Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2909
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2023.11.20., hétf. 22:26
sutemenyx írta:
2023.11.20., hétf. 21:32

Ha a jelföld nincs összekötve a védőfölddel...
Nem is szokták, vagy nem is szabad összekötni ?
Szokták is meg nem is, attól függ.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1464

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

sutemenyx írta:

Nem is szokták, vagy nem is szabad összekötni ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:

Ok, kösz !

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2186

Hozzászólás Szerző: Shimano »

SoundMania írta:
2023.11.20., hétf. 21:19

Igen. Erre utaltam. Nem cserélgetünk, próbálgatunk, csak ha akarunk valamit. De már nem nagyon akar mást az ember csak zenét hallgatni....
Ezek szerint ne próbáljunk ki semmilyen hifi kütyüt ha azt nem akarjuk megtartani,és mindezt egy hifi fórumon,nem kicsit van ennek némi fura bája.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2909
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2023.11.20., hétf. 21:14
tonya írta:
2023.11.20., hétf. 20:56

Nem kell mást tenni, csak a mért készüléket bekapcsolni és a vonalszintű kimenetének testpontjához (RCA kimenet negatív pólusához), vagy a készülékház földcsatlakozási pontjához, érinteni a mérő egyik pólusát, a másikat pedig a konnektor földjéhez. (Értelemszerűen a mérőt előtte érdemes a megfelelő értékre állítani, ami minimum 250V.)
A készülék földpontja és a konnektor földpontja között hogy lehet akkora fesz, hogy a mérőt minimum 250 V-ra kell állítani ? :quetionmark:

/ Pointe méretét átküldöd ? :smile53: /
Ha a jelföld nincs összekötve a védőfölddel, akkor a a kettő között a hálózati trafó primer és szekunder tekercse között létrejövő kapacitáson keresztül szivárgóáram tud megindulni, ami egy volt mérőben jelentős kitérést is tud produkálni. Mértem már 100V feletti értéket, de ez igazából függ a műszer bemeneti impedanciájától is. Jellemzően mikroamperek tudnak folyni. Ezért kellhet a 250V-os állás, mert ha végtelen lenne a műszer impedanciája, akkor simán hálózati feszültséget mérne.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Rock60 írta:
2023.11.20., hétf. 21:14
A készülék földpontja és a konnektor földpontja között hogy lehet akkora fesz, hogy a mérőt minimum 250 V-ra kell állítani ? :quetionmark:
Nem felejtettem el....küldöm majd. Volt olyan nálam, hogy az egyik állásban 160 voltot mértem, a jellemző 60 és 90 volt közötti érték.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.11.20., hétf. 21:03
Shimano írta:
2023.11.20., hétf. 19:00

Egy embert mutass itt aki soha nem próbál ki kíváncsiságból semmit sem annak ellenére,hogy egyébként teljesen elégedett azzal amit kap a rendszerétől.Ez a részemről nem a megváltó nagybetűs DRÓT keresése,csupán az van hogy érdekel az hogy egyes kábelek miként viselkednek nálam.
Ez kb évente egyszer jön rám,nem is rossz móka ez,de utána nyugi van,és ez így is van jól.
Na, látod !
Ebből is látszik, hogy Te mennyivel többet " csúnya hifizel ", mint én. :rolleyes:
Nálam három éve van meg ugyan az a hsz.kábel, és nem csereberélem ötletszerűen össze-vissza, inkább zenét hallgatok. :D
Ha kicserélném egyszer, pontosan tudnám, miben kellene /még/jobbnak lennie a jövevénynek.

Nem kóvályognék, talán erre utalt találóan SM.
Igen. Erre utaltam. Nem cserélgetünk, próbálgatunk, csak ha akarunk valamit. De már nem nagyon akar mást az ember csak zenét hallgatni....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tonya írta:
2023.11.20., hétf. 20:56

Nem kell mást tenni, csak a mért készüléket bekapcsolni és a vonalszintű kimenetének testpontjához (RCA kimenet negatív pólusához), vagy a készülékház földcsatlakozási pontjához, érinteni a mérő egyik pólusát, a másikat pedig a konnektor földjéhez. (Értelemszerűen a mérőt előtte érdemes a megfelelő értékre állítani, ami minimum 250V.)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Shimano írta:
2023.11.20., hétf. 19:00

Egy embert mutass itt aki soha nem próbál ki kíváncsiságból semmit sem annak ellenére,hogy egyébként teljesen elégedett azzal amit kap a rendszerétől.Ez a részemről nem a megváltó nagybetűs DRÓT keresése,csupán az van hogy érdekel az hogy egyes kábelek miként viselkednek nálam.
Ez kb évente egyszer jön rám,nem is rossz móka ez,de utána nyugi van,és ez így is van jól.
Na, látod !
Ebből is látszik, hogy Te mennyivel többet " csúnya hifizel ", mint én. :rolleyes:
Nálam három éve van meg ugyan az a hsz.kábel, és nem csereberélem ötletszerűen össze-vissza, inkább zenét hallgatok. :D
Ha kicserélném egyszer, pontosan tudnám, miben kellene /még/jobbnak lennie a jövevénynek.

