Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

pimpabmx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: pimpabmx »

Cd rippelesre ha jol emlekszem anno az EAC nevu prg.ot hasznaltam, kifejezetten erre valo.
Kösz a tippet, de az EAC-t is be kell lőni hogy megfelelően működjön. Ez nekem valamiért nem sikerül, flac-et nem abszolút fel sem kínálja, mint választható formátumot...
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 386

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Cd rippelesre ha jol emlekszem anno az EAC nevu prg.ot hasznaltam, kifejezetten erre valo.
Szinte egyszerre ajánlottuk :-)))
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 386

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

... A cél természetesen a lehető legpontosabb másolatot készíteni a cd-imről! 
Köszönöm előre is a válaszokat! 

Szia!
Nincs tapasztalatom a Foobar-ba épített rippelő képességeiről, de szerintem próbálkozz meg más programmal is.
Lehet hogy jobb eredményt érsz el egy másik progival...
Ajánlom a dBpoweramp-ot, vagy a népszerű EAC-t!

Saját tapasztalatom szerint eddigi legjobb eredményt a következő összeállítás hozta:
CD lemez lefagyasztás (estére be a hűtőbe), lemez megtisztítása után (vegyszeres) be a külső alu házba "lakó"
Plextor Premium II. drive-ba, ami le van terhelve.
A szoftver pedig Plextools (saját progi, sajna csak Plextor Drive-al műxik). Külön hálózati aljzatba dugva a PC és a Plextor.

Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Petike »

Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 299

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

tudnánk számosítani, nevesíteni? monldjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.
Nálam Fidelizer 6.5- Jriver 20- Nuforce Impulse Usb kábel- Musiland 2012 usb -spdif- Qed Performance optikai-Dac a lánc.
És jó nekem. A Dac-on  kívül 35-40 ezer az egész.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

pimpabmx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: pimpabmx »

"Napszaktól függetlenül" köszöntök minden fórumozót!
Foobar-os kérdéssel kapcsolatban faggatóznék ezúttal, elkezdtem cd gyűjteményem rip-elését a minap, hordozható lejátszómra szánom a flac fájlokat. Az eredménnyel nem vagyok maximálisan elégedett, főleg a magas tartomány lett igencsak harsány... Internetről töltött flac-okkal (44kHz/16bit) hasonlítottam össze a saját flac-jeimet, nem hiszem, hogy az én ripjeim a megfelelő másolatok.   Tehát a foobar optimalizálásval kapcsolatban kérdeznék, van-e valakinek e téren tapasztalata? Merre induljak a beállításoknál, kellenek-e esetleg bővítmények az alap foobar-hoz (a legújabb verziót töltöttem le)? A cél természetesen a lehető legpontosabb másolatot készíteni a cd-imről! 
Köszönöm előre is a válaszokat! 
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: wigand »

Sziasztok, kipróbálta már valaki a Raspberry PI -t zenére? 

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Én inkább a külső usb-spdif átalakítóra szavaznék. Komolyabb hang érhető el vele és forrás (pc) független, akár notebookra is köthető (HiFace, Kingrex UC, stb).
Anno volt is erről egy teszt: http://fapaci.blogspot.hu/2012/03/az-al ... -2011.html
Akkor ESI Maya, ESI Juli@ belső hangkártya, HiFace és KingRex UC192 (UC384) usb transport lett összehasonlítva.

A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11147
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nehéz ezt így, mert tuti jön valaki, aki szerint nála pont ellenkezőleg volt minden.
Máris jelentkezem!

Néhány évvel ezelőtt kiadós csoporttesztet végeztünk két barátommal, több beépíthető hangkártya digitális kimenetét és 2 féle USB/SPDIF transzportot vetettünk össze. Ide is beírtam annak idején a beszámolót, de most esélytelen megkeresni, azt sem tudom, melyik évben volt, az eredményre azonban tisztán emlékszem. Arra jutottunk, hogy már a legolcsóbb HiFace is alaposan maga mögé utasította bármelyik, néhány esetben jóval drágább hangkártyát.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

tudnánk számosítani, nevesíteni? mondjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.

