Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1507

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2023.10.28., szomb. 09:23

Most ha cinikus akarnék lenni, mondhatnám azt, hogy egy ilyen kérés pont a Te szádból nem hangzik túl hitelesnek. A közelmúltban, egy másik topikban ez volt már téma.
Számítottam erre a csörtére. :noproblemo:
Pont az én számból abszolút hiteles, mert engem még nem láttál oldalakat idézni egymás hegyére - hátára.
Függetlenűl attól, hogy egy másik topicban mi volt a téma. A tények makacs dolgok.

De, hogy túllépjünk ezen, elmondom azt is, hogy annak idején, mikor még nem használtam az idézés funkciót, asebestyén agitálására, unszolására és végül is az Ő segítségével sajátítottam el a mikéntjét.
Igazság szerint halál egyszerű, kicsit szégyelltem is magam, hogy korábban nem próbáltam. Idegenkedésem az egésztől abban volt keresendő, hogy azt hittem, hogy csak úgy lehet, ahogy pl. Te is csinálod. De, mint látható, nem.
Asebestyén tényleg nagyon pipecül el tudja magyarázni, gondolom Neked is szívesen segítene benne.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:
2023.10.28., szomb. 09:10
Személy szerint, én nem tudom milyen hatással lenne a fórumra, a fiatalok megjelenése. Megjelenése? Szerintem most is itt vannak.
Itt vannak, általában egy kérdés erejéig, azt felteszik, vagy kapnak rá választ, vagy nem, de már mennek is tovább, van más dolguk is.

Én is voltam fiatal, már akkor is hifiztem, volt két barátom, akivel közösen űztük a hobbit, de nem emlékszem, hogy ennyit elmélkedtünk volna róla, mint ma, reszemről 50 évesen. Ha valamelyikőnk vett, vagy tervezett valamit cserélni, nem beszéltünk róla ennyit, néhány szóval el volt intézve.
Mi itt néhányan rettenetesen túldumálunk dolgokat, ami bizonyára az előrehaladott korunkból is fakad. Ahogy Ákos írta tegnap, rengeteg az ismétlődés, a merev álláspont, a dacos szembenállás és már előre tudjuk, a mondatainkra ki mit fog reagálni. A tegnapi beszélgetés során is tökéletesen láttam előre, kitől milyen reakciókat kapok majd, úgy is lett. Ez nyilván nincs így jól.

Sok szempontból béna ötlet, de most is előhozakodom vele, hogy ha mindannyian nevet és avatart váltanánk és ezzel kizárnánk a megkövült szembenállásokat, sérelmeket és szekértáborokat, igencsak megváltoznának a beszélgetéseink. Aztán idővel nyilván mindenkit felismernénk az új (ál)arc mögött és akkor ismét váltani kellene.

Tudom, ez néha kissé belterjesnek hat, de mit lehet tenni, hogy a többi, sok ezer tagot szóra bírni, akik a szótlanság ködébe burkolóznak? Sokat nem tehetünk, kényszeríteni nem lehet senkit.
Egykor azt hittem, ha én határozottan, összeszedetten és közérthetően leírom a véleményem, azzal másokat is erre sarkallok. Aztán kiderült, hogy ez nem így történik, sokak szemében a magabiztos, részletes kifejtés inkább elrettentő a mai világban, ahol a komplex kérdések nagy részét is egyetlen mondattal próbálják megoldani a Facebookon, vagy a Twitteren. Én nagyon örülnék, ha a többség nem lapítana csendben, új álláspontok és viták jelennének meg, hátha tanulunk belőle, de attól tartok, mellettünk nehéz szóhoz jutni.

Baryll írta:
2023.10.28., szomb. 09:16
A mai fiatalok zenéje egyáltalán igényli a high-end-et?
A mi zenéink igénylik a High-End-et? Szerintem semmilyen zene nem igényli, ez csak részünkről igény.

Ne gondoljuk azt, hogy a mai fiatalok Tóth Gabit, Justin Biebert, meg hasonló nyálgépeket hallgatnak, ez inkább a 30-asokra jellemző, akik az igénytelen techno korában születtek bele, ami komoly rombolást végzett a világban, de már elmúlt. Pár hete láttam egy kimondottan fiatalokról készült kimutatást a kedvenc zenéikről és a listán olyan nevek is szerepeltek, mint a Deep Purple, Led Zeppelin, a Hair meg az egyik filmsláger a tinik körében.

