Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1228

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Alex_Aston írta:
2020.12.18., pén. 08:21
SoundMania írta:
2020.12.17., csüt. 19:39
Ja, így érthetőbb.
Ha mindenképpen Marantzolni akarsz akkor sztem jobb egy 67 tuninggal mint a 17. Bár sztem drágább is lesz.
És van olyan tuning, ami dobozon belül marad, és van is hallható, nem csak műszerrel kimutatható előnye "emberi" áron?
Bár nyilván mindenkinek más a szint. Anno azért cseréltem le a Mission 703-as hangfalaimat 783-asra (persze kisebb lépés is elég lett volna, csak basszus terén nem akartam visszalépni), mert egy csettintést egy zenében előtte nem hallottam, és meglepődtem, hogy jé... :)
[/quote]

Az a "gond" a tuningolással, hogy ha sokat javult tőle a hang akkor kb ugyanannyiba került, mint ha egy drága készüléket tuningol az ember, aminek az árához képest elhanyagolható a fejlesztés ára.....
Szerintem ezt nem úgy kell nézni, hogy a 20 ezer forintos készüléket nem éri meg ha a fejlesztése 10 ezernél több. Mert 10 ezerért kb belenézni lehet csak , meg megsaccolni, hogy mit és hogyan kellene benne megcsinálni.
Szerintem az elkészülés utáni eredmény számít és ahhoz érdemes csak mérni a fejlesztéstől eredő javulást. Ha az megéri, akkor megérte az egész! Szerintem bármilyen készülékre bőven ráférne a DIY tuning. Eddig még nem találkoztam olyannal ami ne javult volna rengeteget. Nyilván az olcsó készülékeknél melllbevágó lehet,hogy 100 ezret rá kellett költeni, de ha odateheted miatta egy 300 ezres mellé és esélyes , hogy jobb is lesz, akkor szerintem ennyit megér a dolog. De a 10-20 ezer forintos csodaesélyes fejlesztések felejtősek. Sajnos ma már olcsón csak tömegtermelni lehet. És sajnos a vásárlók ezt életben is tartják. Ez egy ördögi kör és a legtöbben ebben forognak körbe körbe.....

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3332

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

zoli73 írta:
2020.12.17., csüt. 22:15
A "nem hinném", a "nem gondolnám", a "nem vagyok biztos benne", kijelentések nem arra vallanak, hogy széleskörű tapasztalataid lennének. Elhiheted, aki segíteni, tanácsot adni próbál, az nem akar neked rosszat.
Elmélkedéssel nem jutsz közelebb a megoldáshoz, ahhoz, hogy eldöntsd neked mi a jó, bizony fáradtságot kell tenni, utána kell járni, meg kell hallgatni, a kiszemelt lejátszókat, csak így kaphatsz határozott választ a kérdésedre.
De ha már mindenképpen Marantz(úgy látom nagyon leragadtál ennél a márkánál, pedig ezen túl is van élet, sőt.), akkor én is a CD-17mklll-at ajánlom. Hidd el, biztosan jobb(sokkal), mint a CD-67mkll, nem egy ligában játszanak. Kor? Dizájn? Felejtsd el, inkább zenét hallgass!
Az új készülék, nem szinonímája a jobb hangminőségnek, sőt a tartóssagnak sem, sajnos.
[/quote]

