Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

akvapark írta:
2023.01.01., vas. 18:30
Denonavr írta:
2023.01.01., vas. 16:42
Üdv! Valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy a Dactilus II és III között mi a különbség az usb-n kívül?
Köszönöm előre is!
Sajnos a Dactilus USB bemenet a forráskészülék tápjáról kapja a tápellátást, ezért célszerű külső USB tápot beszerezni, hogy elfogadhatóan működjen. leborulok.gif
Ez, azt jelenti, hogy a forrást kell tápolni?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: vkz »

Shimano írta:
2024.12.11., szer. 13:04
ooppera írta:
2024.12.11., szer. 12:10
Zsolt ad kölcsön si2-t, nagyon kíváncsi vagyok. Köszi a segítő szándékot mindenkinek, majd beszámolok.
Szuper,de ahhoz kérj tőle egy x2 tápot is,mert az mindenképpen kell hozzá.
Azt is érdemes szem előtt tartani hogy míg az Si2 X2-vel tud igazán jól szólni, az Si3 esetében megoszlanak a vélemények hogy mennyire kell hozzá. És ha anyagilag nézzük akkor lehet egy Si3 jobb választás egy Si2+X2 párossal szemben. Mondjuk akkor is el lehet gondolkodni hogy csak kéne egy X2 :rolleyes:
Csak hogy egyszerűbb legyen dönteni :kapdelm:

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

kopaszbarack írta:
2024.12.11., szer. 07:15
vkz írta:
2024.12.10., kedd 23:14
Az közelebb van a Si2+X2 hangjához (a PS biamp-ban használható vele) mint az Si3-hoz. :smile29:
(csak hogy nagyobb legyen az anomália :D )
PAS való a Si2-höz, ami nehezebben beszerezhető, mert upgradelhető PS-re és ezt sokan meg is tették (fotó a belsejéről és Zsolt validálja). Természetesen összerakhatóak, de más a kapott hang, és innen már izlés, ortodox filozófia....
Bakker, igazad van. :smile29:
A PS az upgrade verzió. Mondom én hogy a kettő között van :D

Egyébként az előttem szólókkal az Enigma 5 esetében egyetértek. Nekem is kerekebb a Si3-al mint a Pre-PS duóval. És a Si3 esetében komoly előny ha nem kell csak egy digit bemenet akkor nagy kártyával mehet. Az meg azért nagyon más mint a kis kártya. Ha több bemenet kell, akkor viszont DA vagy Abacus jöhet számításba. Na de ez már más téma. :rolleyes:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: Shimano »

ooppera írta:
2024.12.11., szer. 12:10
Zsolt ad kölcsön si2-t, nagyon kíváncsi vagyok. Köszi a segítő szándékot mindenkinek, majd beszámolok.
Szuper,de ahhoz kérj tőle egy x2 tápot is,mert az mindenképpen kell hozzá.

ooppera
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: ooppera »

Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma 

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: Shimano »

ooppera írta:
2024.12.10., kedd 22:40
DeProtector írta:
2024.12.06., pén. 15:51
ooppera írta:
2024.12.06., pén. 13:47

Modern Enigmám van, azt hiszem Enigma 5 van ráírva. Si3 lesz ebből apránként, várok még egy kicsit vele. Köszi a választ.
Ahhoz még az SI 2 is jó. A 2 és 3 közt nincs hatalmas különbség. A 2 inkább romantikusabb, dallamosabb, a 3 kicsit modernebb, nagyobb felbontású.
Ha van rá mód, hallgasd meg mindkettőt otthon.
Eddig sajnos többé-kevésbé látatlanba vettem hifit. Hívjam fel Zsoltot, hogy nem porosodik-e egy si2 nála, amit tudna pár hétre nélkülözni? Nincs vételi lehetőségem most, de tanulni szeretnék.
Én tuti lecsapnék vazze fórumtárs "ajándék áron" kínált si3 + 2.3 kártyás erősítőjére a helyedben,vételi szándék ide,vagy oda. ;) ,mert az az ár szinte egy vicc egy ilyen tudású,és felszereltségű erősítőért.Jó persze az si2 is,de basszus annyiért amennyi az az si3 a 2.3-as kártyával már nem teszi kérdéssé a kérdést,szerintem.
És ez nem a reklám helye természetesen,csak egy jó és kedvező ajánlat. ;)
Ismerem az enigma 5-öt,jól érzi magát az si3-al-is.
Zsoltnál van sok minden,de si2 az utóbbi időben nem szokott már lenni,ettől függetlenül egy próbát tehetsz nála is,hátha még is van valami olyan ajánlata,ami kedvezőbb az si3-nál.