Most majd megint megkapom, hogy szerintem a mai világ mindenben jó, de úgy tűnik, másként látom a fiatalokat, mint sokatok. Tanítok hangtechnikai sulikban, ahol csillogó szemű srácokat látok, akik ugyanúgy mindent akarnak tudni a stúdiókról, ahogy én is akartam. A szomszédomban működik Budapest egyik legmenőbb próbaterme, így ahányszor kilépek a házból, gitártokos kölyköket látok ugyanazzal a szent lelkesedéssel, ami egykor bennem is megvolt. Hogy ők nem hardrockot, vagy jazzt akarnak hallgatni, játszani, keverni, hanem valamilyen általam definiálhatatlan műfajban érzik jól magukat, az teljesen mindegy.

A minap segédkeztem egy vidéki kis "házi" zeneiskola elindításában, ahol nem zeneelméletet, meg szolfézst fognak oktatni és nem világsztárokat akarnak képezni, hanem megmutatják a kölyköknek, milyen fantasztikus dolog együtt zenélni másokkal. És láss csodát, a lehetséges létszám pár óra alatt betelt! Most akkor miért is nyávogunk a mai fiatalok miatt? Pont olyanok, mint mi voltunk, csak mások a módszereik és eszközeik.

Baryll írta:
2023.10.28., szomb. 11:57
Úgy gondolom, hogy fontos, hogy néha kikacsintgassunk a buborékunk alól.
Ezt az önreflexióval együtt szinte kötelezőnek tartom, már ha nem akarunk csúnyány öregedő, házsártos vénemberekké válni.

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

andarson írta:
2023.10.28., szomb. 10:16

És akkor el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ami gyakran megjelenik itt kérdésként, hogy mi hifisták mennyire tudunk lemondani a hangról más igényünk vagy családunk igényei javára (ld. Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül topic ;)...
Úgy gondolom, hogy fontos, hogy néha kikacsintgassunk a buborékunk alól.
A fiam kapott egy elektromos cross mocit a nyáron. Az elveimmel nem igazán volt összeegyeztethető ez a lépésem, de mégis megléptem a kedvéért. Aztán meg azon kaptam magam, hogy már én magam is egy kicsit rabjává váltam a dolognak, pedig eléggé elleneztem az egészet az elején. Mondanom sem kell, hogy elég komoly pl hangsugárzókat is lehetett volna venni abból a pénzből, de mégsem bántam meg. Jó látni, ahogy örül a gyerek ennek az új időtöltésnek. Közösen csatangolunk. Én az ócska bringámmal , ő meg csapatja az újjal. Rengetegféle örömforrásra van lehetőség, ha nyitottan áll az ember a világhoz.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Így már értem.

Én szerencsére kis szobában dolgozok egy csendes munkatárssal. Nem zavarjuk egymást. Viszont sok kollégám nem tud zárt ajtónál dolgozni, engem nagyon zavarna a járkálás, beszéd a folyosón.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2776

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

cables írta:
2023.10.28., szomb. 10:20
dixie-chicken írta:
2023.10.28., szomb. 10:06

egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben is :D... a csend számomra büntetés..
Hát tényleg nem vagyunk egyformák mi emberek. Nekem a csend ajándék és képtelen vagyok úgy dolgozni, hogy zene szól vagy beszélgetnek. Én erre spec nagyon büszke vagyok. Úgy érzem Dixie az ellekezőjére büszke, vagy legalább is örül neki.
un."open office " opcióban dolgozom ha bent vagyok a munkahelyemen is...ez 8-10 ember,nagyobb irodahelységben,amely folyamatosan csacsog,b@szkodik,net-meetingek stb...ha fókuszáltan akarom végezni a munkámat,ki kell zárnom magam a "külvilágtol"...füles fel,Tidal/YT egy kis Tangerine Dream,Klaus Schulze (My ty she/Cello),Manuel Göttsching E2-E4,számomra csodákra képes,ha dög unalmas exel táblázatokbol,riportokat-preziket kell készitenem.. ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

dixie-chicken írta:
2023.10.28., szomb. 10:06

egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben is :D... a csend számomra büntetés..
Hát tényleg nem vagyunk egyformák mi emberek. Nekem a csend ajándék és képtelen vagyok úgy dolgozni, hogy zene szól vagy beszélgetnek. Én erre spec nagyon büszke vagyok. Úgy érzem Dixie az ellekezőjére büszke, vagy legalább is örül neki.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 619

