Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5361

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Azért ez nem ilyen egyszerü, tapasztalatom szerint önmagában jól hallgatható egy számítógépes rendszer, de azért egy jó futómü-dac páros egyszerűen zeneibb egy osszehasonlításon, mondom ezt úgy, hogy csak számítógépet használok magam is.

Mert még nem sikerült rendes kiszámítógépet plusz hozzávaló hardvert szerezned

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Azért ez nem ilyen egyszerü, tapasztalatom szerint önmagában jól hallgatható egy számítógépes rendszer, de azért egy jó futómü-dac páros egyszerűen zeneibb egy osszehasonlításon, mondom ezt úgy, hogy csak számítógépet használok magam is.

Szerintem nálam a CD-nél jitter problémák vannak, de annyira nem érdekel a dolog, hogy tuningra pénzt költsek, mert túlnyomó rész gépről hallgatok. Számomra értelmezhetetlen, hogy úgy általában a számítógépes lejátszás kevésbé lenne zenei a CD-nél.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Nálam a laptopos forrás (USB transzporttal) leveri a CD-t, mint vak a poharat (ugyanazt a külső DAC-t használom, tehát a CD futómű.

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Nálam a laptopos forrás (USB transzporttal) leveri a CD-t, mint vak a poharat (ugyanazt a külső DAC-t használom, tehát a CD futómű.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Végülis nem olyan égető a probléma, mert a J river media player lejátsza a DVDAkat is, bár a foobar közelebb van ahhoz a hangzásvilághoz amit én szeretek.
A Foobarral lejátszott jazz at the pawnshop lenovo e125 netbook+a Bladelius USB DAcon kihajtva teljesen egy szinten van a Teac T1+AudioAlchemy DDE3 DAC kombóval.
Azaz számomra konklúzió, hogy a számítógépes lejátszás teljesen egy szinten van ma már egy jobb CD futómű-DAC párossal. A költség pedig talán kisebb is. A finomhangolás pedig még csak most következik: foobar finomhangolása, jobb USB kábel, USB táp.

Segítség, megfertőződött!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Végülis nem olyan égető a probléma, mert a J river media player lejátsza a DVDAkat is, bár a foobar közelebb van ahhoz a hangzásvilághoz amit én szeretek.
A Foobarral lejátszott jazz at the pawnshop lenovo e125 netbook+a Bladelius USB DAcon kihajtva teljesen egy szinten van a Teac T1+AudioAlchemy DDE3 DAC kombóval.
Azaz számomra konklúzió, hogy a számítógépes lejátszás teljesen egy szinten van ma már egy jobb CD futómű-DAC párossal. A költség pedig talán kisebb is. A finomhangolás pedig még csak most következik: foobar finomhangolása, jobb USB kábel, USB táp.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Az origoról töltötttem le 2 hete, akkor a legújabb volt. Már többször újra is telepítettem.Sem Windows 7 sem Vista alatt nem működött ez a módszer.
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

Ezeket már többsoron kipróbáltam, nekem egyik sem müködött vmi miatt.Szépen feltelül, benne van a fobbarban a preference-nél, de unable file formatot ír ki mikor az opennal meg akarom nyitni.

Szia!
Mikori a foobar-od? Próbáld telepíteni a legújabbat.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 896

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Arról van valami infó, hogy hova tűntek a megvehető Squeezebox Touch-ok a boltokból? Mert bizony a legtöbb helyen nincs készleten, csak rendelésre hoznak.

Amikor tavaly október végén keresgéltem Touch-ot, én is végigfutottam azokat a köröket, amiket belinkeltél. Már akkor sem volt sehol és a legtöbb helyen azt mondták, hogy megrendelik, de nem garantálják, hogy meg is érkezik. Végül nagy nehezen egy barátom szerzett innen.

