Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A hangszórókábel kérdésem megoldódott: FADEL ART STREAM BW lett.

A szentségtörő kérdésem az lenne, hogy mivel ez 3,5 méter hosszú és nekem elég 2,5m, lehet e ebből összekötő kábelt csinálni 1 méter hosszban. Vagy inkább érdemes e?

Hát én biztos nem bántanám.Ha már mindenképp összekötő kell, próbáld meg az Arzachel féle derótot,most van is az apróban eladó.Nyugodt tónusú,barátságos hosszan hallgatható kábel.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rumika »

A hangszórókábel kérdésem megoldódott: FADEL ART STREAM BW lett.

A szentségtörő kérdésem az lenne, hogy mivel ez 3,5 méter hosszú és nekem elég 2,5m, lehet e ebből összekötő kábelt csinálni 1 méter hosszban. Vagy inkább érdemes e?
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Persze. A toldozgatás gányolás. Az átalakításnak éppen az a logikája, hogy ha nincs szükség kettős kábelezésre, akkor így, belső átforrasztással kimaradhat egy-egy felesleges "kábeldarab": a jumperek.

Megy az együtt 'gányolós' (értsd. szakkörös barkács) forrasztás ÉS jumper nélkül is, egy csavarhúzóval.
Ha lehetséges el kell távolítani a terminálokat tartó lemezt, és minden meleg szálat az egyik piros terminálra, az összes hideg szálat pedig a fekete terminálra kell tenni, és újra összeszerelni. Ez bármilyen jumpernél jobban szól, ingyen!

A bi-kábelezés kvázi előnye erősen rendszer függő, és függ attól, hogy hogyan csináljuk (belső vagy shotgun). Önmagában a bi-kábelezés, a csillag-földelés, LEGINKÁBB a minimalista és kompromisszumos keresztváltó konstrukciójú (brit?) monitor hangsugárzóknál előnyös. Ezeknél futószalagon találkozhatunk bi-kábelezhető terminálokkal.

Az biztos, hogy kötség-korlátos oldalról nézve a dupla hangsugárzó-kábelnél jobb választás lehet a szimpla-kábel jó minőségű kábel-jumperrel. Sőőt, egy jó minőségű szimpla-kábel mindig jobb választás mint két közepes minőségű kábel. A jumperek is minőségi változók az egyenletben. Nem is kicsit. Érdemes megpróbálni egymás után, külön-külön, először Tweeter – Woofer irányban bekötni a kábelt jumperezve, majd Woofer - Tweeter irányban. Ha nincs számottevő hangzásbeli különbség, akkor kvázi jó minőségű a jumper. Ha viszont van, akkor ’almás’. Ez azonban sajnos nem annyira lelkesítő, mert pl. jó minőségű kimber ezüst kábel-jumper esetén is hallottam degradációt…Ezért inkább azt mondom szimpla-kábel és csavarhúzó, jumper nélkül, lásd. fent.

Kérdés:
Vajon pl. többekközött a Thiel miért nem bi-kábelezhető?
Jóval komplexebb -és jobban kihegyezett a keresztváltó konstrukció a fázis -és az impedancia jelleggörbék pontosságára. De még fontosabb az a tény, hogy a bi-kábelezés automatikusan és azonnal egy párhuzamos típusra korlátozza magát a keresztváltó konstrukciót. Ez pedig önmagában kizáró tényező egyes konstruktőröknél.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyébként ezt a doboz saját belső kábelével oldják meg?
Persze. A toldozgatás gányolás. Az átalakításnak éppen az a logikája, hogy ha nincs szükség kettős kábelezésre, akkor így, belső átforrasztással kimaradhat egy-egy felesleges "kábeldarab": a jumperek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ugyanezt érte volna el, ha a gyári jumper lapokat kiszedi, és helyette valami normálisabb kábelt tesz közé.
Én csak amiatt kérdeztem, hogy el lehet-e rontani a műveletet.

Elrontani bármit lehet. A belső átforrasztás azért nem ugyanaz, mint a külső szorítós érintkezés.

