Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11016
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ugyanezt érte volna el, ha a gyári jumper lapokat kiszedi, és helyette valami normálisabb kábelt tesz közé.
Én csak amiatt kérdeztem, hogy el lehet-e rontani a műveletet.
Elrontani bármit lehet. A belső átforrasztás azért nem ugyanaz, mint a külső szorítós érintkezés.
- Voice
- V.I.P.
- Értékelés: 5
Kábelezzünk
Ha nem fuserálod el, akkor vissza. Ha egy egyszerű párhuzamos kötés elképzelése a "túloldalon" ilyen nehézségeket okoz, akkor inkább ne nyúlj bele, csináltasd hozzáértővel. Egyébként meg 1) képzeld el a jumpereket belülről 2) Tüntesd el gondolatban az egyik (magas vagy mélyközép) szekció banándugó-párját 3) Képzeld most azt, hogy a jumperek fokozatosan nullára rövidülnek, miközben a jumperek okozta elektromos összeköttetés megmarad. Na, ezt az állapotot kéne megvalósitani, forrasztással:)
Köszi a választ.
Nem magam miatt kérdeztem, nem én akarok barkácsolni. A kinézett dobozt babrálták meg, és rohadtul zavar.
Utálom ha belepiszkálnak a dobozokba. Ezzel együtt elhiszem, hogy akár javára is válhatott a modifikáció. De akkor is zavar.
Ugyanezt érte volna el, ha a gyári jumper lapokat kiszedi, és helyette valami normálisabb kábelt tesz közé.
Én csak amiatt kérdeztem, hogy el lehet-e rontani a műveletet.
Egyébként ezt a doboz saját belső kábelével oldják meg? Azt kötözgetik át, vagy másik kábelt használnak?
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ
Kábelezzünk
Na ez azért nem mindig ilyen egyszerű, pl. megcsináltam ezt egy martin logannal, úgy búgott utána mint az állat, rögötn vissza is alakítottam az eredeti állapotot. Szóval inkább szakértővel.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Kábelezzünk
Gyors kérdésem lenne.
Bi wire doboznál, ha valaki a gyári jumperek helyett dobozon belül átköti a bemeneteket, azt hogy kell elképzelni?
Ez forrasztással történik? Egyáltalán visszaállítható a gyári állapot?
Erről valami infót szívesen fogadnék...
Ha nem fuserálod el, akkor vissza. Ha egy egyszerű párhuzamos kötés elképzelése a "túloldalon" ilyen nehézségeket okoz, akkor inkább ne nyúlj bele, csináltasd hozzáértővel. Egyébként meg 1) képzeld el a jumpereket belülről 2) Tüntesd el gondolatban az egyik (magas vagy mélyközép) szekció banándugó-párját 3) Képzeld most azt, hogy a jumperek fokozatosan nullára rövidülnek, miközben a jumperek okozta elektromos összeköttetés megmarad. Na, ezt az állapotot kéne megvalósitani, forrasztással:)
- Voice
- V.I.P.
- Értékelés: 5
Kábelezzünk
Gyors kérdésem lenne.
Bi wire doboznál, ha valaki a gyári jumperek helyett dobozon belül átköti a bemeneteket, azt hogy kell elképzelni?
Ez forrasztással történik? Egyáltalán visszaállítható a gyári állapot?
Erről valami infót szívesen fogadnék...
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ
Kábelezzünk
Mit tennék a helyedben? A frontokra és a centerre vennék a Gothamból, az biztos jó, sokaknak bevált. Hátra pedig biztos elég lesz a Cordial is. Fapaci nagyon gálánsan felajánlotta a próbát a vásárlás előtt, ne hagyd ki a lehetőséget .
A frontokra és a centerre mindenképp jó minőségüt akarok.(Gotham)
Csak a front center árából ki jönne az összes kábel Cordial-ból.
Na mindegy majd meg látom , hogy mi lesz.
Kábelezzünk
Összesen 35m kábel kell.
A Gotham-ból ez elég drága lenne , ha jól számolom 56.000 Ft.
A Cordial-ból pedig 17.500 Ft lenne.
Front 2*4m , Center 1m , Surround 2*12m
Nagy a szoba ahol a házimozi van 63nm.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
A Gotham és a Cordial között vacilállok.
Vagy még ezt is néztem. LINK
Hogy megkönnyítsem a választást, szívesen adok Gothamot kipróbálásra.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Belegondolok, hogy mielőtt ezek a kábelek feltűntek volna milyen drága kábelek közül kellett válogatni, vagy maradt a sok kísérletezgetés, fonogatás, szigetelés bontogatás a különféle tűzálló, meg CAT kábelekkel. De jó lett volna már akkor egy Gotham, vagy Cordial féle stúdiókábel...
Teljesen egyetértek. Én is melékszem rá, hogy 30-50e forintokat költöttünk egy félméteres IC kábelre, melyek produkcióját a mostani olcsóbb kínálat legtöbb darabja simán eléri, esetleg felül is múlja tizedannyi pénzért. Én be is fejeztem a kábelmizériát egy életre.
Kábelezzünk
A Gotham és a Cordial között vacilállok.
