Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Egy kis kitérő :
Ahol megfelel a rendszerben valahol árnyékolás nélküli kábel is, ott az árnyékolás okozhat hátrányt, vagy annak csak előnye lehet ?
Ha utólag árnyékolok egy kábelt, az árnyékoló harisnyát hogy kell bekötni ?
Köszi.

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Re: van den Hul The First

Hozzászólás Szerző: HunLaca96 »

Amit irtam, én ahhoz tartom magam. Én már szedtem szét First-öt. Ahogy a gyártó is írta, nem fogsz benne fém árnyék harisnyát találni ugyanis teljesen fémmentes. A 2 réteg úgynevezett részleges, nem teljes értékű karbon árnyék miatt bizonyos rendszerekben brumm, illetve zaj keletkezhet. Nekem 6 pár van, mind a 6 zajos elő-végfok között. Én ahhoz tartom magam amit a gyártó írt. Az hivatalos, a többi nem. A gyártó szerinti alkalmazás esetén hibátlan kábelek. Üdv. Laci

donpepe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: donpepe »

Valóban igazak ezek a tények,de teljesen jól teljesített csöves előfok és Fetes vegfok között. Semmi zajt nem szedett össze.
Jelenleg a nagy távolság miatt nem tudom használni,s helyette Second -ot felváltotta az Ultimate kábelem
Megfelelő helyre bekötve kinek így-úgy ,,,,nagy megelégedéssel lehet használni ezt a kiváló kábelt. :music1:

Tóni
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 69

Hozzászólás Szerző: Tóni »

HunLaca96 írta:
2023.02.26., vas. 16:31
Üdv mindenkinek. Ez egy jó szénkábel, de köztudott hogy elő-végfok közé nem ajánlott, ugyanis ez egy árnyékolatlan kábel. A gyártó hivatalosan is megerősítette anno és én is így tapasztaltam. Elő-végfok közé inkább a Second való, mint ez. Digitnek valamint Dac után tökéletesen lehet használni. A hangja amennyiben eredeti a kábel, a végtelenségig nyugodt, talán a szénszálakra jellemző módon nyilvánul meg. A Second ami még tudja ezt a hangot. Személyes kedvencek. Üdv. Laci
Köztudott...? Elismerte...?

A The First a Van den Hul honlapja szerint árnyékolt kábel, az árnyékolása két-rétegű, ellentétben a The First Ultimate hat-rétegű hálójával. Az árnyékolás mindkettőnél karbonszálakból van szőve, emiatt magas az ellenállása és egyes csöves rendszerekbe kötve áram folyhat rajta, ami zajt okozhat.
A gyártó szerint vonalszintű kábelként használva a hifi rendszerek több, mint 95%-ánál ez a jelenség nem lép fel egyik verziónál sem.

Nem találkoztam még olyan ajánlással, hogy egy kábel jó DAC után kötve, de nem jó elő-végfok közé azért, mert nem árnyékolt. A high-end kábelek jó része árnyékolatlan, én is jó pár fajta árnyékolatlan kábelt használtam az elmúlt 2 évtizedben elő-végfok, DAC-előfok, DAC-végfok vagy DAC-integrált között.

https://www.vandenhul.com/product/the-f ... ogen-free/

"In difference to our The FIRST ®, The FIRST ® Ultimate’s outer braiding, functioning as screen and signal return, is made of 6 (instead of 2) layers of braided LSC fibres. Together 114,000 individually insulated fibres"

https://www.vandenhul.com/product/the-f ... ogen-free/

"Although both first mentioned 100% metal free versions perform hum and noise free in more than 95% of all line level interconnect applications, The FIRST ® Metal Screen with its lowest shield resistance has been specially designed for those situations where excessive ground currents flowing through the cable shield are present (e.g. with some tube equipment), in complex grounding situations and/or where extra shielding against strong external electrical interference is required (e.g. in highly electrical noise polluted areas"
Long Live Rock 'n' Roll !

