségem meghallgatni!
A hifibogár legveszélyesebb fajtája ez a "sok-jót-hallottam-róla" mondat. Ha "piszkálja a fantáziád" akkor muszáj meghallgatni, lehetőleg olyan kereskedőnél, aki nem akar téged utána mindenáron rábeszélni a készülékcserére.
A beírásodból egyébként számomra az jön le, hogy (1) kedveled a Vincent hangját (2) csak nemrég kezdted el "tesztelgetni" a Bluesounddal. Valahogy azt érzem, a váltáson nem a hang miatt gondolkodsz, hanem a kíváncsiság mozgat - vagyis a fent már említett hifibogár gondolkodik.gif
Azt javaslom, amit ilyen esetben mindenkinek szoktam: először járasd össze jól a rendszert, hagyj magadnak és a (készülékeknek) időt, tesztelj nyugisan, egy-egy változtatás után az adott beállítást hosszan is hallgatva (ne néhány zenénként átkapcsolagatós A-B teszt legyen a kétféle ki/bemenet közt!), utána gondolkozz a váltáson, és csak akkor, ha valami nagyon nem tetszik.
A te esetedben az is árnyalja a képet, hogy - ha jól értem - a komplett rendszert most teszteled, vagyis ha a végén valami nem fog tetszeni, akkor azt is ki kell deríteni, mi okozza.
Ha úgy érzed, inkább csak "finomításokra" volna szükség, akkor először érdemes a kábelek környékén szétnézni, esetleg szobaakusztika, és ha nagyon nem jön be a hangzás, szerintem csak akkor érdemes a készülékcserébe belevágni.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Apaci72 írta:
2023.01.19., csüt. 09:38
Viszont nem biztos, hogy ARC-os, bár "TV"-ként jelölik.
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/l ... tdai-3400/

A specifikációk között említik, hogy van rajta eARC bemenet. (Mondjuk analógnak írják, ami nekem nem áll össze, de én nem értek a lovakhoz.)

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Üdv

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

rooland írta:
2023.01.12., csüt. 21:50
Sziasztok!
Újdonsült Quadral aurum galan 9 sztereó hangfalpáromhoz keresnék megfelelő sztereó erősítőt. Elengedhetetlen, hogy HDMI ARC funkciója/csatlakozója is legyen (nem szeretnék házimozi erősítőt).
Valakinek esetleg eladó, vagy ötlet mit lenne érdemes, merre nézelődjek kb? Köszi!
NAIM UNITI ATOM HDMI
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

mishow
V.I.P.
V.I.P.

rooland írta:
2023.01.14., szomb. 12:42
HDMI-vel a TV kezelné az erősítőt is, nem kell külön kapcsolgatnom, hangerőt állítgatnom rajta. Jelenleg is így használok egy Denon AVR-1611et és nagyon kényelmes.
Gyakorlatilag két kattintásról beszélünk (bemenetválasztó állítása az erősítőn optikai bemenetre) és a TV-n egy kattintás a hangszóró OFF gombra. Mindkettő távirányítóról, ami jó esetben egyetlen távkapcsolót jelenthet, hisz a legtöbb TV távja taníthatós. Utána már csak a hangerőt kell állítani az erősítőn - de azt így is - úgy is kellene. Szóval összességében +1 kattintást spórolsz az ARC-vel, ha jól értem gondolkodik.gif
Az ARC-t a házimozihoz találták ki, ott más a hangzásbeli igény, gondolom, ezért nincs ilyen bemenet a sztereó erősítőkön. Egy jó optikai kábelen szerintem jobb sztereó hangot tudsz átvinni, és ha az erősítőben is egy jó DAC van, akkor tisztességes 2.0 hangod lesz a végén. Én így csinálom, az ARC kimenetet sosem próbáltam (bár van a TV-n) de ezzel a megoldással, az így kapott hanggal a magam részéről elégedett vagyok (Mezzo, YT, Netflix / Sony TV / Heed erősítő + DA).
Ahogy többen írták, ezzel az elvárással nagyon bekorlátozod magad, vagy a minőség marad házimozi szinten, vagy nagyon zsebbe kell nyúlni - én biztosan elengedném, de te tudod ... :smile53:

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

erosito-tdai-3400-ok2.jpg
erosito-tdai-3400-ok2.jpg (150.62 KiB) Megtekintve 2414 alkalommal
rooland írta:
2023.01.12., csüt. 21:50
Sziasztok!
Újdonsült Quadral aurum galan 9 sztereó hangfalpáromhoz keresnék megfelelő sztereó erősítőt. Elengedhetetlen, hogy HDMI ARC funkciója/csatlakozója is legyen (nem szeretnék házimozi erősítőt).
Valakinek esetleg eladó, vagy ötlet mit lenne érdemes, merre nézelődjek kb? Köszi!
Pl.: Lyngdorf TDAI-3400
Opcionális modul 3 HDMI bemenettel és 1 HDMI kimenettel
DAI-3400 – Basic – 5.700 euró
TDAI-3400 – HDMI Input (4K & HDR) – 6.000 euró
Viszont nem biztos, hogy ARC-os, bár "TV"-ként jelölik.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4159

Hozzászólás Szerző: juliush »

rooland írta:
2023.01.14., szomb. 14:06
juliush írta:
2023.01.14., szomb. 13:22
Az LG C1-es TV-m távirányítója megtanulta az optikai kábellel csatlakoztatott, alsó hangon 25 éves Sherwood AV-erősítőmet is, gondolom egy modern Denon sem okozna gondot neki. De ez nyilván TV-függő is.
Ezt hogy érted? Optikán keresztül vezéreli a TV az erősítőt, mint a HDMI ARC? :o
Nem, a TV távirányítója kezeli a receivert is. A TV-n optikai digitális kimenet van beállítva és a távvezérlő hangerőszabályzó gombjai automatikusan a receiveren szabályozzák a hangerőt.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”