Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3567

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Heed C100, igen kiváló előfok és használtan ettől nem sokkal drágábban néha előfordul itt is. 

50-60e Ft-ből lehetne már találni egy használt de normális előerősítőt?

Vannak régebbi típusok amiket érdemes keresni?

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: s4tch »

nad 160a-val esetleg van valakinek tapasztalata?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

keret Ft?

50-60e Ft-ből lehetne már találni egy használt de normális előerősítőt?

Vannak régebbi típusok amiket érdemes keresni?

SZL0926
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SZL0926 »

Tanácsot szeretnék kérni:
Keresek használt sztereo előerősítőt:
phono, line in, esetleg füles erősítővel

Eddig ilyeneket találtam használtan:

Nakamichi 410
https://www.radiomuseum.org/r/nakamichi ... r_410.html

Onkyo Integra P-3060
http://audio-database.com/ONKYO/amp/integrap-306-e.html

Ezek közül melyiket ajánlanátok?

Van olyan klasszikus darab, ami megfizethető és akár itt az apróhírdetések között is fel szokott bukkanni?

Köszönöm szépen!

keret Ft?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5106

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nakamichi 410

Onkyo Integra P-3060

Van olyan klasszikus darab, ami megfizethető és akár itt az apróhírdetések között is fel szokott bukkanni?

Köszönöm szépen!

Keress tovább...

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

Nakamichi 410

Onkyo Integra P-3060

Köszönöm szépen!

4429
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: 4429 »

egy új erősítő vásárlásán gondolkodom, de ha ez ugyanaz a társaság, akkor inkább hanyagolnám őket

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonya »

Sziasztok!

Valamikor a 2000-es évek elején volt szélhámos cég az Oktogonnál. A villamosmegállóval szemben, egy régi bérház udvarában működtek, és Octogon A. volt a nevük. Nem tudja valaki, hogy akik most működnek hasonló névvel, azok ugyan azok, vagy egy másik csapat? Mert nem túl jó tapasztalattal váltam el tőlük.

Ez hogyan kapcsolódik a sztereó erősítők témaköréhez ?
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

4429

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: 4429 »

Sziasztok!

Valamikor a 2000-es évek elején volt szélhámos cég az Oktogonnál. A villamosmegállóval szemben, egy régi bérház udvarában működtek, és Octogon A. volt a nevük. Nem tudja valaki, hogy akik most működnek hasonló névvel, azok ugyan azok, vagy egy másik csapat? Mert nem túl jó tapasztalattal váltam el tőlük.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Arrafelé nagyon hódít a DIY.   Azért egy összehasonlító tesztre kíváncsi lennék az eredeti és a replica között.

Szerintem ez nem annyira replika. Én a "Mark Levison"-t néztem meg, és az RCA-aljzatok mérete alapján úgy tűnik, egy pici erősítőeől van szó, az ML térfogatának talán negyedéről.

frei34
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 152

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: frei34 »

Átmásoltam ide, mert nagyon eldugott helyen van..

HoriTon:

Már régen volt hozzászólás a topikban, ezért úgy gondoltam, hogy kicsit felpörgetem. Okot adott az írásra az, hogy Feri barátunkhoz új lakók érkeztek, 2db Godina Audio monó előerősítők személyében, valamint elkészült a módosított Marantz cd játszó is. Mindig is nagy tisztelettel és figyelemmel kísértem Godina úr munkásságát, ezért is nagy örömömre szolgált Feri meghívása. Ezúton köszönet
érte.:-) Előre bocsájtom, hogy írásom nem lesz elfogulatlan, mivel én is rendelkezem Godina termékkel, egy Dac-al, aminek a hangját nagyon kedvelem. TDA1543-as chipre épült, ami talán a 1541-es egyszerűbb változata. Véleményem szerint, ezekkel az ic-el lehet a legjobban megközelíteni az analógos hangzást. Szóval mire megérkeztem, haladtunk fel a szobába és a résre nyitott ajtón hallatszott, hogy a zenészek már hangolnak. Belépve a helyiségbe a Godinák méltóságteljesen a szépségükkel tüntettek a polcon. A megjelenésük vonzata a tekintetet. Egyszóval, gyönyörűek! Tökéletes méretarányok, a végletekig precíz megmunkálás a fánál és a fémnél egyaránt. A nemes anyagok felhasználása, aranyozott forgatógombok, polírozott ház a fabetétek színezése felületkezelése,mind arra utal, hogy művészileg 

