Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Acus »

Inkább INNEN válassz szerintem, önmagában a márka még nem jelent mindent.

Ha nem kell túl nagy teljesítmény, jelenleg az XFX 450-es tápja egy nagyon jó vétel, Seasonic belsővel, és halk is.
(persze még egy átlagos játékgéphez is bőven sok)

Enermaxból nincs olcsó, FSP-ből ami olcsó, az nem halk, illetve nem mind túl jó.

Milyen jó kis oldal ez. Hasznos! Köszi!

-MM-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -MM- »

Az előző kérdéshez kapcsolódva szeretném megkérdzni, hogy milyen passzív vagy nagyon halk táp javasolt htpchez, a jobb hangminőséghez? Amd F1 A3400- hoz. Mennyire számít ez htpc esetén? Inkább a tápkábel vagy a maga a táp fontosabb?

Inkább INNEN válassz szerintem, önmagában a márka még nem jelent mindent.

Ha nem kell túl nagy teljesítmény, jelenleg az XFX 450-es tápja egy nagyon jó vétel, Seasonic belsővel, és halk is.
(persze még egy átlagos játékgéphez is bőven sok)

Enermaxból nincs olcsó, FSP-ből ami olcsó, az nem halk, illetve nem mind túl jó.

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Acus »

Az előző kérdéshez kapcsolódva szeretném megkérdzni, hogy milyen passzív vagy nagyon halk táp javasolt htpchez, a jobb hangminőséghez? Amd F1 A3400- hoz. Mennyire számít ez htpc esetén? Inkább a tápkábel vagy a maga a táp fontosabb?

Válassz a márkás jó nevű tápok közűl. Hangminőségnem nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne közöttük. Egyik sem arra lett kitalálva Enermax, Be Quiet, FSP
Tápkábel is fontos de nem kell azért túlzásba vinni.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Hali!

Érdekelne, hogy pc-s zenelejátszáshoz mi lenne a fontosabb a jobb alaplap vagy processzor ill. memória vagy mind a 3 együtt fontos ezért kérdezem mert hamarosan gépet fogok fejleszteni(lap,ram,proci)
Vagy ezek nem számítanak annyira... Amúgy valami ilyesmire gondoltam: ASRock Z68 Extreme3 Gen3; INTEL Core i3-2120; CORSAIR Vengeance DDR3 1600Mhz 2x4GB. (Nem csak zenehallgatáshoz lesz)

Szerintem tápegység a legfontosabb, de persze minden számít.
A kompatibilitás miatt jó maradni az Intel chipeknél, alaplapon is természetesen, de amint látom ez adott.
Persze még az is kérdés milyen eszközzel akarsz zenét gépből kihozni, kártya, USB-s külső?

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Hali!

Érdekelne, hogy pc-s zenelejátszáshoz mi lenne a fontosabb a jobb alaplap vagy processzor ill. memória vagy mind a 3 együtt fontos ezért kérdezem mert hamarosan gépet fogok fejleszteni(lap,ram,proci)
Vagy ezek nem számítanak annyira... Amúgy valami ilyesmire gondoltam: ASRock Z68 Extreme3 Gen3; INTEL Core i3-2120; CORSAIR Vengeance DDR3 1600Mhz 2x4GB. (Nem csak zenehallgatáshoz lesz)

ulyses
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ulyses »

Sziasztok,
ezt a NAS-t valaki próbálta már Squeeze Server futtatásra: D-link DNS-325!?

A hardver gondolom elég 1.2Ghz, 256MB RAM, de a Squeeze Server támogatás nem tűnik valami combosnak.

Köszi!
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igazából nem akut a kérdés, mert most céges laptopot használok otthon is, ezzel nincs problémám, de ha netán eljön az idő, hogy vissza kell adni, nem akkor akarok kapkodni.
A legfontosabb ilyen kérdőjeles paraméter - nem csak zene szempontból - hogy a ventillátor halk legyen, teljes csendben is csak odafigyelve hallja az ember. Na ezt nem tudom, miképp lehetne vásárlás előtt kipróbálni.