Hozzászólás Szerző: andarson »

Alex_Aston írta:
2023.10.28., szomb. 10:03
andarson írta:
2023.10.28., szomb. 09:43
És még egy gondolat a korhoz, ez a hobbi is mint bármelyik biztos egzisztenciát, már-már átlag feletti jó módúságot igényel, amire én 30 éves koromtól tudtam elkezdeni áldozni.
Ezzel nem egészen értek egyet.
Abszolút értem amit írsz Alex, én próbáltam egyszerűen fogalmazni, de ha mélyebben bele megyünk, akkor ez a kérdés túlmutat a hifin, társadalmi kérdés. Ha valakinek igénye van a minőségi zenehallgatásra le fog mondani a sörről, vagy ritkábban cseréli a mobilját, itt csak az a kérdés mit preferál jobban az új mobilt vagy a jobb zenei élményt.

És akkor el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ami gyakran megjelenik itt kérdésként, hogy mi hifisták mennyire tudunk lemondani a hangról más igényünk vagy családunk igényei javára (ld. Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül topic ;)...
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2776

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sutemenyx írta:
2023.10.27., pén. 23:31
Ki milyen egyéb elfoglaltságot szokott űzni a zenehallgatás mellett? Egyáltalán milyen arányban vannak azok, akik csakis úgy hallgatnak zenét, hogy leülnek és nagyon hallgatják. És milyenben azok, akik amúgy minden más teendőjük mellett hallgatják -akár egész nap is-. Melyik tábor milyen forrást preferál a szokásaihoz?
egésznapos opció,akár napi szinten 10-12h is,amikor csak lehet...még munka közben is :D... a csend számomra büntetés...ezen belül,ha pl HO-ban vagyok,lehetnek olyan fázisok hogy csak sima "háttérzenélések" halkabb üzemmódban,amit hirtelen felválthat dedikált zenehallgatás,emeltebb hangerőn is,ha esetleg "kapás" érkezik az előadóra Radio Paradise(main mix),vagy Tidal algoritmusa alapján...LP változat a preferált,má csak azé mert "ize,meg bűze van",és szándékosan igy került kialakitásra,hogy nagy távolság legyen a digitális források között (CD/laptop+DAC) :smile29: ...ahogyan én mondom "ez 3 párhuzamos vonal,amely sosem találkozik,ki kell használni az előnyeiket"...hogy milyen élvezet van akkor CD-ben,Tidal-ban ?...mondjuk az hogy az eredeti LP változathoz viszonyitva,olyan +zenei anyagok kerülnek felszinre extra kiadásokban,amelyek soha nem jelentek meg,és soha nem is fognak...Tidal ?...elsődleges infó forrás újdonságok megjelenésével kapcsolatban,esetleg elmúlasztott előadók "feltérképezése" vagy a kedvencek köze elmentett számok "random" lejászása..

ritka jószág,elismerem :smile51: :smile30: :cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3894

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

andarson írta:
2023.10.28., szomb. 09:43

És még egy gondolat a korhoz, ez a hobbi is mint bármelyik biztos egzisztenciát, már-már átlag feletti jó módúságot igényel, amire én 30 éves koromtól tudtam elkezdeni áldozni.
Ezzel nem egészen értek egyet.
Nem feltétlen kell hozzá átlag feletti jövedelem.
Nézz körül, hogy szórják az emberek a pénzt napi szinten. Kávé, cigi, energia ital, csokik, mindenféle felesleges műanyag üdítők, rendszeres étel rendelés felárért, szerencsejáték, napi 2-3 sör, gyakori telefon csere, stb.

Ha ezt összeadnák az emberek, elképesztő összegek jönnének ki éves szinten, még a kisebb jövedelműek esetében is. Saját megfigyelésem szerint évente 500e és 1 millió körüli összeget biztos, hogy sokan kidobnak az ablakon ilyenekre. Pedig ennyi pénzből igen jó rendszereket lehetne építeni, vagy bármi más, maradandóbb dologra költeni.

