Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 226

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

ha találsz is ilyet, meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy a három feltételből (bármelyiket is választanád) csak kettő teljesíthető...egyszerre.

hifipeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: hifipeti »

hifipeti írta:
2020.12.04., pén. 10:54
Hello! Ayon cd -1 st szeretnék javíttatni és persze nem a sógoroknál:) Ha valaki tudja esetlegKormos János telefonszámát kérem küldje el ide A 20 32559312 nem kapcsolható elvileg ez a száma?
A kérdésem egy része mit sem változott. Ayon CD1 Javítás. Ki az a szakember, aki nem b utáskodja el, nem hónapokig tart nála és nem ezen az egy darabon akarja megkeresni a 2020-as karácsony finanszírozását.Mehet itt v privátban mindegy

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A HD980 jól szól, nem bánod meg, ilyen olvasófej van benne, érdemes tartalékba beszerezni https://www.aliexpress.com/item/32415646038.html
A hálózati kábelét érdemes kicserélni.

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: venndi »

Sziasztok!

HK 3490 erősítő mellé szeretnék egy CD lejátszót venni. Elsőre a Harman Kardon lejátszókat nézegettem, pontosabban a HD980-at. Mi a véleményetek róla? A HD970-ről elég sok negatív véleményt lehet olvasni különböző fórumokon, nem tudom a HD980 miben más, illetve érdemes-e megvenni. Illik a HK3490-hoz, de ha a HK lejátszók tényleg kerülendők, akkor választok más gyártótól, pl a Denon DCD-700-as jól néz ki, egyedül ami hiányzik, az a "CD-text" megjelenítése a kijelzőn.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

fülelek írta:
2020.12.13., vas. 14:19
Én a NAD-ot ajánlom, azt relatíve könnyű adott esetben szervizelni.
Egyik masinában sincs kellően jól megoldva a jitter probléma a digitális kijáraton (sem), de ez megfelelő dac-kal eliminálható, vagy tuningolható, vagy el lehet felejtkezni a problémáról :D
Köszönöm! Milyen árkategóriában kell gondolkoznom ahhoz, hogy digit kimeneten ne kelljen jelentős jitterel együtt élnem?
(Pár éve volt már egy hasonló próbálkozásom egy CD lejátszóval, az lett belőle, hogy ugyanúgy nem hallgattam a CD-ket, mintha nem lett volna...)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Én a NAD-ot ajánlom, azt relatíve könnyű adott esetben szervizelni.
Egyik masinában sincs kellően jól megoldva a jitter probléma a digitális kijáraton (sem), de ez megfelelő dac-kal eliminálható, vagy tuningolható, vagy el lehet felejtkezni a problémáról :D

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Sziasztok, ezek közül melyiket vennétek, ha másodlagos lejátszó kellene a meglévő számítógépes mellé?
Csak futóműként lenne használva, feltételezem, hogy a meglévő DAC-om azért ezeknél jobb hangot ad. Mivel másodlagos cucc lesz, ezért 30-nál több pénzt nem szánnék rá. Persze ha van más javaslatotok, nyitott vagyok rá.
A gondolkodás oka: Van egy nagy láda, sok éve nem hallgatott CD lemezem, ill. újabb klasszikus zenei CD-k beszerzése is várható, az összes begrabbelésére most úgy látom még 10 évig nem lesz időm... Ill. a feleségem miatt sem ártana egy plug&play lejátszó, a számítógépes vonal neki "túl műszaki".

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... -112.shtml

https://www.hifiengine.com/manual_library/nad/502.shtml

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... d604.shtml
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zoli73 írta:
2020.12.08., kedd 19:17

Az itt linkelt távirányítót, sikerült megszereznem, tökéletesen kezeli a Mephisto-t! :smile32:
Ezúton is köszönöm! leborulok.gif
:smile32: :noproblemo: Használd sokáig egészséggel mindkettőt!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

tonee73 írta:
2020.12.08., kedd 08:17
zoli73 írta:
2020.12.07., hétf. 19:41

Most ott vagyok, hogy nincs hozzá rávirányító, vagyishát van, mert a jelenlegi cd játszóm(Marantz CD10)
távirányítója, minden funkcióját kezeli, de hát ez nem megoldás.
Kérdésem, milyen távirányítót próbáljak beszerezni hozzá, ami ugyanúgy kezeli?
Gondolom valamilyen Philips, de milyen?
Próbáltam keresgélni, de szinte csak tv távirányítókat találok. Nem egyszerű dolog.
Köszönöm előre is!
Ha gyors és olcsó megoldást keresel akkor itt ez:
viewtopic.php?f=160&t=153791&p=2554762& ... v#p2554762
Én anno a CD72mkIISE-t vettem táv nélkül, aztán kis kutakodás után szereztem hozzá egy RC63CD-t:
RC63CD.jpg
Aztán mikor került a 72-höz gyári táv, akkor ment a fiókba és maradt a tartaléknak, ami jól is jött mikor a CD16 érkezett (szintén gyári táv nélkül).
Az itt linkelt távirányítót, sikerült megszereznem, tökéletesen kezeli a Mephisto-t! :smile32:
Ezúton is köszönöm! leborulok.gif
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