Érdekes módon az először vásárolt usb kábelem sokszor csinált olyant, hogy rejtélyes okokból eldobta a jelet. Pl. ha rádugram vagy épp lehúztam a hálózatról a gépet. A mostanival nincs ilyen gond, bár nem értem, hogy ez miképp lehet kábelfüggő. (ha ettől ugrálna az usb feszültség pl. akkor nem hinném, hogy a jelenlegi kábel ez kompenzálja )

A CD-DAC közti kábel 75 OHM-os digitkoax kábel (Kácsa silverline, spc) de csatijai tutira nem.

Én olyan célszámítógépet rakattam össze,aminek a tápjánál van egy ventilátor.Gyakorlatilag állandóan működik nagyon kis fordulatszámon.Ha odahajolok és csend van a szobában csak akkor hallani nagyon halkan.Az alaplap nem igényel külön ventilátoros hűtést,van rajta egy hűtőborda,az abszolút elég.
Az alaplapon van koax-digit kimenet,én azt használom külső dac-kal,így a nagyfelbontású zenei anyagot is le tudom játszani.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Igazából nem akut a kérdés, mert most céges laptopot használok otthon is, ezzel nincs problémám, de ha netán eljön az idő, hogy vissza kell adni, nem akkor akarok kapkodni.
A legfontosabb ilyen kérdőjeles paraméter - nem csak zene szempontból - hogy a ventillátor halk legyen, teljes csendben is csak odafigyelve hallja az ember. Na ezt nem tudom, miképp lehetne vásárlás előtt kipróbálni.

Érdekes módon az először vásárolt usb kábelem sokszor csinált olyant, hogy rejtélyes okokból eldobta a jelet. Pl. ha rádugram vagy épp lehúztam a hálózatról a gépet. A mostanival nincs ilyen gond, bár nem értem, hogy ez miképp lehet kábelfüggő. (ha ettől ugrálna az usb feszültség pl. akkor nem hinném, hogy a jelenlegi kábel ez kompenzálja )

A CD-DAC közti kábel 75 OHM-os digitkoax kábel (Kácsa silverline, spc) de csatijai tutira nem.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem nálam a CD-nél jitter problémák vannak, de annyira nem érdekel a dolog, hogy tuningra pénzt költsek, mert túlnyomó rész gépről hallgatok. Számomra értelmezhetetlen, hogy úgy általában a számítógépes lejátszás kevésbé lenne zenei a CD-nél.

A digit-koax kábeled 75 Ohm-os?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Szerintetek mire kell figyelni, ha az ember laptopot vesz, amit USB-s zenelejátszásra is, de nem csak arra szeretne használni?
A hardverkövetelményeket nyilván mindenki meg tudja határozni, de itt elsősorban a táp és az usb kimenet minőségére (esetleg más, ami fontos lehet?) gondolok. Ill. nem a méregdrága üzleti kategóriában gondolkodom. Hogy lehet dönteni? Vannak ajánlott márkák, típusok?

Azt nem tudom,hogy a laptopoknál hogy van,de a netbook-ok többségére "butított" op.rendszert raknak,mondván ki az a "hülye" aki ezen akar majd zenét hallgatni.Én akartam,de az usb kimeneteén nem jött zene.Kiegészítő install csomagot kellett rátelepíteni hogy működjön.
A kapott hang nem volt rossz,de nem is dobtam tőle egy hátast.A magas hangok kissé túlsúlyban voltak,ezért 1.8 kHz-től felfelé kis korrekciót alkalmaztam,de a komoly hifi-ben nincs helye holmi equalizer-nek.Összeépíttettem egy célszámítógépet,így most azon hallgatok zenét nagy megelégedettséggel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5315

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Azért ez nem ilyen egyszerü, tapasztalatom szerint önmagában jól hallgatható egy számítógépes rendszer, de azért egy jó futómü-dac páros egyszerűen zeneibb egy osszehasonlításon, mondom ezt úgy, hogy csak számítógépet használok magam is.