Meggyőződésem, hogy fentiek miatt nincs sokaknak pénze semmiféle hobbira/utazásra/bármire.
Csak a Marantz! :-D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7996

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Baryll írta:
2023.10.28., szomb. 09:16
A mai fiatalok zenéje egyáltalán igényli a high-end-et? A zenefogyasztási szokásaik igénylik azt? Komolyan kérdezem, mert gőzöm sincs róla. Azt látom, hogy mit fogyasztanak mondjuk a bulijaikon. Nem nagyon válogatósak. (Anno mi sem voltunk azok, video disco VHS-ről és társaik korában mindegy volt, csak szóljon hangosan valami menő zene. A Szelíd motorosok betétdalától elkezdve a Modern Hungáriáig jöhetett bármi.)
Az a zenei stílus, amit ma úgymond tömegesen hallgatnak, tehát mondjuk a Justin Bieber-től a Tóth Gabiig, többet tud adni, ha minőségi cuccon szólal meg?
Szerintem majd ha a Zene, amit hallgatunk topikban tolonganak a fiatalok a különböző mai produkciók címeivel, majd csak az után lesz érdemes keresni a fiatalokat a Hifi topikban is.

Esetleg be lehetne vezetni valami olyan topikcímet is, hogy pl Bluetooth zenehallgatás.
Elég sokan szaladgálnak a fiatalok közül ilyenekkel és lehet, hogy egy ilyen topikcím jobban bevonzaná őket ide az avx-re. :rolleyes:
A zeneiskolákban 1-1 hangszerhez sorbanállás van, pláne a népszerűbbekhez. A jazz konzik szintén tele. Amatőr zenekarok ugyanúgy alakulnak, mint a mi időnkben.
Lányom pl rengeteget hallgat velem zenét, de tanulás közben is jár a lába a zenéimre, persze hallgat mást is. Nem az AVX-en elfogadott normák szerint, de igényli a minőségi megszólalást, fülhallgatót is úgy választ, hogy milyen a hangja, teljesen magától. Szóval nincs minden veszve. :smile32: Simán megmondja bármilyen hifiről, hogy szól, szerintem hitelesebben, mint a hifisták többsége, Ő még hall rendesen, igen, magas hangokat is. Zenei alapjai megvannak, zongorázni tanult, szolfézs is nagyon ment neki, tudja is hogy mit hall.
Már Szabó Gábor is megmondta annó, hogy az angol kifejezés a hangszerre, hogy szerszám, sokkal találóbb, mivel tényleg csak egy szerszám, amivel ki kell fejezni gondolatokat, érzéseket. Ilyen szempontból a sokak által lenézett számítógépen vagy bármilyen más digitális eszközön készített zene semmivel sem kevesebb, ha képes ugyanazokat a hatásokat kiváltani. Hogy ez igazán működni tudjon - mert működik - kell hozzá vagy ének vagy valamilyen élő hangszeres játék vagy is-is. Ez nekik is igényük, sőt.
De ha hangszeres zene, Godfater. Meg kell nézni a Tátrai milyen zenészeket vett maga mellé és mi jött ki belőle. Micsoda zenélés van ott. Nem kell eldobni a régit, senki se mondja, csak be kell hozni mellé az újat. Aki tényleg tud, azt nem zavarja az új. Nézzétek meg a Tibuszt, hogy élvezi a közös játékot a fiatalokkal és viszont. Nah, ez kéne ide is.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

andarson
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.10.28., szomb. 09:10
... A több ezer tag közűl csak egy szűk réteg aktív, annak is a nagyobb része csak az adás-veteli szekcióban, és van ez a maroknyi csapat, aki itt lamentál.
Véleményem szerint - és most asebestyent idézve feltalálom mai napi fakerekem - a minőségi zenehallgatás alapvetően is egy réteg hobbi, aki pedig most barátkozik a témával, az inkább csak olvas aztán kérdez és ad-vesz, majd ha megjön a tapasztalat, talán tanácsot is ad azoknak, akik majd barátkozni fognak a témával.
Szóval tényleg nincs új a nap alatt, de én tényleg értékelem, hogy vannak akik napi szinten megosztják a gondolataikat.
Linn Majik DS
Philips CD 204
JBL 4333

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3378

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2023.10.27., pén. 21:55
zoli73 írta:
2023.10.27., pén. 19:56
Ha kérhetem, fejezd már be a történetet! :D
Zoli, nagyon kérlek Téged IS, hogy ne halmozzad fölöslegesen az idézeteket !