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voice »

Ha nem fuserálod el, akkor vissza. Ha egy egyszerű párhuzamos kötés elképzelése a "túloldalon" ilyen nehézségeket okoz, akkor inkább ne nyúlj bele, csináltasd hozzáértővel. Egyébként meg 1) képzeld el a jumpereket belülről 2) Tüntesd el gondolatban az egyik (magas vagy mélyközép) szekció banándugó-párját 3) Képzeld most azt, hogy a jumperek fokozatosan nullára rövidülnek, miközben a jumperek okozta elektromos összeköttetés megmarad. Na, ezt az állapotot kéne megvalósitani, forrasztással:)

Köszi a választ.
Nem magam miatt kérdeztem, nem én akarok barkácsolni. A kinézett dobozt babrálták meg, és rohadtul zavar.
Utálom ha belepiszkálnak a dobozokba. Ezzel együtt elhiszem, hogy akár javára is válhatott a modifikáció. De akkor is zavar.
Ugyanezt érte volna el, ha a gyári jumper lapokat kiszedi, és helyette valami normálisabb kábelt tesz közé.
Én csak amiatt kérdeztem, hogy el lehet-e rontani a műveletet.
Egyébként ezt a doboz saját belső kábelével oldják meg? Azt kötözgetik át, vagy másik kábelt használnak?
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

Na ez azért nem mindig ilyen egyszerű, pl. megcsináltam ezt egy martin logannal, úgy búgott utána mint az állat, rögötn vissza is alakítottam az eredeti állapotot. Szóval inkább szakértővel.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gyors kérdésem lenne.
Bi wire doboznál, ha valaki a gyári jumperek helyett dobozon belül átköti a bemeneteket, azt hogy kell elképzelni?
Ez forrasztással történik? Egyáltalán visszaállítható a gyári állapot?
Erről valami infót szívesen fogadnék...

Ha nem fuserálod el, akkor vissza. Ha egy egyszerű párhuzamos kötés elképzelése a "túloldalon" ilyen nehézségeket okoz, akkor inkább ne nyúlj bele, csináltasd hozzáértővel. Egyébként meg 1) képzeld el a jumpereket belülről 2) Tüntesd el gondolatban az egyik (magas vagy mélyközép) szekció banándugó-párját 3) Képzeld most azt, hogy a jumperek fokozatosan nullára rövidülnek, miközben a jumperek okozta elektromos összeköttetés megmarad. Na, ezt az állapotot kéne megvalósitani, forrasztással:)

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voice »

Gyors kérdésem lenne.
Bi wire doboznál, ha valaki a gyári jumperek helyett dobozon belül átköti a bemeneteket, azt hogy kell elképzelni?
Ez forrasztással történik? Egyáltalán visszaállítható a gyári állapot?
Erről valami infót szívesen fogadnék...
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 808

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Mit tennék a helyedben? A frontokra és a centerre vennék a Gothamból, az biztos jó, sokaknak bevált. Hátra pedig biztos elég lesz a Cordial is. Fapaci nagyon gálánsan felajánlotta a próbát a vásárlás előtt, ne hagyd ki a lehetőséget .

A frontokra és a centerre mindenképp jó minőségüt akarok.(Gotham)
Csak a front center árából ki jönne az összes kábel Cordial-ból.
Na mindegy majd meg látom , hogy mi lesz.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Összesen 35m kábel kell.
A Gotham-ból ez elég drága lenne , ha jól számolom 56.000 Ft.
A Cordial-ból pedig 17.500 Ft lenne.
Front 2*4m , Center 1m , Surround 2*12m
Nagy a szoba ahol a házimozi van 63nm.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

A Gotham és a Cordial között vacilállok.
Vagy még ezt is néztem. LINK

Hogy megkönnyítsem a választást, szívesen adok Gothamot kipróbálásra.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Belegondolok, hogy mielőtt ezek a kábelek feltűntek volna milyen drága kábelek közül kellett válogatni, vagy maradt a sok kísérletezgetés, fonogatás, szigetelés bontogatás a különféle tűzálló, meg CAT kábelekkel. De jó lett volna már akkor egy Gotham, vagy Cordial féle stúdiókábel...