Nehéz ezt így, mert tuti jön valaki, aki szerint nála pont ellenkezőleg volt minden.
Azt gondolom, hogy az Hiface 1-hez (+normálisabb USB kábel, legyen ~10ezer) képest egy rendes koaxos hangkártya jobb minőséget nyújt.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Attól függ mennyit szánsz a dologra. SPDIF kimenetes kártyával jó eredményt tudsz elérni, USB transzporttal pedig olcsók esetében elég rosszat, drágák esetében jobbat, mint a koax kimenettel. (+ normálisabb USB kábel ára)
Ha csak a hangkártya ára (vagy akár a triplája) áll rendelkezésre, akkor egyértelműen a koax kimenetes kártya.

tudnánk számosítani, nevesíteni? mondjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

dachoz amin nincs usb bemenet mit vegyek inkább? s/pdif kimenetes hangkártya mint pl. musiland digital times vagy usb/spdif konvertert mint pl. m2tech hiface?

Attól függ mennyit szánsz a dologra. SPDIF kimenetes kártyával jó eredményt tudsz elérni, USB transzporttal pedig olcsók esetében elég rosszat, drágák esetében jobbat, mint a koax kimenettel. (+ normálisabb USB kábel ára)
Ha csak a hangkártya ára (vagy akár a triplája) áll rendelkezésre, akkor egyértelműen a koax kimenetes kártya.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

dachoz amin nincs usb bemenet mit vegyek inkább? s/pdif kimenetes hangkártya mint pl. musiland digital times vagy usb/spdif konvertert mint pl. m2tech hiface?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok, esett mar egyparszor szo arrol hogy a DAC-ok es egyeb lejatszok tapjat lecsereltek es minosegesebb produkciot kaptak, ezuttal meg szeretnem tudakolni hogy a notebook tapjaval mar probalkozott valaki?

Saját laptopomnál mindig hangoztattam, hogy semmi különbséget nem hallok aksis és hálózatos táplálás közt. Aztán javasolták, h a hálózatost úgy próbáljam ki, hogy ki is van véve az aksi. Na akkor rögtön észrevettem, hogy rosszabb. Szóval úgy tűnik, az enyém mindig áthajtja az aksin a delejt, nem tudom más gépeknél hogyan működik ez, de ilyen esetben nem igazán látom értelmét a tápkábelesdinek.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok, esett mar egyparszor szo arrol hogy a DAC-ok es egyeb lejatszok tapjat lecsereltek es minosegesebb produkciot kaptak, ezuttal meg szeretnem tudakolni hogy a notebook tapjaval mar probalkozott valaki?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Nekem is epp ez szurt szemet mert volt par honapja vita a sata kabelekrol es tessek potom 500 dollaros sata kabel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Paul Pang avagy a PC alapu lejetszas magasfokon.  http://ppaproduct.blogspot.tw/

idiótizmus felső fokon. ennyiért még a hülyének is megéri sata kábelt árulni.

20cm $199USD  
30cm $249USD 
40cm $299USD
60cm $399USD
80cm $499USD

de az audio grade ssd se piskóta. én óva intenék mindenkit, hogy mielőtt innen vásárol, gondolkodjon.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Paul Pang avagy a PC alapu lejetszas magasfokon.  http://ppaproduct.blogspot.tw/

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Fidelizer 6.5 nálam nagyon jó win8.1-nél. Ajánlom.
Ezt meg tudom erősíteni. Ugyanígy használom JRiverrel és tényleg kiváló.
www.chiliout.hu

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Fidelizer 6.5 nálam nagyon jó win8.1-nél. Ajánlom.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

pc alapú lejátszásnál érdemes még manapság még s/pdif használaton gondolkodni usb-s dac esetén? mondjuk dsd-t nem tudó, de usb-s dac esetén? természetesen valami profi minőségi spdif kimenettel rendelkező dedikált kártyára gondolok. 

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Kösz, megoldottam én is.
www.chiliout.hu

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Valaki frissítette már a Fidelizert 6.3-nál nagyobb verzióra?
Ha igen kérem mondja el hogyan.

Hmmmm!
Nem használom, de kipróbáltam most, 6.5 működik. Letölt, kicsomagol, futtat, ezt nem kell telepíteni, olyan mint egy portable verzió.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Valaki frissítette már a Fidelizert 6.3-nál nagyobb verzióra?
Ha igen kérem mondja el hogyan.
www.chiliout.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Tegnap bejelentették az Avid Protools nevű híres hangutómunka szoftverének az ingyenes verzióját, a Protools First-öt. Csak igényes lejátszáshoz is érdemes lehet kipróbálni, de akik analóg forrásról digitalizálnak is jól járhatnak vele. Igényel némi megszokást a Protools szoftverek használata általában, de az egyik legfejlettebb legjobb hangúnak mondott engine van alatta sokak szerint, egy próbát feltétlenül megér majd ennyi pénzért.

http://koscsof1.com/2015/01/23/avid-pro ... ki-masnak/

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”