A Heed Obelisk elektronikák nagyszerű tulajdonsága, hogy sok hangsugárzóhoz passzolnak.
De konkrét válaszhoz BLX topictárs javallata a helytálló hozzáállás: Saját rendszerben, lehetőleg saját környezetben kipróbálni.

A Heed Obelisk elektronikák nagyszerű tulajdonsága, hogy sok hangsugárzóhoz passzolnak.
Szerintem akár tök jól passzolhat is. A Heed Obelisk-től nem fog keményen szólni a közép/magas szekció. Kerek kellemes "Heed"-es hang. Nincs lehetőséged esetleg saját rendszeres tesztre? Szerintem még magasabb szériás Triangle dobozokat is bőven kiszolgálhat egy Si2+X2.
Szerintem.PgSpa írta: ↑2023.04.07., pén. 12:16Fejlesztési kérdésem lenne: Egy Elixír előfok része+ Heed PAS előrelépés lenne az Elixír beépített végfokához képest?
Szívesen lépnék felfelé az Obelisk vonal irányába, de nem akarom a dobozok számát végletesen növelni, meg hát az Elixír távirányíthatósága is sokkal jobb, és még nem beszéltem a phonojáról...
NagyDeProtector írta: ↑2023.03.22., szer. 13:38Mondjuk egy Grand Enigmára szerintem én is el tudnék csábulni, bármennyire is szeretem a JSE-t.iistván írta: ↑2023.03.22., szer. 10:30Si2+PAS+X2 után a Lagrange nekem nagy előrelépés volt, pedig nem erre számítottam, miután egy "alap" Thesis-re nemet mondtam pár évvel korábban az Si trió javára. Természetesen jobb volt, de árban nagyobb ugrás lett volna, ezért maradtam.
Nekem alapvető különbség volt Lagrange testesebb és részletgazdagabb hangzása az Si triumvirátushoz képest.
A Lagrange-t pl. Grand Enigma MKII-vel kiegészülve pedig már metálra is minden további nélkül ajánlom (tudom, nem olcsó, de nekem végállomás).
Rock/metál/klasszikus/jazz zenéket hallgatok.
Nálam az Enigma 5 és Grand MKI után az MKII hozta el a beteljesülést rock/metál fronton.
Bár, ha jól emlékszem, nem ez volt a kérdés, bocs![]()
Nagy a kontraszt az MK1-MK2 között?
Bár a legnagyobb baj ezekkel az, hogy kb soha nincs eladó használt példány belőlük. :)
Bizony, a kamarazene az nagyon nem lány gitárral!
Mondjuk egy Grand Enigmára szerintem én is el tudnék csábulni, bármennyire is szeretem a JSE-t.iistván írta: ↑2023.03.22., szer. 10:30Si2+PAS+X2 után a Lagrange nekem nagy előrelépés volt, pedig nem erre számítottam, miután egy "alap" Thesis-re nemet mondtam pár évvel korábban az Si trió javára. Természetesen jobb volt, de árban nagyobb ugrás lett volna, ezért maradtam.
Nekem alapvető különbség volt Lagrange testesebb és részletgazdagabb hangzása az Si triumvirátushoz képest.
A Lagrange-t pl. Grand Enigma MKII-vel kiegészülve pedig már metálra is minden további nélkül ajánlom (tudom, nem olcsó, de nekem végállomás).
Rock/metál/klasszikus/jazz zenéket hallgatok.
Nálam az Enigma 5 és Grand MKI után az MKII hozta el a beteljesülést rock/metál fronton.
Bár, ha jól emlékszem, nem ez volt a kérdés, bocs![]()
Kamarazene szerintem a duó, trió, kvartet, stb. kevés hangszeres komolyzenei darabok, a lány gitárral tipusú popzene az nem az. Például egy cselló szonáta duót zongorával élethűen visszaadni az azért elég nagy kunszt.akvapark írta: ↑2023.03.22., szer. 08:15Mármint a zenekari felvételek. Itt nagy hangtömegeket kell egyben lesugározni, mégis egyéni teret adva a hangszereknek.DeProtector írta: ↑2023.03.21., kedd 23:12A metál mellett ami még nagy vízválasztó szokott lenni szerintem, az a klasszikus zene. Na abban is nagyon jó a Heed. Nálam legnagyobb részt az szól, meg jazz, és nem panaszkodom. Ezek mellé az elektronikus zene szerintem gyerekjáték. Azokat kisujjból kirázza.