megkomponált tárgyakkal állók szemben! Az biztos, hogy nem egy hétköznapi, egy tucat megjelenésűek ezek a dísztárgyak. A Godinák Pro-jekt LP-t B&W MPA-1-es mono blokkokat, átalakított Marantz cd játszót és ML Montage hangfalakat szolgáltak ki. Amikor helyet foglaltunk és a cd-n felcsendült a zene, egyszerre ismerősnek tűntek a hallottak. Barátságos a hangzás, sehol semmilyen felkeményedés, vagy ellágyulás nem volt tapasztalható. Számomra tetsző volt a hangzási balansz, mivel a magas és a mély hangokat sem hangsúlyozta túl a rendszer. Nagyon természetesen volt a zene. Egymás után kerültek fel a cd lemezek a játszóba (Leonard C. Tátrai Band. Szabó G. Mizrab.stb) és mindegyiknél megfigyelhető volt ugyan az a kellemes hangzás. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy valamilyen mézes-mázas bevonattal a zenét meghamisította. Nagyon élethűek és természetesek voltak a hangszerek és ez elsősorban a Godina előfokaink volt köszönhető. Tesztünk első részében a módosított Marantz cd játékost hallgattuk meg, ami mechanikailag teljesen megújult. Új házat kapott 5mm vastag acéllemezből. Az eleje pedig polírozott rozsdamentes acéllemezből készült. A cd lemezt a tetején lévő nyíláson kell berakni. A mechanika alatt 5cm vastag mdf lap van 3db rúgón áll. Az átalakítást takiszer-el csinálták Jadis cd futó mintájára. Nagyon stabilan áll a kb.40kg-val az állítható kúpokon. Ez a játszó is nagyon jól sikerült és a Feri elmondása szerint, lényegesen jobb az eredeti alap géphez képest. Kis idő elteltével a Takiszer is megérkezett aki szintén elismerően nyilatkozott a Godina előerősítőkről. A szeánszot tovább folytattuk LP vonalon. Mind a két mono Godina előerősítő rendelkezik phono bemenettel. Ha jól értettem, az előfokok tranzisztoros és ic-s felépítésűek. A pro-ject lemezjátszóban valamelyik alap micro benz hangszedő van. A jelet az lp-ből az előfokba Madrigal ezüst kábel viszi. A lemezek Szabó G. Mini Bartók acoustic.; Cesaria Evora; Pink floyd; Körössy J.stb. Az analóg forrást hallgatva, egy szintet emelkedett a megszólalás. A zene minden hallható tartományában még jobb lett! Nagyfokú természetesség, ritmust játszó képesség, kiteljesedett hangszer hangok, jó felbontás és a cd-nél tapasztalt kellemes hangzás itt is tetten érhető volt.A hallottak alapján úgy gondolom, hogy a vendéglátóknak ezek az előerősítők már a végállomás lehet, mivel szvsz. nagyon nehezen lehet azokat überelni.Nagy gratula Godina Istvánnak!:-)
Csatolt képek: 

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2708

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Egyébként én úgy látom egyre jobbak már másolás szintjén is (20-30 év gyakorlat azért megteszi a hatását ), de már a saját márkás termékeikben is vannak egészen jó minőségü cuccaik.
Ettől függetlenül úgy gondolom mind az ML mind az Accuphase összehasonlításban találnánk "némi" különbséget

Igen, valóban sokat fejlődtek, és a nagy márkák is gyártatnak arra felé szép számmal (főleg ha csak az alkatrészeket nézzük). Ezért is megérne egy misét az összehasonlító teszt... Bár ezt ők már biztosan elvégezték. És ha "ugyanolyan" lett volna a kapott hang, már biztosan a Youtubon meg minden fórumokon fent lenne....
Azt mondják, hogy a Kínai vagy megveszi, vagy ellopja, vagy lemásolja. Másrészről meg ahogy a mondás mondja "Ami nem kínai, az nem is eredeti"
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2708

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Na megegy:
https://m.aliexpress.com/item/32441707991.html

Arrafelé nagyon hódít a DIY.   Azért egy összehasonlító tesztre kíváncsi lennék az eredeti és a replica között.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

A 70- és évek vége fele kontakt spray - vél fújkaltunk a potiba ilyen estében. Mindig használt.

Hi, valaki tud valamilyen modszert a hangosito potikra, hogyha serceg hangositas kozben? Vagy ezt mar csak a poti csere oldja meg?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Pantsu Lover

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pantsu Lover »

Sziasztok.

