A Heraldról...
Zsoltnál már egy-két alkalommal hallottam, lenyűgözött úgy, mint másokat is. Egy het van nálam a kisdoboz a tesztelés alatt álló dedikált állványával. Korábban hallgattam itthon az Enigmát és a Grand Enigmát is. Egyiknek sem ízlett igazán a dolgozó-szobám alig 12m2-e, ami a két oldalon lévő könyvespolcok miatt még kisebb.
Alaphelyzetben Thesis Alfa és két PM hajtja a régi TDL Studio 0.75M-eket. (A nappaliból már évek óta kiköltöztettem a zenehallgatást kerülendő a családi konfliktusokat és a kérdéseket: "Miiii ez a zaj, (pl Dhafer Youssef), Nem lehet ezt halkabban??)
Szóval a Herald. Betettem a TDL-ek helyére, leültem, elindítottam egy Tidal által nekem ajánlott listát.
A következő történt:
A szoba egyértelműen szélesebb lett (mindössze két méter van a két doboz között) és hihetetlen, de hosszabb is legalább egy színpadnyival (a mérőszalag szerint a színpad vége biztosan méterekkel a főfalon túl van valahol a kertben)
Az igazán jól megszólaló zenéket elkezdtem egy playlistbe menteni. Egy idő után azt vettem észre, hogy 20 számból 18-at a listára tettem. (?? normális vagyok?)
Itthon soha nem hallott részletes, finom a színpadképe, rengeteg eddig nem hallott újdonsággal a jól ismert zenékben.
A sokat kérdezett mélyekről. Nem tudom mik a műszaki paraméterei, meddig megy le, mennyire egyenes az átviteli görbéje, hány dB az érzékenysége. Egy biztos: nincs hiányérzetem, pedig erősen kompromisszumos mélyekre számítottam pláne egy 32l-es tranmission lIne alsó hangjai után.
Meghallgattam a PF The Wall-t, majd mégegyszer. Visszajöttek a régi Bécsújhelyi hangemlékek.. Nem, nincs mélyhiánya..., de ekkora méretben hogyan csinálja, hogy nincs??