Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Lemmy9.1 írta:
2023.01.22., vas. 13:45
Nagyon sokszor pozitív meglepetést okoznak a távolkeleti filmek, főleg ha komolyabb a téma, és nem a fák tetején repkednek.
Ebben a sorozatban elsősorban a 3 leányzó egyszerűsége, hétköznapisága fogott meg illetve a történet az orránál fogva vezeti a nézőt. :smile32:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 853

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Nagyon sokszor pozitív meglepetést okoznak a távolkeleti filmek, főleg ha komolyabb a téma, és nem a fák tetején repkednek.
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Simán Brugge/Brűzs/ lett volna szerintem megfelelő cím. Így pont nem tudod mire is számíts, de mégis felkelti az érdeklődést, főleg, ha meglátod a szereposztást.
Erőszakik nálam is elviszi a nem kicsit gagyi/nevetséges irányba. Hiába van benne fekete humor, 99%-ban kőkemény dráma.

De vissza a korábbi dél-koreai kerékvágásba ;peace; , befejeztem a Little Woman sorozatot.
Epizódonként 1ó15p, szóval nem az a simán darálós 40-45perces szösszenet.
Utóbbi 3-4 hétben lecsúszott pár "távoli" film, de ez elég magasra teszi a lécet.
Aki már megszokta dél-koreai stílust, annak erősen ajánlott.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2023.01.21., szomb. 17:48
Lemmy9.1 írta:
2023.01.21., szomb. 17:42
Az erőszakik baromság elmond a film jellegéről bármit? bravo.gif A véleményem tartom. Ha te anno ráugrottál az Erőszakik címre, akkor nincs több kérdésem. :fekverohog: . Miért volt elvont? gondolkodik.gif
OK, lehet igaz, de nekem az Erőszakik olyan, ami jobb, mint az eredeti.

A film bár már megfakultak az emlékeim a fekete humor egyik gyöngyszeme és emiatt kicsit elvont.

De ha már itt tartunk érdekes lehet - ki milyen gagyi/sz@r fordításokra emlékszik?

Nekem a Breaking bad - Totál Szívás az egyik ilyen érdekesség.

A másik kedvencem - A nagy dobás - The Big Short.
Szegény fordító Shot-nak gondolta, fogalma sem volt a Short jelentéséről.
A Totál szívás az nem annyira gáz szerintem. Mondjuk arra nem emlékszem a soriból, hogy az amfetamint szívják vagy eszik vagy mittomén. De te mondjuk milyen magyar címet adtál volna a BB-nek?
De az Erőszakik egy szóvicc a rosszabbik fajtából, és maga film nem egy vidám alkotás. Lehetett volna mondjuk: Egy brugesi történet, Brugesben voltak, Egy sztori Brugesben...
Ez az Erőszakik cím egy Adam Sandler valami zs sz@rjára lehetne jó. :D

https://www.mafab.hu/article/top30-a-le ... ditasok-08
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3980

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fcsfelix írta:
2023.01.21., szomb. 18:49

De ha másokat tényleg nem zavar a folyamatos bazdmegezés egy film alatt ok nélkül, akkor bennem van a hiba.
Na béke.
Akkor a Ponyvaregényt ne nézd meg, ha még esetleg nem láttad ;)
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
2023.01.21., szomb. 17:15
Aszpirin írta:
2023.01.21., szomb. 15:06
:D :D
Tegnapelőtt nekifutottunk a Búcsú Yangtól (Without Yang) c. 2021-es filmnek.
After Yang a film címe, de szerintem én megleszek without yang, ha még Te is így lepontoztad!
:smile32:
Nah, bocs, ügy tűnik, rosszul emlékeztem a főcímre, te pedig kigugliztad :D
Igen, After Yang.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 614

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Apaci72 írta:
2023.01.19., csüt. 09:48
fcsfelix írta:
2023.01.18., szer. 20:42
DeLorean írta:
2023.01.18., szer. 16:22

Hát, ez szerinted hogy néz ki a mai fiataloknál?
Egy Való Világot tudok ajánlani megnézésre. Sokat ne nézd, mert káros. :D
De nem csak manapság. OK, az úttörő táborban még nem ez ment, de emlékeim szerint később azért könnyű volt rászokni erre a beszédre.