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 159

Hozzászólás Szerző: xilop »

A First árnyékolt kábel
Elő- végfok közé nem feltétlenül szükséges az árnyékolt összekötés, az árnyékolást leginkább a phono vonalon kell megoldani, én a First kábelt MC hangszedő bekötéséhez használtam, kiválóan teljesített itt is.

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: HunLaca96 »

Üdv mindenkinek. Ez egy jó szénkábel, de köztudott hogy elő-végfok közé nem ajánlott, ugyanis ez egy árnyékolatlan kábel. A gyártó hivatalosan is megerősítette anno és én is így tapasztaltam. Elő-végfok közé inkább a Second való, mint ez. Digitnek valamint Dac után tökéletesen lehet használni. A hangja amennyiben eredeti a kábel, a végtelenségig nyugodt, talán a szénszálakra jellemző módon nyilvánul meg. A Second ami még tudja ezt a hangot. Személyes kedvencek. Üdv. Laci

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

-CB- írta:
2023.02.25., szomb. 06:47
Rock60 írta:
2023.02.24., pén. 21:15
Erről már én is hallottam, hogy a Spendor a röhejes kis gyári drótocskájával a legjobb.
Akkor mit szóljak a Focalhoz, amiben 8 mm2 es a gyári drótkupac...
Nem a ,,méret" a lényeg sok esetben... Az én rendszeremben a vastag nehéz kábelek leszerepeltek....
A gondolkodás nem megerőltető...

eizol
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: eizol »

SoundMania írta:
2023.02.24., pén. 02:32
sutemenyx írta:
2023.02.23., csüt. 21:23
Rock60 írta:
2023.02.23., csüt. 21:12
:fekverohog:
Na igen. És Zolinak írtam, tegnap egyértelmű lett volna.

Többször olvastam a mai Vdh. hangszórókábelekről, hogy milyen jók, nem visítanak, sziszegnek, mint a régiek. Most abba futok bele, hogy a régi szerencsére nem olyan lekerekített, tompa, mint az újak.
Nekem volt régen D300 és SCS12 is, egyik rosszabb, mint a másik.
/ Az SCS a rosszabb./ Ha az egyenletbe belevesszük, hogy a maiak is rosszak, csak másképp, akkor most mi van ?
A Hibrid állítólag nagyon jó.
Hát esetleg nem volt régen hozzá megfelelő elektronikád.
Régen, hallottam vdh kábeleket. Csak a kereskedőnél szóltak jól, máshol visító JMLab dobozokkal, meg Jadis erősítőkkel. Illetve az előbb már írt JMLab - VT Preludium összehasonlításban.
De vak tyúk is talál szemet.... Voltak állítólag jó kábelei is.
Bocsánat, ritkán szoktam hozzá szólni, de már másodszor említetted meg a visító jmlab jadis kombinációt. Nem tudom miért maradt fent ilyen legenda, vagy mi okozhatta ezt a hangképet( lehet, hogy az akkor alkalmazott kábelezés), de én pont ezt a kombót használom és nyoma sincs a keménykedésnek vagy a visításnak.

Rock60
Őslakos
Őslakos

:fekverohog:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2482

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2023.02.25., szomb. 17:52
8 mm2 - es drót megy minden hangszóróhoz a Focal - ban ?
Nem bízták a véletlenre... :D
Összesen...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

8 mm2 - es drót megy minden hangszóróhoz a Focal - ban ?
Nem bízták a véletlenre... :D

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

gida írta:
2023.02.24., pén. 22:50
Hagy legyen már egy kérdésem, amiben hátha tudnátok segíteni😎

Adott egy 65 colos panasonic led tv és az merült fel hogy érdemes lenne-e kicserélni a tápkábelét.

Két opciót gondoltam: egy alap audioquest borotvacsatis vagy egy 3 m-es egyszerű fekete tápkábellel elvinném az isotek szűrőbe…

Szerintetek van ezeknek értelme? Eddig csak a tv tápkábele nincs cserélve
Próbáld ki , nem vesztesz vele semmit sem max jobb lesz a tv képe…egyébként nálam bevált.. :D
"Az igazi barát szemből támad."