Engem korábban szénné ekéztek, amiért nem idézek, akkor is, ha tök egyértelmű volt, hogy kinek válaszolok. gondolkodik.gif

Mindegy, túl vagyok rajta, használom az idézés funkciót, de nem értelmetlenűl egymás hegyére - hátára, többször megismételve.

Nem csak semmibe vevése az olvasónak - nem győzi átpörgetni az ismétléseket - hanem fölösleges terhelése is a tárhelynek - ahogy a napokban Vinkler is írta.

Ha nekem sikerült megtanulni értelmesen használni, másnak is sikerülni fog, csak akarni kellene...
Most ha cinikus akarnék lenni, mondhatnám azt, hogy egy ilyen kérés pont a Te szádból nem hangzik túl hitelesnek. A közelmúltban, egy másik topikban ez volt már téma.
A moderátorok ezen felhívásának eleget téve, én is megprobálkoztam a nemkívánatos szöveg kitörlésével, hogy csak a konkrét sorok legyenek idézve. Ez 3-4 alkalom volt, de egyik sem sikerült, folyton elcsúszott az idézési szint, ezzel felesleges munkát adva a moderatoroknak, és kaptam is miatta a fejemre.
Sajnálom, már számtalanszor leírtam, hogy informatikai analfabéta vagyok, ennél egyszerűbb műveleteket sem tudok autodidakta módon megtanulni, sőt, ha elmagyarázzák, megmutatják a módjat, akkor sem biztos. Tehát mégegyszer elmondom, sajnálom, de én máshogy nem tudom. Próbálkoztam, de még rosszabb lett.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

asebestyen írta:
2023.10.27., pén. 21:33
Olyan jót tenne már a Fórumnak, ha jönnének új emberek, fiatalok, velük együtt új látásmód, hozzállás, kis frissesség. :smile53:
A megcsontosodott hifista szekták erőszakos mantrái a könyökömön jönnek ki, nem érdekel a naponta újra feltalált fakerék se.
Gyakorlatilag minden nap ugyanazok írják ugyanazt, általában egymásról, mégcsak nem is a hifiről.
szia.gif fiatalok! Ha olvassátok, gyertek és csináljatok valami újat, jót! :smile53:
A mai fiatalok zenéje egyáltalán igényli a high-end-et? A zenefogyasztási szokásaik igénylik azt? Komolyan kérdezem, mert gőzöm sincs róla. Azt látom, hogy mit fogyasztanak mondjuk a bulijaikon. Nem nagyon válogatósak. (Anno mi sem voltunk azok, video disco VHS-ről és társaik korában mindegy volt, csak szóljon hangosan valami menő zene. A Szelíd motorosok betétdalától elkezdve a Modern Hungáriáig jöhetett bármi.)
Az a zenei stílus, amit ma úgymond tömegesen hallgatnak, tehát mondjuk a Justin Bieber-től a Tóth Gabiig, többet tud adni, ha minőségi cuccon szólal meg?
Szerintem majd ha a Zene, amit hallgatunk topikban tolonganak a fiatalok a különböző mai produkciók címeivel, majd csak az után lesz érdemes keresni a fiatalokat a Hifi topikban is.

Esetleg be lehetne vezetni valami olyan topikcímet is, hogy pl Bluetooth zenehallgatás.
Elég sokan szaladgálnak a fiatalok közül ilyenekkel és lehet, hogy egy ilyen topikcím jobban bevonzaná őket ide az avx-re. :rolleyes:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3378

