Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Szerinte ez,a pm szett,és ami soha nem jutott volna eszembe,akár egy ps pár,tehát oldalanként egy egy sztereó erősítő is érdekes lehet nekem az előfokkal.
Ő a nexust használja otthon,valamit biztosan tudhat az a vas.Szerdán megyek hozzá,és megkérdezem hogy milyen előfokkal használja,és ha már adott a lehetőség,el is hozom egy itthoni próbára.Az ünnepek alatt lenne is időm jobban kivesézni.Mondjuk nálam csak az rca játszik,de így is kíváncsi vagyok most már rá.
Ehhez milyen,azaz melyik típusú szimmetrikus előfok készült anno?Mint mondtam,nem vagyok képben nexus fronton.
Köszi.Éppen a jumpereket állítgatta benne Zsolt mikor oda értem,szóval még bele is kukkantottam.chord_ írta: ↑2024.12.16., hétf. 21:00
A Nexus egy eredendően szimmetrikus topológiájú erősítő, vagyis, a legjavát így adja ki.
Belül van két jumper, ott lehet váltani az RCA / XLR bemenet között.
RCA-val, egy átlag jó erősítő. Találsz 100e ilyet máshol is.
XLR-el, ott pedig szerintem fenomenális. Adott emberek ízlésközpontjába beletalál, pl. az enyémbe, másnál, volt már úgy, hogy nem annyira.
Mivel a Heed-nek nincs szimmetrikus forrása, így nem is állt igazából csatasorba. Pár fannak azért ma is megcsinálja Zsolt, ha nagyon kérik.
A méregdrága Helikon ennek a kapcsolásnak a nagyteljesítményű, kifinomított verziója.
A kínai dac-ok nyomulása felhúzta a piacot a szabályozható kimenetű XLR irányába - eddig ezt csak aranyrudakért lehetett kapni - ; jómagam is ide álltam be.
Itt a cikk róla.
https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... osito.html
Minden betűjét tartom.

Ő a nexust használja otthon,valamit biztosan tudhat az a vas.Szerdán megyek hozzá,és megkérdezem hogy milyen előfokkal használja,és ha már adott a lehetőség,el is hozom egy itthoni próbára.Az ünnepek alatt lenne is időm jobban kivesézni.Mondjuk nálam csak az rca játszik,de így is kíváncsi vagyok most már rá.
Ehhez milyen,azaz melyik típusú szimmetrikus előfok készült anno?Mint mondtam,nem vagyok képben nexus fronton.
XLR-el, ott pedig szerintem fenomenális. Adott emberek ízlésközpontjába beletalál, pl. az enyémbe, másnál, volt már úgy, hogy nem annyira.
Mivel a Heed-nek nincs szimmetrikus forrása, így nem is állt igazából csatasorba. Pár fannak azért ma is megcsinálja Zsolt, ha nagyon kérik.
A méregdrága Helikon ennek a kapcsolásnak a nagyteljesítményű, kifinomított verziója.
A kínai dac-ok nyomulása felhúzta a piacot a szabályozható kimenetű XLR irányába - eddig ezt csak aranyrudakért lehetett kapni - ; jómagam is ide álltam be.
Itt a cikk róla.
Minden betűjét tartom.
A Nexus egy eredendően szimmetrikus topológiájú erősítő, vagyis, a legjavát így adja ki.Shimano írta: ↑2024.12.15., vas. 13:17Sziasztok!
Használ valaki nexus monoblokkokat?Arról szeretnék némi infót,hogy miben érzi másnak az aki próbálta a pm monoblokkok mellett,és ezekkel összevetve.Zsolt szerint más,és hallgassam meg,csak ennyit mondott.Lehet,sőt valszeg erre is sor kerül,most egy pm párt hoztam el próbára,azokat ismerem,tehát volt már nálam,igaz más hangsugárzóval,de kíváncsi lennék a számomra eddig ismeretlen nexusokra is,tehát akinek van infója ezekről,kérem ossza meg velem,köszönöm előre is.![]()
Az is adhat némi támpontot,ha csak a nexus monoblokkokról kapok némi infót.
Itt a cikk róla.
Minden betűjét tartom.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
BLX írta: ↑2024.12.15., vas. 17:01Jól jönne egyébként egy ilyen alap Heed Wikipédia szerűség, ahol a legfontosab információt megtalálhatóak.Shimano írta: ↑2024.12.15., vas. 15:52Köszi,nem zargatom privátban,de talán ide talál.Első benyomásra jónak tűnik a pm szett a nagy enigmával,és tudja is azt amit az si3 már nem,azaz nagy hangerőn is atomstabil,és a többi + + +,de hát ezt is vártam tőle,de a motoszka a nexusok felé is,az azért még bennem van.Na de majd,azt is meghallgatom,de tényleg egy nagy fehér folt a heedtől a nexus vonal nekem,még soha nem volt részem velük együttélni.
Én pl. nem tudom mi a különbség a PM, PS, PAS, stb végfokok között és érdekelne. (Ha valakinek van kedve írja le please.)
Fel lehetne sorolni, akár a régebbieket is, S80, S100, Canopus, stb.
Lehetnének benne ilyenek, pl:
Gyártási időszak, teljesítmény, hangkarakter, mivel érdemes párosítani, stb.
Erre volt jó régen a Zsolt audio blog. Sok ilyen info fent volt.
Nem is tudom hányszor olvastam végig az egészet.
Kár érte

