És van olyan tuning, ami dobozon belül marad, és van is hallható, nem csak műszerrel kimutatható előnye "emberi" áron?Alex_Aston írta: ↑2020.12.18., pén. 08:21Ja, így érthetőbb.
Ha mindenképpen Marantzolni akarsz akkor sztem jobb egy 67 tuninggal mint a 17. Bár sztem drágább is lesz.
Bár nyilván mindenkinek más a szint. Anno azért cseréltem le a Mission 703-as hangfalaimat 783-asra (persze kisebb lépés is elég lett volna, csak basszus terén nem akartam visszalépni), mert egy csettintést egy zenében előtte nem hallottam, és meglepődtem, hogy jé... :)
[/quote]
Az a "gond" a tuningolással, hogy ha sokat javult tőle a hang akkor kb ugyanannyiba került, mint ha egy drága készüléket tuningol az ember, aminek az árához képest elhanyagolható a fejlesztés ára.....
Szerintem ezt nem úgy kell nézni, hogy a 20 ezer forintos készüléket nem éri meg ha a fejlesztése 10 ezernél több. Mert 10 ezerért kb belenézni lehet csak , meg megsaccolni, hogy mit és hogyan kellene benne megcsinálni.
Szerintem az elkészülés utáni eredmény számít és ahhoz érdemes csak mérni a fejlesztéstől eredő javulást. Ha az megéri, akkor megérte az egész! Szerintem bármilyen készülékre bőven ráférne a DIY tuning. Eddig még nem találkoztam olyannal ami ne javult volna rengeteget. Nyilván az olcsó készülékeknél melllbevágó lehet,hogy 100 ezret rá kellett költeni, de ha odateheted miatta egy 300 ezres mellé és esélyes , hogy jobb is lesz, akkor szerintem ennyit megér a dolog. De a 10-20 ezer forintos csodaesélyes fejlesztések felejtősek. Sajnos ma már olcsón csak tömegtermelni lehet. És sajnos a vásárlók ezt életben is tartják. Ez egy ördögi kör és a legtöbben ebben forognak körbe körbe.....