Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2519

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

JT87 írta:
2023.11.05., vas. 16:33
200k környékén milyen digit forrással érdemes próbálkozni dac elé? Tidal connect, coax kijárat és stabil működés előny lenne. Limetree bridge ami elsőre szimpatikus. Van esetleg alternatívája ebben az árban? Használtan persze. Köszönöm!
Ahogy s4tch kolléga előttem írta, a wiim PRO továbbra is élvezi az ajánlásomat, főleg most, hogy a hétvégén megjött az az új fw, ami lekövette a Tidal frissítéseket.
Újonnan megvehető 70e körül, lineáris tápnak a TMP 45e vagy láttam Topping p50-et a muzixon 55-ért. Ha dac elé kell, nem szükséges a Plus kivitel.
A többi tipp is jó ajánlat, de a wiimre tuti sokáig lesz frissítés, és a 200-ba belefér egy tápkábel és egy koax is. Főleg ha szemfüles vagy, mert nost jön a Black Friday ;)

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: s4tch »

JT87 írta:
Sziasztok!

200k környékén milyen digit forrással érdemes próbálkozni dac elé? Tidal connect, coax kijárat és stabil működés előny lenne. Limetree bridge ami elsőre szimpatikus. Van esetleg alternatívája ebben az árban? Használtan persze. Köszönöm!
Aries LE (ami szerintem is jó javaslat) mellett néhány opció:
- Volumio Primo: valamelyik kivitel (talán a hifi edition) tartalmazza a volumio örök licencet, ezzel van tidal connect. Itt most épp 300 euró egy újracsomagolt példány, ennyiért igen jó vétel: son-video. Ugyanitt 350€ az új, az sem drága. Ha megtetszik, annak nézz utána vétel előtt, hogy pont ehhez jár-e az örök licenc.
- A Wiim Pro és Pro Plus is bőven belefér a keretbe. Nekem Mini van, azt tudom, hogy maga a rendszer stabil és rendszeresen frissített, és itt elegen használnak elégedetten ahhoz Prót, hogy meg merném azt is venni látatlanban. Olvasd el, @mishow miket írt róla...
- Van 100-ért az aprón egy Aries Mini, annyiért az is megfontolandó, pláne valami rendesebb táppal.

anti70
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: anti70 »

d_dok írta:
2023.11.04., szomb. 19:52
mitya64 írta:
2023.11.03., pén. 16:12
fapaci írta:
2023.11.03., pén. 07:26

Nem, ezt külföldről kell intézni, aztán tudod itthon is használni.
Köszönöm !
Maradok a Tidal Hi-Fi Plus-nál .
Az Ebayen néha felbukkannak külföldön regisztrált egy-két hónapos hozzáférések. Én is így jutottam hozzá. Engedte a magyar bankkártyát társítani, azóta is problémamentesen működik.
Itt is köszönöm a tippet és a segítséget.Múködik úgy ahogy mondtad.
Lumin T1 - Siltech SPX-800 G7
Van den Hul The Mountain XLR
Mark Levinson No.390S - Siltech Ruby Hill II
Siltech SQ-110B G5 XLR
Mark Levinson No.380S -Acrolink 7N-P4030 II
Siltech SQ-110B G5 XLR
Mark Levinson 27.5 -Acrolink 7N-PC4030 Leggenda
Siltech FT-12 G2
JBL 250Ti
Beyerdynamic A2+ Amiron Home

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

JT87 írta:
Sziasztok!

Auralic Aries LE
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

JT87
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: JT87 »

Sziasztok!

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: d_dok »

mitya64 írta:
2023.11.03., pén. 16:12
fapaci írta:
ToronyiB írta:
2023.11.02., csüt. 21:13
VPN -el magyar bankkártyával se lehet regisztrálni qobuz-ra?
Köszönöm !
Az Ebayen néha felbukkannak külföldön regisztrált egy-két hónapos hozzáférések. Én is így jutottam hozzá. Engedte a magyar bankkártyát társítani, azóta is problémamentesen működik.

mitya64
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: mitya64 »

fapaci írta:
ToronyiB írta:
Köszönöm !
HM : Philips 65"OLED , CA 751R V2 , Dynaudio X38 - X28C - X18 - Dynaudio 250MK II sub-2x.
Dune HD Duo 4K

Zene : HiFi Rose RS250 - Atoll IN300
Usher Mini Dancer 2 DMD

Elosztó : Dillenhöfer NL-5
Tápkábel : MBL PC 1 , Pangea 9

Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA

Viablue SC6

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ToronyiB írta:

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ToronyiB »

alto írta:
2023.10.10., kedd 18:05
mitya64 írta:
2023.10.10., kedd 17:13
Hogyan tudnám használni ?
A forrásom : HiFi Rose RS250

Megköszönöm a tanácsodat ! ! !
A Rose streamerekben van Qobuz kliens.
Kép

A Qobuz előfizetés username/password-jét itt kell megadni, és működik.