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

vkz írta:
2024.12.10., kedd 23:14
Az közelebb van a Si2+X2 hangjához (a PS biamp-ban használható vele) mint az Si3-hoz. :smile29:
(csak hogy nagyobb legyen az anomália :D )
PAS való a Si2-höz, ami nehezebben beszerezhető, mert upgradelhető PS-re és ezt sokan meg is tették (fotó a belsejéről és Zsolt validálja). Természetesen összerakhatóak, de más a kapott hang, és innen már izlés, ortodox filozófia....
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Az si2 valóban nagyon jó. DE!
Az si3 már egy modernebb és több ponton továbbfejlesztett, mai kornak és az Enigma 5-nek inkább megfelelő erősítő.
Vannak itt keményvonalas Heed-onisták akik Enigma 5-höz hosszas hallgatózás és próbálgatás után váltottak si2-röl si3-ra. Érdemes lenne az ő véleményüket meghallgatni.
Nekem is volt si2 és az egyik legjobb erősítőm volt. Most si3-at hallgatok és ez bizony jobb. Dedikált bemenet és tápkör a dac-kártyának, jobb sávszélek, magasabb kimenöteljesítmény. Mintha ezzel lett volna teljes ez a koncepció.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

Vagy ha Budapest környéke akkor Pre-PS-t tudok kölcsönözni. Az közelebb van a Si2+X2 hangjához (a PS biamp-ban használható vele) mint az Si3-hoz. :smile29:

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 228

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

ooppera írta:
2024.12.10., kedd 22:40
Eddig sajnos többé-kevésbé látatlanba vettem hifit. Hívjam fel Zsoltot, hogy nem porosodik-e egy si2 nála, amit tudna pár hétre nélkülözni? Nincs vételi lehetőségem most, de tanulni szeretnék.
Akár. Vagy kölcsönkérsz egyet a környezetedből.
Én is hirdetek épp SI II-t X2-vel, Jánossomorján laknak. Nyugodtan elviheted vételi szándék nélkül is, ha errefelé vagy. ;)
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

ooppera

DeProtector írta:
2024.12.06., pén. 15:51
ooppera írta:

Modern Enigmám van, azt hiszem Enigma 5 van ráírva. Si3 lesz ebből apránként, várok még egy kicsit vele. Köszi a választ.
Ahhoz még az SI 2 is jó. A 2 és 3 közt nincs hatalmas különbség. A 2 inkább romantikusabb, dallamosabb, a 3 kicsit modernebb, nagyobb felbontású.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 228

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

ooppera írta:

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

ooppera

vkz írta:
2024.12.05., csüt. 16:38
ooppera írta:
2024.12.04., szer. 10:02
Obelisk pro és Enigma kombinációval van valakinek tapasztalata? Standart hangdobozzal mint kortárssal együtt dicsérte valaki korábban. Van egy eladó példány és belém bújt a hifibogár.
Most Naim unitiqute-on van, és nem érzem teljesnek a szinergiát.
Kérdés melyik Enigma. Szerintem ha az újabbak közül való inkább Si2 (ehhez X2 ajánlott), Si3 vagy Pre-PS közül nézelődnék.
Ha Grand akkor Lagrange illetve Thesis :rolleyes:
Ha viszont az első Enigma akkor simán kortárs és jó lehet vele az Obelisk Pro.

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

ooppera írta:
2024.12.04., szer. 10:02
Obelisk pro és Enigma kombinációval van valakinek tapasztalata? Standart hangdobozzal mint kortárssal együtt dicsérte valaki korábban. Van egy eladó példány és belém bújt a hifibogár.
Kérdés melyik Enigma. Szerintem ha az újabbak közül való inkább Si2 (ehhez X2 ajánlott), Si3 vagy Pre-PS közül nézelődnék.
Ha Grand akkor Lagrange illetve Thesis :rolleyes:
Ha viszont az első Enigma akkor simán kortárs és jó lehet vele az Obelisk Pro.

ooppera

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

chord_ írta:
2024.11.25., hétf. 17:22
Kép

Meghallgattam.
A véletlenek metszéspontjai úgy hozták, hogy egy hasonló rendszerben, mint az enyém.

Nagyon-nagyon jó.

A cselló / gamba hangszerkabinet-rezgéseit úgy hozza, amit én csak és kizárólag BBC dobozoktól hallottam eleddig.
Pedig ez nem vékonyfalú szisztéma.
Bizony jól hallottad, a Herald egy kivételesen jó hangú kisdoboz, egy csoda. Én szinte kizárólag nagy álló dobozokat hallgatok, de ezzel együtt tudnék élni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 977

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Kép

Meghallgattam.
A véletlenek metszéspontjai úgy hozták, hogy egy hasonló rendszerben, mint az enyém.

Nagyon-nagyon jó.