tonee73 írta:
2020.12.08., kedd 08:26
SoundMania írta:
2020.12.08., kedd 07:53

Lemezt úgyis végighallgatja az ember. Felesleges a távirányító. :)
Én is csak azért piszkálom őket távval, mert így kímélődnek az cd előlapi mikrokapcsolói.(open/close, play, stop, dimmer)
Egy használt távot talán egyszerűbb beszerezni. ;)
Meg aztán ne feledjük, hogy a cd játszóknak több olyan funkciójuk is van(kijelző kikapcsolás pl.), amihez elengedhetetlen a távirányító.
De az is mennyivel kényelmesebb, ha zenehallgatás közben hozzámszól valamelyik családtag, vagy jön egy telefonhívás, akkor csak nyomok egy "pause-t", és nem kell felugrálni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

trane írta:
2020.12.07., hétf. 20:28

a Mephisto egy-féle Philips mechanikával, a CDM9-essel (Pro) készült (a másik Mephisto modell Sanyo mechanikás), úgyhogy bármilyen olyan CD-játszó távja viszi, amiben ez a mechanika van (i.e. a sima 9-es ebből a szempontból u.a.) leborulok.gif - azaz :rolleyes: > www.dutchaudioclassics.nl/the_complete_ ... rter_list/
A CDM4-el szerelt gépek távjai is kezelni fogják. ;)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

SoundMania írta:
2020.12.08., kedd 07:53

Én is csak azért piszkálom őket távval, mert így kímélődnek az cd előlapi mikrokapcsolói.(open/close, play, stop, dimmer)
Egy használt távot talán egyszerűbb beszerezni. ;)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

zoli73 írta:

Most ott vagyok, hogy nincs hozzá rávirányító, vagyishát van, mert a jelenlegi cd játszóm(Marantz CD10)
Próbáltam keresgélni, de szinte csak tv távirányítókat találok. Nem egyszerű dolog.
Köszönöm előre is!
Ha gyors és olcsó megoldást keresel akkor itt ez:
viewtopic.php?f=160&t=153791&p=2554762& ... v#p2554762
Én anno a CD72mkIISE-t vettem táv nélkül, aztán kis kutakodás után szereztem hozzá egy RC63CD-t:
RC63CD.jpg
RC63CD.jpg (57.45 KiB) Megtekintve 2335 alkalommal
Aztán mikor került a 72-höz gyári táv, akkor ment a fiókba és maradt a tartaléknak, ami jól is jött mikor a CD16 érkezett (szintén gyári táv nélkül).

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1229

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!
Megint egy kis segítségre volna szükségem.
Szert tettem, egy Audiomeca Mephisto futóműre, minden szép és jó, csak éppen nincs távirányítója.
Akitől vettem, adott mellé egy Philips " rendszer" távirányítót, mondván Ő ezt kapta hozzá, igaz sohasem használta gondolkodik.gif . Itthon jobban megnézegetve(elem sem volt benne), persze hogy nem használta, mert ez egy tv távirányító, ezzel nem is működne. Gondoltam felhívom, hogy ilyenkor mi van, de tudom, vitatkozás, civakodás lenne a vége, de távirányítóm továbbra sem lenne.
Köszönöm előre is!
Főleg mégegy..... Majd ha eladod a Marantzot, addigra vegyél egy taníthatót és tanítsd be róla. Aztán tedd el a fiókba.....

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2020.12.07., hétf. 22:15
zoli73 írta:
2020.12.07., hétf. 22:07
Igaz, hogy nem egy "rendes" Ambrosia-val, de már azt hiszem hallom.
Ilyen, jóértelemben vett analógos hangú cd játszót még nem hallottam. Amiket eddig hallottam, azok közűl, ennek a hangja van legközelebb az Lp-hez. Az a mélység, folyékonyság, hirtelen dinamikaváltások, lendület, izgalom, vérbőség, amit az analóg produkál, azt a legtöbb cd játszóban hiába kerestem eddid. Azért még ez sem olyan, de nagyon megközelíti.
ami még igen-jó lehet, egy rendes csöves DAC, pl. egy AN-koppintás... 36_3_1.gif ha érdekel, tudok ajánlani szakit, aki jópár - többek között itteni - srácnak készített már olyat leborulok.gif
Audio Note rendszert, többféle kiépítésben, már sokszor volt szerencsém hallani, de sohasem tetszett, egyáltalan nem az én világom. Ha ezek az utánépített dac-ok is ezt a hanzásvilágot képviselik, akkor számomra sajnos érdektelenek.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2020.12.07., hétf. 21:16
zoli73 írta:
2020.12.07., hétf. 21:06
Szert tettem, egy Audiomeca Mephisto futóműre, minden szép és jó, csak éppen nincs távirányítója.
...csak pár órája hallgatom, de tetszik.
A CD10-hez képest előrelépés, de ennek mértéke, nem arányos az árkülönbözettel.
Tudom, ahogy haladunk feljebb a ranglétrán, egyre kisebb előrelépés, egyre nagyobb áldozatok árán érhető el...
ha valami normális DAC-kal (pl. egy rendes Ambrosia) párosítod, meg fogod hallani, miért is mefisztó a Mephisto :music1: :smile32: ;peace;
Igaz, hogy nem egy "rendes" Ambrosia-val, de már azt hiszem hallom.
Ilyen, jóértelemben vett analógos hangú cd játszót még nem hallottam. Amiket eddig hallottam, azok közűl, ennek a hangja van legközelebb az Lp-hez. Az a mélység, folyékonyság, hirtelen dinamikaváltások, lendület, izgalom, vérbőség, amit az analóg produkál, azt a legtöbb cd játszóban hiába kerestem eddid. Azért még ez sem olyan, de nagyon megközelíti.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