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2023.02.24., pén. 21:15
Erről már én is hallottam, hogy a Spendor a röhejes kis gyári drótocskájával a legjobb.
Akkor mit szóljak a Focalhoz, amiben 8 mm2 es a gyári drótkupac...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

gida írta:
2023.02.24., pén. 22:50

Adott egy 65 colos panasonic led tv és az merült fel hogy érdemes lenne-e kicserélni a tápkábelét.

Két opciót gondoltam: egy alap audioquest borotvacsatis vagy egy 3 m-es egyszerű fekete tápkábellel elvinném az isotek szűrőbe…

Hát.. a különböző készüléktuningok hatással vannak a képre is, ugyhogy valószínűleg a tápkábel is.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

gida
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: gida »

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 977

Hozzászólás Szerző: chord_ »

sutemenyx írta:
2023.02.24., pén. 16:31

A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.
Én pl. legalább háromszor már kudarcot vallottam a Spendoroknál a belső vezetékek cseréjével. Különböző dobozoknál, különböző felbontású rendszereknél, de a fájdalmasan alap kb. 0.5 pvc sima sodrott drótokat sehogyan sem tudtam kiiktatni; az SP2-nél különösen érdekes volt, mert abban még talán vékonyabb volt, annyira, hogy meglátja az ember, már nyúl is a páka után... aztán meg lett minden, magas is meg mély is meg dinamika is, a legendás zongorahang, az meg egyszerűen elpárolgott.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Tctronic írta:
2023.02.24., pén. 18:18
sutemenyx írta:
2023.02.24., pén. 16:44
......

megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán.. :smile30: :D
Így van! Ritka, hogy a tuning ára akár csak részben is érvényesíthető lenne.
Csak most szólsz? :D ;) Szerintem aki ilyenre adja a fejét az azért nagyjából tisztában van ezzel. De ha a kapott eredmény pozitív, örömet okoz és a keret is megvan rá akkor miért ne?
[/quote]

Talán a legfontosabb, hogy addig kell nyújtózkodni, ameddig a felszerelés nem módosul visszaállíthatatlanul. Ha visszaállítható marad, akkor nincs ilyen probléma, csak esetleg pluszköltség az oda-vissza alakítás. Bár a mozi sincs ingyen, ez a játék része ugyanúgy.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

sutemenyx írta:
2023.02.24., pén. 16:44
......

megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán.. :smile30: :D
[/quote]

Csak most szólsz? :D ;) Szerintem aki ilyenre adja a fejét az azért nagyjából tisztában van ezzel. De ha a kapott eredmény pozitív, örömet okoz és a keret is megvan rá akkor miért ne?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2651

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

szinergia
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ezt most tényleg, csak én nem értem ?
' Végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót, ahol tökéletes megoldás lehet...mondjuk az én szótáramban Quad ESL63, Harbeth-ek, Spendor-ok..."
Igen, meg van a Quad.
Fussunk neki még egyszer : Mi lehet tökéletes megoldás ?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2023.02.24., pén. 12:08
zoli73 írta:
2023.02.24., pén. 10:47
Szerintem egy kábel attól minél jobb, ha minél univerzálisabban felhasználható, minél több rendszerben illeszkedik harmonikusan.
Szerintem pont nem ettől lesz "menő" itt egy kábel. Ha én megnevezném az évek óta használt és kedvelt kábeleimet, tuti hogy beindulna itt a fikázás, szóval nem teszem. Pedig alighanem a kritériumodnak megfelelnek.
Ez esetben a hangsúly az ITT-en van. Bölcsen döntesz, hogy nem írod le.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 16:41
sutemenyx írta:
dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 13:47
végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van ;) ...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...

gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas... :D
A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.
De minek is eladni egy ilyet ? Vagy minek megtuningolni, ha alapvetően nem megfelelő a hangja? Szerintem tuningolni akkor érdemes csak ha jobb változatot szeretne az ember.

csaba203
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

Köszönöm Sütinek a segítséget! 👍

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 16:41
sutemenyx írta:
dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 13:47
végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van ;) ...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...

gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas... :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”