Megmondom őszintén, nem követtem a hifi piacot, már 17 éve (amikor megvettem a mostani hangfalaimat), csak nagyon felületesen. Most azért jött elő, mert bizonytalan a lejátszó javítása, és akkor valamit lépni kellene. És olyan vagyok, ha már költök, akkor hosszú távra, és lehetőleg valamennyi előrelépés mellett. Tehát nem fogok 1-2-3 évente elemeket cserélni, mert bár biztos jó lenne, csak jelenleg lakás vásárlás előtt állok, meg két gyereket kell elindítani az életbe, tehát a családfői szerep a hobbi előtt van.
Természetesen nem gondolom, hogy itt bárki is rosszat akarna, és köszönök előre is minden tanácsot.
Hogy miért Marantz? Beragadt nekem, mert anno ez jött be formára, hangzásra, és nem okozott csalódást. Lehetett volna Denon, van NAD, stb. is, bár szerintem ez kb. olyan, hogy melyik a jobb autó. BMW, vagy Audi? Nem tök mindegy? Akinek, amelyik tetszik (az ínyencek meg úgy sem ezeket veszik, vagy legalább is nem az újakat, hanem mondjuk egy első generációs M5-öst :D )
Én is úgy gondolom, hogy a CD-17MKIII előrelépés lenne, hiszen már az ára is 2-3x annyi volt új korában, ha jól emlékszem, meg cégen belül is ugye egy kategóriával fentebbi ligában játszik. Viszont köszönöm a megerősítést, és a tanácsokat.
A kor csak azért játszik, mert nem akarok úgy járni, hogy veszek valami "régebbi" cuccot, aztán pár év múlva mehetek vele szervizbe akár hónapokra megint... A design meg azért csak számít, ha ott van a nappali közepén. Gyarló az ember valamennyire :rolleyes:

Bevallom, szemezek az új szériával is, a Modell 30-as erősítő és CD párossal, mert gondolom következő 20 évere tényleg minden igényemet ki tudnák elégíteni. 62 évesen meg már örülök, ha hallok valamit, tehát utána már szerintem mindegy lesz :D
De korábban említettek miatt most szó se lehet erről, max egy észszerű lejátszó beszerzésről. Bár nyilván észszerű kifejezés nem nagyon ebben a témában :smile29:
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2020.12.17., csüt. 19:39
Ja, így érthetőbb.
Ha mindenképpen Marantzolni akarsz akkor sztem jobb egy 67 tuninggal mint a 17. Bár sztem drágább is lesz.
[/quote]

És van olyan tuning, ami dobozon belül marad, és van is hallható, nem csak műszerrel kimutatható előnye "emberi" áron?
Bár nyilván mindenkinek más a szint. Anno azért cseréltem le a Mission 703-as hangfalaimat 783-asra (persze kisebb lépés is elég lett volna, csak basszus terén nem akartam visszalépni), mert egy csettintést egy zenében előtte nem hallottam, és meglepődtem, hogy jé... :)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3206

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Alex_Aston írta:
2020.12.17., csüt. 19:18
dixie-chicken írta:
2020.12.17., csüt. 16:53