Nem kóvályognék, talán erre utalt találóan SM.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

chord_ írta:
2023.11.20., hétf. 14:33
Azt hittem, hogy kicsit műszakibb emberek vagytok...
Szóval, a védőföldelésen szokott áram folyni, és úgy, hogy elektromosan minden rendben van. A csöves erősítők fázishelyes csatlakoztatásához a kb. 120 éves metódus: (hogy nem ismeritek??)
A védőföld vezetékbe bele(buherálunk)teszünk egy 1 Ohm ellenállást, lehet nem túl nagy W is, mert pici áramokra számolunk. Vagyis, sorbakötjük, magyarul, el kell vágni a drótot hozzá, tehát ne az 1000E árúval csináljuk. Ezután bedugjuk, erősítő bekapcs. Egy sima multiméterrel feszültséget mérünk az ellenállás sarkain. Ha a dugó 'helyes' irányban van, 10-20 mV környékén lehet mérni; ha 'fordítva', akkor ez az érték sokszor 1000mV-nál is jóval nagyobb, oszcillálva akár 7-8000mV csúcsok is leolvashatók.
És nem ráz egyik esetben sem, szól is, és látszólag minden OK.

Van olyan tranzisztoros erősítő, amelynél így ki lehet mérni a helyes csatlakoztatást, itt azért a különbség jóval csekélyebb, amivel én találkoztam, az a 10mV vs. 35-45mV volt. És van olyan, amely mindkét esetben tökegyforma, itt 10mV környéke, vagy alatta, ez gyak. a mérési hiba, itt tényleg nem folyik áram, vagy csak tényleg nagyon kicsi.
:smile29: Ismerjük, csak van ennek egy egyszerűbb módja, nem kell 1 ohmos ellenállás, nem kell elvágni a vezetéket sem ;) csak egy multiméter meg egy olyan elosztó amiben az egyik dugaljban nincsen bekötve a védőföld ide dugjuk be a készülék villásdugóját (szigorúan a mérés idejére)
Nem kell mást tenni, csak a mért készüléket bekapcsolni és a vonalszintű kimenetének testpontjához (RCA kimenet negatív pólusához), vagy a készülékház földcsatlakozási pontjához, érinteni a mérő egyik pólusát, a másikat pedig a konnektor földjéhez. (Értelemszerűen a mérőt előtte érdemes a megfelelő értékre állítani, ami minimum 250V.) A hálózati dugó forgatásával a mért érték jellemzően eltérést mutat majd. Rendszerint a helyes állás az szokott lenni, amelynél kisebb lesz a mért feszültség.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2023.11.20., hétf. 17:30
Shimano írta:
2023.11.20., hétf. 16:23
Rock60 írta:
2023.11.20., hétf. 14:36

De szépen mondtad ! :D :napsut:
Mi a kóválygás abban ha valakinek úgy tetszik a rendszere ahogy van.
Ez nem is kérdés,tény.
Lehet röhögni ezen is.
Látod, magad sem veszed még csak észre sem.
Ha meg tetszene a rendszered ahogy van, soha egy kábelt meg semmit sem próbáltál volna bele!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

juliush írta:
2023.11.20., hétf. 14:41
Rock60 írta:
2023.11.20., hétf. 13:37
... nem szerencsés a zene élvezetét szembe állítani a csúnya hifizéssel. :smile53: :D
Az a "csúnya hifizés" gyakran szól arról, hogy a még jobb hangú drót (vagy bármelyik egyéb rendszerelem) örök ígérete a folytonos próbálkozás/tesztelgetés végtelen ciklusába kényszeríti a hifistát.

