Vissza térve a Dual-okhoz:aradi-gyula írta: ↑2020.10.10., szomb. 21:42Köszönöm a válaszokat, lehet belőlük tanulni, bár kicsit elkalandoztunk a DUAL-tól. Igazán a DUAL 721 és a 704 tetszik. Egy ismerősöm DUAL 721-et használ, gyönyörűen szól. Asztalossal új kávát készíttetett hozzá, olyan így, mint egy bútordarab. DUAL 621-et tudok eladót, bár a plexije rossz állapotú, ehhez mérten drága is. Nem tudom minőségben mennyivel marad el a 721-től, hiszen a motorja és az elektronikája jóval egyszerűbb.
Volt jó pár darab régebben, igaz főleg régi modellek, az 12xx sorozatból, a legjobb egy 1229-es dörzs hajtású, igazi hifi klasszikus, masszív megépítettség, nehéz tányér, fadoboz, szuper kinézet és jó működés, jó hang!
Illetve egy 721 Q, kvarc vezérlésű DD, ő már az újabb Dual-ok közé tartozott, hasonlóan a fentiekhez sok jó tulajdonsággal.
Viszont mindegyik ellátva a szokásos Dual automatikával, ami egyszerre jó és elrémítő is...
A futóműben millió kar, pöcök, rugó, rudazat, fogaskerék amik működtetik a kart, a tányér forgását, leállását, stb.
Én inkább ettől félnék, azért közel 50 éves készülékeknél bizony ezek elöregszenek, de ha nem akkor akár egy autós szállításnál is szétugorhat vmi a mechanikában a rázkódástól, nem beszélve egy csomag küldés után...
Akkor aztán ember legyen a talpán aki szépen visszarakosgat minden kütyüt a helyére.
Ehhez képest egy akármilyen szíjhajtású masina egyszerű mint egy faék, kevesebb hiba, egyszerűbb javítás ha mégis kell.
Én átgondolnám az ajánlott Regát, vagy vmi hasonlót.