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

asebestyen írta:
Olyan jót tenne már a Fórumnak, ha jönnének új emberek, fiatalok, velük együtt új látásmód, hozzállás, kis frissesség. :smile53:
A megcsontosodott hifista szekták erőszakos mantrái a könyökömön jönnek ki, nem érdekel a naponta újra feltalált fakerék se.
Gyakorlatilag minden nap ugyanazok írják ugyanazt, általában egymásról, mégcsak nem is a hifiről.
szia.gif fiatalok! Ha olvassátok, gyertek és csináljatok valami újat, jót! :smile53:
Személy szerint, én nem tudom milyen hatással lenne a fórumra, a fiatalok megjelenése.
Megjelenése? Szerintem most is itt vannak.
Ha nem is mindig, de én át szoktam böngészni a napi aktuáli születésnaposok listáját. Ha megnézed, akár a mait is, az derül ki, hogy igen, itt vannak a fiatalok, mondjuk a 40 év alattiakat nevezzük ki ennek a csoportnak. Az már más kerdés, hogy a regisztrált tagok jelentős resze(minden korcsoportból) inaktív, nagyon sokan csak a regisztrációjuk napján volt bejelentkezve. Hogy ez miért van, nem tudom, talán egyáltalán nem olvassák a fórumot, vagy csak vendégként, de akkor miért regisztráltak? Talán mindegy is, térjünk vissza a fiatalokra.
Én is voltam fiatal, már akkor is hifiztem, volt két barátom, akivel közösen űztük a hobbit, de nem emlékszem, hogy ennyit elmélkedtünk volna róla, mint ma, reszemről 50 évesen.
Ha valamelyikőnk vett, vagy tervezett valamit cserélni, nem beszéltünk róla ennyit, néhány szóval el volt intézve. Látva a mai fiatalokat(a fiam 15 múlt), nekik is megvannak a maguk dolgai(Xbox, Playstation, mobil, stb.), de Ők sem regélnek sokat róluk, kb. félszavakból megértik egymást, lerendezik a dolgokat.
Szerintem várhatjuk Mi ide a fiatalokat, kvázi vérfrissítés gyanánt, ha nem jönnek, talán nincs is mondanivalójuk, talán még a felhívásod sem veszik észre, ha igen, közömbösek maradnak.
Én is azt mondom, szorgalmaznám is, hogy más is ossza meg a tapasztalatait, írja le a gondolatait, ne csak ez a kb. 40-50 ember, aki folyamatosan itt "rontja a levegőt"(magamat is beleértve természetesen), de mit lehet tenni, ha csak ennyi aktív tagja van a fórumnak. A több ezer tag közűl csak egy szűk réteg aktív, annak is a nagyobb része csak az adás-veteli szekcióban, és van ez a maroknyi csapat, aki itt lamentál. Tudom, ez néha kissé belterjesnek hat, de mit lehet tenni, hogy a többi, sok ezer tagot szóra bírni, akik a szótlanság ködébe burkolóznak?
Sokat nem tehetünk, kényszeríteni nem lehet senkit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: juliush »

fülelek írta:
2023.10.27., pén. 23:53
Én Pernye András véleményét vallom: " A zene nem azért van, hogy ne legyen csend"
Hanem azért, hogy díszes foglalatba foglalja azt.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

sutemenyx írta:
2023.10.27., pén. 21:49
asebestyen írta:
Reménytelen, a valódi fiatalokat ez semennyire nem érdekli.

Pedig elmondanák, hogy valójában az analóg technika borzasztóan rossz. Mert rosszul szól, sőt konkrétan nem szól sehogy. Azért nem szól sehogy, mert amit akarnának hallgatni, azt ki sem adták, és ami nincs, az nem tud szólni.
Éshát bácsi zenéket meg hallgassanak a bácsik.
Merthogy 25-30év felett már mindenki bácsi -vagy néni- csak még nem tud róla.
Kisebbik fiam 21 éves. Szülinapjára AC/DC lemezt kapott a barátaitól. Vynilt. Hallgat analógot is, cd- t is.
Pár éve fertőzte meg a bakelit lemez, azóta gyűjti. Jobban szereti, mint a cd hangját. Hihetetlen, ugye?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

sutemenyx írta:
2023.10.27., pén. 23:31
Ki milyen egyéb elfoglaltságot szokott űzni a zenehallgatás mellett? Egyáltalán milyen arányban vannak azok, akik csakis úgy hallgatnak zenét, hogy leülnek és nagyon hallgatják. És milyenben azok, akik amúgy minden más teendőjük mellett hallgatják -akár egész nap is-. Melyik tábor milyen forrást preferál a szokásaihoz?
Jó kérdés.
Én Pernye András véleményét vallom: " A zene nem azért van, hogy ne legyen csend"

