Mindenek előtt vékony és hajlékony hálózati kábeleket kéne használni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Nálam otthon pont ez a helyzet, dicsérni szokták a hangot.Alex_Aston írta: ↑2025.12.04., csüt. 07:53Mi van akkor, ha minden kábel egymáshoz simulva van elvezetve, 230V és jel-, meg hangsugárzó kábel is, mert nincs más mód?
Csak nagyon régi képem van a helyzetről, árnyékolatlan hálózati, IC és hangfal kábel egymásra fektetve. Jól szólt a rendszer akkor is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 891
Itt akkor mi a helyzet?
Egyebkent rendkivul merev kabelek, nagyon nehez optimalisan elhelyezni, meg csak az elosztobol az eszokzbe is alig lehet beszurni mert elcsavarni a veget igen csak nehezkes ezeknek a halozati kabeleknek.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3702
Mi van akkor, ha minden kábel egymáshoz simulva van elvezetve, 230V és jel-, meg hangsugárzó kábel is, mert nincs más mód?
Csak a Marantz! :-D
Csak a miheztartás végett.cables írta: ↑2025.12.04., csüt. 07:06----audioline írta: ↑2025.12.03., szer. 22:42
kaef2 fotója.jpg
...
Íme, aki komolyan veszi hobbiját! És ha neki ettől jobb, mert hallja és nyugodtabban alszik tőle (vagy mégsem?, mert másnap újabb elvezetés, alátámasztás kipróbálásának gondolata miatt forgolódik ágyában), mégis, ki törhetne pálcát felette?
Tuti hogy ő hallja a javulást, különben nem foglalkozna ilyen rendhagyó megoldásokkal. A hagyományos, árnyékolt kábelezéssel való szakítás egy racionális döntés, amely olyan eredményhez vezet, ami miatt nem nagyon érdemes halogatni.
A képen látható kábelezés tulajdonosának semmilyen módon nem volt célja az "árnyékolt kábelezéssel való szakítás".
A képen látható kábelek többsége az ugyanis.
A képen látható és Feri által felsorolt kábelek közül te melyikről állapítod meg, hogy árnyékolás nélküli?
Ha esetleg a fehér színű Crystal kábelről gondolod, azok bizony többségük árnyékoltak, vezető erenként külön-külön. A vezető erek sűrű sodrása IC kábeleknél egyébként árnyékoló hatású azzal is, hogy a GND vezető, amit árnyékolónak is bekötnek, körbe veszi a pozitív jelvezetőt. Balanszed kábelnél már több a variáció ebben, de a sűrű sodrás ott is véd a külső zavar terektől. tehát árnyékol.
----
Tuti hogy ő hallja a javulást, különben nem foglalkozna ilyen rendhagyó megoldásokkal. A hagyományos, árnyékolt kábelezéssel való szakítás egy racionális döntés, amely olyan eredményhez vezet, ami miatt nem nagyon érdemes halogatni.
Íme, aki komolyan veszi hobbiját! És ha neki ettől jobb, mert hallja és nyugodtabban alszik tőle (vagy mégsem?, mert másnap újabb elvezetés, alátámasztás kipróbálásának gondolata miatt forgolódik ágyában), mégis, ki törhetne pálcát felette?kaef2 írta: ↑2025.11.30., vas. 19:48Jártam ma egy régi ismerősnél, ez a kábelezés fogadott:
IMG_9160.jpg
Távtartókkal, mindenféle fülekkel igyekezett elérni, hogy a kábelek a lehető legmesszebb legyenek egymástól, ne érjenek nemcsak egymáshoz, de leginkább semmihez sem.
Ez volt a rendszer:
IMG_9158.jpg
.
Nekem nem.Alex_Aston írta: ↑2025.12.01., hétf. 13:44Nekem ez már bőven túlmutat azon, amit egy nappaliban megtennék a jobb hang reményében.
Persze mindenki más.