Viszont a Qobuzra előfizetni magyar IP-címről, magyar kártyával tényleg nem lehet, trükközni kell.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ToronyiB írta:
2023.11.02., csüt. 09:08
alto írta:
2023.11.02., csüt. 08:53
ToronyiB írta:
2023.11.02., csüt. 08:29
hallotta valaki az auralic aries g2.2 és lumin u2 is? Ha nem nézzük a szolgáltatást és egyebeket, puszta hangminőség alapján melyik jobb? nekem a g2.2 bizalomgerjesztőbbnek tűnik felépitése,kivitelezés alapján.
Mind a kettő kiváló steamer futómű, igazából a szolgáltatási mátrix, és az őt fogadó rendszer alapján érdemes dönteni.

Például:
- Optika hálózati csatlakozója csak a Luminnak van, én ennek vannak hallható előnyei
- Órajel bemenettel meg csak Auralic rendelkezik, szintén hallható előnyökkel
- I2S digitális kimenet csak az Auralicon van, BNC-s koax meg csak a Luminon
- DSD felkonverzióra csak a Lumin képes (a jelenleg kapható DAC-ok túlnyomó többsége szebben szól DSD üzemmódban)
Optikai lant hogy lehet kihasználni ? Nekem optikai netem van, ami belemegy a fő központi routerukba, onnan pedig kijövök sima rj45 kábellel egy jobb switch-be, amin szintén sima rj45 kábelek mennek tv,pc,streamerembe.

külön órát nem terveznék még venni

aes vagy coax kimenetét használnám csak

ezeket figyelembe véve érdekelne kizárólag hangminőség tekintetében melyikkel járhat jobban az ember, szolgáltatásba mindkettő tud minden fontos streaminget igazából.
Az Optikai LAN használatához optikai Lan kimenettel rendelkező router vagy switch szükséges, ebből a szempontból indifferens, hogy a internet optikai kábelen érkezik vagy sem.
AES/EBU mindkettőn van, ha a DAC-odon van esetleg BNC koax bemenet, akkor érdemes a Lumint választani. Fontos tudni, hogy koaxon vagy AES/EBU-n max 192Khz/24bit pcm jel tudni kimenni, ennél magasabb felbontású PCM és DSD vagy MQA pedig nem.
Ezzel a feltételrendszerrel egyébként nincs lényegi különbség a két gép hangja között.
Streamereknél nagyon fontos a gyártó rendszeres és hosszútávú szoftverfrissítési hajlandósága. A Lumin ebben kicsit jobb, a kb. 15 évvel ezelőtt megjelent első A1 készülékük a mai napig is kapja 1-2 havi rendszerességgel a frissítéseket. Ilyen alapon én inkább a Lumint javasolnám.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A Lumin U2-ben 4 kivételesen alacsony fáziszajú kristály óraoszcillátor van, ennél van jobb külsők pl? Ha van is hallhatóak egyáltalán?

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2023.11.02., csüt. 08:53
ToronyiB írta:
hallotta valaki az auralic aries g2.2 és lumin u2 is? Ha nem nézzük a szolgáltatást és egyebeket, puszta hangminőség alapján melyik jobb? nekem a g2.2 bizalomgerjesztőbbnek tűnik felépitése,kivitelezés alapján.
Mind a kettő kiváló steamer futómű, igazából a szolgáltatási mátrix, és az őt fogadó rendszer alapján érdemes dönteni.

Például:
- Optika hálózati csatlakozója csak a Luminnak van, én ennek vannak hallható előnyei
- DSD felkonverzióra csak a Lumin képes (a jelenleg kapható DAC-ok túlnyomó többsége szebben szól DSD üzemmódban)
Optikai lant hogy lehet kihasználni ? Nekem optikai netem van, ami belemegy a fő központi routerukba, onnan pedig kijövök sima rj45 kábellel egy jobb switch-be, amin szintén sima rj45 kábelek mennek tv,pc,streamerembe.

külön órát nem terveznék még venni

aes vagy coax kimenetét használnám csak

ezeket figyelembe véve érdekelne kizárólag hangminőség tekintetében melyikkel járhat jobban az ember, szolgáltatásba mindkettő tud minden fontos streaminget igazából.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ToronyiB írta:

Például:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Van egy Pioneer N50-es lejátszóm. Az Iphone-on felhasználót kellett váltanom. Újra is raktam majdnem mindent, de sehol nem találom a Pio ControlApp programját. Tudna valaki adni egy linket?