De simán hallani ilyet is nem fiataloktól:
B@mmeg, b@zd már ide azt a b@szadékot!

Sajnos ez a "normális".
Totál igazad van. Mint mindig. :rolleyes:
De ennek nincs mégsem értelme, ami már egyre jobban beépül a filmekbe így. Ha napi 10x hallják a gyerekek naponta, vicces. Ha 50x akkor már tananyag számukra és követendő példa tudat alatt, akaratlanul is. És ez nem jó. Nem véletlen van itt a VV utalásod is. Igen, ez lett ma már a normális a fiatal generációknál. De mi is tehetünk ellene, hogy a saját gyerekeink ne ezt kövessék.
Érdekes, ha eredeti nyelven nézek egy filmet nem zavar annyira, de szinkronosnál sokkal jobban.
Az utolsó gondolatodra pedig csak a még 5-6 éve amcsiknál látott hallott dolog jut ismét csak eszembe. Ami ahogy írtad is, ma már itt is megszokott és trendi lett. Na mitől is lett annyira természetes szóhasználat mára már? gondolkodik.gif
Azért nem mellékes, hogy 18+-os besorolású a sorozat.
Anno a Deadpool-ra is kisgyerekekkel ültek be a moziba az "okos" szülők...
Azért meglepett, hogy senki nem látja ennyire komornak a helyzetet és mindenki számára tök természetes jelenség ez az ész nélküli káromkodás átvitele az életbe? gondolkodik.gif
Korhatáros. Igen. És? Nem lehet minden gyereket folyamatosan kontrollálni. Megnézik ők is 16 sőt 12 évesen is amikor módjuk van a barátokkal ha alkalmuk nyílik rá sunyiban.
Ja.....annak idején mi nem sunnyogtunk be az Aliens és Predator korhatáros filmre csak ha betöltöttük az adott évet?
Nem azt mondom, hogy felelőtlenül ültessük korhatáros film elé a gyerekeinket. Hiába a korhatár, az régen is és most is kijátszható volt.

De ha másokat tényleg nem zavar a folyamatos bazdmegezés egy film alatt ok nélkül, akkor bennem van a hiba.
Na béke.
NAD 787 v3: Dirac + Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
4x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Hisense XR10 RGB lézer proji
Stewart Fix keretes vászon 117"
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2023.01.21., szomb. 17:08
Lemmy9.1 írta:
2023.01.21., szomb. 16:11
In Bruges.
Az Erőszakik címet le se engedném írni. Dilettáns balf@sz :D volt aki ezt kitalálta.
Brüzs-ben.
Ez jobb?

A filmben sok az erőszak és mivel elég sok a fekete humor és egy kicsit elvont az egész - erőszakik.
Szerintem találó.
Az eredeti cím semmit sem mond el a film jellegéről. A magyar igen.
Az erőszakik baromság elmond a film jellegéről bármit? bravo.gif A véleményem tartom. Ha te anno ráugrottál az Erőszakik címre, akkor nincs több kérdésem. :fekverohog: . Miért volt elvont? gondolkodik.gif
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

In Bruges.
Az Erőszakik címet le se engedném írni. Dilettáns balf@sz :D volt aki ezt kitalálta.
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Aszpirin írta:
fehér apa, fekete anya, és egy örökbefogadott kínai gyermek (khm…, ja, polkorrektség
Előrevetít mindent, Netflix kvóta szint.

Vélhetően tinédzsereknek szánt film, a mivaan-faktor ott tarol nagyon jól. A családszereplős filmeknél visszatérő bosszanatom, hogy finoman szólva több mint elégszer sikerül genetikailag láááááátványosan eltérő, szerepük szerint családtagokat 1 képen megjeleníteni. Ordít a különbség képernyőről, de úgy, hogy még a szomszéd is átkopog, hogy mi megy már megint. Valamiért úgy érzik a készítők stúdiótól, költségvetéstől függetlenül, hogy ezt ismételniük kell. Kevésbé virító különbséggel érthető, így nem. Legyen ebben változás.