Hmmm...nem ártana tisztázni,mit is keresel igazán,mármint digitális/CD fronton... :D ...a CD mint formátum számomra még mindig játszik,még ma is vásárolok CD-t,nem igazán vagyok elragadtatva a mai trendi irányvonalakkal kapcsolatban "digititisz" fronton...sokat beszélgettem egy pár éve ex Marantz kereskedőnél dolgozó szakival,akkor CD17/II-sem volt,elmagyaráztam neki,mit is keresek....ajánlotta az elsőgenerációs 17KIS-t (fix tápkábel!)..nem bántam meg,nézz rá....Resolution Audio Cantata (ex 6000 GBP/US/euro),hányinger volt számomra,a rendszeremben,a 17 KIS-el szemben.. ;)
CD lejátszóról beszéltünk, nem? :)
Van vagy 250db CD-m, nem akarom kidobni. Meg ilyen hagyományos emberke vagyok. Nem hallgatok MP3-at. Sem netes egyéb zenét. Igazából 20-21 éve elvagyok ezzel a szettel is, ami szerintem az emberek kb. 95%-nak sok is, meg nem is értékelnék. Nem vagyok biztos benne, hogy egy "elérhető" árú, jobb szettnek hallanám a hangbéli különbségét (nyilván egy PM-10 erősítő, SA-10 CD-vel, B&W 802-es hangfalakkal hallható különbség lenne...).
De meggyőzhető vagyok :)
Pár napon belül derül ki, hogy javítható e a CD67 MKII-m, ha esetleg nem, akkor ha veszek valamit, viszont rosszabbat már elvből sem vennék.
De újonnan egy 6007-es lejátszó nem hiszem, hogy hallható minőség előrelépést adna (és még nagyon el i ütne formailag a PM-68 mellett), a következő lépcső, a 400e Ft-os kategória nem biztos, hogy annyival jobb, amennyivel drágább. Nyilván egy Model-30n lenne a jó, de jövőre tervezünk nagyobb kecóba költözni, így jó eséllyel válás lenne belőle, ha beállítanék egy ilyennel :D
Ezért jött szóba ez a CD-17 MKIII, ami árban nem vészes, és gondolom nem rosszabb, mint a CD67MKII volt, sőt elvileg legalább egy kategóriával fentebb játszik.
Szóval ez a történetem, remélem érthető volt :rolleyes:
A "nem hinném", a "nem gondolnám", a "nem vagyok biztos benne", kijelentések nem arra vallanak, hogy széleskörű tapasztalataid lennének. Elhiheted, aki segíteni, tanácsot adni próbál, az nem akar neked rosszat.
Elmélkedéssel nem jutsz közelebb a megoldáshoz, ahhoz, hogy eldöntsd neked mi a jó, bizony fáradtságot kell tenni, utána kell járni, meg kell hallgatni, a kiszemelt lejátszókat, csak így kaphatsz határozott választ a kérdésedre.
De ha már mindenképpen Marantz(úgy látom nagyon leragadtál ennél a márkánál, pedig ezen túl is van élet, sőt.), akkor én is a CD-17mklll-at ajánlom. Hidd el, biztosan jobb(sokkal), mint a CD-67mkll, nem egy ligában játszanak. Kor? Dizájn? Felejtsd el, inkább zenét hallgass!
Az új készülék, nem szinonímája a jobb hangminőségnek, sőt a tartóssagnak sem, sajnos.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2020.12.17., csüt. 19:06
SoundMania írta:
2020.12.17., csüt. 15:50

Nem olyan hardcore ez, csak nem figyeltél. :( De szerintem annyira kicsik a javulások a szintek között, hogy kicsivel többért alig szól jobban. PLáne ha fiatalabb is..... Ha jelentős javulást akarsz akkor sajnos mélyen a zsebbe kell nyúlni.
A fórumos vélemények alapján és ami Marantzot eddig hallottam, pedig nem ajánlom jó szívvel egyiket sem.Szóval ha jó hangot szeretnél akkor sztem használtban 300 alatt nehéz lesz....Vagy arányosan egyre nagyobb kompromisszumokat kell érte bevállalni.
Azt írtad külső DAC, ami egy másik doboz, nem? Nekem ez már a hardcore kategória, erre értettem.
Én max olyat keresek, ami gyári dobozon belül elfér. Gondolom, hogy jelentős javuláshoz mélyen kell zsebbe nyúlni. Ezért is kérdeztem, hogy van e "értelmes" megoldás ezzel a modellel, ami hallható is.

Azért én nem lennék ilyen rossz véleménnyel a Marantzról, szerintem a saját ár kategóriájában a legjobbak között van.
Ja, így érthetőbb.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2020.12.17., csüt. 16:53