Lenne egy olyan problémám hogy van egy Technics SU-A 800 erősítőm már kb. 1.5 éve, eddig minden hibátlan volt de tegnap film nézés közben olyat csinált egy adott jelenetnél hogy a "Current Drive" led -je kialudt és azzal a lendülettel el is ment a hangja az erősítőnek. Kikapcsolom az erősítőt és vissza, minden ugyanúgy hibátlanul működik mint eddig.

(az erősítőre négy darab egyenként 8 ohmos hangfal van kötve a négy csatornájára. Az erősítőre egy külső Asus hangkártyával van kötve a PC)

Ilyen még sosem volt, és csak annál a jelenetnél csinálja (gondolom olyan hangot ad ki a film lejátszásakor).

Kérdésem az lenne hogy ez a "Current Drive" lekapcsolása milyen további gondokkal jár illetve ez jele e annak hogy kezdi megadni magát valami komponens az erősítőben?

Válaszokat előre is köszönöm.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Hi, valaki tud valamilyen modszert a hangosito potikra, hogyha serceg hangositas kozben? Vagy ezt mar csak a poti csere oldja meg?
Kontakt 60 tisztitani és utána Kontakt Gold 2000.  vagy ha karbon betétes akkor csak Kontakt PR használható. alkohol vagy bármi más csak feloldja a felületét.   Általában nem kell szétszedni,de néha nem árt az sem.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Az meg már megint nem olcsó.
miért nem? ?    legutobb egy komplet Revox rendszert láttam 1,5 millá-ért, nekem valahogy olcsobbnak tünik mint a cigisdoboz nagyságű kütyük 2-300ezres áraival.   Ahogy elnézegettem lassan a belépő szint 500ezer környékén van amivel talán már lehet zenét is hallgatni, nekem az sok.   Persze lehet venni Accuphase-t ,McIntohs-t....sorolhatnám 1 milláért is 30 évesen, de szerintem egy "kis" Pioneer SA-9500 MKII-es 120-140-ezerért tudd olyan jó lenni mint akármelyik új Denon,HK. 

Mondjuk ezekhez kell a nagyobb hely is az biztos....

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

plusz egy Epos és nincs csalódás...  http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... 15-2,39347
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Kifinomult hangzás igényes elektronikus zenére (low-fi, downbeat, drum'n'bass, lounge, ambient, vocal/deephouse), tehát lassú semmiképp sem lehet, tudtok-e ajánlani valamit? 150 ezerig (doboz-kábel-integrááted). Nem csimm-bumm cirkusz, nem nagyotszólás a cél. Megesne még mellé jazz-blues, funk, keleti zenék is. Egy barátnál végre megérett a lehetőség a hardveres változásra, jobban bízom a kollektív tapasztalatban.

Egy ilyet kellene megcsípnie. Garantáltan hozza a mai erősítők hangját 150-200-ig... http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1822142
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

és a vintage rendszerben....... ami viszont jól is szól
Az meg már megint nem olcsó.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hát el ne szontyolodj, de 150-ért komplett rendszer nagyjából csak a épp a csimm-bumm cirkusz ligában létezik.
és a vintage rendszerben....... ami viszont jól is szól

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Kifinomult hangzás igényes elektronikus zenére (low-fi, downbeat, drum'n'bass, lounge, ambient, vocal/deephouse), tehát lassú semmiképp sem lehet, tudtok-e ajánlani valamit? 150 ezerig (doboz-kábel-integrááted). Nem csimm-bumm cirkusz, nem nagyotszólás a cél. Megesne még mellé jazz-blues, funk, keleti zenék is. Egy barátnál végre megérett a lehetőség a hardveres változásra, jobban bízom a kollektív tapasztalatban.Atoll+kisebb JmLab az apróból, DIY-kábel.Bocs, az Atoll 100-as, nem 80-as, az meg úgy drágább. Az emlékezetem nem a régi.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Kifinomult hangzás igényes elektronikus zenére (low-fi, downbeat, drum'n'bass, lounge, ambient, vocal/deephouse), tehát lassú semmiképp sem lehet, tudtok-e ajánlani valamit? 150 ezerig (doboz-kábel-integrááted). Nem csimm-bumm cirkusz, nem nagyotszólás a cél. Megesne még mellé jazz-blues, funk, keleti zenék is. Egy barátnál végre megérett a lehetőség a hardveres változásra, jobban bízom a kollektív tapasztalatban.

Hát el ne szontyolodj, de 150-ért komplett rendszer nagyjából csak a épp a csimm-bumm cirkusz ligában létezik.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venomer »

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”