Mert még nem sikerült rendes kiszámítógépet plusz hozzávaló hardvert szerezned

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Azért ez nem ilyen egyszerü, tapasztalatom szerint önmagában jól hallgatható egy számítógépes rendszer, de azért egy jó futómü-dac páros egyszerűen zeneibb egy osszehasonlításon, mondom ezt úgy, hogy csak számítógépet használok magam is.

Szerintem nálam a CD-nél jitter problémák vannak, de annyira nem érdekel a dolog, hogy tuningra pénzt költsek, mert túlnyomó rész gépről hallgatok. Számomra értelmezhetetlen, hogy úgy általában a számítógépes lejátszás kevésbé lenne zenei a CD-nél.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Nálam a laptopos forrás (USB transzporttal) leveri a CD-t, mint vak a poharat (ugyanazt a külső DAC-t használom, tehát a CD futómű.

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Nálam a laptopos forrás (USB transzporttal) leveri a CD-t, mint vak a poharat (ugyanazt a külső DAC-t használom, tehát a CD futómű.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Végülis nem olyan égető a probléma, mert a J river media player lejátsza a DVDAkat is, bár a foobar közelebb van ahhoz a hangzásvilághoz amit én szeretek.
A Foobarral lejátszott jazz at the pawnshop lenovo e125 netbook+a Bladelius USB DAcon kihajtva teljesen egy szinten van a Teac T1+AudioAlchemy DDE3 DAC kombóval.
Azaz számomra konklúzió, hogy a számítógépes lejátszás teljesen egy szinten van ma már egy jobb CD futómű-DAC párossal. A költség pedig talán kisebb is. A finomhangolás pedig még csak most következik: foobar finomhangolása, jobb USB kábel, USB táp.

Segítség, megfertőződött!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Végülis nem olyan égető a probléma, mert a J river media player lejátsza a DVDAkat is, bár a foobar közelebb van ahhoz a hangzásvilághoz amit én szeretek.
A Foobarral lejátszott jazz at the pawnshop lenovo e125 netbook+a Bladelius USB DAcon kihajtva teljesen egy szinten van a Teac T1+AudioAlchemy DDE3 DAC kombóval.
Azaz számomra konklúzió, hogy a számítógépes lejátszás teljesen egy szinten van ma már egy jobb CD futómű-DAC párossal. A költség pedig talán kisebb is. A finomhangolás pedig még csak most következik: foobar finomhangolása, jobb USB kábel, USB táp.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az origoról töltötttem le 2 hete, akkor a legújabb volt. Már többször újra is telepítettem.Sem Windows 7 sem Vista alatt nem működött ez a módszer.
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

Ezeket már többsoron kipróbáltam, nekem egyik sem müködött vmi miatt.Szépen feltelül, benne van a fobbarban a preference-nél, de unable file formatot ír ki mikor az opennal meg akarom nyitni.

Szia!
Mikori a foobar-od? Próbáld telepíteni a legújabbat.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Arról van valami infó, hogy hova tűntek a megvehető Squeezebox Touch-ok a boltokból? Mert bizony a legtöbb helyen nincs készleten, csak rendelésre hoznak.

Amikor tavaly október végén keresgéltem Touch-ot, én is végigfutottam azokat a köröket, amiket belinkeltél. Már akkor sem volt sehol és a legtöbb helyen azt mondták, hogy megrendelik, de nem garantálják, hogy meg is érkezik. Végül nagy nehezen egy barátom szerzett innen.