Hmmm...nem ártana tisztázni,mit is keresel igazán,mármint digitális/CD fronton... :D ...a CD mint formátum számomra még mindig játszik,még ma is vásárolok CD-t,nem igazán vagyok elragadtatva a mai trendi irányvonalakkal kapcsolatban "digititisz" fronton...sokat beszélgettem egy pár éve ex Marantz kereskedőnél dolgozó szakival,akkor CD17/II-sem volt,elmagyaráztam neki,mit is keresek....ajánlotta az elsőgenerációs 17KIS-t (fix tápkábel!)..nem bántam meg,nézz rá....Resolution Audio Cantata (ex 6000 GBP/US/euro),hányinger volt számomra,a rendszeremben,a 17 KIS-el szemben.. ;)
CD lejátszóról beszéltünk, nem? :)
Van vagy 250db CD-m, nem akarom kidobni. Meg ilyen hagyományos emberke vagyok. Nem hallgatok MP3-at. Sem netes egyéb zenét. Igazából 20-21 éve elvagyok ezzel a szettel is, ami szerintem az emberek kb. 95%-nak sok is, meg nem is értékelnék. Nem vagyok biztos benne, hogy egy "elérhető" árú, jobb szettnek hallanám a hangbéli különbségét (nyilván egy PM-10 erősítő, SA-10 CD-vel, B&W 802-es hangfalakkal hallható különbség lenne...).
De meggyőzhető vagyok :)
Pár napon belül derül ki, hogy javítható e a CD67 MKII-m, ha esetleg nem, akkor ha veszek valamit, viszont rosszabbat már elvből sem vennék.
De újonnan egy 6007-es lejátszó nem hiszem, hogy hallható minőség előrelépést adna (és még nagyon el i ütne formailag a PM-68 mellett), a következő lépcső, a 400e Ft-os kategória nem biztos, hogy annyival jobb, amennyivel drágább. Nyilván egy Model-30n lenne a jó, de jövőre tervezünk nagyobb kecóba költözni, így jó eséllyel válás lenne belőle, ha beállítanék egy ilyennel :D
Ezért jött szóba ez a CD-17 MKIII, ami árban nem vészes, és gondolom nem rosszabb, mint a CD67MKII volt, sőt elvileg legalább egy kategóriával fentebb játszik.
Szóval ez a történetem, remélem érthető volt :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2020.12.17., csüt. 15:50

Nem olyan hardcore ez, csak nem figyeltél. :( De szerintem annyira kicsik a javulások a szintek között, hogy kicsivel többért alig szól jobban. PLáne ha fiatalabb is..... Ha jelentős javulást akarsz akkor sajnos mélyen a zsebbe kell nyúlni.
A fórumos vélemények alapján és ami Marantzot eddig hallottam, pedig nem ajánlom jó szívvel egyiket sem.Szóval ha jó hangot szeretnél akkor sztem használtban 300 alatt nehéz lesz....Vagy arányosan egyre nagyobb kompromisszumokat kell érte bevállalni.
Azt írtad külső DAC, ami egy másik doboz, nem? Nekem ez már a hardcore kategória, erre értettem.
Én max olyat keresek, ami gyári dobozon belül elfér. Gondolom, hogy jelentős javuláshoz mélyen kell zsebbe nyúlni. Ezért is kérdeztem, hogy van e "értelmes" megoldás ezzel a modellel, ami hallható is.

Azért én nem lennék ilyen rossz véleménnyel a Marantzról, szerintem a saját ár kategóriájában a legjobbak között van.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2696

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Alex_Aston írta:
2020.12.17., csüt. 13:51
SoundMania írta:
2020.12.17., csüt. 13:18
Alex_Aston írta:
2020.12.17., csüt. 12:00
Olvasgatok itt visszafelé, tök jó látni a sok hifi "őrültet", visszahozza a fiatal kori emlékeimet, amikor közép iskola után, egyik bemutató teremből a másikba járkáltunk egy barátommal :)