Vagy még ezt is néztem. LINK
Kábelezzünk
.... és nem kínai másolat, ha ez szempont.
Félreértetted, amit mondani akartam. Nem a kínai és a másolat szó a lényeg. Azért, mert 2 dolog külsőre hasonlóságot mutat, nem biztos, hogy azonos paramétereket nyújt. A paraméter szót értem a mérhető és a nem mérhető dolgokra egyaránt.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Kábelezzünk
Erről a Cordial CLS 225-ről mi a véleményetek ?
Gotham minőségét hozza ? Mintha tök ugyan az lenne a kettő .
Csak árba nem !
Nem ismerem, esetleg próbáld ki és számolj be róla.
Leszögezem, nem szándékom leszólni a kínai autógyártást. Idővel ők is belerázódnak majd. De hogy a válasz ismét ON legyen: azért, mert hasonlóan néz ki, ha ebbe beleülnél, vajon a Mercedes-szel egyenértékű vezetési élményt, biztonságot és minőséget kapnál töredék áron?
Csodákra lehet várni, de nem biztos, hogy érdemes....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Kábelezzünk
Várom a véleményeteket !
Kábelezzünk
Erről a Cordial CLS 225-ről mi a véleményetek ?
Gotham minőségét hozza ? Mintha tök ugyan az lenne a kettő .
Csak árba nem !
Kábelezzünk
Most nezem mit irtam! Meretben azonos lesz csak markaban nem!
Kábelezzünk
Hat sajnos most nem lesz azonos de remelem annyira nem lesz rossz. A frontokhoz a a Kacsanal vettem dupla eres kabelt ami nem is volt olcso. A hatsokhoz kell 21m. Cordial-t tudok venni csak.
Kábelezzünk
A hangfalak bekötésénél azonos oldalakon a kábelhossznak illik megegyeznie?
Igen. A nagykönyv szerint.
Tudtommal nincs javasolt min. hossz, praktikusságból érdemes esetleg 1m-t hagyni rá.
Viszont a rendszerben lehetőleg azonos típusú hangfalkábel legyen mindenhol.
Doky
Igazad van az árral, de a minőség ....
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Kábelezzünk
Igy van....Ezt írom annak fényében, h próbáltam a Cat7 kábelt én is, messze nem hozza a Gotham minőségét...
Teljes mértékben egyet értek veletek!!!
De figyelembe véve hogy ha mondjuk kell sztereóhoz kell 5-7 méter akkor az a cat5-6-7-ből megvan max 1e ft-ból... Gotham esetében minimum 5-7e ft!
És akkor nem is beszélünk a sokpontegyről)
És ha ilyen olcsón van cat... akkor mindenképpen érdemes próbálgatni!
A hangfalak bekötésénél azonos oldalakon a kábelhossznak illik megegyeznie?Az egyik oldalon 4m-el kellene több.
Mi a minimális ,hossz egy center bekötésénél? Kell az 1m?
Mindenképpen hasonló hosszú kábelt kell használni!
Nincs a centernél bevett szokás de jó ha egy kicsit hosszabbat hagy az ember... ha átrendezés lesz az idők folyamán!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
A hangfalak bekötésénél azonos oldalakon a kábelhossznak illik megegyeznie?
Az egyik oldalon 4m-el kellene több.
Mi a minimális ,hossz egy center bekötésénél? Kell az 1m?
Kábelezzünk
Függ a keresztmetszettől, de úgy 1k-1k2 körül lehet métere. Mármint a Gothamé.
Kábelezzünk
Igy van....Ezt írom annak fényében, h próbáltam a Cat7 kábelt én is, messze nem hozza a Gotham minőségét...
Ez kb mennyibe kerül?
Kábelezzünk
Milyen a tömör és a nem tömör erű cat6?
Igaz ez a példa cat5-ösre van, de lényeg ugyanaz.
UTP PATCH Cat5e vezeték:
Sodrott belső CCA erek, PE érszigeteléssel
Belső erek: (7 x 32 AWG x 2) x 4
- Tehát 7 darab vékonyabb szálból tevődik össze egy ér.
UTP Cat.5e vezeték:
Tömör belső CCA erek, PE érszigeteléssel
Belső erek: (1 x 24 AWG x 2) x 4
- Egy vastagabb szálból ál az ér.
Első nekifutásra kiszeretném próbálni a cat6-ost mivel a bolti árnak a feléért tudok szerezni.
Használ ilyet valaki, tapasztalatok?
Kábelezzünk
Igazából a külső gumi sérült meg.
Szig.szalaggal meg nem esztétikus a látvány...
Szerintem meg fekete zsugorcső ha amúgy nem szakadt, és csak az esztétika és a biztonság számít
Kábelezzünk
Szia!
Szerintem ne vacakolj a CAT kábellel, inkább vegyél Gotham kábelt, s végleg letudod a kábelkérdést.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Kábelezzünk
A cat5-6-7 mit jelent, mert rákerestem és többeres adatkábeleket találtam különböző színekben. :-(
Szia!
Szerintem ne vacakolj a CAT kábellel, inkább vegyél Gotham kábelt, s végleg letudod a kábelkérdést.
Naim-ZU