Mit rugózol?
Nem kértem, hogy ajánlj bármit is!!!
Mit rugózol?

Azért nem mellékes, hogy 18+-os besorolású a sorozat.fcsfelix írta: ↑2023.01.18., szer. 20:42Totál igazad van. Mint mindig.DeLorean írta: ↑2023.01.18., szer. 16:22Hát, ez szerinted hogy néz ki a mai fiataloknál?fcsfelix írta: ↑2023.01.18., szer. 15:21Nekem nincs bajom a kis csajjal, de a mozivilággal és a trenddel egyre inkább.
Azt értjük és látjuk a valós életben is, hogy a beteg amcsik nem képesek egy mondatot kimondani káromkodás, ocsmány szavak nélkül. No. Ezzel nekem konkrétan nincs bajom, én is szoktam csúnyán beszélni.![]()
De, hogy ők kb.10 éve már ezzel tolják fel szerintük az élménylétrán a filmet, hogy kötőszóként használják a káromkodást benne, ez gáz. Vagyis ez nem zavarna igazán. De az, hogy a szinkronrendezők is ezt majmolják és ettől gondolják ütősnek, meg sikeresnek a dialógusokat, az nem jó dolog. A kiscsaj gyakorlatilag minden 2. mondatában bammegezik és társai. És ez nem normális. Sőt, számomra sokszor már hiteltelen és élvezhetetlen szintre jut egy film ezáltal.
Nézik a tini gyerekek is, sőt a fiatalabbak is és ez beépül a fejükbe, hiszen a menő bácsi, néni is így beszél, azért olyan cool.
Bocs, ha nagyon maradi vagyok, de ezzel nem tudok azonosulni, hogy folyamatos k.... @nyázás nélkül nem lehet már egy kib....ott amcsi filmet szinkronizáltan sem végignézni.![]()
Egy Való Világot tudok ajánlani megnézésre. Sokat ne nézd, mert káros.![]()
De nem csak manapság. OK, az úttörő táborban még nem ez ment, de emlékeim szerint később azért könnyű volt rászokni erre a beszédre.
De simán hallani ilyet is nem fiataloktól:
B@mmeg, b@zd már ide azt a b@szadékot!
Sajnos ez a "normális".![]()
De ennek nincs mégsem értelme, ami már egyre jobban beépül a filmekbe így. Ha napi 10x hallják a gyerekek naponta, vicces. Ha 50x akkor már tananyag számukra és követendő példa tudat alatt, akaratlanul is. És ez nem jó. Nem véletlen van itt a VV utalásod is. Igen, ez lett ma már a normális a fiatal generációknál. De mi is tehetünk ellene, hogy a saját gyerekeink ne ezt kövessék.
Érdekes, ha eredeti nyelven nézek egy filmet nem zavar annyira, de szinkronosnál sokkal jobban.
Az utolsó gondolatodra pedig csak a még 5-6 éve amcsiknál látott hallott dolog jut ismét csak eszembe. Ami ahogy írtad is, ma már itt is megszokott és trendi lett. Na mitől is lett annyira természetes szóhasználat mára már?![]()
Totál igazad van. Mint mindig.DeLorean írta: ↑2023.01.18., szer. 16:22Hát, ez szerinted hogy néz ki a mai fiataloknál?fcsfelix írta: ↑2023.01.18., szer. 15:21Nekem nincs bajom a kis csajjal, de a mozivilággal és a trenddel egyre inkább.
Azt értjük és látjuk a valós életben is, hogy a beteg amcsik nem képesek egy mondatot kimondani káromkodás, ocsmány szavak nélkül. No. Ezzel nekem konkrétan nincs bajom, én is szoktam csúnyán beszélni.![]()
De, hogy ők kb.10 éve már ezzel tolják fel szerintük az élménylétrán a filmet, hogy kötőszóként használják a káromkodást benne, ez gáz. Vagyis ez nem zavarna igazán. De az, hogy a szinkronrendezők is ezt majmolják és ettől gondolják ütősnek, meg sikeresnek a dialógusokat, az nem jó dolog. A kiscsaj gyakorlatilag minden 2. mondatában bammegezik és társai. És ez nem normális. Sőt, számomra sokszor már hiteltelen és élvezhetetlen szintre jut egy film ezáltal.
Nézik a tini gyerekek is, sőt a fiatalabbak is és ez beépül a fejükbe, hiszen a menő bácsi, néni is így beszél, azért olyan cool.
Bocs, ha nagyon maradi vagyok, de ezzel nem tudok azonosulni, hogy folyamatos k.... @nyázás nélkül nem lehet már egy kib....ott amcsi filmet szinkronizáltan sem végignézni.![]()
Egy Való Világot tudok ajánlani megnézésre. Sokat ne nézd, mert káros.![]()
De nem csak manapság. OK, az úttörő táborban még nem ez ment, de emlékeim szerint később azért könnyű volt rászokni erre a beszédre.
De simán hallani ilyet is nem fiataloktól:
B@mmeg, b@zd már ide azt a b@szadékot!
Sajnos ez a "normális".