Természetesen a fent vázolt élethelyzetek kizárólag beteg elmém szüleményei és bármilyen hasonlóság valós eseményekkel, személyekkel csupán a véletlen műve.
A saját idézetem ebben a mondatában arra is próbáltam utalni, hogy egyik tényező sem fontosabb - nekem - a másiknál, az a bizonyos arany közép út.
Ha már egy hifis topicban értekezünk erről, engedjük meg azt az 50 % - ot a hifi oltárán.
Én pl. nem tesztelgetek, próbálgatok folytonosan, meg vagyok elégedve a mostani hanggal, élvezem a rendszeremen a zenehallgatást, de ha neszét venném, hogy megkapatinthatok egy egyértelműen jobb hsz. drótot alkalmi áron, egy pillanatig nem haboznék.
Az általad vázolt élethelyzet, biztosan nem csak a Te agyszüleményed, valószínűleg van ilyen áldozat a hifisták között, de nem hiszem hogy jellemző lenne, én legalább is nem ismerek ilyet.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2023.11.20., hétf. 16:23
Rock60 írta:
SoundMania írta:
2023.11.20., hétf. 13:53

Ezt én csak kóválygásnak nevezném. De ki hogy érzi.
Ez nem is kérdés,tény.
Lehet röhögni ezen is.
Látod, magad sem veszed még csak észre sem.
Ha meg tetszene a rendszered ahogy van, soha egy kábelt meg semmit sem próbáltál volna bele!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
SoundMania írta:
Shimano írta:
2023.11.20., hétf. 12:30

Keverednek a dolgok....Nekem egyébként nem is tetszik ha spécibb drótokat teszek be,mert átvált a rendszer a zenélésből a hifis hangra.
Ez nem is kérdés,tény.
Lehet röhögni ezen is.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2023.11.20., hétf. 14:41
Rock60 írta:
... nem szerencsés a zene élvezetét szembe állítani a csúnya hifizéssel. :smile53: :D
Normál esetben ez úgy néz ki, hogy a jobb drót az jobb hangot, a jobb hang az jobban szóló zenét, a jobban szóló zene nagyobb élvezetet jelent.
Az a "csúnya hifizés" gyakran szól arról, hogy a még jobb hangú drót (vagy bármelyik egyéb rendszerelem) örök ígérete a folytonos próbálkozás/tesztelgetés végtelen ciklusába kényszeríti a hifistát.
Ha úgy tetszik, ahelyett, hogy a gyűjteményében esetleg fellelhető 24 különböző Négy évszak (tetszőleges kedvenc behelyettesítendő!) előadást hasonlítgatná össze, inkább a legjobban hangzót, annak is a legütősebb részeit ismételgetve veti össze körkörösen a régi és új eszközöket, gyakran már maga is belezavarodva, mit is hall. Ahelyett, hogy súlyos tíz- és százezrekért beszerezne remek lemezeket, látogatná a koncerteket, vesz egy a szakértő beszámolók szerint "ég és föld" különbséget hozó kábelt, amit nagy boldogan beillesztve igazolva érzi önmagát, míg nem jön a még jobb ígérete...vagy éppenséggel össze nem zavarodik némi idő után a régit visszarakva...
Természetesen a fent vázolt élethelyzetek kizárólag beteg elmém szüleményei és bármilyen hasonlóság valós eseményekkel, személyekkel csupán a véletlen műve.
Biztos vannak ilyenek is. A környezetemben nem ismerek ilyet azonban.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2023.11.20., hétf. 14:33
tonya írta:
2023.11.20., hétf. 11:31
chord_ írta:
2023.11.20., hétf. 09:19
Egy csöves erősítőnél pl. a védőföldelésen átfolyó áram kb. 1000× nagyobb a helytelen dugóállásnál, itt a műszer/mérés hibahatára alá csúszott az eltérés.
Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben, ha a védőföldelésen áram folyik akkor ott zárlat van, azaz a kismegszakító leold, így a készülék zárlatos..... ;)
Szóval, a védőföldelésen szokott áram folyni, és úgy, hogy elektromosan minden rendben van. A csöves erősítők fázishelyes csatlakoztatásához a kb. 120 éves metódus: (hogy nem ismeritek??)
A védőföld vezetékbe bele(buherálunk)teszünk egy 1 Ohm ellenállást, lehet nem túl nagy W is, mert pici áramokra számolunk. Vagyis, sorbakötjük, magyarul, el kell vágni a drótot hozzá, tehát ne az 1000E árúval csináljuk. Ezután bedugjuk, erősítő bekapcs. Egy sima multiméterrel feszültséget mérünk az ellenállás sarkain. Ha a dugó 'helyes' irányban van, 10-20 mV környékén lehet mérni; ha 'fordítva', akkor ez az érték sokszor 1000mV-nál is jóval nagyobb, oszcillálva akár 7-8000mV csúcsok is leolvashatók.