A cselló / gamba hangszerkabinet-rezgéseit úgy hozza, amit én csak és kizárólag BBC dobozoktól hallottam eleddig.
Pedig ez nem vékonyfalú szisztéma.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

akvapark írta:
2024.11.22., pén. 07:49
Alex_Aston írta:
2024.11.22., pén. 06:46
Itt a jó lehetőség, egy szuper végfokra,, reális áron.

Szerintem ezen az oldalon Zsolt jobban örülne, ha saját maga által árult portékáit népszerűsítenénk. gondolkodik.gif leborulok.gif
Á dehogy, Zsolt ebből nem csinál problémát.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1354

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Alex_Aston írta:
2024.11.22., pén. 06:46

Szerintem ezen az oldalon Zsolt jobban örülne, ha saját maga által árult portékáit népszerűsítenénk. gondolkodik.gif leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

viewtopic.php?f=32&t=208872
Csak a Marantz! :-D

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Aki esetleg Obelisk Si-t, Questart, vagy Q-FLT-t szeretne vásárolni újonnan, december 2.-ig blackfriday kedvezménnyel kaphatók nálunk.
BARTIMEX AUDIO Honlap

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

dgab írta:
2024.11.07., csüt. 09:06
Jó reggelt kedves mindenki,
Abacus S-sel streamel valaki wifi-ről? Mik a tapasztalatok? gondolkodik.gif
A roon ready-t érteni vélem, de ha nem használnék roon-t, hogy lehet irányítani? Saját appja nincs, ha jól látom.
Airplay? Tidal app? Egyszer összekapcsolom és utána automatikusan működik telefonról/tabletről? Vagy ennél bonyolultabb?
leborulok.gif
Az MConnect MControl appjával vezérelhető teljeskörűen. Tidal, Qobuz, Deezer és Spotify is az az MControl appból érhető el.

Az Abacus S streamer kártya alapból vezetékes hálózatra köthető, a wifi feláras opció. Szerintem érdemesebb vezetékes nettel használni, de wifiről is gond nélkül működik. A wifi beállítása kicsit nehézkes, de ezt csak egyszer kell megcsinálni.
BARTIMEX AUDIO Honlap

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

Jó reggelt kedves mindenki,
Abacus S-sel streamel valaki wifi-ről? Mik a tapasztalatok? gondolkodik.gif
A roon ready-t érteni vélem, de ha nem használnék roon-t, hogy lehet irányítani? Saját appja nincs, ha jól látom.
Airplay? Tidal app? Egyszer összekapcsolom és utána automatikusan működik telefonról/tabletről? Vagy ennél bonyolultabb?
leborulok.gif

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2654

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

ezekért ma,egy tiszteséges ponyvaregény nepper,aranyban fizet :D
Csatolmányok
asterix.JPG
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8923

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

[OFF - katt ide ha látni akarod]
mishow írta:
2024.10.24., csüt. 16:55
alto írta:
2024.10.24., csüt. 12:30
Klaca írta:
2024.10.23., szer. 10:44

Lehet, hogy nem is olyan nagyon írtad el. Nem lehet, hogy a névadásba (talán tudva-tudatlanul, de nyilván inkább tudva) az Asterix és Obelix (Aszteriksz és Obeliksz) páros is szerepet játszott? Elvégre, ha jól rémilk, Asterix ugyanabból a bájitalból ivott, amibe Obelix megszületésekor beleesett.
Bizony, engem is ez zavart meg, amikor elírtam.
És azt tudjátok, hogy Asterix neve franciául az "astérisque" szó vicces kifordításából ered, és ami azt a * írásjelet jelöli, amit a szavakban a hiányzó betűk helyére szokás tenni. Kiejtve: Asztériszk :D
Ebből csináltak viccet a képregény eredeti rajzolói, így lett a szó vége tudatosan helytelen kiejtéssel "x" , és ezt a poént azután (vagy eredetileg is ez volt a koncepció, ki tudja már?) minden szereplő nevébe beépítették. Így lett a nagy erejű, hatalmas kövekkel, azaz obeliszkekkel (franciául "obélisque") játszadozó óriás neve Obelix. Ami angolul Obelisk, és amiről erősítőt neveztek el, ami pedig nem is gránitból készült ...
Ez az x-ezés persze a későbbi fordítóknak is feladta a leckét, így lett a a főhősök kutyusa franciául Idefix, angolul Dogmatix, magyarul Töpszlix.
Lehet, hogy volt a történetben egy csecsemő, akit folyton szekéren hordoztak egy apró ülésbe bekötve, és őt hívták Isofixnek? gondolkodik.gif

Ugye most itt hagyjam abba? :kapdelm:
Dehogy!
Én imádom, az fix! :D
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”