Elmagyaráznád kérlek, egy tinédzser lánynak hogyan kellene viselkednie, mikor számára vadidegen személyek fogva tartják, és még oda is láncolják egy falhoz?
Ennyiből nálad is lehetnek "komoly bajok a buksiban" az én szemszögemből.robi20064 írta: ↑2023.01.18., szer. 13:48
Biztosan nincsenek ott komoly bajok a buksiban?Neked volt problemad anno a gyerek Leiai karakterevel is az Obi-Wan-ban. Ugy tunik vagy ruhelled a gyerekeket vagy csak a fiatalabb lanyokat.
Jelen esetben a foszereplo lanybol lattuk majdhogynem a legkevesebbet az elso reszben. Szerintem ne folytasd, keress valami felnottes koreai magasztosan tocsogos-meszarlosat (irom ezt ugy hogy nagyon birom a koreai filmeket).
A játékban is ennyire agyfelb.szó a főszereplő lány? Pár megnyilvánulása után csaptam volna pofikán.Alex_Aston írta: ↑2023.01.16., hétf. 23:24The last of us
Nem tudtam semmit erről, csak a napokban olvastam róla. Mondom magamban, már megint valami szokásos zombi film, vagy ilyesmi, ráadásul játék adaptáció.
De annyira mindenhonnan jónak mondták, az imdb pontszám is kiemelkedő, ezért adtam neki esélyt.
Nem bántam mag. Elég hamar belecsapunk lecsóba, és tetszik, hogy a kezdeteket is látjuk, nem csak találgatunk, hogy jutottunk oda, ahol kezdődik az igazi történet.
Kemény a kezdés, ettől tényleg bárki megedződne, mint a legnemesebb acél, persze senki sem szeretné.
Szóval felcsigázza az érdeklődést, az biztos. Ha csak fele ilyen jóesz a folytatás, már az is jó lesz, én várom.

Sokkal inkább néznék meg szívesen egy jó vámpíros filmet, mint ezeket a mai woke gagyiságokat. Amúgy a probléma nem a vámpírral, a szuperhőssel, vagy a zombival van. A gyengén kivitelezett filmekkel van a gond, mert mindegyiket meg lehet csinálni jól, meg kevésbé jól.

Köszönöm!Alex_Aston írta: ↑2023.01.15., vas. 17:48...
Ha nincs mit nézni, esetleg tudom javasolni a Tulsa Kinget.

Ha nincs mit nézni, esetleg tudom javasolni a Tulsa Kinget.scaurus írta: ↑2023.01.15., vas. 17:39No, szokatlan módon, gyorsan végeztem a Stranger Things 4. évadával.
A remek 1. évad után a 2. egy erős visszaesés volt, mert kb. 3-4 epizódnyi tartalmat 9 epizódra elnyújtottak, a 3. és 4. évad már jobbak voltak.
Csak ismételni tudom, a fő cselekményszál egyre kevésbé érdekes, a lúzer gyerekek kifejezetten ellenszenves fiatal felnőttekké váltak.
Az egészet, SZÁMOMRA, továbbra is az ütős (mondhatnám dinamikus) duók mentik meg, mint Hopper (David Harbour) és Joyce (Winona Ryder) vagy Steve (Joe Keery) és Robin (Maya Hawke).
Viszont ezek annyira kedvesek, viccesek, szórakoztatóak tudnak lenni, hogy kitartok mellettük - ha minden igaz, már csak 1 évad lesz belőle.
Mivel a Cobra Kai 5. évada is lement, most épp nincs "akut" néznivalóm.![]()
Oké, lehetne nézni Umbrella Academy-t, Murdoch nyomozót, Sex Life of College Girls-t vagy épp Wednesday-t, de ezek bőven ráérnek.
Talán, SZÁMOMRA, most a Carnival Row 2. évada a "legvárósabb", ami februárban várható majd.