Meg persze az is lehet, hogy a nappali egy másik helyiség.
Így kell ( kellene ) lennie, hiszen 0 Forintból javíthatsz így a hangon, persze a családi béke kedvéért le kell mondani erről - arról.
Szívesen elmennék a tesztre….MrCollector írta: ↑2025.12.01., hétf. 19:00Szeretném összehasonlítani köpenyes kábeleimet, csúcsminőségű köpeny nélküliekkel, egy high-end rendszerben. Ha valaki tud ebben segíteni kérem keressen meg!
"Az igazi barát szemből támad."
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 524
Szeretném összehasonlítani köpenyes kábeleimet, csúcsminőségű köpeny nélküliekkel, egy high-end rendszerben. Ha valaki tud ebben segíteni kérem keressen meg!
Ha kérdésed van: 20/3383456
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
Ilyen rendszer mellett a növények is jobban fotoszintetizálnak
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
A nappali másik szoba.Alex_Aston írta: ↑2025.12.01., hétf. 13:44Nekem ez már bőven túlmutat azon, amit egy nappaliban megtennék a jobb hang reményében.
Persze mindenki más.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 631
- Kapcsolat:
Ha nincs semmi shield-ezése kábelnek, akkor fontos lehet, hogy ne keresztezzék és fussanak egymás mellett
Komoly cuccoknál akkora katyvasz van mögötte, hogy rossz nézni (persze azok emi védettnek tünnek kinézetre)
Komoly cuccoknál akkora katyvasz van mögötte, hogy rossz nézni (persze azok emi védettnek tünnek kinézetre)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3702
Nekem ez már bőven túlmutat azon, amit egy nappaliban megtennék a jobb hang reményében.
Persze mindenki más.
Csak a Marantz! :-D
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2130
Továbbá fontos, hogy tehermentesítve legyenek.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Sabo Audio - ezüstök (hangfalkábel)
Crystal Cable Monet ezüst - XLR analóg
Nirvana SX - XLR az Otari magnóhoz
Máthé Kálmán-féle USB ezüst, Mac Mini / ROON
Wireworld Platinum tápkábelek - átszerelve Oyaide F1 csatlakozóval
Nagyjából.
Egyebek: Accuphase 1200 tápszűrő és elosztó, Accuphase SACD játszó, Tóth Gábor-féle DAC, Accuphase A60V végfok, ProAc Response 4 hangfal, Michell Orbe lemezjátsó és EAR 324 phono erősítő.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6449
Elő a hőlégfúvót aztán le lehet égetni mindet.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ezek milyen kábelek Feri?
Köszönöm.
Köszönöm.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Jó az irány... csak van még pár felesleges köpeny.
Jártam ma egy régi ismerősnél, ez a kábelezés fogadott:
Távtartókkal, mindenféle fülekkel igyekezett elérni, hogy a kábelek a lehető legmesszebb legyenek egymástól, ne érjenek nemcsak egymáshoz, de leginkább semmihez sem.
Ez volt a rendszer:
Ez volt a rendszer:
A forgalmazónál nincs már CS 12. FT 16 van, de az sem gyengébb. Nagyon jó kis vezeték, ha nem akarsz vastagabbat.
Köszönöm Voyager.
Gondoltam a VdH-ra, a Cw10 volt amit valamelyik topikban Süti ajánlott valakinek. A Cw10 és a CS12 itthon megvásárolható valahol?
Egyébként még a Duelund dca16ga-ra gondoltam. De jókat olvastam a Neotech Socp-ről is.
A váltó alkatrészek Jantzen kondi és ellenállás lesz.
Gondoltam a VdH-ra, a Cw10 volt amit valamelyik topikban Süti ajánlott valakinek. A Cw10 és a CS12 itthon megvásárolható valahol?
Egyébként még a Duelund dca16ga-ra gondoltam. De jókat olvastam a Neotech Socp-ről is.
A váltó alkatrészek Jantzen kondi és ellenállás lesz.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet