Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2725

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: supravox »

On 2018. 05. 30. at 12:41 AM, Mendark said:

Sziaszok! Nagyon sokan adták el, itt az AVX-en a Musical Fidelity M3i erősítőjüket, sokan 2hónap használat után. Van ennek bármilyen különösebb oka? A review-k és a belső képek alapján azt mondanám, bőven megéri az árát (pláne használtan).

Belső képek alapján?

Manapság már egy switch analóg tápja is komolyabb trafót kap..

Ez valami igen nyüzüge egy cucc

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hosszu »

On 2018. 05. 30. at 12:41 AM, Mendark said:

Sziaszok! Nagyon sokan adták el, itt az AVX-en a Musical Fidelity M3i erősítőjüket, sokan 2hónap használat után. Van ennek bármilyen különösebb oka? A review-k és a belső képek alapján azt mondanám, bőven megéri az árát (pláne használtan).

Attól, egyetlen erősítőnek sem lesz jobb a hangja, hogy nagy árkedvezménnyel lehet megvenni újonnan, vagy még attól is olcsóbban használtan.

Megpróbálom nagyon finoman fogalmazni:

A néhány hozzászólással korábban szóba került a B1 (töredék áron) egy hozzá illő hangsugárzóval, hosszabb távon hallgathatóbb, nyugodtabb, zeneibb hangot szólaltat meg, mint az M3i - aminek akciós, de még a használtpiaci árából is legalább 10 MF-típust tudnék felsorolni, amelyek nagyságrendekkel jobbak, tehát sokkal jobb vételek.

Sajnos a leakciózott árnak és az MF névnek sokan bedőlnek, majd otthon rádöbbennek, hogy hallgathatatlan.

longkft.hu/audioblog/

birola71
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: birola71 »

Sziasztok!

Van tapasztalata valakinek WBE előerősítővel, végfokkal kapcsolatban?

Mendark
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mendark »

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1060

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

Valamelyik kedves fórumtárs használ esetleg Alisca Orange, azaz Bese Attila által készített sztereó tranzisztoros erősítőt?

Nem nagyon találtam ezekről infót sajnos. Mit lehet ezekről a készülékekről tudni? Hallott már valaki ilyet?

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

9 hours ago, tonee73 said:

Nem tudom meddig tudnál elmenni pénzben, de ezt mindenképpen javaslom ha más nem egy saját rendszeres próba erejéig.

A te Dyno-idat abszolúte nem ismerem, csak annyit tudok mondani, hogy nálam ennek az elődje (Suprampli) szolgál 2005 óta.Hajtott Audience 50-eket is, nem rosszul (sőt tulajdonképpen azok voltak okai, hogy meghallgatás után az Etalonnál kötöttem ki).

Köszönöm!

Sok szépet, jót hallottam már az etalon erősítőiről, de emberi közelségből nem ismerem a márkát. Észben tartom, bár ilyen összegű készülékhez minimum még 1 évet gyűjtögetnem kell, de az ötletet köszönöm, nincs kizárva, hogy majd érdeklődni fogok Etalon iránt... 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

1 hour ago, nagygabor1982 said:

Nem érzem gyengének, de nyilván van feljebb és gondoltam, ha lesz 1 kis pénzem, komolyabbra cserélem. Hogy miért? Mert lehet.  
De nincs összehasonlítási alapom. Nem volt még komolyabb cuccom. 

Lehetséges, hogy lesz nálam kölcsönbe egy Audio Analogue Donizetti/Bellini páros, és kíváncsi vagyok, hogy miután vissza kell adnom, sírni fogok e.  

Nos, ez a kíváncsiság hajt, hogy ha fejlesztenék, akkor merre induljak el, van e valami jól passzoló erősítő a hangsugárzóimhoz.

A forrás 99%-ban CD.

Nem tudom meddig tudnál elmenni pénzben, de ezt mindenképpen javaslom ha más nem egy saját rendszeres próba erejéig.

A te Dyno-idat abszolúte nem ismerem, csak annyit tudok mondani, hogy nálam ennek az elődje (Suprampli) szolgál 2005 óta.Hajtott Audience 50-eket is, nem rosszul (sőt tulajdonképpen azok voltak okai, hogy meghallgatás után az Etalonnál kötöttem ki).