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Jól jönne egyébként egy ilyen alap Heed Wikipédia szerűség, ahol a legfontosab információt megtalálhatóak.Shimano írta: ↑2024.12.15., vas. 15:52Köszi,nem zargatom privátban,de talán ide talál.Első benyomásra jónak tűnik a pm szett a nagy enigmával,és tudja is azt amit az si3 már nem,azaz nagy hangerőn is atomstabil,és a többi + + +,de hát ezt is vártam tőle,de a motoszka a nexusok felé is,az azért még bennem van.Na de majd,azt is meghallgatom,de tényleg egy nagy fehér folt a heedtől a nexus vonal nekem,még soha nem volt részem velük együttélni.
Én pl. nem tudom mi a különbség a PM, PS, PAS, stb végfokok között és érdekelne. (Ha valakinek van kedve írja le please.)
Fel lehetne sorolni, akár a régebbieket is, S80, S100, Canopus, stb.
Lehetnének benne ilyenek, pl:
Gyártási időszak, teljesítmény, hangkarakter, mivel érdemes párosítani, stb.
Na de majd,azt is meghallgatom,de tényleg egy nagy fehér folt a heedtől a nexus vonal nekem,még soha nem volt részem velük együttélni.
Köszi,nem zargatom privátban,de talán ide talál.Első benyomásra jónak tűnik a pm szett a nagy enigmával,és tudja is azt amit az si3 már nem,azaz nagy hangerőn is atomstabil,és a többi + + +,de hát ezt is vártam tőle,de a motoszka a nexusok felé is,az azért még bennem van.

- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Chord topiktárs nagy Nexus user, ha jól tudom...Shimano írta: ↑2024.12.15., vas. 13:17Sziasztok!
Használ valaki nexus monoblokkokat?Arról szeretnék némi infót,hogy miben érzi másnak az aki próbálta a pm monoblokkok mellett,és ezekkel összevetve.Zsolt szerint más,és hallgassam meg,csak ennyit mondott.Lehet,sőt valszeg erre is sor kerül,most egy pm párt hoztam el próbára,azokat ismerem,tehát volt már nálam,igaz más hangsugárzóval,de kíváncsi lennék a számomra eddig ismeretlen nexusokra is,tehát akinek van infója ezekről,kérem ossza meg velem,köszönöm előre is.![]()

Sziasztok!
Használ valaki nexus monoblokkokat?Arról szeretnék némi infót,hogy miben érzi másnak az aki próbálta a pm monoblokkok mellett,és ezekkel összevetve.Zsolt szerint más,és hallgassam meg,csak ennyit mondott.Lehet,sőt valszeg erre is sor kerül,most egy pm párt hoztam el próbára,azokat ismerem,tehát volt már nálam,igaz más hangsugárzóval,de kíváncsi lennék a számomra eddig ismeretlen nexusokra is,tehát akinek van infója ezekről,kérem ossza meg velem,köszönöm előre is.
Használ valaki nexus monoblokkokat?Arról szeretnék némi infót,hogy miben érzi másnak az aki próbálta a pm monoblokkok mellett,és ezekkel összevetve.Zsolt szerint más,és hallgassam meg,csak ennyit mondott.Lehet,sőt valszeg erre is sor kerül,most egy pm párt hoztam el próbára,azokat ismerem,tehát volt már nálam,igaz más hangsugárzóval,de kíváncsi lennék a számomra eddig ismeretlen nexusokra is,tehát akinek van infója ezekről,kérem ossza meg velem,köszönöm előre is.