A Celine Dion felemás műfajú félfikciós életrajzi - de jó kis képzavar - filmben meg 40+-os néni játszotta a 12 éves lányt. Nagy sikerrel? Nem állítanám. A mai napig fáj, ha beugrik. Ilyeneket ne már.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3980

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:

Hiába nagy név Colin Farrell, ebben a filmben kb nulla (mondjuk most hirtelen nem jut eszembe nagy alakítása, csak az, hogy szerintem anno botrányosan szar választás volt Nagy Sándor szerepéhez).
Amikben szerintem jó volt:
A sziget szellemei
Förtelmes főnökök
Úriemberek
Erőszakik
A félkész
Az új Batmanban sem volt rossz szerintem.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Tegnapelőtt nekifutottunk a Búcsú Yangtól (Without Yang) c. 2021-es filmnek.

Semmi spoiler nem következik, ugyanis ezen infók az ajánlóból és az előzetesből egyérteműen kiderülnek: adott egy nem túl távoli jövőbeli család: fehér apa, fekete anya, és egy örökbefogadott kínai gyermek (khm…, ja, polkorrektség kipipálva). A családot egy teljesen emberszerű (tul.képpen embertől külsőleg megkülönböztethetetlen), szintén kínai android (techno sapiens) segíti, aki a kislány nevelőjeként, tanítójaként, és talán testvéreként is szerepet kap, és családtagként bánnak vele. Ő Yang. A kislány természetesen rajong Yangért, aki viszont egy nap egyszerűen elromlik, és ez egy sor dilemmát, kérdést, és érdekes dolgot okoz illetve vet fel.
A szereplők közül az apa Colin Farrell, aki mintha nem öregedne, fogalmam sincs, hogy csinálja…

Szóval, a téma egyedi, érdekes, és akár egy jó film is lehetne. Amolyan társadalmi pszicho-scifi vagy mi. Ehhez képest sikerül olyan kaotikusan és értelmetlenül csöpögtetni az információkat, hogy kb minden jelenet felénél egy-egy újabb “most mi vaan???” keletkezik az ember fejében. És a válaszok még egy óra múlva sem jönnek, csak a mivanok szaporodnak. De az az óra is lassan telik,mert valamiféle melankolikus-félálomszerű a hangulat, és mesterkélten lassú és érdektelen. Nem akarom spoilerezni, aki kínozni akarja magát, megnézi, és megérti vagy sem. Én bizony kb egy óra erőlködés után úgy döntöttem, ebből elég, hagyom a fenébe. Vagyis nem bírtqm végignézni (pedig még a Sátántangót is végignéztem, igaz azt háromültemben). Ha a végén van a megvilágosodás, ami nagyszerűvé teszi ezt a filmet, akkor sajnálom, de még a moziból is kimentem volna egy óra után, mert a kíntól fájt volna a seggem a székben…

Hiába nagy név Colin Farrell, ebben a filmben kb nulla (mondjuk most hirtelen nem jut eszembe nagy alakítása, csak az, hogy szerintem anno botrányosan szar választás volt Nagy Sándor szerepéhez).

A filmet csak mazochistáknak ajánlom. 3/10 jóindulattal, de a 3 pont a látványt ill. fénykepezést illeti, ami az egyetlen pozitívum az egészben.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