Ha már Touch, akkor írnék még róla egy-két gondolatot. Pl. azt, hogy egy segítőkész fórumtárs mutatta meg a Classic-ját, amit a dac-kommal hallgattunk meg és nagyon tetsztett. Aztán amikor 3 hét után végre megérkezett a Touch, legalább arra a hangra számítottam, mint amit a Classic tudott. Iszonyatos csalódás volt, én kis naív nem gondoltam, hogy ezt is be kell járatni. Rettenetes hang jött ki belőle. Borzasztóan lapos, a tér mint olyan nem is létezett, illetve volt egy jobb oldalról érkező massza és egy bal oldalról érkező massza, közte semmi.
35-40 óra használat után kezdett megjönni az a hang, amit vártam volna, most már teljesen elégedett vagyok vele.
Aztán beszéltem olyan fórumtárssal, aki azt mondta, hogy az első pillanattól kezdve semmit sem változott a hangja, ugyanolyan jó.
Nem olyan rég letét ellenében járt nálam egy egykori nagyágyú cd játszó, és meg kell mondanom, hogy bizony volt amiben a SB-Lavry párost jobbnak éreztem. Meg persze olyan is amiben nem, de cserélni nem érte volna meg.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Szerintetek mire kell figyelni, ha az ember laptopot vesz, amit USB-s zenelejátszásra is, de nem csak arra szeretne használni?
A hardverkövetelményeket nyilván mindenki meg tudja határozni, de itt elsősorban a táp és az usb kimenet minőségére (esetleg más, ami fontos lehet?) gondolok. Ill. nem a méregdrága üzleti kategóriában gondolkodom. Hogy lehet dönteni? Vannak ajánlott márkák, típusok?

Sajnos erre szerintem nem sok egyértelmű válasz, recept lesz. A számítástechnikában minden akkor fog kiderülni mi mivel működik hibátlanul és mivel nem, amikor kipróbálod azokat együtt.
Notebook-ot én elsősorban olyat vennék aminek hangtalan a hűtése és 3 év garancia van rá.
USB-s külső hangcuccokkal talán valamivel több probléma adódik a kisebb gépekkel, netbook-okkal mint a komolyabb masinákkal. Gondolom táp.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Szerintetek mire kell figyelni, ha az ember laptopot vesz, amit USB-s zenelejátszásra is, de nem csak arra szeretne használni?
A hardverkövetelményeket nyilván mindenki meg tudja határozni, de itt elsősorban a táp és az usb kimenet minőségére (esetleg más, ami fontos lehet?) gondolok. Ill. nem a méregdrága üzleti kategóriában gondolkodom. Hogy lehet dönteni? Vannak ajánlott márkák, típusok?

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Szeretnék én is egy linket! Köszi!
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ezeket már többsoron kipróbáltam, nekem egyik sem müködött vmi miatt.Szépen feltelül, benne van a fobbarban a preference-nél, de unable file formatot ír ki mikor az opennal meg akarom nyitni.

Szia! Töltsd le ezt a plugint: foo_input_sacd-0.4.5.zip innen, bontsd ki, és a foo_input_sacd.dll fájlt tedd be a C:/Program Files/foobar2000/components könyvtárba. Ezután nyitsd meg a foobart, húzz be egy SACD-ISO fájlt a lejátszási listába, és mehet!
Másik módszer: nyitsd meg a foobart, menj a File/Preferences menüpontba. a lenyíló ablak legelső pontja a Components, az ablak jobb alsó részén Install gomb, megkeresed a gépedre letöltött foo_input_sacd.zip fájlt, majd Apply, OK, újraindulás után SACD-ISO fájl lejátszási listába, és lejátszás!

Én az AvaxHome-ról töltöm, úgy keress rá, hogy "PS3 SACD to ISO".

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Szia! Töltsd le ezt a plugint: foo_input_sacd-0.4.5.zip innen, bontsd ki, és a foo_input_sacd.dll fájlt tedd be a C:/Program Files/foobar2000/components könyvtárba. Ezután nyitsd meg a foobart, húzz be egy SACD-ISO fájlt a lejátszási listába, és mehet!
Másik módszer: nyitsd meg a foobart, menj a File/Preferences menüpontba. a lenyíló ablak legelső pontja a Components, az ablak jobb alsó részén Install gomb, megkeresed a gépedre letöltött foo_input_sacd.zip fájlt, majd Apply, OK, újraindulás után SACD-ISO fájl lejátszási listába, és lejátszás!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1732

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Rebeca Pidgeon valami fantasztikus! Egyszerűen még bele se hallgattam a többibe mert újra és újra kell hallgatni Rebeca P-t

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

kedves foobar fanok!!nemrég van meg ez a program,gyári asus asioval futott,aztán a gép fura dolgokat kezdett művelni.Azt vettem észre mindíg jobb felvételt keresek,valahogy nem volt az igazi.Próbaképpen visszatértem a régi bpm studióhoz,szintén a régi asioval,és láss csodát!!!egyszerűen nem értem a dolgot.szóval ha valaki segítene,és összevetné a két programot ,annak nagyon örülnék.mert nálam egyértelműen a bpm a jobb,csak az okát még nem tudom.Köszönöm!!