Az előző hozzászólásomban említett Marantz CD67MKII-t lehet/érdemes "tuningolni", hogy tényleg jobb hangja legyen, és nem csak placebo? PM68 erősítőm van mellé, Neotech kábellel összekötve (típust nem tudok, de ujjnyi vastag, és 2003 körül volt kb. 10e Ft), illetve Mission 783-as hangfalakkal hallgatva (szintén Neotech kábelekke, külön ezüst és külön réz kábelezéssel). Tehát ilyen szettel lehet érdemi hangminőség javulást elérni?
67 , 63 jó tuning alany. Volt cég akinek az ebből készült termékét ma , használtan 7-8száz E alatt nem nagyon lehet tapogatni. De sajnos csak futóműnek használva lett nagyon kiváló, így egy kötelező külső DAC meg a plusz kábelek még jelentősen tovább emelik az árát.
Ennyire hardcore dologra nem gondoltam :)
Csak ami a saját házán belül és a reális értékének megfelelően megoldható. Mert sok százezer ráköltése helyett akkor inkább vennék egy eleve komolyabb lejátszót. Vagy azok sem lényegesen jobbak?
Pl. árul itt egy fórumtárs egy CD17 MKIII-at, 95e Ft-ért. Az mennyivel lehet jobb? Szemeztem vele. Bár ki tudja, az meddig bírja mechanikailag, 6-7-8 évvel lehet fiatalabb, mint az enyém.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2020.12.17., csüt. 13:51
SoundMania írta:
Alex_Aston írta:
Olvasgatok itt visszafelé, tök jó látni a sok hifi "őrültet", visszahozza a fiatal kori emlékeimet, amikor közép iskola után, egyik bemutató teremből a másikba járkáltunk egy barátommal :)

Az előző hozzászólásomban említett Marantz CD67MKII-t lehet/érdemes "tuningolni", hogy tényleg jobb hangja legyen, és nem csak placebo? PM68 erősítőm van mellé, Neotech kábellel összekötve (típust nem tudok, de ujjnyi vastag, és 2003 körül volt kb. 10e Ft), illetve Mission 783-as hangfalakkal hallgatva (szintén Neotech kábelekke, külön ezüst és külön réz kábelezéssel). Tehát ilyen szettel lehet érdemi hangminőség javulást elérni?
67 , 63 jó tuning alany. Volt cég akinek az ebből készült termékét ma , használtan 7-8száz E alatt nem nagyon lehet tapogatni. De sajnos csak futóműnek használva lett nagyon kiváló, így egy kötelező külső DAC meg a plusz kábelek még jelentősen tovább emelik az árát.
Csak ami a saját házán belül és a reális értékének megfelelően megoldható. Mert sok százezer ráköltése helyett akkor inkább vennék egy eleve komolyabb lejátszót. Vagy azok sem lényegesen jobbak?
Pl. árul itt egy fórumtárs egy CD17 MKIII-at, 95e Ft-ért. Az mennyivel lehet jobb? Szemeztem vele. Bár ki tudja, az meddig bírja mechanikailag, 6-7-8 évvel lehet fiatalabb, mint az enyém.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

trane írta:
2020.12.16., szer. 18:08
hifipeti írta:
2020.12.16., szer. 15:13
hifipeti írta:
2020.12.04., pén. 10:54
Hello! Ayon cd -1 st szeretnék javíttatni és persze nem a sógoroknál:) Ha valaki tudja esetlegKormos János telefonszámát kérem küldje el ide A 20 32559312 nem kapcsolható elvileg ez a száma?
A kérdésem egy része mit sem változott. Ayon CD1 Javítás. Ki az a szakember, aki nem b utáskodja el, nem hónapokig tart nála és nem ezen az egy darabon akarja megkeresni a 2020-as karácsony finanszírozását.Mehet itt v privátban mindegy
KZ már kiesett a körből :rolleyes: ?
Bárkit, csak őt ne!!! :ohnoohnoohno:
Üdv. Gyuri :napsut:

hifipeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: hifipeti »