Köszönettel:
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ez az rs130 nagyon brutális minden tekintetben :)

https://youtu.be/krWbgyDc_qo?si=axK5epjyEfwiQTTK

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ToronyiB írta:
2023.10.27., pén. 02:20
Jelenleg a piacon melyik csak hálózati futómű , l2s kimenetes, connect funkciókkal ellátott készülékek vannak 1 millió alatt?
Holo audio red amit találtam eddig ami megfelel ennek.

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jelenleg a piacon melyik csak hálózati futómű , l2s kimenetes, connect funkciókkal ellátott készülékek vannak 1 millió alatt?

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szevasztok !

Egy kis segítségre lenne szükségem, Oppo 103D - vel kapcsolatban.
Látókörömbe került egy ilyen gépezet, lehet, hogy érdekelne. Nem CFW - s.
Elsősorban DVD és BR korongokra használnám, hogy ha összeomlik a NET, akkor is tudjon valamit nézni a család.

A legfontosabb kérdés, amiben tájékozatlan vagyok, hogy sztereo erősítőre kötve a front / piros - fehér /RCA - kat megkapom a teljes hangsávot, vagy csak a frontsugárzóknak szántat ?
Vagy a menüben ez beállítható ?

A másik, ha valaki ismerné behatóbban, hogy van olyan jó a DAC - ja, hogy direktben beköthető az erősítőbe, vagy érdemes coaxal előbb egy dedikált DAC - ba vezetni a digit jelet ? / Metrum NOS II./

Itt is jó, de akár privátban is.

Köszi.

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 245

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Tisztelt Fórumtársak!

Érdeklődnék, hogy használ-e valaki ilyen lejátszót :

https://www.av-online.hu/lejatszo/zidoo ... teszt_4137

Ha igen, nagyon szívesen meghallgatnék vagy olvasnék egy összefoglalót róla, bármilyen megoldás érdekel. :rolleyes:
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

vt05 írta:
2023.10.16., hétf. 13:26
Azért ne keverjük össze a Luminokban alkalmazott Leedh Processing hangerőszabályozást a "hagyományos digitális hangerőszabályozókkal"!
Ez ma az egyik legjobb minőségű hangerő állítási módszer. Nyugodtan használhatod "előfokként" is, nem fog a minőség rovására menni, sőt úgy tudod kihozni belőle a legtöbbet szerintem.

https://www.luminmusic.com/support-leed ... ssing.html
Igen, ezt.megkapta a D1 is, olvastam is róla, hogy valami hűdemás.
Teszek vele (is) egy próbát, az erősítőn csak egy gombnyomás...

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: vt05 »

Azért ne keverjük össze a Luminokban alkalmazott Leedh Processing hangerőszabályozást a "hagyományos digitális hangerőszabályozókkal"!
Ez ma az egyik legjobb minőségű hangerő állítási módszer. Nyugodtan használhatod "előfokként" is, nem fog a minőség rovására menni, sőt úgy tudod kihozni belőle a legtöbbet szerintem.

https://www.luminmusic.com/support-leed ... ssing.html

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

:rolleyes:
wwwolfman írta:
2023.10.16., hétf. 08:57
Üdv mindenkinek.

Sikerült a bogarat bé-ültetni a fülembe, úgyhogy beszálltam egy Lumin D1-be a Pioneer N70 mellé, és míg mindkettő megvan, szeretném összehasonlítani a hangját saját körülmények között. Egyelőre csak összeszokásban van a Lumin, nem is igen hallgattam. Viszont szeretném úgy beállítani, hogy a tudásának a legjavát hozza. Ehhez kérnék segítséget.

1. Ahogy láttam, előfokként használható. Érdemes így használni, vagy nincs jelentősége?
2. XLR-en keresztül használom, és szinte már szokásosan olyan magas a jelszint, hogy az erősítőn nem igazán lehet a kezdeti hangerőt finoman beállítani. Találtam viszont olyan opciót rajta, amivel a kimeneti jelszintet lehet állítani/csökkenteni. Befolyással van ez a hangjára is esetleg?
3. Befolyással van-e a hangjára, ha mellette helyezem el a tápegységet, vagy inkább tegyem minél messzebbre?
4. Jelenleg üveg borítású pozdorja polcon van. Érdemes esetleg alá / rátenni valamit, vagy nem érzékeny rá? Gránitlapok vannak itthon ebben a méretben, talán éppen kettő.

Még egy mondat, hogy miért Lumin D1, és nem a D2. Illetve pontosabban miért örülök jobban a D1-nek (az árán túl, természetesen, hiszen árban nem egy ligában játszanak). A D2 belső tápos, a D1-et viszont egy külső lineáris táppal fogom használni, amivel azt írják, inkább már az A1 felé hajaz, azt remélem, csak megugorja ezzel a táppal a D2 szintjét...