zoli73 írta:
2020.12.07., hétf. 21:06
Ezután jött a képbe a Mephisto. Ma délután hoztam el, még csak pár órája hallgatom, de tetszik.
Akkor sok jó zenehallgatást kívánok hozzá!
Nálam is eldőlt azóta, hogy itt viszont marad az egydobozos és Sony vonal.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2020.12.07., hétf. 20:06
zoli73 írta:
Na akkor ez lett a nagy futómű-kutakodás eredménye? :-) (Én egyébként a Sony-mat 10 évig távirányító nélkül használtam de most hogy már van távvezérlőm, tudom hogy azért az kényelemben elég erős fegyvertény.)
igen, ez lett. De őszinte leszek ez "csak" a "B" terv volt. Rágódtam, hogy futómű vagy egydobozos legyen-e, mert futóművet találni, kemény dió. Volt egy másik alternatíva, de különböző okok miatt nem jött össze.
Ezután jött a képbe a Mephisto. Ma délután hoztam el, még csak pár órája hallgatom, de tetszik.
A CD10-hez képest előrelépés, de ennek mértéke, nem arányos az árkülönbözettel.
Tudom, ahogy haladunk feljebb a ranglétrán, egyre kisebb előrelépés, egyre nagyobb áldozatok árán érhető el.
Mivel Philips alapú, ezért biztos voltam benne, hogy valamilyen Philips táv lesz hozzá jó, de kb. semmi használhatót nem találtam, mindenhol csak a tv, esetleg dvd lejátszó távot találni.
Amit Juliush ajánlott tanítható, az jó lehet, azt hiszem megpóbalkozom vele. Köszönöm!

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4108

Hozzászólás Szerző: juliush »

zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!
Szert tettem, egy Audiomeca Mephisto futóműre, minden szép és jó, csak éppen nincs távirányítója...
Valami ilyen tanítható távirányító? Ha a Marantz működik, ez tanítható arra is.
https://euronics.hu/termekek/hama-unive ... gIh7vD_BwE
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

zoli73 írta:
Na akkor ez lett a nagy futómű-kutakodás eredménye? :-) (Én egyébként a Sony-mat 10 évig távirányító nélkül használtam de most hogy már van távvezérlőm, tudom hogy azért az kényelemben elég erős fegyvertény.)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Szép estét mindenkinek!
Akitől vettem, adott mellé egy Philips " rendszer" távirányítót, mondván Ő ezt kapta hozzá, igaz sohasem használta gondolkodik.gif . Itthon jobban megnézegetve(elem sem volt benne), persze hogy nem használta, mert ez egy tv távirányító, ezzel nem is működne. Gondoltam felhívom, hogy ilyenkor mi van, de tudom, vitatkozás, civakodás lenne a vége, de távirányítóm továbbra sem lenne.
Köszönöm előre is!

hifipeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Ő adta meg azt, ami nem válaszol.:)

hifipeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszót (is) Javított A Besééknél (Alisca Orange) régen. Péter Sajnos más imfőm nincs

hifipeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hello! Ayon cd -1 st szeretnék javíttatni és persze nem a sógoroknál:) Ha valaki tudja esetlegKormos János telefonszámát kérem küldje el ide A 20 32559312 nem kapcsolható elvileg ez a száma?

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

trane írta:
2020.11.26., csüt. 18:37
prando írta:
2020.11.26., csüt. 18:01
Sziasztok!
Nálam járt egy haverom cd játszója, Philips futómű van benne és néha téveszt az olvasáskor. ...Esetleg a lézeren egy kicsit állítsak? Van új kínai futómű is.
Köszi
na azt NE! :ohnoohnoohno: - ha (nem bántalak, de a nem-létező szakértelem és műszerpark hiányában) hozzányúlsz> :trash:

a kínai futóművet pedig felejtsd el, inkább keress egy donort leborulok.gif
Nem bántasz egyáltalán, bírom a kritikát, ha emberi hangon van, a hülye pl belefér. :)
Köszönöm a tanácsot!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”