Van olyan tranzisztoros erősítő, amelynél így ki lehet mérni a helyes csatlakoztatást, itt azért a különbség jóval csekélyebb, amivel én találkoztam, az a 10mV vs. 35-45mV volt. És van olyan, amely mindkét esetben tökegyforma, itt 10mV környéke, vagy alatta, ez gyak. a mérési hiba, itt tényleg nem folyik áram, vagy csak tényleg nagyon kicsi.
A sokkal egyszerűbb vátozatát már leírták eőbb....

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4177

Hozzászólás Szerző: juliush »

Rock60 írta:
Normál esetben ez úgy néz ki, hogy a jobb drót az jobb hangot, a jobb hang az jobban szóló zenét, a jobban szóló zene nagyobb élvezetet jelent.
Ha úgy tetszik, ahelyett, hogy a gyűjteményében esetleg fellelhető 24 különböző Négy évszak (tetszőleges kedvenc behelyettesítendő!) előadást hasonlítgatná össze, inkább a legjobban hangzót, annak is a legütősebb részeit ismételgetve veti össze körkörösen a régi és új eszközöket, gyakran már maga is belezavarodva, mit is hall. Ahelyett, hogy súlyos tíz- és százezrekért beszerezne remek lemezeket, látogatná a koncerteket, vesz egy a szakértő beszámolók szerint "ég és föld" különbséget hozó kábelt, amit nagy boldogan beillesztve igazolva érzi önmagát, míg nem jön a még jobb ígérete...vagy éppenséggel össze nem zavarodik némi idő után a régit visszarakva...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
Shimano írta:

Keverednek a dolgok....Nekem egyébként nem is tetszik ha spécibb drótokat teszek be,mert átvált a rendszer a zenélésből a hifis hangra.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1068

Hozzászólás Szerző: chord_ »

tonya írta:
2023.11.20., hétf. 11:31
chord_ írta:
2023.11.20., hétf. 09:19
Egy csöves erősítőnél pl. a védőföldelésen átfolyó áram kb. 1000× nagyobb a helytelen dugóállásnál, itt a műszer/mérés hibahatára alá csúszott az eltérés.
Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben, ha a védőföldelésen áram folyik akkor ott zárlat van, azaz a kismegszakító leold, így a készülék zárlatos..... ;)

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 721

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Egy darab drót, ha elektromosan akarjuk tanulmányozni, akkor a hálózatelmélet tanítása szerint, precízen szólva,
lineáris, passzív, koncentrált paraméterű, invariáns kétkapu áramkör.
Lineáris, egy határig persze, ha sok métert veszek, kaphatok kedvezményt.
Passzív, na igen, nem jön ki a fiókból, bár néha a csatlakozóból igen.
Koncentrálni szokott, de vannak nehéz napjai.
Időinvariáns, meglehet, variálni néhány fórumtárs szokta.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2363

Hozzászólás Szerző: cables »

Alon írta:
2023.11.20., hétf. 13:47

Hogyan definiálnád az abszolút értelemben jobb drótot? Van egyáltalán ilyen, ami mindenhol, és legfőképp mindenkinek "a jobb" drót? ...
Van egy olyan fogalom, hogy hangjel, ami a zene villamos időfüggvénye. Ez egy torzítás nélkül nem, de kis torzítással is igen nehezen továbbítható jel, a frekvencia tartománya jóval meghaladja az emberi fül által érzékelhető tartományt.
A jobb kábel az, amely ezt a jelet kevésbé torzítja el. Ez mindenkinek jobb kábel, mert közelebb áll az eredeti zenéhez, viszont rengetegen vannak, akik torz hangot hallgatnak évek óta. Nekik lehet, hogy ez furcsán, idegenül hat.

A rossz kábeleken elsősorban a zenei jel éles átmenetei vesznek el, tompulnak el. A hangjel ettől úgy torzul, hogy a hang testesebb lesz. Lesz egy testessége, ami nem része a zenének, hanem a finom részletek energiája transzformálódik egy alacsonyabb frekvencia tartományba. Ezt könnyen meg lehet szokni és sokan meg is szokják, mert a "rossz kábelek" ezt idézik elő.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Alon írta:
2023.11.20., hétf. 13:47
Rock60 írta:
Shimano írta:

Nekem egyébként nem is tetszik ha spécibb drótokat teszek be, mert átvált a rendszer a zenélésből a hifis hangra.
Persze lehet azt mondani hogy ezek még nem jók,de ha én élvezem az olcsó drótokkal is a hangot,akkor minek erőltessek mást?