A látogatás (dán-holland) - az elején sajnáljuk, hogy nem vagyunk ott, majd ezt követően de jó, hogy nem vagyunk ott. Egy biztos: vendégekkel így nem bánunk.
A menü - az elején sajnáljuk, hogy nem vagyunk ott, majd ezt követően de jó, hogy nem vagyunk ott. Egy biztos: vendégekkel így nem bánunk.
Nézik a tini gyerekek is, sőt a fiatalabbak is és ez beépül a fejükbe, hiszen a menő bácsi, néni is így beszél, azért olyan cool.
Szülőként a te feladatod szűrni ezt, már amennyire az ilyet lehet. Nem lehet nekimenni a világnak és jól leteremteni a szereplőit, azért mert olyan amilyen. Néztem a Herceget - idős bá' ellop festmény, arrafelé legendás per feldolgozása - nem kicsit idétlen volt a húzz a náthásba!, meg a pitlibe! óvatoskodó megtekertségek. Nem 1 bites angol nyugdíjasnéni vagyok, ez rájuk lett szabva, kiérződött nagyon, hogy a többi, szintén állami tévében futó, szintén nekik szóló sorozat szinkrongárdája követte el ezt is. Különben sem sok jó származott még szabadfordítói vénájukat kéretlenül megbugyogtató fordítózsenik ténykedéseiből, nem kell elnyomorítani az eredetit. Maradjunk a félrefordított címeknél, annyi épp elég. Ha az eredeti nem tetszik, más tartalmat kell nézni. Sosem értettem ezt a vágyom az alkotásokra, az újra, de a végén legyen hajszálra pont olyan, mint amiket eddig néztem, de akkor meg miért nincs újdonság. Így is túl sok rezdülés veszik el a szinkronokban - analóg vagy veszteségmentes forrást sem gyűrünk be mp3 szabvány alá hacsak elkerülhető - lényeget nagyban változtató szinonimákat éreznek rendben lévőnek és ez elfogadott.:/ Az eredetivel nem is találkozunk, hiszen már megnéztük - valamilyen átértelmezésben.
Van elég erőszakszemét, nem azt mondom, bárcsak a verbalitás fantáziátlansága lenne a teteje ennek a bajnak.
A fiatal meg rendszerint úgy van, hogy kikáromkodja magát fiatalabb éveiben, később meg konszolidálódik. Nem a filmeken fog elcsúszni a kulturális élete, hanem az szülő-iskola-szabadidős közösség-munkaközösség-barátok-társ vonalán.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6587

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

TSanyi írta:
2023.01.20., pén. 22:41
-KP- írta:
2023.01.20., pén. 20:29

Erre gondol:
https://index.hu/mindekozben/poszt/2023 ... lja-magat/
Beteg világot élünk… nem azt mondom hogy a háború jó dolog, csak ez a nyugati civilizációban bekövetkezett fene nagy jólét és majd 80 év béke meghozta gyümölcsét….
Szerintem meg csak szimplán ronda. bocs.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

-KP- írta:
2023.01.20., pén. 20:29

Erre gondol:
Beteg világot élünk… nem azt mondom hogy a háború jó dolog, csak ez a nyugati civilizációban bekövetkezett fene nagy jólét és majd 80 év béke meghozta gyümölcsét….

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2023.01.20., pén. 13:03
kargidje írta:
2023.01.20., pén. 12:52
Mit rugózol?
Nem kértem, hogy ajánlj bármit is!!!
Barátilag ajánlottam!

De így inkább az Anger Management filmet ajánlom!

Akkor megkövez(get)em magam ... bocs.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2023.01.20., pén. 19:00
Lemmy9.1 írta:
2023.01.20., pén. 18:24
Utánaolvasgatva kiderült, hogy (több mint valószínű) miért került be a "kiscsaj".
Mert nem tudja eldönteni, hogy fiú, avagy leány-e. Hangulatfüggő a neme. Már ilyen is van. gondolkodik.gif
Ugy erted maga a szinesz? Mert a karakter az elegge alapja a tortenetnek :)
Igen.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

robi20064 írta:
2023.01.20., pén. 19:00
Lemmy9.1 írta:
Utánaolvasgatva kiderült, hogy (több mint valószínű) miért került be a "kiscsaj".
Mert nem tudja eldönteni, hogy fiú, avagy leány-e. Hangulatfüggő a neme. Már ilyen is van. gondolkodik.gif
Ugy erted maga a szinesz? Mert a karakter az elegge alapja a tortenetnek :)

Erre gondol:

Ezt meg csak úgy adaléknak:
https://index.hu/mindekozben/poszt/2023 ... h-schnapp/

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2861

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

The Last of Us.

Na megnéztem én is, de jobbra számítottam, lehet mert nagy volt a hájpolás. Mondjuk egy rész után a fene tudja gondolkodik.gif Még bármi is lehet belőle, de nyilván nézni fogom :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: wittao »

Lemmy9.1 írta:
A rohadt életbe, megöregedtem...
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: wittao »