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

SACD rip mennyivel jobb, mint egy sima cd? Csak mert a különböző kódolás miatt a konvertálás nekem nem tűnik a veszteségmentességet megközelítőnek!

Még annyit, hogy a lejátszáshoz sem kell feltétlenül PCM-be konvertálni, a foobar2000-ben is be tudod állítani, hogy DSD-ben játssza le. A foobar menüben menj a File/Preferences/Tools/SACD fülre, és ott választhatsz PCM vagy DSD (Autodetect) ASIO driver mód közül.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 555

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

1326030404[/url]' post='1245211']A PS3-mal rippelt SACD bitperfekt DSD .iso képfájl, valószínűleg úgy szól, mint az eredeti SACD. Kb. egy hónapja töltöttem le az első SACD.ISO anyagot, mostanra az összes SACD-met berippeltem PS3-mal, jó tapasztalataim vannak, nem hallok lényegi különbséget.

Koszi ez fontos informacio volt szamomra, mert erre vonatkozoan sehol nem talaltam tapasztalatokat.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

SACD rip mennyivel jobb, mint egy sima cd? Csak mert a különböző kódolás miatt a konvertálás nekem nem tűnik a veszteségmentességet megközelítőnek!

A PS3-mal rippelt SACD bitperfekt DSD .iso képfájl, valószínűleg úgy szól, mint az eredeti SACD. Kb. egy hónapja töltöttem le az első SACD.ISO anyagot, mostanra az összes SACD-met berippeltem PS3-mal, jó tapasztalataim vannak, nem hallok lényegi különbséget.

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Aki nem akar a PC-vel kínlódni, és van az alábbi listából bármilyen lejátszója, az kiírja az ISO fájlt egy DVD-R lemezre, beteszi, és ennyi:

SACD-R kompatibilis lejátszók:
Cambridge Audio Azur 650BD
Cambridge Audio Azur 751BD
Denon DBP-1611UD
Denon DBP-2012UD
Denon DVD-2910
Denon DVD-3910
Denon DVD-5910
Denon DVD-A11
Denon DBP-1611UD
Marantz DV7600
Marantz UD5005
NAD M5
NAD M55
NAD T 585
Oppo BDP-80
Oppo BDP-83
Oppo BDP-83SE
Oppo BDP-93
Oppo BDP-95
Pioneer DV-578A
Shanling SCD300
Sony BDP-S180
Sony BDP-S370
Sony BDP-S370/BX37
Sony BDP-S380
Sony BDP-S383
Sony BDP-S470
Sony BDP-S480
Sony BDP-S570
Sony BDP-S580
Sony BDP-S770
Sony BDP-S780
Sony BDP-S870
Sony BDP-S970
Sony BDV-ES570
Sony BDV-E870
Yamaha BD-S1067

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

AZ összes itt felsorolt telepítési lehetőséget kipróbáltam, nekem még mindig nem mükszik.
Honann lehet berippelt sacd-ket letölteni?

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sssggg »

van benne pár egész jó cucc, de egy jelentős része nagyon nem az én világom

Nekem a spanyol nyelvűek nem tetszenek ,de a többi

Főleg John Basile

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Arról van valami infó, hogy hova tűntek a megvehető Squeezebox Touch-ok a boltokból? Mert bizony a legtöbb helyen nincs készleten, csak rendelésre hoznak.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1732

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

van benne pár egész jó cucc, de egy jelentős része nagyon nem az én világom

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sssggg »

J River Media Player. A DVD-t asio-n keresztül is megszólaltatja, vagy wasapi-n.
Vagy az XBMC wasapi kimeneten.

Turizoli!
Köszi ez működik!Még egy kis finomítás és jó lesz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”