Én "csak" a zenét akarom élvezni,és nem hifizni,és ehhez nekem jó az ami van drót ügyileg.
Elnézésedet kérem, de fölösleges hozzászólásaim számát szaporítva, hadd jegyezzem meg, hogy nem szerencsés a zene élvezetét szembe állítani a csúnya hifizéssel. :smile53: :D

De, ezek szerint lehetnek ettől eltérő tapasztalatok is... gondolkodik.gif
Hogyan definiálnád az abszolút értelemben jobb drótot? Van egyáltalán ilyen, ami mindenhol, és legfőképp mindenkinek "a jobb" drót? Mert simán lehet, hogy két drót közül az egyik az egyik rendszerben szerepel jobban, a másik pedig a másikban, de megfordítva mindkét drótot rossznak értékelnénk? Nem lehet, hogy nincs is jobb drót, csak másféle (odaillő, vagy oda nem illő) drót van? ;)
Nem tudom mióta űzöd ezt a játékot, de ezen nincs mit definiálni. Ugyanúgy mint egy jobb készülléknél is. Ha nem tudod mikor jobb valami, akár egy kábel, akkor kár is foglalkoznod vele. De beleszólni is kár akkor.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
SoundMania írta:
2023.11.20., hétf. 11:59
tonya írta:
2023.11.20., hétf. 11:54

Ha Te mondod...akkor tuti így is van...
Legalább én már hallottam olyat. De megértem ha valakinek csak olyan a rendszere, hogy ezeket nem hallani meg rajta. Kicsit azért irigylem, de sajnálni nem tudom az olyat
Keverednek a dolgok.Élvezhetővé tenni egy rendszert nem ugyan az mint kihegyezni,és kihozni belőle mindent amit csak lehet.Nekem egyébként nem is tetszik ha spécibb drótokat teszek be,mert átvált a rendszer a zenélésből a hifis hangra.Nehéz ezt elmagyarázni érthetőbben,hallani kell.Valamiért azt érzem hogy élvezhetőbb és kerekebb a hang azokkal az olcsó drótokkal amikkel most is használom.Most tettem próbát egy viablue sc 4-el,és egy ortofon spk 200-al,de egyszerűen nem működnek.Persze lehet azt mondani hogy ezek még nem jók,de ha én élvezem az olcsó drótokkal is a hangot,akkor minek erőltessek mást?A racionalitásom egyébként sem engedné hogy több 100 ezret beleöljek drótokba,de nem is kell.Kipróbáltam egy spéci dc drótot is az erősítő és a táp közé,de az is elqrta azt a hangot amit szeretek.
De persze ez szigorúan csak a saját vélemény,érzés,más azt csinál amit akar.
Én "csak" a zenét akarom élvezni,és nem hifizni,és ehhez nekem jó az ami van drót ügyileg.A canare 2s11 telitalálat hangfalkábel ügyben nálam,digit koaxnak a vdh triaxial,tápnak meg ami a dobozokban,oszt jó napot,ennyi.Még meghallgatom Zsolt drótjait,aztán nem is erőltetem tovább ezt a dolgot.Persze most is csak a kíváncsiság miatt tettem próbákat,de nem kellett volna.
Ezt én csak kóválygásnak nevezném. De ki hogy érzi. Csak emiatt nem kellene leszólni a jó dolgokat. Főleg meghallgatás és tapasztalat nélkül.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2023.11.20., hétf. 12:27
SoundMania írta:
2023.11.20., hétf. 11:48

Hifizgess még 20-30 évet, talán addig megtapasztalod mennyit jelent a jó kábelezés is. Heed-nak rengeteget legalábbis.
Inkább zenét hallgatok még 20-30 évet, és megtapasztalok jó zenéket.
Az egyi nem zárja ki a másikat....
Viszont egy jó rendszeren sokkal élvezetesebben szól kb minden. Ettől óvja meg magát sok ember! :)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2023.11.20., hétf. 13:32
Azt meg tudja nekem mondani nálam tapasztaltabb, hogy a KáCsa Audió milyen gyorsan szokott reagálni a honlapon a kapcsolatoknál megadott e-mail-címére küldött levelekre? (küldtem nekik kettőt pénteken).
Rádió utcai üzletük telefonszáma :
0602209100
06308841234

Szerintem kérdezz rá.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”