Nem tudom, nézte e valaki ezt a sorozatot.Alex_Aston írta: ↑2022.11.17., csüt. 07:31Tulsa King
https://m.imdb.com/title/tt16358384/
Sly, mint öreg maffiózó. 25 év börtön után, jutalmul(?) a hallgatásáert, övé lehet Tulsa városa. Gyakorlarilag azonnal meg is kezdi az üzlet kialakítását, miközben még úton van a szállására. Jól áll neki a szerep, a pilot alapján szerintem jó lesz a sorozat.
PP_15733_TSKG_S1_Official_Key_Art_PR_Vert_2700x4000-1037x1536.jpg
És az utolsó rész se pont úgy alakul, ahogy várná az ember... bár utólag talán így is érthető.zx07 írta: ↑2023.01.09., hétf. 18:36ECHO 3
Izgalmas, nem a szokott sémák szerint felépülő történet. Az az amerikai mentalitás, hogy odamegyek és elveszem azt amit akarok, itt nem mindig működik, bár tettenérhető. A történet nem mindig látható előre, ezért is tetszett. Másrészt kicsit belelát az ember Columbia világába és néhány régi berögződést helyretesz a sorozat. Persze vannak fantasztikumot súroló jelenetek is benne, ettől függetlenül nézhető. Jók a szereplők, jók a hangok.
Apple_TV_Echo_3_Key_Art_graphic_header_4_1_show_home.jpg.og.jpg

Persze hogy reálisabb, csak sokkal unalmasabb. Nem azt mondom, hogy az kellett volna történjen, amit írsz. De az se jobb megközelítés, hogy a fél vagy több mint fél évadban toporognak egy helyben és nyújtják mint a rétestésztát. Meg lehetett volna találni egy egészséges középutat.fapaci írta: ↑2023.01.10., kedd 15:43... ahogy az vélhetően a való életben is történne ilyen helyzetben. Reálisabb ez így, mint hogy odamennek, 20 perc alatt lángba borítanak pár országot, mindenkit lemészárolnak, majd diadalmasan ellovagolnak a naplementébe a kiszabadított feleséggel zsebükben. Ezt a mesebeli verziót majd leforgatják a Marvel univerzumból kölcsönzött valamelyik szuperhőssel a 20 év alatti korosztály örömére.
fapaci írta: ↑2023.01.10., kedd 15:43... ahogy az vélhetően a való életben is történne ilyen helyzetben. Reálisabb ez így, mint hogy odamennek, 20 perc alatt lángba borítanak pár országot, mindenkit lemészárolnak, majd diadalmasan ellovagolnak a naplementébe a kiszabadított feleséggel zsebükben. Ezt a mesebeli verziót majd leforgatják a Marvel univerzumból kölcsönzött valamelyik szuperhőssel a 20 év alatti korosztály örömére.

... ahogy az vélhetően a való életben is történne ilyen helyzetben. Reálisabb ez így, mint hogy odamennek, 20 perc alatt lángba borítanak pár országot, mindenkit lemészárolnak, majd diadalmasan ellovagolnak a naplementébe a kiszabadított feleséggel zsebükben. Ezt a mesebeli verziót majd leforgatják a Marvel univerzumból kölcsönzött valamelyik szuperhőssel a 20 év alatti korosztály örömére.
Erre írtam, hogy nem a szokásos lineáris történetet látjuk, hanem vannak benne csavarok. Igen, van olyan rész, ahol úgy néz ki, hogy megfeneklett a történet, mert hőseink sem találják a megoldást. Én személy szerint nem látok ezzel problémát, de megértem azt, akinek ez unalmas.-KP- írta: ↑2023.01.10., kedd 09:18Sajnos nem tudom osztani a lelkesedésed. Az első pár rész jó, utána egy egyhelyben toporgás lesz az egész nagyon sokáig.zx07 írta: ↑2023.01.09., hétf. 18:36ECHO 3
Izgalmas, nem a szokott sémák szerint felépülő történet. Az az amerikai mentalitás, hogy odamegyek és elveszem azt amit akarok, itt nem mindig működik, bár tettenérhető. A történet nem mindig látható előre, ezért is tetszett. Másrészt kicsit belelát az ember Columbia világába és néhány régi berögződést helyretesz a sorozat. Persze vannak fantasztikumot súroló jelenetek is benne, ettől függetlenül nézhető. Jók a szereplők, jók a hangok.