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

tunerman írta:
2023.10.27., pén. 20:54
Pár hete leírtam itt egy szakmai híroldalt idézve, hogy a mai zenehallgatók 92 százaléka kizárólag streaming forrást használ, az összes többi formátum a maradék 8 százalékon osztozik.
Az a maradék 8% a higend zenehallgatók kitartó tábora :smile29:
TJ.
Ez nem igaz, sőt... most nyomdafestéket nem tűrő szavak következnének, de mégsem....
Jenő, te nem értesz az audio világ digitális részéhez, akkor honnan ez a nagy mellény? A mai audio világ megkerülhetetlen része digitális, hiszen tisztán analóg felvételeket már igen ritkán készít bárki is, és még ha készítene is, nem tudja népszerűsíteni, csak digitális formában az interneten.
De mindegy is ,úgy sem érti ezt közel senki...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rTom »

fapaci írta:
2023.10.27., pén. 21:52
Lehet, hogy itt lenne az ideje elhallgatnunk? Próbáljuk meg!
Én már egyszer itt hagytam a fórumot, mert már nem bírtam sem tovább olvasni, sem "letenni".
Aztán rájöttem mégis jobb idebent, a többi beteggel...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.27., pén. 23:23-kor.
Ok: Idézési hiba javítása

andarson
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
Személy szerint értem amit írsz és nehéz nem észrevenni, hogy ne lenne igazság a mondandódban. Ugyannakor fontosnak tartom, hogy szakmai alapokon is számomra a forumot egy nagyon hasznos és segítőkész közösség alkotja.
Személy szerint kb. 30 évesen csatlakoztam a közösséghez és mára, 41 éves koromra, ennek a közösségnek köszönhetem, hogy ma jobb minőségben tudok itthon zenét hallgatni, mint valaha. Nem igazán látok más aktív fórumot a témában itthon. Szóval még ha egy témára ugyanazok is kapcsolódnak, ugyanazon nézőponttal megközelítve azt, szerencsére többen vagyunk, így több lehet a nézőpont is.

Csak ennyit szerettem volna a tolerancia és béke jegyében :kiss:
Linn Majik DS
Philips CD 204
JBL 4333

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1106

Hozzászólás Szerző: chord_ »

asebestyen írta:
Olyan jót tenne már a Fórumnak, ....
A megcsontosodott hifista szekták ....
Ez vicces...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

asebestyen írta:
2023.10.27., pén. 22:01

Valójában az okos, értelmes, gondolkodó, még nem betokosodott fiatal felnőttekre gondoltam, nem gyerekekre. :D
Milyen változásra számítanál tőlük ?
Miben lenne más a témaválasztásuk?

Mondjuk nem beszélnének lemezjátszóról. / Nagy előrelépés... gondolkodik.gif /

Azon kívül ?

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2857

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A fiatalok mindig más szemmel látják a világot, és ez így van rendjén. De talán nincs elveszve minden, a fiam mint minden korabeli sokat ül a gép előtt, online játékok, stb. Vett valamilyen AKG fülest meg valami különálló mikrofont. Azt mondta durván jobb az előző mezei gamer füleshez képest. A mikrofonról meg annyit mondott azóta a haverjai is vettek, mert lényegesen jobb. Náluk ez a Hifizés egyenlőre.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7996

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2023.10.27., pén. 21:49
Reménytelen, a valódi fiatalokat ez semennyire nem érdekli.

Pedig elmondanák, hogy valójában az analóg technika borzasztóan rossz. Mert rosszul szól, sőt konkrétan nem szól sehogy. Azért nem szól sehogy, mert amit akarnának hallgatni, azt ki sem adták, és ami nincs, az nem tud szólni.
Éshát bácsi zenéket meg hallgassanak a bácsik.
Merthogy 25-30év felett már mindenki bácsi -vagy néni- csak még nem tud róla.
Sajnos annyira már én se vagyok fiatal, de EZ itt már engem se érdekel, tudom kívülről az összes mantrát álmomból felkeltve is. HiFi kocsma törzsvendégekkel. Borzalmas. :D
Valójában az okos, értelmes, gondolkodó, még nem betokosodott fiatal felnőttekre gondoltam, nem gyerekekre. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”