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Kábelekkel is kísérletezgethetsz, hangsugárzó, IC, táp.

Ha már megkapta a tuningot a Denon, akkor ahhoz nem feltétlenül nyúlnék, ha nincs panasz rá. 

Számolj be milyen a Dyno a kölcsön erősítővel.

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

1 minute ago, BLX said:

Ha van rá lehetőséged, hallgasd meg a rendszered más erősítőkkel, esetleg más forrással. Ahogy Doky írja, a kábelekre is rácsekkolhatsz. Aztán lehet mégis jó minden ahogy van

Egyébként részleteiben tudod mit tuningoltak a HiVox-nál a Denonon?

Pontosan nem.

Ami biztos, hogy hangsugárzó csatlakozókat cseréltek normális banándugózhatóakra, átnézték, kipucolták az egészet, különös tekintettel az input selectorra, meg ha jól emlékszem, valami kondikat + ezt-azt cseréltek jobbakra valami miatt, ha igaz. Pontosabbat nem tudok sajnos, mert az előző tulaj csináltatta.

A kábeleken mit kell érteni? készüléken belüli kábelezést, vagy hangsugárzó kábeleket, IC és tápkábeleket? Vagy mindent?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

15 minutes ago, nagygabor1982 said:

Nem érzem gyengének, de nyilván van feljebb és gondoltam, ha lesz 1 kis pénzem, komolyabbra cserélem. Hogy miért? Mert lehet.  

Lehetséges, hogy lesz nálam kölcsönbe egy Audio Analogue Donizetti/Bellini páros, és kíváncsi vagyok, hogy miután vissza kell adnom, sírni fogok e.  

Nos, ez a kíváncsiság hajt, hogy ha fejlesztenék, akkor merre induljak el, van e valami jól passzoló erősítő a hangsugárzóimhoz.

A forrás 99%-ban CD.

Ha van rá lehetőséged, hallgasd meg a rendszered más erősítőkkel, esetleg más forrással. Ahogy Doky írja, a kábelekre is rácsekkolhatsz. Aztán lehet mégis jó minden ahogy van

Egyébként részleteiben tudod mit tuningoltak a HiVox-nál a Denonon?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

2 órája, nagygabor1982 írta:

Sziasztok,

Egy kis tanácsra vágyom.

Azon indult el az agyam, hogy a hangsugárzóim megérdemelnének talán egy komolyabb erősítőt. De ez csak egy mostanában megfogalmazódott kósza gondolat.

Jelenleg Egy Denon 1055R-l hajtok 1 pár Dynaudio EMIT M20-t. Nem mintha nem lennék megelégedve a hanggal, csak elindult a vezérhangya, hogy hátha egy komolyabb erősítő akár többet is kihozhatna belőlük. 

Tudom, minden relatív, meg kellene hallgatni, stb.

De, van esetleg olyan erősítő gyártó/típus, ami nagyon egymásra találna papíron a Dynokkal?

Vagy ha valaki tapasztalatból tud olyat, ami jó párosítás lehet, köszönöm, ha ad ötletet, csak hogy merre induljak el nagyjából. Nem milliós cuccokra gondolok, hanem olyasmikre, amik árszegmensben is kb. a dynok súlycsoportjában vannak, vagy akár lejjebb.

Köszönöm!

Nos, én elsö lépésben gondolkoznék kicsit a dolgon... és nem azon hogy mi legyen a Denon utódja hanem hogy lehet-e jobb a jelenlegi felállás?!

Én felkeresném a mestert (http://www.avx.hu/forum/index.php?/prof ... ragonweed/ ) és egy tunningot megfontolnék, de persze ez is egy irány.

Valamiért rossz linket rakott be, javítottam!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

38 minutes ago, BLX said:

Miben érzed "gyengének" a mostani erősítőt?

Mi a forrás amit hallgatsz?

A forrás 99%-ban CD.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Miben érzed "gyengének" a mostani erősítőt?

Mi a forrás amit hallgatsz?

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok,

Egy kis tanácsra vágyom.

Azon indult el az agyam, hogy a hangsugárzóim megérdemelnének talán egy komolyabb erősítőt. De ez csak egy mostanában megfogalmazódott kósza gondolat.

Jelenleg Egy Denon 1055R-l hajtok 1 pár Dynaudio EMIT M20-t. Nem mintha nem lennék megelégedve a hanggal, csak elindult a vezérhangya, hogy hátha egy komolyabb erősítő akár többet is kihozhatna belőlük. 

Tudom, minden relatív, meg kellene hallgatni, stb.

De, van esetleg olyan erősítő gyártó/típus, ami nagyon egymásra találna papíron a Dynokkal?

Vagy ha valaki tapasztalatból tud olyat, ami jó párosítás lehet, köszönöm, ha ad ötletet, csak hogy merre induljak el nagyjából. Nem milliós cuccokra gondolok, hanem olyasmikre, amik árszegmensben is kb. a dynok súlycsoportjában vannak, vagy akár lejjebb.

Köszönöm!

korpicschess
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: korpicschess »

Sziasztok! 

Van nekem egy Musical Fidelity E11 erősítőm. Azoktól kérdezem, akik ismerik a típust, hogy milyen árkategóriában állja meg a helyét / mi lenne jó alternatívája (KEF R100 hangsugárzóval)? 

Lehetne ezt esetleg távirányítóssá alakítani? 

frei34
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 152

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: frei34 »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Godina G15-ös erősítővel kapcsolatban? Előre is köszönöm!

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AST »

Ok ! Köszönöm a választ.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

2 órája, AST írta:

Üdv !

Kaptam egy Musical Fidelity B1-es erősítőt, ehhez milyen doboz ajánlott ? Egy régi Orion HS40-esben gondolkodtam, de itt lebeszéltek róla.

Korban valami hasonló dobozt keress. A szoba méret, a hallgatott zenei stílusok fényében válassz. Jó pár éve vendégeskedett nállam is, az érzékenyebb dobozokkal jobban boldogult de inkább a zenékkel volt vállogatós. Árához mérten akusztikus zenéken nagyon jó volt de a pop, metal annyira nem volt az ő terepe.

De nem szeretnélek befolyásolni, neked kell megfüllelni (mindenki más)!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

9 perce, tamagaba írta:

nem egy erős darab - másod készüléknek konyhába jó lesz. De a dobozt akkor se hanyagold el.

Köszönöm a választ. Mondjuk nem a konyhába szánom...

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

9 perce, bitrograde írta:

Angolt. Regát, Roydot, Celestiont (ebből a régieket)...

Köszönöm a választ.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

36 minutes ago, AST said:

Üdv !

Kaptam egy Musical Fidelity B1-es erősítőt, ehhez milyen doboz ajánlott ? Egy régi Orion HS40-esben gondolkodtam, de itt lebeszéltek róla.

Angolt. Regát, Roydot, Celestiont (ebből a régieket)...

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Üdv !

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1067

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonya »

10 órája, BNandi írta:

Sziasztok! 

Előre bocsátom, hogy elég laikus vagyok hifi téren.

Egy Kenwood Model Eleven II erősítő jó párosítás lehet egy B&W CDM 1-hez vagy más B&W bookshelf speakerhez? 

Vagy ezt így nem lehet megmondani, és ha már ilyet kell kérdeznem, akkor úgy is hülye vagyok hozzá, és nem fogok különbséget hallani? 

Nos a szóban forgó erősítőt nem ismerem, viszont nekem is van B&W CDM 1 SE dobozom, amivel nálam nagyon jól kijött az egy Primare A20 MKII és egy Exposure XV-ös erősítő volt.

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

BNandi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BNandi »

Sziasztok! 

Előre bocsátom, hogy elég laikus vagyok hifi téren.

Egy Kenwood Model Eleven II erősítő jó párosítás lehet egy B&W CDM 1-hez vagy más B&W bookshelf speakerhez? 

Vagy ezt így nem lehet megmondani, és ha már ilyet kell kérdeznem, akkor úgy is hülye vagyok hozzá, és nem fogok különbséget hallani? 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

Buherálás a fedlap leszedése után lepleződhet le. Kíváncsiskodás/fotózás miatti gépháztető nyitás engem nem zavar. Persze ki mire bukik...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”