Ha már Touch, akkor írnék még róla egy-két gondolatot. Pl. azt, hogy egy segítőkész fórumtárs mutatta meg a Classic-ját, amit a dac-kommal hallgattunk meg és nagyon tetsztett. Aztán amikor 3 hét után végre megérkezett a Touch, legalább arra a hangra számítottam, mint amit a Classic tudott. Iszonyatos csalódás volt, én kis naív nem gondoltam, hogy ezt is be kell járatni. Rettenetes hang jött ki belőle. Borzasztóan lapos, a tér mint olyan nem is létezett, illetve volt egy jobb oldalról érkező massza és egy bal oldalról érkező massza, közte semmi.
35-40 óra használat után kezdett megjönni az a hang, amit vártam volna, most már teljesen elégedett vagyok vele.
Aztán beszéltem olyan fórumtárssal, aki azt mondta, hogy az első pillanattól kezdve semmit sem változott a hangja, ugyanolyan jó.
Nem olyan rég letét ellenében járt nálam egy egykori nagyágyú cd játszó, és meg kell mondanom, hogy bizony volt amiben a SB-Lavry párost jobbnak éreztem. Meg persze olyan is amiben nem, de cserélni nem érte volna meg.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Szerintetek mire kell figyelni, ha az ember laptopot vesz, amit USB-s zenelejátszásra is, de nem csak arra szeretne használni?
A hardverkövetelményeket nyilván mindenki meg tudja határozni, de itt elsősorban a táp és az usb kimenet minőségére (esetleg más, ami fontos lehet?) gondolok. Ill. nem a méregdrága üzleti kategóriában gondolkodom. Hogy lehet dönteni? Vannak ajánlott márkák, típusok?

Sajnos erre szerintem nem sok egyértelmű válasz, recept lesz. A számítástechnikában minden akkor fog kiderülni mi mivel működik hibátlanul és mivel nem, amikor kipróbálod azokat együtt.
Notebook-ot én elsősorban olyat vennék aminek hangtalan a hűtése és 3 év garancia van rá.
USB-s külső hangcuccokkal talán valamivel több probléma adódik a kisebb gépekkel, netbook-okkal mint a komolyabb masinákkal. Gondolom táp.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Szeretnék én is egy linket! Köszi!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ezeket már többsoron kipróbáltam, nekem egyik sem müködött vmi miatt.Szépen feltelül, benne van a fobbarban a preference-nél, de unable file formatot ír ki mikor az opennal meg akarom nyitni.

Szia! Töltsd le ezt a plugint: foo_input_sacd-0.4.5.zip innen, bontsd ki, és a foo_input_sacd.dll fájlt tedd be a C:/Program Files/foobar2000/components könyvtárba. Ezután nyitsd meg a foobart, húzz be egy SACD-ISO fájlt a lejátszási listába, és mehet!
Másik módszer: nyitsd meg a foobart, menj a File/Preferences menüpontba. a lenyíló ablak legelső pontja a Components, az ablak jobb alsó részén Install gomb, megkeresed a gépedre letöltött foo_input_sacd.zip fájlt, majd Apply, OK, újraindulás után SACD-ISO fájl lejátszási listába, és lejátszás!

Én az AvaxHome-ról töltöm, úgy keress rá, hogy "PS3 SACD to ISO".

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szia! Töltsd le ezt a plugint: foo_input_sacd-0.4.5.zip innen, bontsd ki, és a foo_input_sacd.dll fájlt tedd be a C:/Program Files/foobar2000/components könyvtárba. Ezután nyitsd meg a foobart, húzz be egy SACD-ISO fájlt a lejátszási listába, és mehet!
Másik módszer: nyitsd meg a foobart, menj a File/Preferences menüpontba. a lenyíló ablak legelső pontja a Components, az ablak jobb alsó részén Install gomb, megkeresed a gépedre letöltött foo_input_sacd.zip fájlt, majd Apply, OK, újraindulás után SACD-ISO fájl lejátszási listába, és lejátszás!

Én az AvaxHome-ról töltöm, úgy keress rá, hogy "PS3 SACD to ISO".

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”