Ez, azt jelenti, hogy a forrást kell tápolni?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Csak hogy egyszerűbb legyen dönteni
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 254
Azt is érdemes szem előtt tartani hogy míg az Si2 X2-vel tud igazán jól szólni, az Si3 esetében megoszlanak a vélemények hogy mennyire kell hozzá. És ha anyagilag nézzük akkor lehet egy Si3 jobb választás egy Si2+X2 párossal szemben. Mondjuk akkor is el lehet gondolkodni hogy csak kéne egy X2

Csak hogy egyszerűbb legyen dönteni

A PS az upgrade verzió. Mondom én hogy a kettő között van
Egyébként az előttem szólókkal az Enigma 5 esetében egyetértek. Nekem is kerekebb a Si3-al mint a Pre-PS duóval. És a Si3 esetében komoly előny ha nem kell csak egy digit bemenet akkor nagy kártyával mehet. Az meg azért nagyon más mint a kis kártya. Ha több bemenet kell, akkor viszont DA vagy Abacus jöhet számításba. Na de ez már más téma.
- vkz
- Fórumlakó
Bakker, igazad van.kopaszbarack írta: ↑2024.12.11., szer. 07:15(csak hogy nagyobb legyen az anomália)
PAS való a Si2-höz, ami nehezebben beszerezhető, mert upgradelhető PS-re és ezt sokan meg is tették (fotó a belsejéről és Zsolt validálja). Természetesen összerakhatóak, de más a kapott hang, és innen már izlés, ortodox filozófia....

A PS az upgrade verzió. Mondom én hogy a kettő között van

Egyébként az előttem szólókkal az Enigma 5 esetében egyetértek. Nekem is kerekebb a Si3-al mint a Pre-PS duóval. És a Si3 esetében komoly előny ha nem kell csak egy digit bemenet akkor nagy kártyával mehet. Az meg azért nagyon más mint a kis kártya. Ha több bemenet kell, akkor viszont DA vagy Abacus jöhet számításba. Na de ez már más téma.

Zsolt ad kölcsön si2-t, nagyon kíváncsi vagyok. Köszi a segítő szándékot mindenkinek, majd beszámolok.
Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma
,mert az az ár szinte egy vicc egy ilyen tudású,és felszereltségű erősítőért.Jó persze az si2 is,de basszus annyiért amennyi az az si3 a 2.3-as kártyával már nem teszi kérdéssé a kérdést,szerintem.
És ez nem a reklám helye természetesen,csak egy jó és kedvező ajánlat.
Ismerem az enigma 5-öt,jól érzi magát az si3-al-is.
Zsoltnál van sok minden,de si2 az utóbbi időben nem szokott már lenni,ettől függetlenül egy próbát tehetsz nála is,hátha még is van valami olyan ajánlata,ami kedvezőbb az si3-nál.
Én tuti lecsapnék vazze fórumtárs "ajándék áron" kínált si3 + 2.3 kártyás erősítőjére a helyedben,vételi szándék ide,vagy oda.ooppera írta: ↑2024.12.10., kedd 22:40Eddig sajnos többé-kevésbé látatlanba vettem hifit. Hívjam fel Zsoltot, hogy nem porosodik-e egy si2 nála, amit tudna pár hétre nélkülözni? Nincs vételi lehetőségem most, de tanulni szeretnék.DeProtector írta: ↑2024.12.06., pén. 15:51Ahhoz még az SI 2 is jó. A 2 és 3 közt nincs hatalmas különbség. A 2 inkább romantikusabb, dallamosabb, a 3 kicsit modernebb, nagyobb felbontású.
Ha van rá mód, hallgasd meg mindkettőt otthon.

És ez nem a reklám helye természetesen,csak egy jó és kedvező ajánlat.

Ismerem az enigma 5-öt,jól érzi magát az si3-al-is.
Zsoltnál van sok minden,de si2 az utóbbi időben nem szokott már lenni,ettől függetlenül egy próbát tehetsz nála is,hátha még is van valami olyan ajánlata,ami kedvezőbb az si3-nál.
)
PAS való a Si2-höz, ami nehezebben beszerezhető, mert upgradelhető PS-re és ezt sokan meg is tették (fotó a belsejéről és Zsolt validálja). Természetesen összerakhatóak, de más a kapott hang, és innen már izlés, ortodox filozófia....
- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Értékelés: 68
(csak hogy nagyobb legyen az anomália

Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
Az si2 valóban nagyon jó. DE!
Az si3 már egy modernebb és több ponton továbbfejlesztett, mai kornak és az Enigma 5-nek inkább megfelelő erősítő.
Vannak itt keményvonalas Heed-onisták akik Enigma 5-höz hosszas hallgatózás és próbálgatás után váltottak si2-röl si3-ra. Érdemes lenne az ő véleményüket meghallgatni.
Nekem is volt si2 és az egyik legjobb erősítőm volt. Most si3-at hallgatok és ez bizony jobb. Dedikált bemenet és tápkör a dac-kártyának, jobb sávszélek, magasabb kimenöteljesítmény. Mintha ezzel lett volna teljes ez a koncepció.
Az si3 már egy modernebb és több ponton továbbfejlesztett, mai kornak és az Enigma 5-nek inkább megfelelő erősítő.
Vannak itt keményvonalas Heed-onisták akik Enigma 5-höz hosszas hallgatózás és próbálgatás után váltottak si2-röl si3-ra. Érdemes lenne az ő véleményüket meghallgatni.
Nekem is volt si2 és az egyik legjobb erősítőm volt. Most si3-at hallgatok és ez bizony jobb. Dedikált bemenet és tápkör a dac-kártyának, jobb sávszélek, magasabb kimenöteljesítmény. Mintha ezzel lett volna teljes ez a koncepció.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- vkz
- Fórumlakó
Vagy ha Budapest környéke akkor Pre-PS-t tudok kölcsönözni. Az közelebb van a Si2+X2 hangjához (a PS biamp-ban használható vele) mint az Si3-hoz. 

Én is hirdetek épp SI II-t X2-vel, Jánossomorján laknak. Nyugodtan elviheted vételi szándék nélkül is, ha errefelé vagy.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 247
Akár. Vagy kölcsönkérsz egyet a környezetedből.
Én is hirdetek épp SI II-t X2-vel, Jánossomorján laknak. Nyugodtan elviheted vételi szándék nélkül is, ha errefelé vagy.

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Eddig sajnos többé-kevésbé látatlanba vettem hifit. Hívjam fel Zsoltot, hogy nem porosodik-e egy si2 nála, amit tudna pár hétre nélkülözni? Nincs vételi lehetőségem most, de tanulni szeretnék.DeProtector írta: ↑2024.12.06., pén. 15:51Ahhoz még az SI 2 is jó. A 2 és 3 közt nincs hatalmas különbség. A 2 inkább romantikusabb, dallamosabb, a 3 kicsit modernebb, nagyobb felbontású.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 247
Ahhoz még az SI 2 is jó. A 2 és 3 közt nincs hatalmas különbség. A 2 inkább romantikusabb, dallamosabb, a 3 kicsit modernebb, nagyobb felbontású.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
Modern Enigmám van, azt hiszem Enigma 5 van ráírva. Si3 lesz ebből apránként, várok még egy kicsit vele. Köszi a választ.
Ha Grand akkor Lagrange illetve Thesis
Ha viszont az első Enigma akkor simán kortárs és jó lehet vele az Obelisk Pro.
- vkz
- Fórumlakó
Kérdés melyik Enigma. Szerintem ha az újabbak közül való inkább Si2 (ehhez X2 ajánlott), Si3 vagy Pre-PS közül nézelődnék.
Ha Grand akkor Lagrange illetve Thesis

Ha viszont az első Enigma akkor simán kortárs és jó lehet vele az Obelisk Pro.
Obelisk pro és Enigma kombinációval van valakinek tapasztalata? Standart hangdobozzal mint kortárssal együtt dicsérte valaki korábban. Van egy eladó példány és belém bújt a hifibogár.
Most Naim unitiqute-on van, és nem érzem teljesnek a szinergiát.
Most Naim unitiqute-on van, és nem érzem teljesnek a szinergiát.
Bizony jól hallottad, a Herald egy kivételesen jó hangú kisdoboz, egy csoda. Én szinte kizárólag nagy álló dobozokat hallgatok, de ezzel együtt tudnék élni.chord_ írta: ↑2024.11.25., hétf. 17:22
Meghallgattam.
A véletlenek metszéspontjai úgy hozták, hogy egy hasonló rendszerben, mint az enyém.
Nagyon-nagyon jó.
A cselló / gamba hangszerkabinet-rezgéseit úgy hozza, amit én csak és kizárólag BBC dobozoktól hallottam eleddig.
Pedig ez nem vékonyfalú szisztéma.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Meghallgattam.
A véletlenek metszéspontjai úgy hozták, hogy egy hasonló rendszerben, mint az enyém.
Nagyon-nagyon jó.
A cselló / gamba hangszerkabinet-rezgéseit úgy hozza, amit én csak és kizárólag BBC dobozoktól hallottam eleddig.

Meghallgattam.
Nagyon-nagyon jó.
Blog: Komoly Zenei Ajánló