Lemmy9.1 írta:
2023.01.19., csüt. 09:57
The Last of Us.
Megnéztem az első részét felirattal, jó lesz ez. A biztit nem verte ki a szöveg, mert angol volt, és alig hallottam úgy le volt halkítva a tsalád miatt. :D
A kiscsaj valóban nem túl jó választás, de azért nem ütném meg. ;)
Látványos, van benne lóvé.
Csak hallottam a játékról, és hogy sok embernek bejött. Különösebb várakozás nélkül ültem le elé. Nekem nagyon bejött, minden részét nézni fogjuk szerintem. A leányzó arcberendezése valóban nem túl barátságos, de hát a mienk sem, mégis szóba állnak velünk (a toleránsabbak :) ).
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2023.01.20., pén. 12:47
kargidje írta:
2023.01.18., szer. 13:25
Első rész után amolyan amcsi tucattermék, majd 3-4 rész után lehet véleményt formálni. gondolkodik.gif
Nézd, mit találtam neked!
Minden idők legdrágább koreai filmje. Láttad már?
Én ezt kikölcsönzöm!
Mit rugózol?
Nem kértem, hogy ajánlj bármit is!!!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

The Last of Us.
Megnéztem az első részét felirattal, jó lesz ez. A biztit nem verte ki a szöveg, mert angol volt, és alig hallottam úgy le volt halkítva a tsalád miatt. :D
A kiscsaj valóban nem túl jó választás, de azért nem ütném meg. ;)
Látványos, van benne lóvé.
Szerintem!

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

fcsfelix írta:
2023.01.18., szer. 20:42
DeLorean írta:
2023.01.18., szer. 16:22
fcsfelix írta:
2023.01.18., szer. 15:21
Nekem nincs bajom a kis csajjal, de a mozivilággal és a trenddel egyre inkább.
Azt értjük és látjuk a valós életben is, hogy a beteg amcsik nem képesek egy mondatot kimondani káromkodás, ocsmány szavak nélkül. No. Ezzel nekem konkrétan nincs bajom, én is szoktam csúnyán beszélni. :rolleyes:
De, hogy ők kb.10 éve már ezzel tolják fel szerintük az élménylétrán a filmet, hogy kötőszóként használják a káromkodást benne, ez gáz. Vagyis ez nem zavarna igazán. De az, hogy a szinkronrendezők is ezt majmolják és ettől gondolják ütősnek, meg sikeresnek a dialógusokat, az nem jó dolog. A kiscsaj gyakorlatilag minden 2. mondatában bammegezik és társai. És ez nem normális. Sőt, számomra sokszor már hiteltelen és élvezhetetlen szintre jut egy film ezáltal.
Nézik a tini gyerekek is, sőt a fiatalabbak is és ez beépül a fejükbe, hiszen a menő bácsi, néni is így beszél, azért olyan cool.

Bocs, ha nagyon maradi vagyok, de ezzel nem tudok azonosulni, hogy folyamatos k.... @nyázás nélkül nem lehet már egy kib....ott amcsi filmet szinkronizáltan sem végignézni. gondolkodik.gif
Hát, ez szerinted hogy néz ki a mai fiataloknál?
Egy Való Világot tudok ajánlani megnézésre. Sokat ne nézd, mert káros. :D
De nem csak manapság. OK, az úttörő táborban még nem ez ment, de emlékeim szerint később azért könnyű volt rászokni erre a beszédre.

De simán hallani ilyet is nem fiataloktól:
B@mmeg, b@zd már ide azt a b@szadékot!

Sajnos ez a "normális".
Totál igazad van. Mint mindig. :rolleyes:
De ennek nincs mégsem értelme, ami már egyre jobban beépül a filmekbe így. Ha napi 10x hallják a gyerekek naponta, vicces. Ha 50x akkor már tananyag számukra és követendő példa tudat alatt, akaratlanul is. És ez nem jó. Nem véletlen van itt a VV utalásod is. Igen, ez lett ma már a normális a fiatal generációknál. De mi is tehetünk ellene, hogy a saját gyerekeink ne ezt kövessék.
Érdekes, ha eredeti nyelven nézek egy filmet nem zavar annyira, de szinkronosnál sokkal jobban.
Az utolsó gondolatodra pedig csak a még 5-6 éve amcsiknál látott hallott dolog jut ismét csak eszembe. Ami ahogy írtad is, ma már itt is megszokott és trendi lett. Na mitől is lett annyira természetes szóhasználat mára már? gondolkodik.gif
Azért nem mellékes, hogy 18+-os besorolású a sorozat.
Anno a Deadpool-ra is kisgyerekekkel ültek be a moziba az "okos" szülők...
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”