trane írta:
2020.12.16., szer. 18:08
hifipeti írta:
2020.12.16., szer. 15:13
hifipeti írta:
2020.12.04., pén. 10:54
Hello! Ayon cd -1 st szeretnék javíttatni és persze nem a sógoroknál:) Ha valaki tudja esetlegKormos János telefonszámát kérem küldje el ide A 20 32559312 nem kapcsolható elvileg ez a száma?
A kérdésem egy része mit sem változott. Ayon CD1 Javítás. Ki az a szakember, aki nem b utáskodja el, nem hónapokig tart nála és nem ezen az egy darabon akarja megkeresni a 2020-as karácsony finanszírozását.Mehet itt v privátban mindegy
KZ már kiesett a körből :rolleyes: ? Hát két éve elvittem hozzá egy előerősítőm 4 hónap múlva rátelefonáltam hogy készen vanE Nem volt Majd két hét múlva felhívtak nincs baja. Szépen mutatta a Sínusgörbéket a képernyőn. Majd hazavittem és a hangarőpoti min. mozdításával hajszálhijján kirobbantak a magassugárzóim. Azóta nem jártam arra pedig messze lakik majdnem 1km-re

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: manman12 »

én a denon 720at ajánlanám

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
Alex_Aston írta:

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: venndi »

manman12 írta:
2020.12.17., csüt. 12:58
Ha már denont szeretnél akkor inkább egy vaskosabb belepőt vegyél én inkább egy 800 ast vennék de marantz is ott van a szeren én halottam mind 2 db de a denon vitte a pálmát.Ezekből mind kettő volt,egy denon Pma 1510ea volt az erősítő.De én és mások is úgy vannak ezzel hogy tárca függő,és fül.

Rendben értem a logikát :), viszont mégis másik lejátszó után nézek, mivel mindenféleképp USB bementtel rendelkezőt szeretnék venni. Őszintén szólva kb. 20 évvel ezelőtt kaptunk egy CD lejátszót (első és utolsó ezidáig) én és a testvérem, azóta nyilván fejlődött a technika... most ahogy jobban utánanéztem, találtam pár USB-set elég jó áron. Denon DCD 710 és 720-ról mi a véleményed/véleményetek?
Jaja, az ár nálam is meghatározza, hogy melyiket veszem.
A DCD 800-as már sok, duplája a DCD 710, 720-nak. A marantz CD 6004 - 6006 ig pedig szintén drágábbak mint a denon 720. Egyelőre a Denon DCD 720 a befutó. Kár hogy egyik sem játsza le a FLAC fájlokat USB-n keresztől, csak WMA-t ha jól olvastam leírásban, de az mp3 is megteszi.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ha már denont szeretnél akkor inkább egy vaskosabb belepőt vegyél én inkább egy 800 ast vennék de marantz is ott van a szeren én halottam mind 2 db de a denon vitte a pálmát.Ezekből mind kettő volt,egy denon Pma 1510ea volt az erősítő.De én és mások is úgy vannak ezzel hogy tárca függő,és fül.

Rendben értem a logikát :), viszont mégis másik lejátszó után nézek, mivel mindenféleképp USB bementtel rendelkezőt szeretnék venni. Őszintén szólva kb. 20 évvel ezelőtt kaptunk egy CD lejátszót (első és utolsó ezidáig) én és a testvérem, azóta nyilván fejlődött a technika... most ahogy jobban utánanéztem, találtam pár USB-set elég jó áron. Denon DCD 710 és 720-ról mi a véleményed/véleményetek?
[/quote]

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

fülelek írta:
2020.12.16., szer. 21:59
Ami el tud romlani, az el is romlik -bizonyára hallottad már ezt a Murphy idézetet.
Vannak olyan fénykorukban nagyszerű cd játszók, Wadia, Esoteric, Teac, amelyekben olyan olvasófej van, amit nem lehet beszerezni, se javítani tartósra, vagy sokszáz dollár, és az se működik sokáig, és el lehet hajítani a készüléket, ha nem játszik le semmilyen lemezt, ugye.
Igenis használt cdjátszó vásárlásakor alapvető szempont, hogy meg lehet-e javítani, ha elromlik, és mibe fog kerülni.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok fórumtársaim,egy kérdésem volna,van egy pioneer cd 839 író ma nézegetem benne a kondikat és a szemem guvat ki mikkor teli tolták nem tudom márka kondikal,valami smg mit tudni róla.Mert azon gondolkodok hogy cserélem le elna slim2 esekre .Persze kb 20 db elna van benne :angry: tápokba is elna menne,szerintetek érdemes azokat a kondikat bekukázni.köszönöm elöre is
Csatolmányok
táp
táp
20201217_122146.jpg (3.96 MiB) Megtekintve 1892 alkalommal
Kimenet
Kimenet
20201217_122140.jpg (3.67 MiB) Megtekintve 1892 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2020.12.17., csüt. 10:03
Philips mániákusoknak :smile53:

https://retrofuturistahifista.blog.hu/2 ... _lejatszom
A 880-as igen szép áron mozog, most néztem meg kíváncsiságból. Bár papíron is szép adatokkal rendelkezik.

Volt valami modell a 90-es évek elején, még pont a közép mechanikás, és kerekített formavilág előtt, Bitstream fantázia nevű D/A konverterrel (azok voltak a jobbak/drágábbak ha jól emlékszem). Nem tudod, melyik modell volt? Anno az nagyon tetszett nekem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
Ami el tud romlani, az el is romlik -bizonyára hallottad már ezt a Murphy idézetet.
Vannak olyan fénykorukban nagyszerű cd játszók, Wadia, Esoteric, Teac, amelyekben olyan olvasófej van, amit nem lehet beszerezni, se javítani tartósra, vagy sokszáz dollár, és az se működik sokáig, és el lehet hajítani a készüléket, ha nem játszik le semmilyen lemezt, ugye.
Igenis használt cdjátszó vásárlásakor alapvető szempont, hogy meg lehet-e javítani, ha elromlik, és mibe fog kerülni.
Épp most javíttatom a 20-21 éves (akkor vettem, első tulaj vagyok) Marantz CD67MKII lejátszómat, és hasonlót tapasztalok. Második szervizben járok vele augusztus óta, és ma jött meg az alkatrész hozzá jó pár hét csúszással. Talán holnapra kész lesz.
Gondoltam, veszek másikat, de amit ma újonnan kapok, hasonló tudásút, az ugye 170eft körül mozog. De tökre el ütne a PM68 erősítőmtől (mindkettő arany színű). Használt lejátszóval meg lehet ugyanúgy járok 2-3-4 év múlva, hogy elkezdi nem olvasni a lemezeket...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2776

Hozzászólás Szerző: tunerman »

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

fülelek írta:
...alapvető szempont, hogy meg lehet-e javítani, ha elromlik, és mibe fog kerülni.
Egyértelmü.
Csak rutintalanok, akiknek sose romlott el semmi, mindig minden tökéletesen müködött gondolhatja másképp. Priorizálni lehet, de teljesen elfelejteni nem érdemes a fentit.
Kulcsszavak: "aftersales" support, megbízhatóság, bizonyított már sok éven át.
...
Minden látszólagos (!!) "upgrade" meggondolandó, szolid, "elegendöen jó" cuccok lecserélésével csak óvatosan.
Persze magának mindenki úgy mérlegel, ahogy szeretne, csak tudatos legyen !
és nem is csak koros eszközöknél, elég a sok mai sz.rra gondolni, beleolvasni ámítógépes lejátszás, pc-s kérdések stb. topikokba, ime az utolso éjszaka beírásából 2:
viewtopic.php?f=107&t=113949&p=2559054& ... n#p2559054
viewtopic.php?f=4&t=59495&p=2559071&hil ... n#p2559071

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Hozzászólás Szerző: fülelek »

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

fülelek írta:
2020.12.15., kedd 20:49
A HD980 jól szól, nem bánod meg, ilyen olvasófej van benne, érdemes tartalékba beszerezni https://www.aliexpress.com/item/32415646038.html
A hálózati kábelét érdemes kicserélni.
Hát ha pótalkatrésszel kell kezdeni, az már régen rossz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”