Szívesen veszek minden tanácsot, amivel minél többet hozok ki belőle. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Pioneer hol helyezkedik el a táplálékláncban, a "versenyhez" azonban minden olyan segítséget szeretnék megadni a Luminnak, amivel a lehető legtöbbet tudom kihozni belőle.
Hello,
Sajnos D1-et nem használtam, így a konkrét hangminőséget érintő kérdésekre nem tudok válaszolni, de gyanítom úgy jársz a legjobban, ha kipróbálod.
1. Lásd fent.
2. Ilyen esetben szinte biztos, hogy digitálisan nyúl bele a jelbe, az az esetek túlnyomó többségében adatvesztéssel jár, vagyis lapos, dinamikátlan részletek nélküli hangot fogsz kapni. Ha egy mód van rá kerüld a digitális hangerőszabályzást!
3. Nálam nincs különbség a hangban, ha a táp a bridge mellett van. Viszont az számít - nem is kicsit -, hogy a tápot mire teszed, ha lehet azt is tedd rá az állványra (ha van), de legalább jól csatold el mindentől. (És tehetsz is rá valamit mondjuk egy entreq patkányt a rezgéscsillapítás miatt, de ha az nincs, akkor tehetsz rá egy kiló lisztet is akár. Nem ugyanaz, de kezdetnek megteszi)
4. A polcot próbáld ki, hogy neked hogyan tetszik a legjobban a kapott hang. Nekem a fa felület jön be a leginkább. Az üveg és a fém nem tetszett, a kő nem rossz, de túl nehéz.

Remélem tudtam segíteni. :rolleyes:
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Üdv mindenkinek.

Sikerült a bogarat bé-ültetni a fülembe, úgyhogy beszálltam egy Lumin D1-be a Pioneer N70 mellé, és míg mindkettő megvan, szeretném összehasonlítani a hangját saját körülmények között. Egyelőre csak összeszokásban van a Lumin, nem is igen hallgattam. Viszont szeretném úgy beállítani, hogy a tudásának a legjavát hozza. Ehhez kérnék segítséget.

1. Ahogy láttam, előfokként használható. Érdemes így használni, vagy nincs jelentősége?
2. XLR-en keresztül használom, és szinte már szokásosan olyan magas a jelszint, hogy az erősítőn nem igazán lehet a kezdeti hangerőt finoman beállítani. Találtam viszont olyan opciót rajta, amivel a kimeneti jelszintet lehet állítani/csökkenteni. Befolyással van ez a hangjára is esetleg?
3. Befolyással van-e a hangjára, ha mellette helyezem el a tápegységet, vagy inkább tegyem minél messzebbre?
4. Jelenleg üveg borítású pozdorja polcon van. Érdemes esetleg alá / rátenni valamit, vagy nem érzékeny rá? Gránitlapok vannak itthon ebben a méretben, talán éppen kettő.

Még egy mondat, hogy miért Lumin D1, és nem a D2. Illetve pontosabban miért örülök jobban a D1-nek (az árán túl, természetesen, hiszen árban nem egy ligában játszanak). A D2 belső tápos, a D1-et viszont egy külső lineáris táppal fogom használni, amivel azt írják, inkább már az A1 felé hajaz, azt remélem, csak megugorja ezzel a táppal a D2 szintjét...

Szívesen veszek minden tanácsot, amivel minél többet hozok ki belőle. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Pioneer hol helyezkedik el a táplálékláncban, a "versenyhez" azonban minden olyan segítséget szeretnék megadni a Luminnak, amivel a lehető legtöbbet tudom kihozni belőle.

mitya64
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: mitya64 »

alto írta:
2023.10.10., kedd 18:05
mitya64 írta:
2023.10.10., kedd 17:13
Hogyan tudnám használni ?
A forrásom : HiFi Rose RS250

Megköszönöm a tanácsodat ! ! !
A Rose streamerekben van Qobuz kliens.
Kép

A Qobuz előfizetés username/password-jét itt kell megadni, és működik.

Viszont a Qobuzra előfizetni magyar IP-címről, magyar kártyával tényleg nem lehet, trükközni kell.
Köszönöm !
HM : Philips 65"OLED , CA 751R V2 , Dynaudio X38 - X28C - X18 - Dynaudio 250MK II sub-2x.
Dune HD Duo 4K

Zene : HiFi Rose RS250 - Atoll IN300
Usher Mini Dancer 2 DMD

Elosztó : Dillenhöfer NL-5
Tápkábel : MBL PC 1 , Pangea 9

Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA

Viablue SC6

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”