Amúgy hangdobozban is van ami nem annyira válogatós. Amit én birtoklok StandArt JSE az pl szerintem ilyen. Biztos nem mozgat meg akkora hangtömeget mint a lent említett Magnat, de semmilyen műfajon nem vall szégyent. Legalábbis szerintem.![]()
Itt is - hangsugárzó függvényében - jól teljesítenek a HEED elektronikák. Egyszer kis Wharfedale Dentonnal is megmutatta magát a szimfonikus zene lényege.
Kamarazenén ( = lány gitárral) nem nagy kunszt a jó teljesítmény.![]()
Épp így gondoltam, csak nem fejtettem ki ennyire. :)akvapark írta: ↑2023.03.22., szer. 08:15Mármint a zenekari felvételek. Itt nagy hangtömegeket kell egyben lesugározni, mégis egyéni teret adva a hangszereknek.DeProtector írta: ↑2023.03.21., kedd 23:12A metál mellett ami még nagy vízválasztó szokott lenni szerintem, az a klasszikus zene. Na abban is nagyon jó a Heed. Nálam legnagyobb részt az szól, meg jazz, és nem panaszkodom. Ezek mellé az elektronikus zene szerintem gyerekjáték. Azokat kisujjból kirázza.
Amúgy hangdobozban is van ami nem annyira válogatós. Amit én birtoklok StandArt JSE az pl szerintem ilyen. Biztos nem mozgat meg akkora hangtömeget mint a lent említett Magnat, de semmilyen műfajon nem vall szégyent. Legalábbis szerintem.![]()
Itt is - hangsugárzó függvényében - jól teljesítenek a HEED elektronikák. Egyszer kis Wharfedale Dentonnal is megmutatta magát a szimfonikus zene lényege.
Kamarazenén ( = lány gitárral) nem nagy kunszt a jó teljesítmény.![]()
Obelisk Pre-Px-Ps: egy jó hangdobozzal minden műfaj nagyon élvezetes. Ritmusos, arányos, van teteje, alja, teste, térből szól, leválik a zene a hangsugárzókról, az akusztikus szólamok eszköztelensége, valósághűsége jó felvételen az árkategória fényében megdöbbentő, az elektronikus hangszerek/szólamok hatásosak, ha az a hangmérnöki cél, hogy hatásosak legyenek. Van dinamika, van hangtömeg, van részlet. Jazzre, lány gitárral muzsikákra, nagyzenekarra, torzítatlan bármire abszolút értelemben sem könnyű jobbat találni, azt gondolom.
Alon írta: ↑2023.03.22., szer. 07:53Akkor én vagyok a te embered.
Nálam is JBL4312G hangsugárzókkal zenélnek a Heed erősítők, és rajtam kívül min. még egy emberről tudok, aki JBL-lel hallgatja a Heed elektronikáit.
Én is hallgatok a metál és a rock zene mellett jazzt és elektronikusokat is, valamint klasszikus zenét is néhanapján. Egyik műfajjal sincsenek gondjaim. Tudom nem itt élsz, de ha egyszer Bp.-en jársz keress meg nyugodtan.
Mármint a zenekari felvételek. Itt nagy hangtömegeket kell egyben lesugározni, mégis egyéni teret adva a hangszereknek.DeProtector írta: ↑2023.03.21., kedd 23:12A metál mellett ami még nagy vízválasztó szokott lenni szerintem, az a klasszikus zene. Na abban is nagyon jó a Heed. Nálam legnagyobb részt az szól, meg jazz, és nem panaszkodom. Ezek mellé az elektronikus zene szerintem gyerekjáték. Azokat kisujjból kirázza.
Szerintem az Si2 és Si3 külső X2-es táppal elég univerzális, lehet rajta bármit hallgatni nagy élvezettel. Ahogy Akvapark is írta, a többi a dobozokon fog múlni.
Mivel nincs "egyen HEED" hang, tényleg teoretikus volt.
Én is elfogult vagyok, de másik márka irányába.Alon írta: ↑2023.03.21., kedd 14:34Metálzene rajongóként azt mondom, hogy megfelelő társakkal (erre alkalmas hangsugárzó pl.) szerintem igen. Bár minden attól függ, hogy ki mit vár el az egyes műfajok tolmácsolása során. Azért a metált emeltem ki, mert ebbe sok erősítő, vagy rendszer bicskája beletörik. A Heed erősítőknek jó ritmusuk van, energikusak, jól meg tudják hajtani a hangfalakat, és természetesek a hangszer hangjai. Házon belül ahogy lépsz feljebb, úgy lesz ezekben a paraméterekben egyre jobb. De én elfogult vagyok...