Teljesen egyetértek. Én is melékszem rá, hogy 30-50e forintokat költöttünk egy félméteres IC kábelre, melyek produkcióját a mostani olcsóbb kínálat legtöbb darabja simán eléri, esetleg felül is múlja tizedannyi pénzért. Én be is fejeztem a kábelmizériát egy életre.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A Gotham és a Cordial között vacilállok.
Vagy még ezt is néztem. LINK

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

.... és nem kínai másolat, ha ez szempont.

Félreértetted, amit mondani akartam. Nem a kínai és a másolat szó a lényeg. Azért, mert 2 dolog külsőre hasonlóságot mutat, nem biztos, hogy azonos paramétereket nyújt. A paraméter szót értem a mérhető és a nem mérhető dolgokra egyaránt.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Erről a Cordial CLS 225-ről mi a véleményetek ?
Gotham minőségét hozza ? Mintha tök ugyan az lenne a kettő .
Csak árba nem !

Nem ismerem, esetleg próbáld ki és számolj be róla.
Leszögezem, nem szándékom leszólni a kínai autógyártást. Idővel ők is belerázódnak majd. De hogy a válasz ismét ON legyen: azért, mert hasonlóan néz ki, ha ebbe beleülnél, vajon a Mercedes-szel egyenértékű vezetési élményt, biztonságot és minőséget kapnál töredék áron?

Csodákra lehet várni, de nem biztos, hogy érdemes....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Várom a véleményeteket !

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Erről a Cordial CLS 225-ről mi a véleményetek ?
Gotham minőségét hozza ? Mintha tök ugyan az lenne a kettő .
Csak árba nem !

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Gsx-r »

Most nezem mit irtam! Meretben azonos lesz csak markaban nem!

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Hat sajnos most nem lesz azonos de remelem annyira nem lesz rossz. A frontokhoz a a Kacsanal vettem dupla eres kabelt ami nem is volt olcso. A hatsokhoz kell 21m. Cordial-t tudok venni csak.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A hangfalak bekötésénél azonos oldalakon a kábelhossznak illik megegyeznie?

Igen. A nagykönyv szerint.
Tudtommal nincs javasolt min. hossz, praktikusságból érdemes esetleg 1m-t hagyni rá.
Viszont a rendszerben lehetőleg azonos típusú hangfalkábel legyen mindenhol.

Doky
Igazad van az árral, de a minőség ....

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Igy van....Ezt írom annak fényében, h próbáltam a Cat7 kábelt én is, messze nem hozza a Gotham minőségét...

Teljes mértékben egyet értek veletek!!!
De figyelembe véve hogy ha mondjuk kell sztereóhoz kell 5-7 méter akkor az a cat5-6-7-ből megvan max 1e ft-ból... Gotham esetében minimum 5-7e ft!
És akkor nem is beszélünk a sokpontegyről)

És ha ilyen olcsón van cat... akkor mindenképpen érdemes próbálgatni!

A hangfalak bekötésénél azonos oldalakon a kábelhossznak illik megegyeznie?Az egyik oldalon 4m-el kellene több.
Mi a minimális ,hossz egy center bekötésénél? Kell az 1m?

Mindenképpen hasonló hosszú kábelt kell használni!
Nincs a centernél bevett szokás de jó ha egy kicsit hosszabbat hagy az ember... ha átrendezés lesz az idők folyamán!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

A hangfalak bekötésénél azonos oldalakon a kábelhossznak illik megegyeznie?

Az egyik oldalon 4m-el kellene több.

Mi a minimális ,hossz egy center bekötésénél? Kell az 1m?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Függ a keresztmetszettől, de úgy 1k-1k2 körül lehet métere. Mármint a Gothamé.

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Igy van....Ezt írom annak fényében, h próbáltam a Cat7 kábelt én is, messze nem hozza a Gotham minőségét...

Ez kb mennyibe kerül?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”